Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)

<< < (69/89) > >>

Apina:
Quote

Palautan silti pöydälle teesin siitä, että aseiden saatavilla olo, luvalla tai luvatta, lisää niillä tehtyä väkivaltaa. Tämä pätee puukkoihin, puntareihin, käsiaseisiin ja pitkäpiippuisiin.

Tämähän pitää täysin paikkansa. Aivan samalla tavalla kuin se, että veden saatavilla olo lisää hukkumistapauksia.

Quote

Te joilla aseita kotona on, käsi sydämelle, tiedättekö ihan varmasti asekaapin avaimen olevan vain omassa hallussanne

Mikä ampuma-aseista tekee niin paljon pahemman kuin keittiöveitsistä? Tiedätkö ihan varmasti keittiökaappisi olevan varustettu alkolukolla? Vertauksena tämänpäiväinen uutisotsikko:
http://www.ilkka.fi/uutiset/poliisiuutiset/nainen-surmattiin-kauhajoella-1.1201497

Miksei näistä keskustella? Liian vaikeaa kieltää, koskettaa liian suurta osaa kansasta?

Andaman:
Quote

Mikä ampuma-aseista tekee niin paljon pahemman kuin keittiöveitsistä?


Varsinkin jos päämäärä on joukkotappo, niin kuin oli Hyvinkäällä, Jokelassa ja Kauhajoella, niin ampuma-ase on reippaasti tehokkaampi tappoväline kuin keittiöveitsi.
Ei harrasteaseita tarvitsee kieltää, mutta joku asenne- ja lainmuutos on tultava, aseita on aivan liian helppo saada käsiinsä. Tuskin kenenkään ihmisoikeuksia loukataan, jos asekulttuuriin tulee tiukemmat säännöt.

Oman perheensä saa tietysti lahdattua vaikka millä puntarilla. Se on sitten toisen keskustelun paikka mikä meistä ylipäätään tekee näin väkivaltaisia. Suomessa vaarallisin "terroristi" on kotimainen mies, naiset tulossa perässä...

Wanhis:
Quote

Nyt jos kerrot millä kaikki aseet saadaan säilöön.


En minä olkaan väittänyt tietäväni keinoa siihen. Toin vain esiin tämän vanhan idean joka ei edes ole omani.   
Hauska kommentti sinulla mutta jos totta puhutaan, niin joskus tosiaan voidaan tavita hieman lapsenomaisiakin ideoita ja rohkeaa ajattelua.
"Ainoa tapa löytää mahdollisen rajat on ohittaa ne hieman mahdottoman puolelta" (Arthur C. Clarke)

Ei muuta Saku kuin rohkeasti vaan tarinaa tulemaan ja niitä kypsiä ideoita joita sinulta epäilemättä löytyy.

kume:
Quote

http://www.ilkka.fi/uutiset/poliisiuutiset/nainen-surmattiin-kauhajoella-1.1201497
Miksei näistä keskustella? Liian vaikeaa kieltää, koskettaa liian suurta osaa kansasta?


Quote

Vuosien 2006-2012 aikana poliisi on epäillyt miestä viidestä pahoinpitelystä ja yhdestä vahingonteosta, jossa mies on ollut epäiltynä ja menehtynyt asianomistajana. Vahingonteossa kyse on ollut siitä, että mies on tunkeutunut naisen asuntoon tämän ollessa pois asunnolta.

Miten viranomaisten olisi tähän pitänyt reagoida? tai mitä resursseja heillä edes on ollut reagointiin? Viedään putkaan ja päästetään aamulla sakkolapun kanssa pois. Entä mikä oli uhrin osuus kuolemaansa, olisiko hänen pitänyt pienen lapsen äitinä ymmärtää hakea yhteiskunnan määrittelemää lähestymiskieltoa tai muuttaa pois paikkakunnalta? Vai pitäisikö valtioneuvoston suorastaan kehoittaa tällaisia kuumakalleja tuvautumaan perinteisiin menetelmiin - pakkohoitoon ohjaamisen sijaan - esim. yksin hiljaiseen metsään, naru ja oksa metodilla? Koska itsemurha ei ole rikos, niin ei kai siihen yllyttämisestäkään voisi sos. ja terv.ministeriötä syyttää?

yeeman:
Quote

Tämähän pitää täysin paikkansa. Aivan samalla tavalla kuin se, että veden saatavilla olo lisää hukkumistapauksia.

Mikä ampuma-aseista tekee niin paljon pahemman kuin keittiöveitsistä? Tiedätkö ihan varmasti keittiökaappisi olevan varustettu alkolukolla?


Ampuma-aseet ja vastaavat "sotimisvälineet" ovat aivan erityisasemassa verrattuna esim. keittiöveitsiin, veteen ja perheautoihin, vaikka näillä vahingoitetaankin enemmän ihmisiä tilastollisesti katsoen.

Tämä yksinkertainen syy on aseiden kyseenalainen gloria vallankäyttövälineinä. Tämä luo tietyissä yksilöissä henkistä pöhötystautia, vai mitä voimme päätellä Eero Hiltusen mieltymyksistä ja harrastuksista? "Ihailen vettä ja harrastan keittiöveitsiä"?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page