Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)

<< < (45/89) > >>

sasu:
Jouduin nyt sitten oikein perustamaan blogin, että saisin tuotua julki muutamia ajatuksia aselaista ja turvallisuudesta.

http://sasumattila.blogspot.com/

Ilkka:
San Diegossa oppilaat protestoivat näköjään koulujen ampumaratoja ja lukion aseenkäsittelyopetusta vastaan:

http://www.indybay.org/newsitems/2008/10/17/18545216.php

pho201:
Quote

Jouduin nyt sitten oikein perustamaan blogin, että saisin tuotua julki muutamia ajatuksia aselaista ja turvallisuudesta.

http://sasumattila.blogspot.com/


Kirjoitat blogissasi, että aseiden ja rikollisuuden korrelaatiota ei ole. Voi hyvinkin pitää paikkansa, sillä eihän rikollisuus johdu siitä, että on olemassa aseita tai ei aseiden olemassaolo seuraa (ainakaan pelkästään) siitä, että on rikollisuutta. En ole tarkistanut tätä. Mutta aseiden määrän ja helpon saatavuuden sekä aseiden väärikäytön välillä on selkeä korrelaatio. Tämä seuraa puhtaasti tilastotieteestä.

En ole kieltämässä aseita niiltä, jotka niitä oikeasti tarvitsevat (poliisiviranomaiset, sotilaat, vakavasti otettavat harrastajat, metsästäjät, ampumaurheilijat, jne.), mutta on kaikkien etu, että aseita ei joudu sellaisten käsiin, joiden käsissä niistä voi aiheutua uhkaa ympäristölle. Siis kannatan riittävän tiukkoja aselakeja, joilla mahdollisimman hyvin estetään aseiden väärinkäyttö. Kokonaanhan sitä ei voi estää - ei edes vaikka kaikki aseet olisivat kiellettyjä. 

Pekka

PeteL:
Täällä Itä-Uudellamaalla, tarkemmin Monninkylässä joku yritti torstai-iltana teloittaa toisen riitakumppanin ravintolassa. Mikä kumma siinä on, että niitä pistooleita pitää kantaa ravintolaan mukana. Pienten käsiaseiden ongelma on, että niitä voidaan kuljettaa kätkettynä melkein minne vain paitsi lentokoneeseen. Ei tarvitse ihmetellä, että yleinen mielipide kääntyy vastaan.

mmniemi:
Quote

Täällä Itä-Uudellamaalla, tarkemmin Monninkylässä joku yritti torstai-iltana teloittaa toisen riitakumppanin ravintolassa. Mikä kumma siinä on, että niitä pistooleita pitää kantaa ravintolaan mukana.


Niin no, "hätä" ei lue lakia. Minua on uhattu ravintolassa kirveellä 

Navigation

Up one level

Next page

Previous page