Keskustelua aseiden hallussapidosta (OLI: Jokelan ampumistapaus)

<< < (81/89) > >>

renaulttI:
Quote

Kommenttini koski vain ja ainoastaan lukollisia, kunnollisia aseiden säilytykseen tarkoitettuja ja sellaisena myytyjä kaappeja. Sorkkaraudalla ne ei aukea vaikka joku munalukolla lukittu lastulevystä tehty siivouskomero ehkä aukeaisikin. Asekaapit on ihan oikeasti ja tarkoituksella tehty hankalasti murrettaviksi, vähän niinkuin kassakaapit y'know. Kyllä siinä tarvitaan reilumpaa leikkuria ja/tai räjähdettä ennenkuin aukeaa voimakeinoin.


Minun kommentit koskivat sekä oikeita asekaappeja, että tavallisia lukollisiakaappeja. Selvää lienee koko ajan ollut että kunnollisen asekaapin murtamiseen tarvitaan oikeanlaiset työkalut ja jonkinverran tietotaitoa. Lastulevykaapin avaamiseen sen sijaan ei tarvita mitään Uki Kukkamaata.

Quote

Peace out

Roger that.   

hynkel:
Quote

Kun tässä keskustelussa nyt alkolukkojakin sivuttiin. Alkolukkoko aukeaa puhaltamalla, siis "puhtaalla ilmalla", eli paineilmalla. Nythän on näitä pienoiskompressoreita renkaantäyttöä varten.


Mikä aukeaa, mikä ei. Moni jää aukeamatta, en tiedä, johtuuko happipitoisuudesta, hiilidioksidipitoisuudesta vai jostain muusta.

susiluoto:
No tämä alkolukkohan on vain samoja rehellisiä silmälläpitäen kun siivouskaapit ja Abloy lukkokin.Mustanaamion luola lienee turvallisin toistaiseksi, jos ostelette rautakaupasta myytäviä asekaappeja, eipä niihin naapurin kalle tikkarilla pääse, eli vaatii tosiaan ryskätyökaluja tai laseraseen.
Muistanette että kunnallisvaalit ovat tulossa joten asepoistojuttuja ilmestyy lehdistöön, ei maksa mitään koska lakikirjoittajat ovat jo palkollisia, pohjoisen taksillakulkijatkin voivat nousta pinnalle.
Eivät nämä asiat tosin suomen nuorten humeettivelliä paranna.

jari58:
En ole lukenut koko ketjua, joten saattaa tulla toistoa josta anteeksi etukäteen. Mielestäni näissä asejutuissa lähdetään liikkeelle ihan väärästä päästä, eli aseista. Ei se kivääri siellä huoneen nurkassa ketään tapa jos ei kukaan paina liipasinta. Liikenteessä kuolee vuosittain reilut parisataa ihmistä, joten samalla logiikalla autot pitäisi kieltää.

jhol:
Quote

Lukothan on rehellisiä varten. Asekaappikaan ei ole pakollinen, ja kaappisäilytykseenkin riittää ihan vain lukittava kaappi ilman sen kovempia vaatimuksia. Mutta jos puhutaan näistä kaupan asekaappi-nimikkeellä myytävistä, niin käsitykseni mukaan vaatii kohtuullista voimaa auetakseen ilman avaimia. Toki sen murjottua saa.

Kaapin tarkoitus lieneekin vai hidastaa ampumakuntoon laittoa, jolloin sivulliset ehtivät väliin tai poistumaan paikalta. Aseenhan voi säilyttää myös purettuna ja piilotettuna.


En tiedä myynnissä olevan yhtään jota ei saisi auki rälläkällä alle puolen tunnin. Toinen ongelma on, että jossain ne avaimet pitää säilyttää. Ehkä sähköinen numerolukko? (kaikki koskaan kokeilemani mekaaniset numerolukot on avattavissa alle puolen tunnin - paitsi kassakaapit)

Tuo aseen purkaminen ja piilottaminen on sitten hölmöläisen hommaa. Jos sitä asetta tarvii niin teini oppii piilopaikan erittäin nopeasti. Jos asetta ei tarvi ... Niin, aseen lukon voi muistaakseni ostaa asekaupasta ilman mitään lupia.

Mulla on muuten plasmaleikkuri. Kaappi kuin kaappi aukeaa vartissa.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page