FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.06.18, 20:50

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 23 Reply Print
Author Topic: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)  (Read 53565 times)
Esa Lehtismäki
Offline Offline

Posts: 10316
Date Registered: 26.09.03

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #200 on: 01.10.08, 06:34 »

Jos halutaan miettiä mikä on oikeasti vaarallisin tuliase sekopään käsissä niin se todennäköisesti on juurikin se mikä viimeiseksi kiellettäisiin jos aseita aloitettaisiin kieltämään.

Haulikko on lähietäisyydeltä murhaavin, mutta homman juju käsiaseissa onkin, että ne kulkevat mukana huomaamattomasti, ei suinkaan niiden tuhopotentiaalissa. Tosin katkaistu haulikko on jo aika hyvin kätkettävä, mutta ei sellaistakaan kukaan sentään jatkuvasti kanna housuissaan, se otetaan vaan mukaan pankkiin.

Jouni Haimi
Offline Offline

Posts: 706
Date Registered: 15.11.06

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #201 on: 01.10.08, 08:15 »Käsiaseiden kiellosta sen verran että jos käsiaseet kielettäisiin niinmitä tehtäisiin nykyisille luvallisille aseille jotka on hankittu vanhan aselain säännösten mukaaan,keräisikö valtio ne pois ja mitä korvauksia valtio maksaisi taloudellisista sijoituksista mitä omistajat ovat tehneet lailliseen harrastukseen. Vai ilmaiseksiko aseista pitäisi luopua?


Ja jos lupakielto koskee vain uusia anojia ja vanhat saa pitää aseensa niin silloin voi jo esittää kysymyksen rikotaanko jo prustusllain tasavertaisuus periaatetta
sasu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #202 on: 01.10.08, 09:53 »

Pari nasevaa kommenttia www.uusisuomi.fi:stä (http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/36512-totaalista-pistoolikieltoa-selvitetaan-tosissaan)

Outoa, että Wallin ja Cronberg puolustelevat noin kouluampujia
Liike
Nuo kaksi ministeriksi valittua ammattipoliitikkoa eivät voi millään hyväksyä sitä, että kaksi nuorukaista, joiden mielenterveys oli järkkynyt, ovat syylliset tekemiinsä joukkomurhiin.

Wallin ja Cronberg pitävät rangaistuksen ansaitsevina noin 650.000:a luvallisen aseen haltijaa, joiden aseilla ei ole vahingoitettu yhtä ainutta ihmistä. Ministerikaksikko haluaa antaa tuntuvan rangaistuksen syyttömille riistämällä alkajaisiksi heiltä käytännön mahdollisuudet mielen virkeyttä ylläpitävään harrastustoimintaan.

Korkeimpien poliitikkojen kyky järkevään ajatteluun ja mielekkäiden päätösten tekemiseen pitäisi selvittää vuosittain tehtävällä psykiatrin tutkimuksella, jonka tulos julkaistaisiin. Se tulisi yhteiskunnalle paljon halvemmaksi kuin Wallinin ja Cronbergin tapaisten epävakaiden ihmisten suurille kansanryhmille aiheuttamat vahingot.

"Me" vastaan "Ne"
7:49 Hiljanen
Suomessa on yli 600 000 aseen hallussapitoluvan omaavaa henkilöä, metsästäjiä ja urheiluampujia joiden oikeuden omistaa ja hallussapitää ampuma-aseita on poliisi vahvistanut. He ovat hoitaneet oman osuutensa sopimuksesta, noudattaneet sääntöjä. He ovat sijoittaneet vapaa-aikaansa ja suuriakin summia harrastukseensa, eivät hetken mielijohteesta tai huvikseen, vaan siksi että heille aseilla tapahtuva harrastustoiminta on yksi, monelle hyvinkin tärkeä tapa rentoutua ja irtautua edes hetkeksi arjen paineista. Nämä ihmiset eivät ole mitään rikollista tai yhteiskuntavastaista joukkoa vaan päinvastoin, poikkeuksellisen harkitsevaa, huolellista ja lakia kunnioittavaa väkeä.

Mitä nämä ihmiset ajattelevat kieltolaista? Mitkä ovat näihin ihmisiin kohdistettavan kollektiivisen rangaistuksen seuraukset?

Harva metsästäjä tai urheiluampuja pitää näitä kieltoja tai rajoituksia millään tavalla kohtuullisina tai järkevina. Ainoat "metsästäjät" jotka kampanjoivat pistoolien kiellon puolesta esiintyvät anoastaan internetin vituaalitodellisuudessa.

Syyttömiin ihmisiin kohdistuvat kollektiiviset rangaistukset murentavat aina yhteiskunnan perusrakenteita, yleistä lain kunnioitusta ja yhteisöllisyyttä. Lakia joka koetaan epäoikeudenmukaiseksi ja jonka toimeenpaneminen ja valvonta on mahdotonta, ei pidä säätää.

Haluaako ministeri ihan oikeasti että maahan synnytetään entisten ongelmaryhmien lisäksi kymmenien ellei satojen tuhansien suuruinen katkeroitunut joukko joka ei enää katso yhteiskunnan säätämien lakien olevan oikeudenmukaisia ja kohtuullisia, eli noudattamisen arvoisia? Haluavatko nämä rajoitusten vaatijat jakaa yhteiskunnan tällä tavoin kahtia. Haluavatteko te, että aseharrastajat suljetaan järjestäytyneen yhteiskunnan ulkopuolelle?

Aseharrastajia on helppo demonisoida ja kuvitella että he ovat jokin yhteiskunnan marginaalissa elävä syrjäytynyt reppanasakki. Todellisuudessa heitä löytyy yhteiskunnan ydintoiminnoista vastullisista paikoista jotka voivat vittuuntuneena tehdä päähänpotkijoittensa elämästä hyvinkin epämukavaa.
PekkaK
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #203 on: 01.10.08, 18:53 »

Vielä yhden irrallisen kommentin heitän - periaatteen vuoksi olen kansalaisen/ ihmisen vapauksien puolella ja vapauksien rajoittamista vastaan. Vapauksilla en tarkoita sitä, että saa vapaasti tappaa kenet vain, vaan sitä, että saa toteuttaa itseään, unelmiaan ja harrastuksiaan siten kuin järkeväksi katsoo sivistyksen ja maalaisjärjen puitteissa.

Aseiden hallussapidon rajoittaminen on nyt yksi pikku askel kohti ihmisten vapauksien täydellistä rajoittamista. En yritä sanoa, että juuri aseiden hallussapito olisi mitenkään ratkaiseva askel, vaan ainoastaan yksi askel muiden joukossa. Näitä eri pikku askelia on viimeisten 10-20 vuoden aikana tehty valtioiden toimesta runsaasti ellei ihan riittävästi (minusta liikaakin), ja näköjään, jos nykytrendiä ekstrapoloi eteenpäin, näitä askelia tullaan tekemään vielä runsaasti lisää. Kahden ihmisen (Jokelan ja Kauhajoen ampujan) pimahtaminen ei saisi olla syy eri harrastajien ja muiden ihmisten vapauksien rajoittamiseksi - pikemmin näen sitä tekosyynä, jolla valtio pääsee taas yhtä pientä askelta lähemmäksi kansalaisten täydellistä kontrollointia, joka odottaa nykyisen tien päässä.

Myönnän, että maailmankatsomukseni on hiukan orwellimainen, mutten silti pidä kehityksen suunnasta millään tavalla. Mieluummin hyväksyn ihmisten keskinäisen väkivallan kuin sen, että jokamiehen oikeuksiani uhkaa loputon ja aina kiristyvä säännöstely ja rajoittaminen. Toisaalta en ole myöskään täydellisen anarkian kannalla, vaan kultainen keskitie menee siinä jossain välissä. Olen kokenut nuoruuteni 1980- ja 1990- luvuilla, joten noihin aikoihin aina tuppaan vertaamaan. En vaan osaa pitää nykykehityksen (tai nykylainsäädännön) suunnasta. Nevermind.

sasu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #204 on: 01.10.08, 19:35 »

Ihmisellä tulisi olla oikeus tehdä asioita, jotka eivät vahingoita muita. Ihmistä ei tulisi rangaista siitä, että hänellä olisi mahdollisuus tehdä muille vahinkoa.

Nyt yhteiskunta ulottaa kieltojaan yhä syvemmälle tavoitteena ennaltaehkäistä vaarallisia tekoja. Tämä alkaa saavuttaa jo absurdin tason. Ihmisiä rangaistaan vaikka heillä ei olisi aikomustakaan tehdä muille pahaa.

Nyt vielä moni innoissaan hihkuu mukamas turvallisuutta lisäävien kieltojen ja valvonnan puolesta, mutta hymy alkaa hyytyä kun ne osuvat omaan elämään. Kun riittävän monta ihmistä on ajettu näillä keinoin nurkkaan, alkaa tapahtua muutos toiseen suntaan. Toivottavasti Suomessa ei käydä aivan pohjalla ennen sitä.

-----
Taitaa muuten täyttää rasismin ja kansanryhmää vastaan kiihottamisen merkit tämä aseenomistajien leimaaminen riskiryhmäksi.

Väitteelle ei edes ole mitään katetta, päinvastoin aseenomistajat ovat ainakin henkirikostilastojen valossa muuta väestöä turvallisempia.
« Last Edit: 01.10.08, 19:48 by Sasu Mattila »
Jussi Aaltonen
Offline Offline

Posts: 883
Date Registered: 25.04.08

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #205 on: 02.10.08, 04:55 »

Taitaa muuten täyttää rasismin ja kansanryhmää vastaan kiihottamisen merkit tämä aseenomistajien leimaaminen riskiryhmäksi.

Aseen omistajat taitavat Suomessa olla pääasiassa valkoihoisia keski- tai parempituloisia keski-ikäisiä heteromiehiä. Ei heihin voi kohdistaa syrjintää vaan he ovat lähtökohtaisesti kaiken syrjinnän ja muunkin pahan alku ja juuri. Heitä saa ja pitää syyllistää ja syyttää kaikesta, ilmastonmuutoksesta kouluammuskeluihin.
sasu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #206 on: 02.10.08, 21:12 »

Tältä muuten näyttää aseiden säilyttäminen ampumaradalla, mitä moni nyt peräänkuuluttaa

Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #207 on: 03.10.08, 06:33 »

Tämä on juurikin sitä ärsyttävää asioihin perehtymättömien päätöntä vouhottamista ja harrastajien aliarvioimista, mitä peräänkuulutin jo pariinkin kertaan tuolla varsinaisessa asekeskustelussa. Esim. tässä. Lisäksi jos luet tuota ketjua, siellä alan harrastajat kertovat, miten käsiaseet ja metsästyskin voivat kuulua samaan lauseeseen...
Asioihin perehtymättömien? Kyllä sitä jokuisia tuhansia laukauksia on tullut aseilla ammuttua ja metsästystä olen harrastanut 13-vuotta. Onneksi typeryyskin on suhteellista ja porukassahan tyhmyys tiivistyy. No mutta se on pääasia, että edes Mikko sinä olet sitten perehtynyt asiaan Roll Eyes.

Itse suhtaudun vastaavasti noihin "porttiteorioihin" ongelmien leviämisestä ja aseiden hankkimisesta ilman lupaa. Kuten jo toisaalla sanoin, vastaavat teot onnistuu toki monilla muillakin välineillä kuin käsiaseilla mutta mielestäni käsiaseiden kieltäminen ei ole maailmanloppu eikä siitä haittaakaan olisi. Vaihtoehtoja totaalikiellolle on lukuisia kuten täälläkin on esitetty, toivottavasti niitäkin mietitään rauhassa.

Mikäli metsästys ja käsiaseet kuuluvat samaan lauseeseen ja vielä konkretisoituu harrastuksen tasolla niin tekniikan ja taktiikan vaihto ei varmaan tuota ylitsepääsemättömiä esteitä (vrt. loukkupyynti). Käsiaseen käyttö on metsästyksessä yksinkertaisesti kielletty!


Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
sasu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #208 on: 03.10.08, 07:07 »

Käsiaseen käyttö on metsästyksessä yksinkertaisesti kielletty!
Niin, kielletty Suomessa. Entä ne suomalaiset käsiasemetsästäjät, jotka käyvät ulkomailla esim. Afrikassa ja USA:ssa? Mihin heidän unohdat?
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #209 on: 03.10.08, 07:15 »

Niin, kielletty Suomessa. Entä ne suomalaiset käsiasemetsästäjät, jotka käyvät ulkomailla esim. Afrikassa ja USA:ssa? Mihin heidän unohdat?
Unholaan Grin Käsiaseen käyttö jo lähinnä ampumamatkan/tarkkuuden johdosta on metsästyksessä kyseenalaista.. Mitä eläimiä esimerkiksi Afrikassa metsästetään käsiaseella? Niin, ja suuresta ja mahtavasta Ameriikin Yhdysvallasta saa käsiaseen varmaan vuokrallekin kuten auton konsanaan thmbup

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
sasu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #210 on: 03.10.08, 07:26 »

Käsiaseen käyttö jo lähinnä ampumamatkan/tarkkuuden johdosta on metsästyksessä kyseenalaista..
Siinä se haaste onkin, päästä riittävän lähelle riistaeläintä. Samalla perusteella olisit ilmeisesti kieltämässä myös jousimetsästyksen?

Quote
Mitä eläimiä esimerkiksi Afrikassa metsästetään käsiaseella?
Sekä Afrikassa että USA:ssa käsiaseilla metsästetään kaikki eläimiä. Puhvelit, norsut, sarvikuonot, hirvet, jääkarhut jos lähdetään isommasta päästä liikkeelle. Mitä isompi eläin, tietysti sen harvinaisempaa käsiaseella metsästäminen. Voisit hieman lisätä sivistystäsi metsästyksen eri muodoista, esim. Amazonista löytyy kirjallisuutta.
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #211 on: 03.10.08, 07:30 »

Asioihin perehtymättömien? Kyllä sitä jokuisia tuhansia laukauksia on tullut aseilla ammuttua ja metsästystä olen harrastanut 13-vuotta. Onneksi typeryyskin on suhteellista ja porukassahan tyhmyys tiivistyy. No mutta se on pääasia, että edes Mikko sinä olet sitten perehtynyt asiaan Roll Eyes.

Mutta et ilmeisesti esim. kilpa-ammuntaa pistoolilla, jos pystyt väittämään, että "kaikki ampumaharrastukset taitavat onnistua ilmatoimisilla aseilla"  Roll Eyes Minun olisi vain näköjään pitänyt tajuta erottaa se metsästystä koskeva lause eri kappaleeseen, jotta et olisi sotkenut sitä ja tuota toista kommenttiani yhteen...

Niin joo. Juurihan minä siinä linkittämässäni aiemmassa viestissäni sanoin, että ei, en harrasta ampumista. Enkä pidä itseäni millään tavalla syvemmin perehtyneenä asiaan. Sen verran kuitenkin jopa minä tiedän, että on olemassa monia ammunnan alalajeja, joita harrastetaan kaikilla muilla, paitsi ilmatoimisilla aseilla Wink Ja noiden harrastamismahdollisuuksia ei pitäisi mielestäni missään nimessä mennä lopettamaan millään kielloilla...

Quote
Mikäli metsästys ja käsiaseet kuuluvat samaan lauseeseen ja vielä konkretisoituu harrastuksen tasolla niin tekniikan ja taktiikan vaihto ei varmaan tuota ylitsepääsemättömiä esteitä (vrt. loukkupyynti). Käsiaseen käyttö on metsästyksessä yksinkertaisesti kielletty!

En edelleenkään tiedä asian laillisuudesta, mutta kyllä minulle tulee esim. näistä Tarmon viesteistä sellainen kuva, että metsästyksen ja käsiaseet voi liittää samaan lauseeseen:

http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,71761.msg955920.html#msg955920

http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,71761.msg956378.html#msg956378

Metsästystä kait ne "luolamieshommat" tai loukkupyyntikin siihen kuuluvine loukutetun eläimen lopettamisineen on?


BTW, miksi kukaan ei ole muuten vaatimassa ilma-aseiden kieltämistä? Kyllä niilläkin hengen saa pois ja niitä saa kaupasta ilman minkäänlaisia lupia  Roll Eyes

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #212 on: 03.10.08, 07:31 »

Samalla perusteella olisit ilmeisesti kieltämässä myös jousimetsästyksen?
Joo, näin juuri thmbup Ja sinä sallisit kemialliset aseet yksityisille henkilöille, esimerkiksi päivittäistavarakaupoista ostettuna? Voi voi näitä ajatusten juoksuja ja päätelmiä.. Norsun metsästys käsiaseelta kuulostaa todelliselta riistaeläimen kunnioittamiselta, johon itse perustan metsästykseni.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
sasu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #213 on: 03.10.08, 07:49 »

Norsun metsästys käsiaseelta kuulostaa todelliselta riistaeläimen kunnioittamiselta
Kaivapa ballistista tietoa seuraavista käsiaseissa käytetyistä kalibereista näin aluksi:
500 S&W, 375 JDJ, 500 Wyoming Express, 454 Casull, 475 Linebaugh, 45-70, 444 Marlin, 500 Linebaugh, 460 S&W.

Läpäisevät riistaeläimen paljon varmemmin kuin moni perinteinen kiväärikaliberi. Painava, suuren halkaisijan luoti, kohtuullisella nopeudella.

Tarkkuudessakaan ei ole moittimista. Omilla lyhytpiippuisilla revolvereillakin pääsen hyvinä päivinä noin 10 cm kasaan 100 metriltä, tosin tuelta ammuttuna.

Unohtamatta että Thompson Centerin pistooleihin pesitetään myös kiväärikalibereitakin, esim. 300 Win Mag ja 375 H&H.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #214 on: 03.10.08, 07:49 »

BTW, miksi kukaan ei ole muuten vaatimassa ilma-aseiden kieltämistä? Kyllä niilläkin hengen saa pois ja niitä saa kaupasta ilman minkäänlaisia lupia  Roll Eyes

Tämän komppaan ja samaa asiaa on tullut itsekin mietittyä. Mutta asioiden yksinkertaisuuden nimissä pidättäydyn käsiasepohdinnassa Grin

En tiedä Tarmon metsästystavoista ja kohteista, mutta metsästysasetus (16§) kieltää käsiaseen käytön metsästyksessä. En tiedä mitä Tarmo metsästää ja mihin tarkoitukseen (ilmeisesti Supeja haittaeläimenä) mutta uskon kyseisten lajien onnistuvan muillakin kuin käsiaseella. Niin, enkä harrasta kilpa-ammuntaa käsiaseilla mutta tiedän, että Suomen Ampumaurheiluliiton virallisissa lajeissa on ruutitoimisilla käsiaseilla tapahtuvia lajeja.

Ennen kuin meikäläinen ammutaan aamunkoitteessa niin todettakoon vielä, että uskon Suomen tulevan toimeen ilman yksityisten käsiaseita mutta sen lisäksi on monia muitakin keinoja, joilla aselakia saataisiin viisaammaksi ja järkevämmäksi. Suomessa on yksinkertaisesti aseita aivan liikaa ja niiden myöntäminen on ollut vielä elokuussa aivan liian ympäripyöreää. Aseet ovat vaarallisimpia ja klassisimpia vaaran aiheuttajia väärin käytettynä.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #215 on: 03.10.08, 07:54 »

Läpäisevät riistaeläimen paljon varmemmin kuin moni perinteinen kiväärikaliberi. Painava, suuren halkaisijan luoti, kohtuullisella nopeudella.
Joo sen tiedän mutta kiväärin ja käsiaseen tarkkuus keskivertoampujalla ovat totaalisen eri luokkaa. Itse ilmeisesti osaat oikeasti ampua käsiaseella jopa metsästystarkoituksessa ja koet sen omaksi metsästysalueeksi? Se on minun mielestäni tapauksessasi suotavaa ja on juuri eräs osatekijä ampuma-aselainsäädäännön vaikeudesta.

Mutta sitä et varmasti voi kiistää, että samanlainen metsästys onnistuu muillakin aseilla kuin käsiaseella, esimerkiksi juuri mainitulla suurikaliberisella kiväärillä?

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
sasu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #216 on: 03.10.08, 15:31 »

Tässä muutama valokuvattu kasa malliksi. En nyt ihan joka kerta lupaa ampua näin hyviä kasoja, mutta mitään poikkeuksellisia nämä eivät ole. Hyvät siluettiampujat osaavat ampua vielä tästä puolet pienempää kasaa, ja luotettavasti.

50 metrin kasa 44 Magnumilla


100 metrin kasa


100 metrin 357 Magnumilla


25 metriä ilman tukea, 500 Wyoming Express. Lähes hirvijoulet. Ei paras kasa, mutta tästä sattuu olemaan valokuva.
« Last Edit: 03.10.08, 16:36 by Sasu Mattila »
fishu
Former member
Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #217 on: 04.10.08, 12:22 »

Ne jotka haluavat kieltää aseita, niin kieltäkää ihan rauhassa vaikka kaikki asiat maanpäällä. Mutta tietäkää, että niin kauan kuin ongelmien syihin ei puututa, niin kauan myös sekopäitä riittää yhteiskunnassa. Kielloilla hoidetaan vain oiretta, mutta se ei paranna tautia.

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5339
Date Registered: 14.12.05

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #218 on: 04.10.08, 12:44 »

Ne jotka haluavat kieltää aseita, niin kieltäkää ihan rauhassa vaikka kaikki asiat maanpäällä. Mutta tietäkää, että niin kauan kuin ongelmien syihin ei puututa, niin kauan myös sekopäitä riittää yhteiskunnassa. Kielloilla hoidetaan vain oiretta, mutta se ei paranna tautia.


Aseiden kieltäminen ei tosiaankaan poista sitä ongelmaa (Jokelan tai Kauhajoen ampumistapaus), josta tämä keskustelu lähti liikkeelle. Tuskin täällä kukaan on edes vaatinut täydellistä asekieltoa. En ainakaan minä ole huomannut. Aselakien pitää kuitenkin olla sen verran tiukat, että kaiken maailman hulluille ei ole liian helppoa hankkia ampuma-asetta.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jouni Haimi
Offline Offline

Posts: 706
Date Registered: 15.11.06

Re: Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)
« Reply #219 on: 08.10.08, 09:24 »

Aseen omistajat taitavat Suomessa olla pääasiassa valkoihoisia keski- tai parempituloisia keski-ikäisiä heteromiehiä. Ei heihin voi kohdistaa syrjintää vaan he ovat lähtökohtaisesti kaiken syrjinnän ja muunkin pahan alku ja juuri. Heitä saa ja pitää syyllistää ja syyttää kaikesta, ilmastonmuutoksesta kouluammuskeluihin.


 Aivan niitähän ne kukkahattu tädit haluaaoikein kurmottaa kun ovat jo kaikkia somali homojen puolellla. ainahan pitää näyttää edistyksellisyytensä jotenkin ja nyt se kohdistuu tähän aselaki juttuun
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 23 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1