Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)

<< < (49/89) > >>

matskupu:
Quote

Ehdotan siis, että kaikki tuliaseet kerätään pois "tavallisilta kansalaisilta".


Määrittele tavallinen kansalainen.

Jos täydellinen asekielto tulisi, niin väitän että esim hirvikolareissa kuolisi moninkertainen määrä ihmisiä verrattuna luoti/haulikuolemiin nykypäivänä...

pho201:
"Eläköön vapaus!" Täältä (mm.) löytyvät todelliset vapaan aseenkäytön puolestapuhujat:

http://www.geocities.com/libertaarit/puolustus.html

 

pho201:
Tämä asekeskustelu alkaa muistuttaa keskustelua "pakkoruotsista". Kun sanon vastustavani sitä, että Suomen kaikissa kouluissa - myös Itä-Suomessa, jossa asuu olematon määrä ruotsia äidinkielenään puhuvia, pitää pakolla opiskella ruotsia, se käsitetään "ruotsi-intoilijoiden" taholta siten, että vastustan Ruotsin kieltä yleensä ja erikoisesti. Haluan muka kieltää ruotsinkielisiltä oikeuden heidän omaan äidinkieleensä. Siitähän ei ole lainkaan kyse. Kyse on vain tarpeettoman pakon poistamisesta suomenkielisiltä.

Aivan samoin kun kannatan aselakien tiukentamista, siinä ei ole kyse siitä, että haluaisin kieltää asetta vastuullisesti käyttäviltä heidän harrastuksensa. Haluan vain vähentää aseiden väärinkäyttöä niin pitkälle kuin se lainsäädännöllisin keinoin on mahdollista. Ihmisten (kuten minä), jotka eivät halua olla missään tekemisissä aseiden kanssa, pitää voida olla turvassa niiden väärinkäytöltä. Aivan sama tarkoitushan on mm. tupakkalaeilla, joissa halutaan taata se, että kukaan ei tarpeettomasti joudu kärsimään tästä joidenkin ihmisten terveydelle vaarallisesta harrastuksesta.

Muuten - jos tupakka ja aseet keksittäisiin vasta nyt, ne todennäköisesti kiellettäisiin kokonaan. Ruotsin kielestä en ole ihan varma.

arttula:
Quote

Määrittele tavallinen kansalainen.

Jos täydellinen asekielto tulisi, niin väitän että esim hirvikolareissa kuolisi moninkertainen määrä ihmisiä verrattuna luoti/haulikuolemiin nykypäivänä...


"Tavallinen kansalainen" = ei-viranomaistehtävissä oleva kansalainen.

Mikko P:tä kompaten: Kielletään kuoleminen, niin ei satu noita vakavia hirvikolareitakaan enää.

aaltju:
Quote

Kielletään kuoleminen, niin ei satu noita vakavia hirvikolareitakaan enää.


Kielletään hirvet ennemmin ja jos hirvet eivät kunnioita kieltoa vaan tunkevat edelleenkin suomeen tappamaan ihmisiä niin kielletätään varmuuden vuoksi kaikki muikkua suuremmat elikot. Aseiden kieltämisen myötä hirvet pitänee kieltää joka tapauksessa koska hirven luonnolliset vihollisista ei ole käytännössä jäljellä kuin ihminen ja ilman pyssyä hirven metsästys menee eläinrääkkäyksen puolelle.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page