Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)

<< < (61/89) > >>

PeteL:
Up up.

Texasin osavaltio on antamassa opiskelijoille ja yliopistojen henkilökunnalle oikeuden kantaa asetta kampuksilla.
Lakialoitteen kannattajien mukaan aseenkanto-oikeus antaa opiskelijoille parhaan suojan kouluammuskelijoita vastaan. Kannattajien mukaan tämä kävi ilmi muun muassa Virginian ja Pohjois-Illinoisin kouluammuskeluista vuosina 2007 ja 2008.

"Kyse on ainoastaan itsepuolustuksesta", korosti republikaanisenaattori Jeff Wentworth.

Aseenkannon yliopistoissa salliva laki on voimassa tällä hetkellä Utahissa. Coloradossa yliopistot saavat puolestaan itse valita sallivatko ne aseenkanto-oikeuden, ja useat yliopistot ovat myöntyneet vaatimukseen.

hs.fi

yeeman:
Hjaahah, ja tämäkin keskustelu epäilemättä jatkuu, kun muuan muovikuulafyyreri ei vuorokausi sitten malttanut pysyä kapasiteettinsa mukaisissa lelupyssyissä

Miten en ollenkaan yllättynyt, kun uutisoidun sanan "maastopuku" jälkeen julkaistiin lisäluonnehdintoja ko. tekijän mieltymyksistä?

Miksu:
Pari kaveria suorastaan kettuuntunut siellä sun täällä airsoft-harrastajien mollaamisesta... Pitäis kuulemma kaikki harrastajat hirttää jne... Saa nähdä mitä tässäkin käy...

pesonenm:
... ja kuitenkin oikeata asetta tarvitseva rikollinen hankkii sen kuitenkin jostakin... aselaista (ja sen uudistuksista) riippumatta.
Rikolliset (ja rikoksista epäillyt) kuitenkin ovat uskoakseni vähemmistössä joilla olisi ns. laillisia aseita.

Sama pätee alkoholipolitiikkaa... ne jotka sitä kaipaavat eivät tule olemaan ilman.... jos keskiolutta laimennetaan, sitä ostetaan määrällisesti enemmän, jos humala on tavoitteena (tai sitten haetaan Alkosta vahvempaa).

Nopeusvalvontakameratkin ovat vain niille jotka eivät tunne niiden paikkoja (tai ei ole GPS:ää varoittamassa).

Nimim. itsekin yhden kirjevaroituksen saanut, kun en vakionopeudensäädintä osannut oikeassa paikassa laittaa oikealle asetukselle

edit: typo ja pieni lisäys

Wanhis:
Mitenkään rikollisia puolustelematta, mutta kuitenkin: Rikolliset nyt kuitenkin harvemmin rupeavat huvikseen teloittamaan viattomia siviilejä, vaan käyttänevät aseitaan lähinnä pelotteluun tai keskinäiseen välienselvittelyihin.
Ongelmana tässä on se kun mieleltään vielä kehittymättömät ja arvaamattomat parikymppiset pojat pääsevät näitä aseita hipelöimään ja niitä heille ylpeänä esitellään. Tuonikäisillä on sisällään vielä semmoinen myrsky ja mytäkkä, että kyllä sieltä tuntuu näitä massamurha fantasioijia aina vain löytyvän.
Parasta olisi mikäli aseet olisivat poliisiasemilla josta luvanhaltija voisi sen sitten käydä tarvittaessa hakemassa lähtiessään metsälle tai ampumaradalle. Ei tuommoinen järjestely käyttäjän kannalta olisi varmaankaan mikään kynnyskysymys, samalla poistuisi sitten huoli omien aseiden mahdollisesta joutumisesta vääriin käsiin.
Minulla ei ole koskaan ollut ilmakivääriä vahvempaa asetta mutta mikäli olisi niin tottavie sen veisin mielummin asiantuntijoiden säilytettäväksi kuin pitäisin sitä kotona jossain huterossa kaapissa. Miksi se ase pitäisi olla kotona? Varmuuden vuoksi . . minkä hemmetin varmuuden?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page