Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä

<< < (113/235) > >>

Pe7e:
Quote

Nyt pitäisi toimia:

Taas kyykähti...

Teemuxs:
Quote

Taas toimii.


Hyvä,mutta kuinka kauan? 

OttoPOI:
Quote

Tuntuu olevan kun ei lennonjohtajia näy/kuulu, vain liikenne näkyy.... Servinfo tai Ivaekaan ei näytä mitään...

Tais siellä olla joku eventtikin käynnissä... ihmettelinkin kun oli paljon trafiikkia... Hölmönä sitten rullailin unicomilla kun ei mistään nähnyt että johtoa oli paikalla... EFHK_GND ilmoitti olemassaolostaan privalla ja samalla tokaisi että "johtoa on deliverystä centteriin mutta jos unicomilla tahtoo niin mikäjottei..."

Hehhehjoo, meikäläinen siellä hikoili rullauksessa  Tarkkaavaisena johtajana toki huomasin vasta että liikuit itsekseen vasta kun olit jo baanan yli, olisin toki aiemminkin voinut tuon huomata ja huomauttaa  En tiedä mitä tutkapuolella tapahtui kun itselläkin oli kädet täynnä hommaa koko illan mutta ilmeisesti tuommoinen yksittäinen "commfail-tapaus" ei aiheuttanut suurempaa hässäkkää

J Ahponen:
Tuli tuossa pari kyssää mieleen verkkolentämisestä, kun seurailin lentoja ivaesta.

1) Olen huomannut joissain lentosuunitelmissa on nopeus esim. N400. Luin Ivaossa että nopeus on solmuissa, kun nopeuden edessä on kirjaintunnus N. Nopeus siis lienee True airspeed.

2) Toinen kysymykseni koskee equipment kohtaa lentosuunitelmassa. Eli jos lennan embraer 170/190 niin riittääkö, että laitan ne perus SDRWY/S, jota näkyy paljon muiden lentäjien lentosuunitelmissa, vai onko siihen jotain lisättävää. Siis mielellään ne kaikki mitä empun varustuksessa on olisi kiva tietää.

Kiitos jo etukäteen. Toivottavasti pääsen kohta puoliin kunnolla verkkolennon saloihin, eikä vain laskukierroksia malmilla silloin tällöin.

J Ahponen:
Lueskelin Ivaon englanninkielisestä manuaalista että ne nopeudet ovat True airspeedia. Haluisin nyt tietää millä koneilla käytetään nopeutta solmuissa ja missä tilanteissa. Vai onko tämä ihan kiinni pilootista. Haluan myös tietää miten TAS voidaan syöttää koneen autopiloottiin (minun tietojeni mukaan sinne voi syöttää vain IAS ja Mach nopeuden). Huomasin myös iveata selaillessani, että suurimmalla osalla koneista on nopeus kirjoitettu juuri Nxxx. Miten ihmeessä sitä nopeutta voi lentää tarkasti?

Navigation

Up one level

Next page

Previous page