FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.04.18, 07:49

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 23 Reply Print
Author Topic: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)  (Read 53254 times)
FSPilot
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #140 on: 24.09.08, 13:21 »

Ampuma-aseiden tyypit:
--
3) pienoiskiväärillä kivääriä, jossa käytetään reunasytytteistä .22 kaliiperista patruunaa;

MP-5 22LR:llä ei varmastikaan ole tarkoitettu tänne automaattiaseeksi, joten eiköhän se ole ihan pienoiskivääri. Eihän siinä ole käytännössä eroa .22 kaliiperin pistooliin, lähinnä eri mallinen.

Siviiliversiossa ei ole sarjatuli toimintoa. Veljen vanha kaveri/"työnantajalla" on jotenkin mukana värikuula bisneksessä ja mp 5:tä saa värikuula-aseena. Niin Veli kertoi että ei ole sarjatuli toimintoa
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5327
Date Registered: 14.12.05

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #141 on: 24.09.08, 13:26 »

Et ymmärrä, valitettavasti. Tarkoitin tuolla ihmettelylläni sitä, että on melkoinen yllätys, että tässä suomalaisessa holhousyhteiskunnassa on tähän saakka sallittu se, että alaikäinen on saanut luvan kanssa kantaa ja käyttää tuliasetta.
Holhousta pitäisi vähentää, mutta se ei käy nopeasti. Suomesta on rakennettu holhousyhteiskuntaa varsin aktiivisesti 70-luvulta asti. Sosiaalidemokraattinen puolueemme on ollut lipunkantajana siinä asiassa. Toisaalta se holhoaminen voidaan nähdä myös eräänlaisena väistämättömänä seurauksena hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa.
...

Minä näen tämän asian hieman eri tavoin. "Holhous-" eli hyvinvointiyhteiskuntaa alettiin purkaa todella rajulla kädellä 1990-luvun alun rajun laman aikana ja jälkeen. Nämä viime vuosien nuorien ääri-ilmiöt voisivat hyvinkin olla seurausta siitä. Niitämmekö nyt sitä mitä lapsiperheiden tuen ja muut sosiaalimenojen rajut leikkaukset aikoinaan kylvivät?

Hyvinvointiyhteiskunnan rakentaminen alkoi kyllä jo paljon aiemmin eli lähes välittömästi sotien jälkeen eikä se ollut suinkaan sosialidemokraattien syytä tai ansio. Vähintään yhtä paljon siinä olivat mukana Maalaisliitto/Keskustapuolue sekä SKDL (eli sen aikainen "vasemmistoliitto"). Ne muodostivat silloin ylivoimaisen suomen kansan enemmistön edustuksellisella demokratialla mitattuna.

Monet asiat, joita vielä 70-luvulla pidettiin "itsestään selvyytenä" (joita ei todellisuudessa ole) olivat noiden aikojen aikaansaannoksia.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
sasu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #142 on: 24.09.08, 18:13 »

Tässä vastinetta niille, jotka väittävät aseita tarpeettomiksi ja epäeettisiksi. Tiedän ettei tällainen ajattelu saa Euroopassa vastakaikua, mutta on tätäkin puolta jonkun tuotava esiin.

Aseet ovat erittäin tarpeellisia

Ihmisen ja hänen yhteisönsä fyysinen koskemattomuus on yksi keskeisiä ihmisoikeuksia. Vaikka eurooppalainen laki ja käytäntö eivät tätä oikeutta tunnusta tai kunnioita, oikeus on silti olemassa.

Vielä satakunta vuotta sitten länsimaissa jokaisen kansalaisen oikeus ja velvollisuus oli puolustaa järjestystä. Nyt tämä tehtävä on ulkoistettu täysin asiantuntijoille eli poliisille. Poliisi ei kuitenkaan voi olla jatkuvasti kaikkialla. Viranomaiset eivät useinkaan ole paikalla hädän hetkellä vaan vasta sen jälkeen. "Kun tarvitset poliisia sekunneissa, se on vain minuuttien päässä."

Esim. tällaisessa kouluampumisessa tilanteen keskellä olevilla ihmisillä on paras näkymä tilanteeseen ja mahdollisuus vastarintaan. Paikalle ulkopuolelta saapuva poliisi ei tiedä täsmälleen mitä tapahtuu, joten poliisi ei pääse riittävän nopeasti apuun.

Kaikkia väkivallantekoja ei voi ehkäistä ennakolta. Ihmisille on sen vuoksi taattava myös laissa ja käytännössä oikeus, mahdollisuus ja välineet huolehtia omasta ja läheistensä koskemattomuudesta.

Pienaseet eli kiväärit ja pistoolit ovat ne välineet, joilla ihmiset voivat käytännössä puolustaa omaa, läheistensä, yhteisönsä ja isänmaansa koskemattomuutta. Jos nämä välineet riistetään, avataan ovi väkivallalla alistamiselle. Eurooppa esim. on nyt rauhallinen, mutta mikä on tilanne parin sukupolven päästä? Käykö niin, että lapsenlapsemme joutuvatkin vainon kohteeksi ja tarvitsisivat niitä aseita, joita nyt olemme niin innokkaasti keräämässä pois?
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #143 on: 24.09.08, 19:12 »

Parempi on pieni mahdollisuus törmätä aseistettuun mielipuoleen puolustuskyvyttömänä kuin että kaikki ovat aseistettuja ja riidat menevät aina ammuskeluksi. Puhumattakaaan siitä, että jokainen vastaan tuleva mielipuoli olisi aseistettu. Mitä tiukemmat aselait, sitä vähemmän tappamista, niin se vaan menee. Kukaan muu kuin poliisi ei tarvitse käsiasetta. Jenkkilän touhu hirvittää jo sikäläisiäkin, sitä ei ole syytä kopioida tänne pikkujenkkilään.

Tosin tässä Kauhavan tapauksessa liian lepsu aselainsäädäntö ei ollut merkittävä tekijä, koska tyyppi oli suunnitellut juttua niin pitkään.

Antti Laukkanen
Offline Offline

Posts: 5228
Date Registered: 11.11.03

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #144 on: 24.09.08, 21:44 »

Mitä tiukemmat aselait, sitä vähemmän tappamista, niin se vaan menee. Kukaan muu kuin poliisi ei tarvitse käsiasetta.

Haluaisitkos perustella nämä kaksi faktana ilmaan heittämääsi väitettä, joiden totuusarvo on vähintäänkin vaatimaton?

-A-

PS. Tätä vasuritakapajulaa on surkuhupaisaa kutsua pikkujenkkiläksi

Fournier pilots of the world - unite!
Mikko Palosvirta
Offline Offline

Posts: 845
Date Registered: 08.12.05

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #145 on: 24.09.08, 22:00 »

Kuvitelkaapa tilanne, jossa esim. koulussa joka oppilaalla olisi taskussaan ysimillinen, äijillä mustina, tytöillä kivan pinkkinä ja käteensopivana. Aseet koristeltu lempibändien logoilla jne  thmbdn

Sitten jollain kilahtaa ja hän alkaa ampumaan. Seuraava vastaa tuleen. Käytävällä kulkeva kolmas oppilas näkee vain tämän oppilaan nro 2, ja alkaa tulittamaan tätä. Millainen ketjureaktio syntyy, ja moniko ampuu toisiaan vain "koska näin sen ampuvan jotain".

Parempi, että paniikkitilanteessa vain yhdellä hullulla on ase, kuin kaikilla paniikissaolevilla ihmisillä olisi kanssa.

Tietty yksi vaihtoehto voisi olla, että osa opettajista olisi aseistettu piiloasein (Air-marshall tyyliin), mutta pitäisin tuotakin ainakin vielä tässä tilanteessa melko yliampuvana.

Internetissä kylähullutkin voivat globalisoitua
Tatu Koiranen
Offline Offline

Posts: 6817
Date Registered: 10.04.07

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #146 on: 24.09.08, 23:43 »

Ehdotan nuorisolle (18 v.) kahden vuoden koeaikaa aseenkäsittelyssä johdetuissa ja valvotuissa ammunnoissa. Tämän jälkeen suositusten ja psykologin testien jälkeen ( lääkärintodistusta vastaan ) voidaan nuorisolle antaa vasta aseenkantolupa. Ja sekin ensin kahden vuoden koeajaksi valvotussa seurassa ( ase ja patruunat eri paikassa ). Mahdolliset jälkiseuraamukset tämän jälkeen...ovat asianomaisten hartioilla...toivottavasti ei osuta tulilinjalle.

Ja mitähän he*vetin merkityästä tällä pelleilyllä on sen kanssa, että jos joku haluaa listiä porukkaa aseella niin se listii porukkaa aseella. Huumeetkin on kielletty, niitä ei saa edes parin vuoden koeajalla, mutta naapurista saa. Ihan sama juttu aseiden kanssa... parempi antaa poikien paukutella noilla, seuraavaksi innostuvat vielä tekemään sinappikaasua ja sitten tulee ruumista vähän eri malliin.

0503277581 - tatu at koiranen piste fi
TarppiVertainen
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #147 on: 25.09.08, 02:19 »

Siis voi jestas sentään! "Kukaan muu ei tarvitse käsiasetta, kuin poliisi"  Esa hei, mietippäs nyt hieman Wink

Esim. Luolametsästystä harrastava, metsästyskortin ja luolakoiran omistava ihminen saa koiralta vinkin, että metsäsika, tai supi olisi nyt kivien alla haukussa...
Tässä tilanteessako siis pitäisi ampua sinne kivenkoloon esim. piekkarilla, haulikolla, tai vaikka lintukiväärillä?
Ei saakeli Huh  Ainoa ase tuohon(kin) tilanteeseen on siis käsiase, eli esim juuri 22. (isommille pistooleille ei tuohon hommaan nykyään enää lupia juurikaan saa)

Sama tilanne jossain riihen alla, kun koira on ahdistanut sian, tai suppanan nurkkaan ja kaverit yrittävät sitä lattian raoista tiirailla ampuakseen munarosvon.
Ei noissa tilanteissa voi mitään haulikkoa sinne riihen lattian alle tunkea.
Siellä olis joka reissun jälkeen koiran paikka vapaana Angry

Ja käsiasekiellon jälkeen pienpedot tuhoaisivat kaikki muut tärkeämmät ei tulokaslajit Suomesta, joten hiukan järkeäkin saa käyttää, mitä kirjoittaa Grin
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #148 on: 25.09.08, 03:43 »

Olen kasvanut aseiden keskellä kun faija niitä aikoinaan keräili, kerran kun oltiin pikkupoikia kaveri nappasi piakkarin seinästä tähtäsi jalkaani ja ampui, no isoveljet oli sillä aiemmin apuneet maalitauluun ja unohtivat luodin piippuun luoti jäi jumiin nilkan nivelen väliin ja poistettiin leikkaamalla sairaalassa.

Yksi asia mikä ihmisten mielikuvissa saa minut ärtyneeksi on se että 22kaliberisia aseita pidetään leikkikaluina aivan kuin ne ei olisi aseita ollenkaan, vaikka tosiasia on että 22:kosen luoti lävistää helposti kakkosnelosen ja on sisätiloissa olevilla etäisyyksillä suoraan sanottuna yhtä tappava kuin 9mm käsiase, se ero näillä aseilla on että normaalisti 9mm aseen luoti menee läpi kun taas 22k jää sisälle,mutta jos esim verrataan 22k ja 9mm luodin tappavuutta tälläisessä päälaukauksessa on 22 vaarallisempi koska luoti jää kallon sisään ja kimpoaa kallon toiselta puolelta tehden hirveää jälkeä, 9mm menee melko suoraan läpi, ei silti tämäkään mitenkään erityisen TURVALLISTA varmaan uhrille ole.

Ja näitä vehkeitä isät ostavat pojilleen "leluiksi" mökille.

Tämän viimeisen kauhajoen tapahtuman jälkeen viranomaiset ovat keskittyneet aselain tiukentamiseen, mikä on aivan oikein vaan jotenkin homma keskittyy siihen että alaikäisten aseiden hankintaa/käyttöä halutaan rajoittaa vaikka sillä nyt ei ole mitään tekemistä kauhajoen tapahtumien kanssa tekijähän oli täysi-ikäinen 22v jermu.


Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
sasu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #149 on: 25.09.08, 04:49 »

kaikki ovat aseistettuja ja riidat menevät aina ammuskeluksi. Puhumattakaaan siitä, että jokainen vastaan tuleva mielipuoli olisi aseistettu. Mitä tiukemmat aselait, sitä vähemmän tappamista, niin se vaan menee.
Juuri noita kauhukuvia maalailtiin parikymmentä vuotta sitten USA:ssa kun aseenkantamisen (concealed carry) salliva lainsäädäntö alkoi yleistyä. Yhdessäkään osavaltiossa ei ole havaittu tällaista seurausta. Lainkuuliainen ja yhteiskuntakelpoinen ihminen on edelleen lainkuuliainen ja yhteiskuntakelpoinen vaikka kantaisikin asetta. Väkivaltarikolliset ovat asia erikseen, mutta he ovat yleensä jo rikosrekisterinsä takia aselupajärjestelmän ulkopuolella.

Ainakin kaksi tutkimuslaitosta tekee USA:ssa vuosittain ns uhritutkimuksen (Victim Survey). Vuodesta toiseen tutkimukset näyttävät, että kansalaiset käyttävät asetta rikoksen pysäyttämiseen noin miljoona-pari kertaa vuodessa. Suurin osa näistä tapauksista on sellaisia, että aiottu uhri vain näyttää asetta ja rikollinen perääntyy. Tilanne siis eskaloituu ampumiseksi todella harvoin.

Joskus tosin menee myös ampumiseksi. Muistaakseni USA:ssa kansalaiset tappavat laillisesti itsepuolustukseksi vuosittain noin kaksi kertaa enemmän kuin poliisit. Tämä osoittaa että suojelun tarvetta on enemmän kuin mihin poliisit ehtivät.

Kauhajoen ja Columbinen tapaisia joukkoteurastuksia ovat USA:ssa välillä pysäyttäneet aseistautuneet kansalaiset. Näiden uutisoinnista on tehty tutkimus. Media jättää kertomatta jos kansalaisen aseista on ollut hyötyä. Uutisoidaan siis asia kertomatta että apuun rientänyt kansalainen olikin aseistettu. Mikä lie median motiivi peitellä asiaa?
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #150 on: 25.09.08, 05:38 »

Toisaalta kun joku ammutaan asuntoonsa USA:ssa murron yhteydessä, se tehdään useimmiten tämän omalla aseella. Ja se ase on arvokkaimpia ryöstösaaliita ja päätyy pimeille markkinoille.

Mika B Virolainen
Offline Offline

Posts: 1933
Date Registered: 03.05.06

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #151 on: 25.09.08, 07:41 »

Se, että Jenkkilässä aseilla estetään aseilla tehtyjä rikoksia, tuskin puhuu asevalvonnan vapauttamisen puolesta... Siellä on aseistettu koko yhteiskunta. Eipä tuo varmasti tee oloa juurikaan turvallisemmaks..

Mikko Palosvirta
Offline Offline

Posts: 845
Date Registered: 08.12.05

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #152 on: 25.09.08, 10:26 »

Itselläni on n-määrä luvallisia käsiaseita, suurin osa on jopa historiallisesti arvokkaita.
Olen pyrkinyt siihen, että tulevat sukpolvet myöskin näkevät minkälaisilla "raudoilla" joskus on otettu etäisyyttä nyrkin ulottumattomiin.
Tämän hktisen hetken huomioon ottaen, olen valmis de`aktivoimaan kyseiset aseet.
Uskoakseni jälkeeni jäävien on sula mahdottomuus saada ko_aseille hallussapito/kantolupaa.
Mikäli täällä kijoittaneilla / lukijoilla on tiedossa aseseppää, joka tekisi ko.toiminnon kohtuuhintaan, otan yhteystiedot kiitollisuudella vastaan.

Risto

Älä helkkarissa rupea hätiköimään! Tällä hetkellä aseet ovat tulenarka puheenaihe maassamme / maailmalla, mutta tilanne rauhoittuu kyllä. Pidä aseet vain asianmukaisesti säilytettynä ja anna ajan kulua. Deaktivointi on OK, silloin kun siihen on syynsä. Nyt ei mielestäni ole vielä syytä alkaa deaktivoimaan toimivia ja laillisia aseita - se on vähän kuin veis siitosoriilta sukukalleudet.

Internetissä kylähullutkin voivat globalisoitua
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #153 on: 25.09.08, 11:12 »

Jos kyseessä on keräilyase, jolla ei tarvitse ampua, on deaktivointi järkevää ihan sen takia, ettei mahdollinen varas saa käyttökelpoista ampuma-asetta. Ja siksi, että sen jälkeen asetta ei tarvitse säilyttää lukkojen takana eikä tarvita lupia.

Juha Lampi
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 10.10.07

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #154 on: 25.09.08, 11:41 »

Deaktivointimenetelmiä olisi kyllä hyvä kehittää, sillä toimenpide on rankka. En ihmettele, että vanhan taide-esineen omistaja empii sen antamista "tuhottavaksi". Pyssyn rahallinen arvokin kärsii tästä. Hyvä menetelmä on sellainen, joka ei millään tavoin näkyisi pinnalle ja jossa aseen toiminnot säilyisivät mahdollisimman ennallaan - lukuunottamatta siis niitä paria kriittistä...

Argumentit deaktivoinnin puolesta ovat painavia nekin ja mikäli kyseessä on "vain" sinänsä yleistä tyyppiä edustava perheaarre eikä arvokas museoesine, toimenpide on harkinnan arvoinen vaihtoehto.

Aiemmin oli tässä juttua "itsepuolustusaseiden" hyväksymisestä "kunnon kansalaisille". Se tie on turmion tie! Kiusatusta tulee tyypillisesti kiusaaja, uhatusta uhkaaja. Kokemus on siksi traumaattinen, että vahinko pannaan helposti kiertämään. Juuri tällaista historiaa edustaa tämäkin Kauhajoen tapaus. Opitaan, että pelottavampi on muka oikeassa. Parhaassakin tapauksessa 11 surmatyötä vain jakautuisi ja piiloutuisi tilastoihin pariksikymmeneksi yksittäiseksi perhetragediaksi, jotka eivät herättäisi suuria otsikoita, mutta olisivat silti vähintään yhtä haavoittavia yhteiskunnallisesti.
55-HO
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #155 on: 25.09.08, 15:34 »

Quote
Älä helkkarissa rupea hätiköimään! Tällä hetkellä aseet ovat tulenarka puheenaihe maassamme / maailmalla, mutta tilanne rauhoittuu kyllä. Pidä aseet vain asianmukaisesti säilytettynä ja anna ajan kulua. Deaktivointi on OK, silloin kun siihen on syynsä. Nyt ei mielestäni ole vielä syytä alkaa deaktivoimaan toimivia ja laillisia aseita - se on vähän kuin veis siitosoriilta sukukalleudet.

Juu, en hätiköi. Kyseinen asia on ollut mielessäni jo pitkään.
Kyselin paikalliselta asesepältä deakti-työn hintaa, vastaus oli: haarukassa 30-40 e. vähän riippuen .....
Mielestäni aika suolanen hinta piipun umpeen hitsaukesta/ lukon puoliksi "smirklaamisesta"/ todistus deaktivoinnista.
Uskoisin että moni olisi valmis teettämään ko.-toiminnon "koristeaseille", (mikäli viranomaisilla olisi samanlaista halukkuutta/ resursseja teettää kyseinen toiminto esim, korvauksetta).
Näinhän toimitaan luvattomien aseiden "sanktiotta" luovuttamiseen valtiolle.

Risto
« Last Edit: 26.09.08, 06:09 by Mikko Maliniemi »
Arto Eriksson
Offline Offline

Posts: 848
Date Registered: 11.03.06

WWW
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #156 on: 26.09.08, 04:12 »

Jos nyt mietitään näitä jokelan ja kauhajoen tapahtumia, härskisti ajateltuna jokaiselle koululaiselle pitäisi jakaa koulun ovella pistooli olis sitten aika vaikea kouluun hyökkääjän edetä.....ja vois vähän nostaa kynnystä alakaa moiseen....ai niin ja opettajille konekiväärit ....äääh unohtakaa aamuväsyneen aivoitukset Grin

Nikon D610, D600,Nikon D700,NIKKOR AF-S 50/1.8G, NIKKOR AF-S 28-300/3.5-5.6G ED VR II.NIKKOR 85mm f1.8G Tamron 90mm F2.8 makro,Tokina AT-X SD 16-28/2,8 PRO FX. sigma 70-200mm f2.8 ex dg os hsm
Pori Jazz photographer 2011,2012.2013.
Everyone's gonna get fucked sooner or later.
Tero Lähdesmäki
Offline Offline

Posts: 3222
Date Registered: 06.04.02

WWW
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #157 on: 26.09.08, 06:04 »

Pohjois-savossa on käsiaseiden luvat lepo seuraavat kaksi viikkoa: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/k%C3%A4siaselupia-ei-en%C3%A4%C3%A4-my%C3%B6nnet%C3%A4-pohjois-savossa(242460).ece


Kyllä oma näkemykseni asiaan on, että nämä aselain muutokset on tullut esille hyvinkin pitkälti siitä syystä, että:

- Kunnallisvaalit tulossa, puolueet haluavat NÄYTTÄÄ TEHOKKAILTA ja tehdä jotain nopeasti kansalaisten miellyttämiseksi

- Aselain muuttaminen on huomattavasti HALVEMPAA kuin panostaminen lasten/nuorten psykiatriseen hoitoon

- Aselain muuttaminen "tehoaa" NOPEAMMIN kuin mitä lasten/nuorten psykiatrisen hoitoon panostaminen


Siitäkin huolimatta kyse on vain siitä, että otetaan "hullulta vesuri pois". Vaikka vesuri viedään, hulluus edelleen jää. Sitten löytyy uusi vesuri tai kirves käteen....

Kömpelön vertauksen takana on ajatukseni siitä, että aselain muutoksella on vain kosmeettinen vaikutus, eikä itse syytä tapahtumien takana hoideta lainkaan. Mut hei, kun aselaki muuttuu, niin 80% äänestäjistä on tyytyväisiä ja sehän poliitikoille riittää....


[EDIT] No nyt sitten näin: http://www.savonsanomat.fi/uutiset/savo/poliisilaitos-ei-saakaan-ev%C3%A4t%C3%A4-aselupia(242638).ece
« Last Edit: 26.09.08, 08:07 by Tero Lähdesmäki »

Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #158 on: 26.09.08, 08:47 »

Hullu saa vesurilla aika paljon vähemmän aikaan kuin pistoolilla. Lisäksi vesuri on tarpeellinen, kun taas käsiase ei ole. Siitä huolimatta en halua sallia vesurinkaan kuljettamista mukana kaupungilla ja koulussa.

Psykiatrinen hoito sen sijaan ei juuri auta. Murhaajat ovat harvoin mielisairaita. Useimmat ovat psykopaatteja, joihin mikään hoito ei vaikuta hiukkaakaan.

Juha Lahtonen
Offline Offline

Posts: 1173
Date Registered: 05.07.01

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #159 on: 26.09.08, 09:32 »

Täällä tunnutaan suhtautuvan tuohon käsiaseiden rajoittamiseen kieltämättä melko kielteisesti. Totuus on, että kouluterveydenhuollon ja psykiatrisen hoidon lisääminen eivät yksistään riitä. Niin kauan kun meillä ei kaikille tehdä säännöllisiä mielentilatutkimuksia, on hyvin todennäköistä, että aseluvan saa myös joku, jolle sitä ei missään nimessä pitäisi antaa. Näin kun käy kerran vuodessa, niin hyvin pysytään otsikoissa. Mielestäni tuo keskustelu aselakien tiukentamisesta ei siis ole mitenkään asiatonta. Ei se toki saa jäädä ainoaksi toimeksi.

Nyt kun on vaalit tulossa, niin meillähän on jokaisella mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen, ketä siellä valtuustoissa istuu. Terveydenhuoltohan on nykyään pääasiassa kuntien vastuulla, joten nyt valitaan ne päättäjät, jotka voivat siihen vaikuttaa.

-Juha
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 23 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1