FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
09.07.20, 20:01

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Uusi yoke+TQ combo Saitekilta
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Uusi yoke+TQ combo Saitekilta  (Read 872 times)
Tero Partanen
Offline Offline

Posts: 3680
Date Registered: 14.11.01

Uusi yoke+TQ combo Saitekilta
« on: 13.11.07, 06:38 »

Moi,

Tää kuuluu varmaan myös tuonne ohjelmat ja laitteet puolelle, mutta epäilen, että ei saa siellä oikeen näkyvyyttä.

Tässä varmaan aika kiinnostava uusi yoke-paketti, todella kohtuulliseen hintaan ($149+$59 molemmat, suositushinta):

http://www.saitekusa.com/usa/prod/yoke.htmTero

PPL(A)
Tomi Rissanen
Offline Offline

Posts: 570
Date Registered: 07.08.05

Re: Uusi yoke+TQ combo Saitekilta
« Reply #1 on: 13.11.07, 07:02 »

Olenkohan mä ymmärtänyt ihan väärin, mutta tuo Pro Flight Yoke System pitää sisällään sekä yoken että tuon TQ:n. Sellaisen käsityksen sain tuon linkin perusteella. Myös tuoreessa PC Pilot lehdessä on juttu tuosta yhdistelmästä ja siitä saa saman käsityksen. Tuon yhdistelmän hinta on $149,95. TQ ostettuna erikseen maksaa sitten $59,95. Samaisen lehden mukaan, erikseen ostettuna TQ:ssa on mukana erilaisia "nuppeja".

tomppa

Jarmo Stenvall
Offline Offline

Posts: 110
Date Registered: 27.02.07

Re: Uusi yoke+TQ combo Saitekilta
« Reply #2 on: 13.11.07, 09:31 »

Kyllähän tuo ihan pätevältä laitteelta tuntuu. Harmi vaan, että pöytätilaa on vain rajatusti. Eli jos tuon hommaa, niin näppiksen sijoittelun kanssa tulee SUURIA ongelmia...

T: Jarmo
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: Uusi yoke+TQ combo Saitekilta
« Reply #3 on: 03.02.08, 09:47 »

Hankittu on. Ja kylläpä lentämisestä tulikin hankalaa - ainakin tilapäisesti  Grin. Täysin erilaista verrattuna tikkulentoon. FSX käsittelee näemmä yokea jotenkin eri tavalla kuin tikkua. Tai siltä se ainakin tuntuu. Kun on tottunut siihen, että tikun keskittäminen keskittää myös koneen melko nopeasti, niin yoken kanssa siinä tuntuu kestävän kauemmin. Tai ehkä liikeradat ovat vain niin paljon pidemmät. Joka tapauksessa koneen saaminen kiitoradalle linjassa ja oikein flaressa tuntuu todella vaikealle. Noh, uutta on aina hauska opiskella Grin.

Vinkkejä? SST vai FSUIPC? Vai riittääkö simun omat toiminnot? Ainakaan en ole vielä keksinyt miten reverssit saisi siihen detent position alle samaan axis:een. Eikä FSX:ssä taida saada eri profiileja käyttöön eri tilanteissa, siis esim. "GA Prop", "TurboProp Airliner", "2 Engine Jet", "3 Engine Jet" ja "4 Engine Jet"?
Tero Partanen
Offline Offline

Posts: 3680
Date Registered: 14.11.01

Re: Uusi yoke+TQ combo Saitekilta
« Reply #4 on: 03.02.08, 11:47 »

Jan,

Epäilen, että sensitivity asetukset on nyt sulla pienellä, tai ei ainakaan täysillä. Kyllähän oikeassa koneessa tuo ohjausvaste tulee aikalailla viiveettä, minkä vuoksi itsellä ainakin on elevator ja aileron herkkyydet aina tapissa. Ilman tuota asetusta on aika vaivalloista ohjata yhtään mitään, kun siinä on aina viive. Lentomallista riippuen tietysti. Kokeiles säätää nuo vielä, luulen, että tulee sillä "kuntoon".

Ainiin, miltä tuo yoke tuntuu? Onko jämäkkä ja liikkuuko ohjaus elevator-suunnassa moitteetta?

Tero

PPL(A)
Jan Sandholm
Offline Offline

Posts: 956
Date Registered: 05.07.05

Re: Uusi yoke+TQ combo Saitekilta
« Reply #5 on: 05.02.08, 11:26 »

Palaan Yoken tuntumaan myöhemmin, vielä on aivan liian vähän lentotunteja alla että osaisi tarkemmin sanoa. Mekaanisesti ja teknisesti kyllä tuntuu ihan hyvältä. Isompia ongelmia ei ole ollut. Sain reverssitkin toimimaan kun huomasin että detentin alapuolella vipua käsitelläänkin buttonina. Ja eikun mäppäämään reverssi kyseiseen nappiin. Muutenkin lento alkaa sujumaan pikkuhiljaa, mutta vielä on tekemätöntä totuttelutyötä.

Rekisteröin myös  FSUIPC:n ja kokeilin mäpätä axis:set sinne, mutta jostain syystä hävitti Mixturen mäppäyksen aina kun FSX:n starttasi (kaikki FSX axis mäppäykset oli tietty poistettu). Muuten tuntuma oli ehkä parempi kuin FSX omissa mäpeissä. Taitaa tuo FSUIPC ottaa useammin samplea ja/tarkemmalla skaalalla. Tiedä häntä... Palannen FSUIPC:n käyttöön kunhan se alkaa toimimaan ihan viimeistäkin piirtoa myöten Smiley. Siinä kun saa lisäksi tehtyä konekohtaisia profiileja. Nyt on kaikki motit mäpätty samaan kahvaan jne. Sellainen yleisprofiili...

SST:tä en ole uskaltanut edes kokeilla...
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1