Paljonko palkkaa sairaanhoitajalle ?

<< < (69/133) > >>

Masa:
Quote

http://blogit.hs.fi/politiikka/mita-kokoomus-oikein-lupasi-ja-mita-muut

Kiintoisa kirjoitus muuten noista vaalilupauksista.


Esa Lehtismäki olikin poistellut, nyt siis administraattorin roolissaan, viestejä. Mutta otetaan uusi yritys.

Tuo Olli Vainion linkittämä kirjoitus on ihan oikeasti hyödyllinen ja lisäksi vahvistaa omaa käsitystäni siitä, että höpinät "petetyistä vaalilupauksista" ovat nimenomaan vain höpinöitä. Eivät ne perustu mihinkään tosiasioihin.
Itselläni on iso kasa Hesarin ja Ilta-Sanomien artikkeleita tallessa viime eduskuntavaalikampanjan ajalta, ja siellä on myös puhetta tuosta tasa-arvotuposta. Mistään niistä leikkeistä en löydä mitään sellaista, mikä puoltaisi esim. demarien tai Tehyn väitteitä Kokoomuksen petetystä lupauksesta.

Esa, vastaa nyt jo viimein siihen kysymykseeni, sen sijaan että poistelet kirjoituksiani: Mikä on se petetty vaalilupaus, johon aiemmassa kirjoituksessasi viittasit?

Henkka:
Kyse lienee tästä.

Monihan noita lupaili puheissaan. Jos lupaaminen on edes oikea sana.
Esahan kirjoitti että Kokoomus ja keskusta joutuvat ottamaan vastuun puheistaan, koska ovat vetovastuussa. Ei sitä etteikö muutkin olisi puhuneet hövelisti.

Esa:
Viestien poistamiset perustuvat foorumin sääntöihin, joita toistuvasti rikot. Jos asiassa on epäselvyyksiä, voit ottaa yhteyttä privalla, mutta tässä ketjussa asiaa ei käsitellä. Sinun ei tarvitse myöskään kertoa aina kun viestejäsi on poistettu, se ei liity ketjun aiheeseen, enkä usko että ketään kiinnostaa.

En viitannut mihinkään yksittäiseen asiaan, vaan totesin vain yleisesti Kokoomuksen ja Keskustan joutuvan tällä kertaa tilille vaalivalheistaan, koska ovat hallituksen pääpuolueet. Politiikka on nykyään valitettavan populistista peliä, vaalien alla annetaan ylenmääräisen ruusuinen kuva siitä, mitä hyvää seuraa kun äänestää puoluetta X, ja sitten vaalien jälkeen voittaja selittelee, miksi ei voi toteuttaa lupauksiaan, tai miksi ei itse asiassa ole teknisesti ottaen rikkonut lupauksiaan opposition muistuttaessa asiasta aina tilaisuuden tullen. Tässä ei ole merkittävää eroa suurten puolueiden kesken.

Masa:
Torstain määräaika on käytännössä jo täynnä.
   
 
Tehy-kiistaan ei vielä ratkaisua
Julkaistu 08.11.2007, klo 08.18 (päivitetty 08.11.2007, klo 12.44)
Terveydenhoitoalan sovittelulautakunta ei saanut torstaina aikaiseksi ratkaisuesitystä. KT:n työmarkkinajohtaja Markku Jalonen sanoo, että lautakunta jatkaa neuvotteluja ensi viikolla.
Erilaisissa työryhmäkokoonpanoissa keskusteluja kuitenkin jatketaan koko ajan, myös viikonlopun yli.

Tämä merkinnee sitä, että hallitus tekee potilasturvalaiksi kutsumansa lakiesityksen ja tuo sen presidentin esittelyyn perjantaina.

Tarkempia yksityiskohtia arkkiatri Risto Pelkosen vetämässä lautakunnassa käydyistä neuvotteluista ei ole annettu. Aikalisä viittaa kuitenkin siihen, että kiistakysymykset ovat vaikeita.

Jo aiemmin on ollut tiedossa, että eduskunnan valiokunnat ovat valmiudessa työskentelemään läpi viikonlopun, jotta poikkeuslaki voistaiin hyväksyä ensi viikolla.

Toistaiseksi on vielä epäselvää, vaatiiko poikkeuslaki perustuslain käsittelyjärjestyksen, eli viiden kuudesosan enemmistön eduskunnassa.

arttula:
Mikäli tuollainen laki todella saadaan aikaan, olisi se ennenkuulumatonta ns. demokraattisessa järjestelmässä. Jos se pannaan täytäntöön, toivon, että seurauksena olisi vielä suurempi joukkoirtisanoutuminen - tällä kertaa henkilökohtainen irtisanoutuminen, ei työtaistelutoimena organisoitu. Siihen ei luulisi minkään muun, kuin poikkeusolojen lakien enää pystyvän vaikuttamaan, jos kukin omasta tahdostaan irtisanoutuu. Mikäli vielä sen jälkeen aletaan lain voimin vaatimaan hoitajia töihin, menee se jo totalitarismin puolelle.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page