Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)

<< < (25/89) > >>

Autopilot:
Quote

Sitä on niin kivan turvallinen olotila, kun ei tiedä asioiden laitaa ja ongelmat on lakaistu maton alle piiloon. Laittoman aseen hankkiminen ei ole ihan niin hankalaa, eikä tarvitse olla rikollisia yhteyksiä.Oikeassa olet. Suomessa voi saada käsiinsä jopa tunnetun venäläis-valmisteisen rynnäkkökiväärin ilman sen suurempia yhteyksiä. Kyllä niitä aseita liikkuu nuortenkin keskuudessa.

fishu:
Quote


Oikeassa olet. Suomessa voi saada käsiinsä jopa tunnetun venäläis-valmisteisen rynnäkkökiväärin ilman sen suurempia yhteyksiä. Kyllä niitä aseita liikkuu nuortenkin keskuudessa.


Briteissä laittomia aseita liikkuu huolestuttavan paljon nuorten keskuudessa. Ihan kunnollisia pistooleitakin, vaikka niiden pitäisi olla yleisesti ottaen kokonaan kielletty.

Jamppa:
Paljonpa on kirjoitettu aseiden hallussapidosta.
Johan tässä yöunet menisivät jos ottaisi tosissaan. Kalashnikoveja liikkuu turuilla ja toreilla ihan pilvin pimein. No huh huh.

Kyllä se aseen hankkiminen laittomasti on kuitenkin sellainen kynnys ylitettäväksi, että sitä ylittäessä ehtii jo jäähtyä sen verran, että se tappamisen meininki kuolee pois. Sen tapettavan sijaan.

Jamppa:
Quote


Valitettavasti tama sensaationhakuinen ampuma-aseen hallusapitolupa asia alkaa olla jo niin iso poliittinen kysymys etta ma olen varma koko jutuin v.ituikse menosta kaikkien asian harrastajien ja metsastajien kannalta.

Pääministerin kyselytunti tuli sunnuntaina ja siinä keskustelivat tästä asiasta.
Vanhasella oli varsin asiallinen suhtautuminen ja jotenkin sai sellaisen kuvan, että oli jo ehtinyt keskustella asiasta myös niiden kanssa, jotka siitä ihan viran puolesta tietävät.
Jos sanoisin että Vanhasen suhtautuminen oli kiihkotonta, niin vastakommentti oli, että Vanhanen ja kiihkeä eivät voi esiintyä samassa virkkeessä
Mutta kyllä tästä asiasta nyt niin paljon puhutaan, että joku kaiken järjen mukaan tulee muuttumaan.
Muukin kuin se, että alaikäisille sentään laitetaan jotain rajaa siihen aseluvan saantiin. Alaikäinen tuliaseen kanssa ilman täysi-ikäisen valvontaa ja vastuuta kuulostaa kyllä aika käsittämättömältä tässä suomalaisessa holhousyhteiskunnassa.

fishu:
Quote

Alaikäinen tuliaseen kanssa ilman täysi-ikäisen valvontaa ja vastuuta kuulostaa kyllä aika käsittämättömältä tässä suomalaisessa holhousyhteiskunnassa.


Niinhän se on. Tuntuu siltä, että kaikki täytyy kieltää alle 18-vuotiailta, mieluiten jopa vanhemmiltakin, minkä lisäksi täytyy vanhempien lisäksi olla viranomaiset jotka tietävät tehdä päätöksiä lapsen puolesta.

Missä vaiheessa lapsi oppii vastuun, jos kaikki vastuullisuus otetaan pois ja kaikki asiat tehdään puolesta? Joka asiassa täytyy olla esiliina ja ikärajoja tuupitaan tuonnemmaksi ja tuonnemmaksi. Eipä siis ihme, jos yhä useampi lapsi, tai oikeastaan nuori, ei osaa toimia vastuullisesti. Vastuullisuutta voi nyky-yhteiskunnan säännöillä oppia vasta täysi-ikäisenä, mieluiten sekin asteittain, mutta samalla odotetaan vastuullisuuden olevan jo vankalla pohjalla; Ei ole enää ketään katsomassa perään tai ojentamassa vapaudu vankilasta -korttia.

En minä ainakaan sillä oppinut vastuullisuutta, että joka hetki oli joku katsomassa olan ylitse tai noudattamassa ikärajoja prikulleen, koska joku on päättänyt ettei jokin asia ole soveliasta ikäiselleni. Vastuuta opin ottamaan jo sillä, että minulta odotettiin sitä ilman valvontaa, kehoitusta tai estämistä. Ilman luottamusta on vaikea kehittää vastuullisuutta. Mitä nuorempana asian aloittaa, sitä vankemmalla pohjalla kokemus on aikuisena; Oli kyseessä sitten aseenkäsittely, lätkän peluu tai pienon soitto. Vanhempana on hankala oppia yhtä taitavaksi.

Aseiden kanssa hölmöilyä tapahtuu erittäin vähän nuorten keskuudessa Suomessa. Tähän todennäköisesti vaikuttaa paljon aseiden yhteydessä paljon painostettu vastuullinen käsittely. Asetta ei tule käsitellä kuin lelua. Vastaavasti autojen kohdalla vastuullisuutta ei korosteta edes lähellekään yhtä pitkälle, vaan vääränlaisista ajotavoista saadaan esimerkkiä suoraan isän tai äidin kyydissä, usein kerskailevaan tyyliin. Tuloksen näemme liikenteessa: Rattijuoppoja, törkeitä ylinopeuksia, punaisia päin ajamisia ja niin edelleen. Millähän tolalla mahtaisi olla autoilu, jos vastuullista ajotapaa korostettaisiin aseiden tapaan jo lapsesta pitäen?

Pelkään, että aseiden kieltäminen alaikäisiltä ainoastaan lisää ongelmia aseiden kanssa, eikä korjaa mitään. Mitä ongelmaa tällä EU:n ajamalla lailla edes on lähdetty korjaamaan? En tiennyt Euroopassa olevan ongelmia alaikäisten aseenkäytössä laillisten aseiden kohdalla.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page