Paljonko palkkaa sairaanhoitajalle ?

<< < (125/133) > >>

Ilkka:
Quote


Sekä Tehyn että työnantajan luvut yhtä oikeitaJos 16 on sama kuin 28, niin menee suhteellisuusteoria kyllä uusiksi. Pikemminkin pitäisi sanoa, että molempien luvut ovat yhtä vääriä.

Jamppa:
Lainauksia tuosta yllä linkatusta HS:n jutusta niistä oikeista tulkinnoista:

Eroa syntyy vajaan kahden ja puolen vuoden aikana 3,1 prosenttia, joka on jo kohtuullisen mukava luku. Mutta nyt tarkkana: ero syntyy melkein kokonaan tammikuun alussa 2010, jolloin tehyläiset saavat 2,1 prosentin korotuksen, muu kunta-ala ei mitään.

Mutta kunta-alan yleinen sopimus päättyy siis saman kuun lopussa, ja muut kunta-alan järjestöt varmasti kirivät Tehyn etumatkan kiinni heti helmikuussa 2010.

Eli Tehyn voitto aiemmin sopimuksen tehneisiin realisoituu lähinnä yhden kuukauden ajan, tammikuussa 2010. Jo helmikuusta alkaen asian on tällä hetkellä korkeemman käres, koska ne aiemmin sopimuksensa tehneet neuvottelevat tuolloin joka tapauksessa uuden sopimuksen. Kuinka paljon parempi se uusi sopimus on kuin tämä nykyinen historiallinen Tehyn sopimus, jää nähtäväksi.

Tässä valossa ymmärtää hyvin työnantajaleirin ajatukset siitä, että tuskin työpaikoilla mitään suurempaa kränää tulee eri palkoista. Erot kun ovat lähinnä nimelliset.

andy1:
Quote

Tuona aikanahan se terveydenhuollon toipuminen Ahon hallituksen aikaisista pohjamudista tapahtui, mitä tapahtunut on. Nähtäväksi jää, kääntyykö suunta nyt uudestaan alaspäin. Jälkimmäinen osa väitteestäsi on pelkkä heitto vailla todellisuuspohjaa, eikä enää kuulu tämän otsikon alle.


No ehkä se ei ihan noinkaan mennyt. Joka tapauksessa Ahon hallituskauteen liittyi lama, Neuvostoliiton hajoaminen ja kaikki, mitä taloudessa voi pieleen mennä. Sen jälkeen Demarikaudella tuli nousu, johon yllättäen heidän äänestäjänsä, eli köyhä kansa ja teollisuusduunarit, ei ihan päässytkään mukaan. No teollisuusduunarit kyllä. Unhoon jäivät opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, joiden korvaukset eivätkä toimeentulonsa mahdollisuudet seuranneet lainkaan rahan arvon muuttumista eivätkä talouden kasvua. Eriarvoisuudella oli aika paljon aikaa kasvaa entisestään. Siinä mielessä väitteeni ei lainkaan ollut heitto, joskin sen viskaaminen tämän otsikon alle ei varmaankaan ollut ihan korrektia. Puoluepolitiikasta nyt yleisesti puhumattakaan...

-A-

sohvimus:
Minua onkin aina ihmetyttänyt, miten valtiosihteeri Raimo Sailas on mukamas demari.

Jamppa:
Quote

Minua onkin aina ihmetyttänyt, miten valtiosihteeri Raimo Sailas on mukamas demari.

Sailas on demari, joo. Oikein kantakirjasellainen. Ei se muuten sillä valtiosihteerin postilla istuisi.
Vähäosaisten unohtaminen ei kuitenkaan mene Sailaksen piikkiin, koska hän on "vain" valtionhallinnon virkamies, poliitikkojen nöyrä palvelija. Ne ovat nuo parlamentaarisesti valitut demarikansanedustajat, joiden pitäisi katsoa peiliin, mitä tulee heidän tekemiin päätöksiin 12-vuotisella hallituskaudellaan.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page