Muistutus lennonjohtopositioiden miehittämisestä

(1/1)

sami:
Tarkoitus on aina pyrkiä tarjoamaan lentäjille paras mahdollinen lennonjohtopeitto, eli siksi seuraava muistutus suomalaisille Ivaon lennonjohtajille:

Kun kirjaudut verkkoon, ota aina "suurin" mahdollinen lennonjohtopositio, johon sinulla on kelpuutus. Eli jos sinulla on CTR-kelpuutus, miehitä EFES_CTR. Tai vastaavasti jos olet vain APP-kelpuutettu, miehitä ensin EFHK_APP (tai vastaava). EFES_CTR:nä tulisi myös hoitaa EFPS:n alue, mikäli liikennetilanne sen mahdollistaa. Mainitse tästä atiksessa. Niinsanottu sandbagging, eli hiljaisella asemalla tiiman kerääminen (kenties vielä silloin kun muualla olisi liikennettä) ei ole sallittua.

Mikään ei kuitenkaan siis estä miehittämästä esim. Kuopion tutkaa tai tornia, mutta pääsääntö on että suurin mahdollinen positio miehitetään ensin. Ja lennonjohtopositiota valittaessa tulee myös kiinnittää huomiota linjoilla olevaan tai tulossa olevaan liikenteeseen. Tarkoituksena siis, etteivät lennonjohtajat istu yksin omissa nurkissaan ja lentäjät lennä toisella puolella maata ilman lennonjohtoa.

Navigation

Up one level