Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)

<< < (65/89) > >>

susiluoto:
Quote

Breivik teki pomminsa lannotteista. TAPPAAKAA TILALLISET!  (Niko Kivelää kuunnelleille/nähneille voi tämä avautua vähän helpommin)En Mikko ymmärrä tätä viestiäsi, en myöskään edellistä.

ovalila:
Quote


En Mikko ymmärrä tätä viestiäsi, en myöskään edellistä.


Huono läppä. Viitannee Niko Kivelän Valion Myrkkymaito -sketsiin jossa media ylireagoi kehottamalla polttamaan lehmät.

Vaikka  sketsi hyvä onkin niin ei tuo oikein jaksanut naurattaa tässä yhteydessä.....

Wanhis:
Quote

Kertoisitko nyt suoraan että mitä tällä sinun järjettömän kalliilla ja hankalalla järjestelmälläsi saavutetaan? Missä tilanteissa se auttaa?

Kyllä se vähentäisi aseiden joutumista vääriin käsiin jos tämmöinen järjestelmä olisi. Et sinä saisi sieltä haettua minun ilmakivääriäni.

Tietysti voisi tulla tilanne, että luvallisen aseen omistaja hakisi itse äkkipikaistuksissaan aseensa säilöstä ja aikoisi tehdä sillä surmatyön. Tässäkin tapauksessa etu olisi kuitenkin tämä järjestelmä joka hidastaisi aseen saantia ja miekkonen saattaisi jo olla rauhoittunut ja tullut järkiinsä ja luopuisi suunnitelmastaan. Jo pelkkä viranomaisen näkeminen saattaisi palauttaa hieman järjenhiventä päähän.

Esimerkiksi tuo Hyvinkään surma olisi todennäköisesti jäänyt tekemättä mikäli tuo kaveri ei olisi tiennyt tämmöisen asekaapin olemassaolosta. Kyllähän semmoinen veitsen tai kirveen kanssa heilunut nuorimies olisi saatu taltutettua paljon nopeammin kun katolta tulittava asemies.
Minä en ainakaan tyytyisi siihen, että tämän aseongelman kanssa sanotaan vain "Mitään ei ole tehtävissä" aina kannattaa yrittää eikä vain tuijottaa masentuneena erilaisia lukuja. Varmasti aikaa kuluisi vuositolkulla ennenkuin mitään todellista saataisiin aikaan mutta jostain pitäisi aloittaa ja on jo aloitettukin kuten tuosta antamastasi linkistä ilmenee. Kauhajoen koulusurmien jälkeisissä tutkimuksissa peruttiin 940 aselupaa ja 760 annettiin varoitus.

Mielestäni tuo aseiden kerääminen viranomaisten huostaan ja valvontaan kannattaisi toteuttaa siten, että koemielessä otettaisiin ensin jokin kaupunki missä näin tehtäisiin ja sitten jonkin aikavälin jälkeen katsottaisiin mitä vaikutusta sillä olisi ampuma-aseella tehtyihin henkirikoksiin. Mikäli vaikutus olisi selvästi ko.rikoksia vähentävä niin sitten otettaisiin mukaan seuraava kaupunki jne. Kustannuksetkin jakautuisivat silloin useamman vuoden ajalle.

haukka:
Näiden joukkomurhien yhteydessä on kokonaan unohtunus tuoda esille se tosiasia, että moinen teko on törkein mahdollinen rikos, joihin ei liity mitään glooriaa. Kyseiset tekijät ovat lapsen asteelle taantuneita totaalisia luusereita, jotka ansaitsevat tulla eristetyiksi pakkolaitoksiin pois julkisuudesta mahdollisesti lopuksi ikäänsä. Rikoksen tekijä ei siis ole yhteiskunta, kuten näitä tekoja tiedotusvälineissä vatvottaessa ennemmin tai myöhemmin teon taustoja ymmärtämään framille kuskattu sekalainen "asiantuntija"joukko pyrkii vastuun sille siirtämään. Moinen voivottelu saa rikoksen tekijän vastuun tekoon hämärtymään ja keskustelun fokus ajautuu asian ytimestä sivuun epäolennaisiin asioihin kuten aseiden säilytyskaappien yksityiskohdista kiistelyyn.
Sairaita ihmisiä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Sosiaalisen kontrollin löystyessä ja julkisuudessa olleet aikaisemmista ampumisista/muista joukkomurhista saatu malli ja niihin liittynyt suuri julkisuus/vääränlainen glooria on tehnyt tällaisista jokkomurhita uusavuttomille häiriintyneille luusereille tilaisuuden saada kaipaamaansa huomiota ja julkisuuden loistoa. Siksi olisi tärkeää näitä tapauksia julkisuudessa käsiteltäessä korostaa sitä  tosiasiaa, että kyseessä on siis törkeä, tuomittava ja halveksittava rikos, josta vastuussa on vain ja ainosataan teon tekijä. Lisäksi olisi syytä pitää tekijä mahdollisimman vähän julkisuudessa esillä ja mahdollisesti käsitellä tällaiset tapaukset oikeudessa joko salaisiana tai muuten mahdollisimman vähällä huomiolla julkisuudessa, jotta tekijöille ei suoda mahdollisuutta saada tarpeetonta vääränlaista glooriaa ja sitä kautta teosta mallia ottavia uusia häiriintyneitä tekijäkandidaatteja.

susiluoto:
Jari tuohan vain saattaisi tilanteen vieläkin hankalammaksi, kaupunki jossa tällaisia ei ole koskaan tehty saattaisi vielä pärjätä kymmenen vuotta, kaupunki jossa näitä on tehty saattaakin olla kymmenen vuotta näistä vapaa, näitä tapauksia on aivan liiankin vähän jotta voitaisiin saada edes jonkinlainen koetulos, en tällä tarkoita että niitä pitäisi olla enemmän.
Kai on täysin oikeassa osittain, kuitenkin mielenhäiriö, olikin sitten luonnostaan tuleva tai kemiallisesti aiheutettu, eipä niitä voi siinä mielessä rikollisessa tarkoituksessa tehdyiksi sanoa, on vaan isopyörä heitelly jostain syystä.
Tuomittavia tekoja tietty mutta.....

Navigation

Up one level

Next page

Previous page