Paljonko palkkaa sairaanhoitajalle ?

<< < (21/133) > >>

arttula:
Quote

Arttu, usein kauempaa näkee paremmin.

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun alalla työskentelevien mielipide eroaa niiden mielipiteistä, jotka tarkastelevat sitä alaa sen ulkopuolelta.
Ja jos niiltä alalla työskenteleviltä kysytään, niin totta kai vain päivittäin ao. hommissa työskentelevä voi tietää, miten asiantila oikeasti on.
Jos sitten kysytään niiltä, ketkä tekevät koko alaa koskevia päätöksiä ja haluavat faktaa päätöstensä tueksi, he arvostavat nimenomaan sitä "kauempaa katsomista".
Tämä ei ole näin vain terveydenhuollossa, vaan kutakuinkin alalla kuin alalla.

Olettakaamme hetkeksi, että hoitajista on kova pula, niin kuin alan miehet yllä väittävät. Silloin ei tosiaankaan voi kuin ihmetellä Tehyn valtuuston lyhytnäköisyyttä asettamansa täysin realiteeteista irroitetun palkkavaatimuksen suhteen.
Sanon valtuuston, koska "tavan hoitajaa" ei voi pitää vastuullisena mielipiteensä seurauksista, kun hän ilmoittaa haluavansa niin ja niin monta kymmentä prosenttia lisää liksaa ja sassiin.


Niin, eikös myös ole todettu, ettei mikään ole yhtä suurta rahan ja ajan hukkaa, kuin ulkopuolinen konsultti...
En tiedä, miten sen nyt sanoisi enää selvemmin, mutta meillä ja monessa muussa paikassa leikkauksia joudutaan perumaan, koska ei ole hoitajia, teho-osastoilla on lukuisia paikkoja kiinni, koska ei ole hoitajia, ja terveyskeskusten vuodeosastoilla vanhukset riutuvat hoidon puutteessa, koska ei ole riittävästi hoitajia ? Kuntoutuksesta yms. puhumattakaan.

En usko, että iso palkankorotus kaikkia ongelmia poistaisi, mutta ainakin se hidastaisi alalta pakenemista, ja saattaa jopa imeä muihin nommiin, tai muihin maihin lähteneitä takaisin.

Arttu

ApoN:
Sanonpahan vain, että alaa läheltä seuraavana ja lähivuosina sairaanhoitajana toimineenakin voin allekirjoittaa, että pula on todellinen jo nyt.

Welmu:
Quote

Hoitajien suhteen vika on palkkauksessa, ja työn raskaudessa, joka johtuu suurelta osin työvoiman vähyydestä.

Tässä vain on juuri se paradoksi, että nyt Tehy hakee suorastaan epärealistisen suuria korotuksia (siis ainakin yhdellä kertaa epärealistisia)
ja perusongelma on juuri tuo, mitä tuossa kerrot.  Jos kerran lisää hoitajia tarvitaan, niin Tehyn pyytämien korotusten jälkeen
heitä ei ainakaan ole varaa palkata. Eikö olisi ollut fiksumpaa hyväksyä tässä vaiheessa se tarjottu noin 12%  korotus ja vaikka vaatia
lisäksi työnantajalta lupaus, että lisää työvoimaa palkataan?

Ovatkohan Tehyläiset muuten laskeneet tuon vaatimansa 24% korotuksen todelliset vaikutukset nettotuloon ihan oikein?
Lehdessäkin taisi olla juttua, että suurin osa tuosta korotuksesta hupenee käytännössä verotukseen, eli veroprosentti
nousee tietysti kun tulot nousevat. Pitäisi huomioida, että bruttotuloilla ei niinkään ole merkitystä vaan sillä, mitä jää käteen.

Mitä tulee muuttamiseen työn perässä ulkomaille, ei kannata aina tarkastella vain palkkaa, koska eri maissa on sosiaaliturvassa
ja muissa perusasioissa isoja eroja. On totta, että minäkin saisin Jenkeissä paljon parempaa palkkaa kuin täällä, mutta esimerkiksi
vuosilomat ovat siellä ihan surkeat Suomeen verrattuna ja sosiaaliturva myöskin.

Kuuntelin tänä aamuna radiosta uutisia ja siellä tuli suora lähetys Tehyn tiedotustilaisuudesta. Aloittavat tosiaan joukkoirtisanoutumiset. 

Yksi asia minua vähän ihmetytti siinä lähetyksessä käydyssä keskustelussa. Siinä todettiin, että jos Tehy saisi isommat korotukset kuin
Super on nyt sopinut, pitäisi samanpalkkaisuusperiaatteen takia myös Superilaisille maksaa samat korotukset. Mutta hetkinen, eihän kai sairaanhoitaja
ja perushoitaja ole samassa tehtävässä? Käsittääkseni sairaanhoitaja on sairaanhoitajan tehtävässä ja perushoitaja perushoitajan tehtävässä.
Kai silloin palkkakin voi olla erilainen?

- Ville -

Pikkis:
Quote

Eikö olisi ollut fiksumpaa hyväksyä tässä vaiheessa se tarjottu noin 12%  korotus ja vaikka vaatia
lisäksi työnantajalta lupaus, että lisää työvoimaa palkataan?

Mä en nyt oikein tiedä millaista rautalankaa tarvitaan ilmaisemaan se, että niitä hoitajia ei ole vaikka perustettaisiin uusia virkoja. Kun niitä ei riitä edes nykyisin avoinna oleviin virkoihin alan ongelmien vuoksi.

irakviper:
Quote

Käsittääkseni sairaanhoitaja on sairaanhoitajan tehtävässä ja perushoitaja perushoitajan tehtävässä.
Kai silloin palkkakin voi olla erilainen?


Sairaanhoitajan tehtävässä toimiva sairaanhoitaja ei välttämättä ole TEHY:ssä, saattaa olla ettei ole missään liitossa. Pointti on siinä, ettei työnantaja voi antaa palkankorotuksia vain TEHY:n jäsenille, eikä varmasti haluaisikaan sille tielle lähteä jos se olisi mahdollista, sehän olisi sama kuin käsky liittyä TEHY:n 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page