Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)

<< < (77/89) > >>

kille:
Quote

Jos niitä aseita ei olisi ollut helposti saatavilla, niin olisiko kaveri keittiöveitsellä saanut samanlaista tuhoa aikaiseksi tai olisiko hän mahdollisesti varastanut auton ja tappanut sillä vai kenties mennyt kotiin keittelemään nettiohjeiden pohjalta vähän räjähdysainetta. Todennäköisesti hän olisi mennyt kotiin kiukuttelemaan ja aamulla luopunut moisista ajatuksista. Suurin osa meistä kuitenkin tekee niin.


Asemasotaa jatkaakseni vastaan - ihan yhtä todenäköisesti olisi tehnyt jotakin yllä mainituista. Räjähdysaine poislukien emme vain olisi saanut lukea siitä lehdistä yhtä isoin otsikoin.

miq:
Quote

Miikalle: Kyllähän aina ihmiset älähtää, jos omalle mukavuusalueelle tullaan ja väkipakolla yritetään viedä omalta harrastukselta toiminnan edellytykset pois. Ihan normaalia toimintaa.


Niin tottakai, täysin ymmärrettävää tämä. Minua vaan ihmetyttää se kollektiivisuus millä älähdys irtoaa juurikin aseasioista puhuttaessa. Onko aseet jotenkin niin tärkeä ja omaa identiteettiä koskeva asia jotta saadaan moinen mylläkkä joka-ainoa kerta aikaiseksi. Kun kuitenkin niitä muitakin harrastuksia rajoitetaan...vaikka niillä ei sinänsä olekaan simmoista vaaran aiheuttamisen aspektia olemassa. Eikä niistä muiden harrastusten rajoituksista samanmoista keskustelua saada aikaiseksi.
Jokatapauksessa aina kun puhutaan aselain muuttamisesta niin tulee polemiikkia, reilusti.

Minulla nyt ei tietenkään ole tässä oma lehmä ojassa, en harrasta metsästystä, trappia, siluettia, airsoftia tai muutakaan aseisiin liittyvää...taidankin olla suvun musta lammas. Tai siis olemme serkkujeni kanssa suvun musta sukupolvi kun emme tietääkseni kukaan käy edes yrittämässä pudottamassa vesilintuja kauhealla sulkutulella. Tosin kyllä mielelläni syön riistaa, olen vain liian onnettoman laiska sitä itse hakemaan metsästä.

Eli siis vain seuraan ihmetellen tätä touhua. Jopa välissä vähän huolestuneena.

AD:
Täältä löytyvät Suomalaisen holhousyhteiskunnan kasvatit ja kaikki tunnusmerkit. Hohhoijaa. Aina sama juttu. Jonkun nössön pää sekoaa rankasti, ja voi kauhiaa oikein pyssyillä ampui. Kyllä ne pyssyt on niin pahoja laitteita.  Amerikkalaisittain kneejerk-reaktiolla (Kuten Syyskuun 11pvä jälkeen) poliitikot etunenässä näytetään että tehdään jotain ja kovasti. Kielletään aseet, käsiaseet tai vaikka tussarit. Tämä uppoaa hölmömpiin ja vielä typerämmät vaativat lisää ja tiukempia kieltoja kieltojen luvattuun maahan. Poliisiylijiohtaja taisi sanoa viisaasti että jos joku aseen haluaa, olivatpa ne kiellettyjä tai nou, sellaisen kyllä saa hankittua. Eiköhän tämä ole jo hyvin todistettu Australian ja Englannin kieltojen toimivuudesta. 

Suuret ammuskelut ovat uusi ilmiö. Intin kävi aikoinaan kaikki tai häkki heilahti, sekopäät ja muut. Ei juuri ammuskeluja ollut. Puukolla viillettiin tai oli kirveellä töitä. Em välineet ovat edelleenkin suosittuja suuremman riidan ratkomisessä käytettyjä välineitä ja tilastojen mukaan näillä että keittiön iloisilla ruoanlaittovälineillä tapetaan Suomessa huomattavasti suurempi määrä Suomalaisia kuin esim tuliaseilla.

Syitä on hieman vaikea hakea. On ihan syytä alkaa haistelemaan mikä Suomalaisessa yhteiskunnassa on vialla ja mikä pistää ihmisen tuollaiseen. Ei sitten etteikö kyseisellä tyypillä tod näk hieman viiraa pääkopassa.

Taidankin aamun iloksi lähteä radalle pariksi tunniksi.

andy1:
Quote

Näinhän se on - kaikkea ei voi kieltääkään. Mutta kyse onkin rajoituksista = ampumisen tekemisestä hankalammaksi... On paljon muitakin asioita joita olisin innokas rajoittamaan aseiden saatavuuden lisäksi: mopoautoilu, parveketupakointi, koirien pito kerrostalossa, ulkomaisen työvoiman vapaa liikkuvuus, ruuan hinta, liikenne kurittomuus, ympäristön roskaaminen... Mutta minkäs teet!


Ootkos harkinnut tuota:

http://www.sdp.fi/fi/

Aatteellista yhteneväisyyttä löytyy ja tuolla joukolla on jopa tavannut olla voimaa kieltää, rajoittaa ja hankaloittaa ihan menestyksellisesti. Oikeisiin oneglmiin puuttumiseen on tosin tavannut jäädä vähemmän aikaa & resursseja, kuten nyt vaikka nuo massamurhaajanuorukaiset ja vähän vanhemmatkin moranheiluttajat ovat osoittaneet.

Edelleenkin: Suomessa on tiukat aselait. Tiukentaminen on fraasi, jossa ei oteta huomioon mitään, mitä aiemmin on asialle tehty. Vähän sama kuin tuo hiilidioksidihössötys. 20 % vähemmän. Ja taas 20% ja taas ja taas ja taas, kunnes hengittäminenkin on kielletty. Märehtimisestä puhumattakaan.

Toisekseen. Voisinpa lyödä viidensadan veikan, että se alkolukollinen auto lähtee kahden promillen juubassa käyntiin, jos vaan halua on.

-A-

Starchild:
Quote

Toisekseen. Voisinpa lyödä viidensadan veikan, että se alkolukollinen auto lähtee kahden promillen juubassa käyntiin, jos vaan halua on.

http://www.karjalainen.fi/fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/2776-alkolukon-voi-ohittaa-ihan-laillisestikin  Eli auto vaan aina mäkeen ja siitä sitten kännissä ajelemaan!

Navigation

Up one level

Next page

Previous page