Paljonko palkkaa sairaanhoitajalle ?

<< < (9/133) > >>

Assiini:
Quote

Tästä vielä... Olen kanssasi TÄYSIN samaa mieltä. Tuo 2300 e palkka on mielestäni naurettava. Naurettavan alhainen siis.


Mielipidekysymys, mielestäni huomattavan ylisuuri korvaus kyseisestä menetetystä vapaa-ajasta  Mutta tsemppiä taisteluun heille ketä se koskee..

svirkkul:
Minunkin mielestä sairaanhoitajien ja lähihoitajien palkat on alakantissa työn vaativuuteen nähden ja se pitäisi saada nousemaan.

MUTTA palkankorotus ei ole mikään automaattinen motivaation nostaja ja sairaanhoitoalan ongelmien poistaja jota alan järjestöt hokevat mantran lailla. 500€ tuntuu kivalta kaksi ekaa palkka päivää mutta motivaatio on taas samalla tasolla jos hoitajapulaa yms. perusongelmia ei sieltä taustalta poisteta.

Ihmettelen suuresti näitä hoitajaliittojen puheita että ala pitäisi saada houkuttelevammaksi isommilla palkoilla. Minun ymmärryksen mukaan ongelma ei ole niinkään koulutetun henkilökunnan saatavuus vaan paikkojen täyttämättömyys koska kuntien on pakko säästää. Nyt kyseiset liitot haluavat syöttää alalle saatavan lisärahoituksen palkkoihin eikä hoitajien lisäämiseen eli potilaiden hyvinvointiin.

Pikkis:
Quote

Minun ymmärryksen mukaan ongelma ei ole niinkään koulutetun henkilökunnan saatavuus vaan paikkojen täyttämättömyys koska kuntien on pakko säästää.
Kyllä tuo saatavuus ongelma on ihan todellinen. Juuri sen jo nyt perutaan leikkauksia ja paikkoja suljetaan. Paremmalla palkalla turvataan että nykyiset pysyisivät töissä. Monet erikoisalat ovat niin vaativia että niihin ei voi ottaa ketä tahansa töihin. Esim teho ja leikkurit ovat tällaisia. Normi vuodeosastoja voidaan vielä jotenkin pyörittää mutta hoitajapulan vuoksi se heijastuu laatuun.

arttula:
Joo, kyllä ongelmaa on ihan osaavan hoitajatyövoiman saatavuudessakin. Meillä on huutava pula anestesiahoitajista. Leikkaussaleja on jouduttu sulkemaan, ja leikkauksia siirtämään, koska ei kerta kaikkiaan ole tulijoita. Asuminen Helsingissä on sen verran kallista, että ymmärrän kyllä hyvin, ettei tänne haluta muuttaa pienen palkan kanssa. Lisäksi monet hoitajat ovat jo siirtyneet tai siirtymässä yksityissektorin palvelukseen, jossa palkat ovat jonkin verran paremmat. Jotta kyllä rahalla saa, ja hevosella pääsee.

Arttu

Zim:
Tänään viimeksi meillä pyöritettiin kahta leikkaussalia vajaalla miehityksellä, eli jaettiin hoitajaa. Ongelma on tosiaan se että leikkaussalihoitajaksi ei voi ottaa mitä tahansa hoitajaa ja salihoitajan kouluttaminen ei ole ihan nopeata toimintaa. Pitää oikeasti tietää mitä siellä tehdään ja ne tehtävät voivat olla hyvinkin alakohtaisia. Onneksi on hyvin joustoa yksiköiden välillä ja voi lainata esim anestesiahoitajia. Pyritään mahdollisimman hyvään toimintaan annetuilla resurseilla. Tietenkin se vaatii että kaikki repeää hieman ylimääräisesti ja huonolla palkalla se motivaatio venyä taas kerran voi olla vaikeaa.

J

Navigation

Up one level

Next page

Previous page