FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.02.19, 19:22

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Läpinäkyvyys-ongelma (FSDS/FS2004)
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Läpinäkyvyys-ongelma (FSDS/FS2004)  (Read 764 times)
Ville Jalonen
Offline Offline

Posts: 3007
Date Registered: 19.09.03

Läpinäkyvyys-ongelma (FSDS/FS2004)
« on: 14.11.07, 14:32 »

Olen tuossa FSDS:llä vääntänyt tätä ikuisuus-projektia ja olen koittanut pysyä vain hiljaa tämän suhteen. Nyt on kuitenkin sellainen ongelma mihin en keksi ratkaisua, eikä tunnu googlekaan auttavan.

Ongelmana siis seuraava: koneen kyljessä olevat ikkunat on "leikattu" käyttämällä tekstuuria ja sen alpha-kanavaa. Tämä kuitenkin tuntuu aiheuttavan sen että koneen sisusta ei näy oikein. Penkit sun muut näkyvät, mutta se seinä jää näkymättömiin. Kyllä se kuitenkin siellä on koska oven avaamalla tuo seinä näkyy, mutta ei ikkunoiden läpi katsottuna.

Ajattelin että ongelma olisi osien hierarkian kanssa, mutta vaikka vääntelee mihin tahansa järjestykseen niin sama vaivaa vieläkin. Toivotaan että joku keksisi ratkaisun. Toki yksi ratkaisu olisi leikata nuo ikkunat rungosta, mutta mieluiten en lähtisi siihen. Kuva selventämään ongelmaa:

[ attachment removed / expired ]

Itse koneesta ei sen enempää, jokainen voi itse päätellä mitä on esittävinään. Sitä en tiedä vielä itsekään tuleeko tuo koskaan pääsemään projektia pidemmälle, mutta ainakin aion yrittää.
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Läpinäkyvyys-ongelma (FSDS/FS2004)
« Reply #1 on: 14.11.07, 16:21 »

Muistan itsekin FSDS:llä noita ongelmia. Oli siihen joku enemmän tai vähemmän toimiva purkkaratkaisukin muistaakseni, mutta itse taisin tehdä aina niin, että kun ei muu auttanut, tallensin näkymättömät osat omaksi projektiksi (vai oliko se sittenkin ne osat, joissa on läpinäkyvyyttä) ja deletoin ne vanhasta. Sitten jollain mergellä tai exportilla toin ne takaisin... Tosin tämäkin taisi olla vähän niin, että välillä se toimi ja välillä ei...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Kari Virtanen
Jari Pozz
Offline Offline

Posts: 4701
Date Registered: 05.07.01

Re: Läpinäkyvyys-ongelma (FSDS/FS2004)
« Reply #2 on: 15.11.07, 07:39 »

Osien järjestys FSDS:ssä määrää näkyvyyden toisen osan "läpi", en tosin enää muista pitikö takana olevan olla ennen vai jälkeen edessä olevaa osaa. Ja osien järjestystä saa muutettua tuolla Mikon keinolla, tai yksi kerrallaan tallentamalla osa, poistamalla ja lisäämällä osa takaisin.
Ville Jalonen
Offline Offline

Posts: 3007
Date Registered: 19.09.03

Re: Läpinäkyvyys-ongelma (FSDS/FS2004)
« Reply #3 on: 15.11.07, 10:59 »

No nyt löytyi ainakin väliaikainen ratkaisu. Ei tosin mikään kovin järkevä mutta tuntuu olevan ainoa mahdollinen. Toki aion tutkia vieläkin jos löytyisi jokin muu ratkaisu.

Tiesin kyllä Kari juurikin tuon että järjestys määrää näkyvyyden ja sen takia mainitsinkin tuon hierarkia asian alkuperäisessä viestissä. Kuitenkin teidän ohjeiden avulla sain hieman ajateltua lisää. Erotin sisustasta puolet erikseen, jolloin lopputulos oli jo lähempänä oikeaa, mutta nyt vain toinen puoli sisustasta näkyi ja toinen ei vaikka molemmat oli siellä. No mergen kautta sitten tein seuraavasti vasen puoli, oikea puoli, oikea puolí, vasen puoli ja lopuksi tietysti ulkokuori päälle. Nyt toimii.

Onneksi sisustassa on suht vähän polygoneja niin ei tullut kuin 1000 turpiin.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1