Paljonko palkkaa sairaanhoitajalle ?

<< < (129/133) > >>

Welmu:
Quote

Kuulema ei ole terveydenhuoltoalalla lakko toiminut, kun sitä aikaisemmin on käytetty. Ei saatu aiheutettua riittävää haittaa, vaan työnantajapuoli katsoi toiminnan pyörivän riittävän hyvin hätätyövelvoitteen varassa, jotta voidaan antaa lakkoilijoiden väsyttää itsensä.

Ei riittävää haittaa? No ei varmaan, kun tällaisella alalla on vähän pakko tehdä niitä suojelutöítä, ettei kukaan kuolisi. Mikä sen ymmärtämisessä on niin vaikeaa?

Siinähän se isoin ongelma onkin terveydenhoitoalan työtaistelussa, että haittaa voidaan aiheuttaa lähinnä sivullisille, eli potilaille,
ei kovinkaan paljon työnantajalle. Tavallisten toimialojen kohdalla lakkoilu on selkeämpi tilanne, koska silloin haitta kohdistuu enemmän sinne työnantajaan.

Quote

Niitä on kokeiltu aikaisemmin, eivätkä ne toimineet. Silloin sairaanhoitajia syytettiin siitä, etteivät he aja etuaan ja laita kovaa kovaa vasten. Nyt kun laitettiin kova kovaa vasten, niin mutistiin siitä.

Miesten keskuudessa näyttää olevan kööri, jonka mielestä sairaanhoitajien yksinkertaisesti tulisi tyytyä siihen, mitä annetaan. Sairaanhoitajien näkökulmasta moinen taas on typerää, koska kysyntä on kovaa ja tulee olemaan tulevaisuudessa vielä paljon kovempaa. Eihän heidän kannata myydä omaa työntänsä liian halvalla, koska parempaankin on mahdollisuus.


Tästä ei pitäisi tehdä mitään mies-nais -väittelyä - sairaanhoitajissahan on aika paljon miehiäkin.
Vika tuossa kova kovaa vastaan vain on siinä, että tällaisella alalla se ei käytännössä oikein ole mahdollista
että työtaistelua käydään esimerkiksi irtisanoutumalla joukolla. Kyllä hoitsut palkkansa ansaitsevat ja saavat vaatia
etujaan tottakai, mutta ala on sellainen, että mitkä tahansa keinot eivät käy.


- Ville -

Esa:
Quote

Siis toisin sanoen oikeus aiheuttaa surua ja kuolemaa? Hieman ristiriitaista että muutama viesti takaperin valitit kuinka porvarit haluavat vain leikata hyvinvointia. Nyt sitten paasaat työntekijöille oikeutta kiristää vaikka ihmishengillä. Mitä väliä jos muutama keskonen menehtyy tai jää sytostaatit saamatta kunhan saadaa lisää liksaa, sillähän se kiirekin poistuu. Näköjään vasureiden vaakakupissa painaa enemmän oikeus työtaisteluun kuin viattomien henget. Olen aivan satavarma että myös populisti-SDP olisi toiminut hallitusvastuussa ollessaan tasan samoin kuin Kokoomus ja Keskusta.

Jos keskittyisit hieman enemmän luetun ymmärtämiseen ja vähemmän höyryämiseen, ei tarvitsisi selittää niin moneen kertaan:

Quote

Jos terveydenhuollossa saataisiin lakon aikana tehtyä ainoastaan elintärkeät toimenpiteet, lakko toimisi ja suojatyövelvoitekin täyttäisi vain tarkoituksensa.

Vasureiden vaakakupeista en tiedä mikä niissä painaa, mutta meillä esalehtismäkeläisillä on sairaalloinen kiinnostus terveeseen järkeen ja asioiden sujumiseen. Oikeudenmukaisuuskin tuppaa olemaan vaatimuksena.

JAQ:
Quote


clip/clip
Normaaleja työtaistelutoimia ei edes kokeiltu, vaan alusta asti lähdettiin siitä, että suojelutyötä ei tehdä.
Normaali lakko suojelutyövelvoitteineen haittaa toimintaa ihan riittävästi, että neuvottelut käynnistyvät ja ratkaisua haetaan tosissaan.
 "Rahat tai henki"-kiristys Laitinen-Pesolan ja Tehyn suunnalta.
Tuossa jutun juju

Kiwipilot:
Quote

Jos keskittyisit hieman enemmän luetun ymmärtämiseen ja vähemmän höyryämiseen, ei tarvitsisi selittää niin moneen kertaan:

Arvasin että tartut. Otetaanpa uusiksi: sinun mielestäsi työntekijällä on siis oikeus mennä lakkoon, joukkuirtisanoutua tms., jos hän kokee ansaitsevansa liian vähän? Mikä on liian vähän? Onko tosiaan näin että kun Tehy päättää 2500:n euron kk-tulojen olevan riittämättömät niin kaikki keinot ovat sallittuja? Minun oikeuskäsitykseen tämä vain ei millään mahdu.

Eikös muuten hallituksen pakkolailla yritetty turvata juuri mainitsemasi "elintärkeät toimenpiteet"? Voin toki olla väärässä mutta tuskinpa pakkolain avulla olisi mitään turhanpäiväistä hoitoa annettu.

Quote

mutta meillä esalehtismäkeläisillä on sairaalloinen kiinnostus terveeseen järkeen ja asioiden sujumiseen. Oikeudenmukaisuuskin tuppaa olemaan vaatimuksena.

Käsi kädessä työläisen oikeuden ja porvarivihan kanssa näyttää menevän tuo lehtismäkeläinen oikeuskäsitys. Mutta ei siinä mitään, kukin tavallaan.

Asikainen:
Quote

Arvasin että tartut. Otetaanpa uusiksi: sinun mielestäsi työntekijällä on siis oikeus mennä lakkoon, joukkuirtisanoutua tms., jos hän kokee ansaitsevansa liian vähän? Mikä on liian vähän?

Minäkin edustan AnttiAsikaisuutta enkä oikeaa tai vasempaa, mutta tässä tilanteessa on pistänyt silmään, että juuri yksilön vastuuta, oikeuksia ja kysyntää ja tarjontaa korostavista piireistä on alkanut kuulua kohtuutta korostavia puheenvuoroja. Aikaisemmin aiheesta on kirjoitettu ja pulistu  mm. johdon palkitsemisen ja tuloerojen kasvun yhteydessä, mutta silloin pulina on nimetty vasemmistolaiseksi huuhaaksi. Nyt kun suuret joukot noudattavat samaa logiikkaa, niin kohtuuden ideakin alkaa kelvata yksilöllisyyden ja kilpailun ihailijoille.

Aiheesta on kirjoitettu suomeksi kirjanenkin, jos kiinnostaa pohtia. Eero Ojanen, Kohtuudesta ja kohtuuttomuudesta.

http://www.bookplus.fi/product.php?isbn=9789516070448&CustID=d34ab906cd10cdda47194c9963e492a8

Navigation

Up one level

Next page

Previous page