Paljonko palkkaa sairaanhoitajalle ?

<< < (5/133) > >>

Masa:
Quote

Sehän se lähtöpalkka yleensä on. Ja lisäthän on sitten asia erikseen. Siis ikä-ja vuorolisät.

-Jukka

Niinpä. Kunpa kysymys olisikin ollut lähtöpalkasta. No, sellaiseksi minä sen onneksi tulkitsin, joten ääneni vastaa siinä mielessä tarkoitettua.

Itselläni on ikävä fiilinki ainakin tällä hetkellä siitä, että hoitajat tulevat todennäköisimmin kärsimään tuosta lakkoasiasta.
Kuntien talous on jo nyt vedetty liian tiukalle jo tehtyjen korotusten vuoksi, eikä liene kovin todennäköistä, että valtion pussista enää tulisi mitään merkittävää lisää.
Sopimuksen hylkäämisen myötä hoitajat menettivät pienen osan jo myönnetystä palkkaedusta, ja kun lakko aina maksaa, niin veikkaan että persnetolle se menee. Huono asia kaikkien niiden hoitajien kannalta, jotka alunperinkään eivät olisi lakkoa halunneet. Mutta sitä se on se edustuksellinen demokratia näissä liittoasioissakin

Esa:
En näe syytä, miksi sairaanhoitajalla pitäisi olla pienempi palkka kuin meillä insinööreillä. Koulutus on samaa tasoa ja osaamisvaatimukset myös, sikäli kuin voi verrata. Vastuu on sairaanhoitajalla keskimäärin suurempikin. Eli reilu kolme tonnia olisi oikeudenmukainen palkka. Ongelma vaan lienee, että sairaanhoitajan työn tulosta ei myydä eniten maksavalle, kuten insinöörin.

arttula:
Quote

Ongelma vaan lienee, että sairaanhoitajan työn tulosta ei myydä eniten maksavalle, kuten insinöörin.


Kyllä myydään. Ja koko ajan enemmän. Kuntapuolella on huutava sairaanhoitajapula, mutta yksityissektori porskuttaa... Ja yksityisellä puolella sairaanhoitajallekin maksetaan enemmän.

Arttu

Jukkis:
Quote

Kyllä myydään. Ja koko ajan enemmän. Kuntapuolella on huutava sairaanhoitajapula, mutta yksityissektori porskuttaa... Ja yksityisellä puolella sairaanhoitajallekin maksetaan enemmän.

Hyvä jos näin on. Yli 3000 laitoin minäkin, kyllä vaativasta työstä pitäisi saada kunnon korvaus .

Pikkis:
Quote

En näe syytä, miksi sairaanhoitajalla pitäisi olla pienempi palkka kuin meillä insinööreillä. Koulutus on samaa tasoa ja osaamisvaatimukset myös, sikäli kuin voi verrata. Vastuu on sairaanhoitajalla keskimäärin suurempikin.
1980-luvulla palkka oli aika lähellä insinöörien palkkoja. 90-luvulla hoitajien palkkoja on ajettu alas systemaattisesti. Tai oikeastaan silloinkin kysyntä ja tarjonta määräsivät palkat. Oli paljon hoitajia ja vähän rahaa. Nyt tilanne on täysin päinvastainen, eli rahaa on mutta ei hoitajia. Jos palkkoja ei nyt pistetä kuntoon, niin tästä alkaa suomalaisen terveydenhuollon alasajo. Jo nyt kovin moni lopettaa työnsä hoitajana, koska työolosuhteet ovat heikot. Jatkuvasti tulee uusia työnsiirtoja, mutta korvauksia siitä ei makseta. Ok, työnsiirtoja on joka alalla mutta vain terveydenhuoltoalalla ne tehdään kömpelösti.

Kun kansalaisilta kysytään arvostetuimpia ammatteja, niin hoitajat ja lääkärit ovat aina kärkipäässä. Miksi sitä arvostusta ei voisi mitata myös rahassa? Moraalinen arvostus kun ei elätä, kuten ei elätä kutsumuskaan.

Niin, kuten arvata saattaa. Olen itsekin sairaanhoitaja, ja ollut töissä Norjassa jo vuodesta 1994. Takaisin Suomeen en tule hoitajaksi, niin huonosti Suomen sairaalat kohtelivat. Katkera? Jossain määrin kyllä, mutta kun on tuota asuntovelkaa niin paljon täällä Norjassa ettei norjalainen pankinjohtani varmaan päästä minua maasta ulos. 

Suomen palkat vaan ovat hävettävän pienet muihin skandinaavimaihin verrattuna. Pätee tietysti moneen muuhunkin alaan, mutta ei se asiasta tee sen enempää hyväksyttävää. Nyt on hoitajien vuoro vaatia korotuksia palkkoihin. Ihmettelen kovasti miksi tästä aiheesta on tullut Suomessa kova moraalinen keskustelu vaatimusten oikeudellisuudesta. Jos paperimiehet vaativat jotain, niin kansa vaan kohauttaa olkapäitään ja tukilakot toimivat.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page