FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.09.17, 18:55

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Verkkolentäminen (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 59 Reply Print
Author Topic: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä  (Read 119995 times)
Anton Goebel
Offline Offline

Posts: 42
Date Registered: 26.06.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #900 on: 15.11.12, 17:26 »

Siis sä et pysty kirjoittamaan ivap:iin ja muuttamaan ohjaamossa jtn. samaan aikaan. Ethän sä pysty klikkailemaan google chromesta jotain ja samalla kirjoittamaan notepadiin Wink. Sun täytyy painaa sitä ivap paneelia ensin jotta voit kirjottaa siihen. Sen jälkeen paina jotain kohtaa fsx:ssä niin pystyt taas rullailemaan vaikka nopeutta suuremmaksi.

Toivottavasti selvensi Smiley.

Juu juu, mutta tämä on nimenomaan ongelma, kun käyttää lisähärpäkkeitä. Jos hanskaa laitteet klikkailemalla paneelia, niin ei ole ongelma, koska silloin voi vain klikata sen toisen klikin perään ja vivut siirtyvät. Mutta esim. laskeutumisen tohinassa ei tahdo aina muistaa klikata paneelia heti IvApiin kirjoittelun jälkeen, ja luottaa vain siihen, että Combossa autothrottle on off-asennossa, kun sen on siihen kerran laittanut. Sanoisin tätä melkoiseksi lentoturvallisuus ongelmaksi!

Miten HooCee cockpitin rakentajat hanskaavat tämän asian? Heillä ei ole edes paneelia näytöllä, josta voisi tarkistaa vipujen asennon. Parempi olisi vaikka niin, että kursori muuttuu ei-aktiiviseksi esim. 30 sekunnin jälkeen IvApissa, jos siihen ei kirjoita mitään.
Anton Goebel
Offline Offline

Posts: 42
Date Registered: 26.06.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #901 on: 15.11.12, 17:31 »

Mistä se kursori-polonen tietäisi takasi simuun hypatä jos ei käyttäjä sitä sinne klikkaa. Ei ole mikään ohjelmavika tai puute. Vaatii omistajan ohjausta kuten Talvivaarakin..

jari

Joo, mutta kun ei ole mennyt selkäytimeen tuo, että heti kirjoittamisen jälkeen pitäisi muistaa klikata paneelia vain paneelin klikkaamisen vuoksi. Ei oikein voi laittaa checklistiinkään joka kohtaan. No, ei tämä niin suuri asia ole, että tarvitsisi minunkin lainata Väyrysen kuuluisaa lausahdusta "Voiko v...tukseen kuolla".

Ai niin, toimiiko VATSIMin härpäke samoin?
Jouka Ahponen
Online Online

Posts: 900
Date Registered: 03.07.09

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #902 on: 15.11.12, 17:34 »

Joo, mutta kun ei ole mennyt selkäytimeen tuo, että heti kirjoittamisen jälkeen pitäisi muistaa klikata paneelia vain paneelin klikkaamisen vuoksi. Ei oikein voi laittaa checklistiinkään joka kohtaan. No, ei tämä niin suuri asia ole, että tarvitsisi minunkin lainata Väyrysen kuuluisaa lausahdusta "Voiko v...tukseen kuolla".

Ai niin, toimiiko VATSIMin härpäke samoin?

Kyllä toimii samoin VATSIM:n puolella.


UPL
Teemu Kokkonen
Offline Offline

Posts: 1688
Date Registered: 25.10.08

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #903 on: 15.11.12, 17:35 »

Ai niin, toimiiko VATSIMin härpäke samoin?
Totta kai niin kuin muutkin wintoosa-ohjelmatkin...

Intel i7-6700K MSI GTX1070 16 GB DDR4
Anton Goebel
Offline Offline

Posts: 42
Date Registered: 26.06.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #904 on: 15.11.12, 17:47 »

Valoa tunnelin päässä... Pällistelin Lindaa, ja tajusin, että tuo ongelma on vain silloin, kun olen määrittänyt MCP Combon kytkimen toiminnan "record key pressillä". Ongelma poistuu, kun määrittää kytkimen toiminnan esim. "default FSX:sänä". Puuuuuuuuh, nyt helpottaa...
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #905 on: 18.11.12, 10:56 »

Nyt lähtee kohtuullisen tyhmä kysymys...

Eli kun määritän IVAO:n TeamSpeak-ohjelmaa ja testaan mikkiä, onko se tosiaan saman kuuloinen myös verkossa.
Mulla nimittäin win7 omalla nauhurilla ääni mikistä on hyvä, mutta teamspeakissa rahiseva ja epäselvä.  Sad
Pitääkö hankkia headset vai onko teamspeak vain vähän... surkea äänen testaukseen?  Undecided

LAPL(S)
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4430
Date Registered: 13.04.09

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #906 on: 18.11.12, 11:01 »

Nyt lähtee kohtuullisen tyhmä kysymys...

Eli kun määritän IVAO:n TeamSpeak-ohjelmaa ja testaan mikkiä, onko se tosiaan saman kuuloinen myös verkossa.
Mulla nimittäin win7 omalla nauhurilla ääni mikistä on hyvä, mutta teamspeakissa rahiseva ja epäselvä.  Sad
Pitääkö hankkia headset vai onko teamspeak vain vähän... surkea äänen testaukseen?  Undecided

Kyllä se ääni ihan hyvänä tulee jaksolle jos on suht koht hyvä mikki. Ite käytän web-kameran mikkiä ja kuuluu ihan hyvin(?) kun on tarpeeksi lähellä.
Jouka Ahponen
Online Online

Posts: 900
Date Registered: 03.07.09

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #907 on: 18.11.12, 11:17 »

Nyt lähtee kohtuullisen tyhmä kysymys...

Eli kun määritän IVAO:n TeamSpeak-ohjelmaa ja testaan mikkiä, onko se tosiaan saman kuuloinen myös verkossa.
Mulla nimittäin win7 omalla nauhurilla ääni mikistä on hyvä, mutta teamspeakissa rahiseva ja epäselvä.  Sad
Pitääkö hankkia headset vai onko teamspeak vain vähän... surkea äänen testaukseen?  Undecided

Radio check on hyvä tapa varmistaa miten ääni kulkee.  thmbup


UPL
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #908 on: 18.11.12, 11:26 »

Mietin vaan kun ääni kuuluu surkeasti vain teamspeakin "testerin" kautta. Tongue
Muuten kuulu hyvin, ei vaan tee mieli mennä jos epäilyttää ettei mikki toimi kunnolla.
Mutta tää on siis normaalia?  Undecided

LAPL(S)
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4430
Date Registered: 13.04.09

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #909 on: 18.11.12, 11:30 »

Mutta tää on siis normaalia?  Undecided

En tiiä kun en oo sitä testeriä käyttänyt vaan kun menen lennonjohdon kanavalle niin sanon FINXXX radio check ja näin saan 1-5/5 kuuluvuuden ja laadun.
Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #910 on: 18.11.12, 11:31 »

Mietin vaan kun ääni kuuluu surkeasti vain teamspeakin "testerin" kautta. Tongue
Muuten kuulu hyvin, ei vaan tee mieli mennä jos epäilyttää ettei mikki toimi kunnolla.
Mutta tää on siis normaalia?  Undecided
Se testeri ei välttämättä kerro todellista tilannetta. Ensi kertaa kun menet jaksolle niin kysy radio checkiä niin johtaja osaa kyllä 1-5 -asteikolla sanoa miten kuuluu Cheesy
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #911 on: 18.11.12, 11:40 »

Hyvä, oli tarkotus tulla jo tänään lentää, olin jo tekemäs reittiä kun eksyin IVAO:n TeamSpeakin käyttö-ohje sivuille ja siihen se sitten tyssäs.  Embarrassed
No, seuraavana viikonloppuna sitten ensimmäinnen IVAO-lento... thmbup

LAPL(S)
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #912 on: 19.11.12, 15:24 »

1. Jos lennän esim Suomessa ja paikalla on CTR, joka ymmärtääkseni huolehtii myös EFHK:sta jos ei ole johtoa paikalla. Niin mikä kanava on käytössä esim Groundilla?
Centerin vai Groundin kanava?

2. Entä jos lennän esim Euroopasta Suomeen. Nousen ilman lennonjohtoa, mikä on oikea squawk-koodi? Esim. koodit 3600-XXXX?

3. Kun tulen lennonjohtoalueelle, kertooko ATC uuden koodin?

4. Kun alue loppuu säilyykö koodi?

5. Saanko uuden taas seuraavalta LJ:ltä?

LAPL(S)
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #913 on: 19.11.12, 15:40 »

1. CTR:n taajuus.

2. Laita 2000.

3. Antaa, ellei ole jo annettu.

4. Säilyy.

5. Harvemmin, mutta joskus saattaa antaa uuden.


FSLabs Support Team
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #914 on: 19.11.12, 16:29 »

Kiitos.  thmbup

LAPL(S)
Jaakko Rissanen
Offline Offline

Posts: 1908
Date Registered: 01.07.03

WWW
Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #915 on: 19.11.12, 17:19 »

Heitetään tähän transponderikoodeista muutama nice to know-juttu, jotka kaikki pitkään simuilleet tosin jo varmasti tietävätkin.

-Määrätty koodi yhdistää useimmissa järjestelmissä lentosuunnitelman automaattisesti lentokoneen RPS:ään (Radar Position Symbol), jolloin lennonjohtaja näkee näytöllään koneen kutsutunnuksen, eikä squawk-koodia (senkin saa tietenkin näkyviin)
-Koodin vaihtaminen kesken lennon perustuu ORCAM-alueelta (Originating Region Code Assignment Method) toiselle siirtymiseen, esimerkiksi Suomesta Keski-Eurooppaan suuntautuvat lennot saavat uuden koodin saapuessaan Kööpenhaminan ilmatilasta Maastrichtin ilmatilaan
-Nykyisin koodi 1000 on kovassa käytössä, tällöin tunnistus tapahtuu Mode S-kutsutunnuksen perusteella - eli siis samalla alueella voi olla lukuisa määrä koodilla 1000 lentäviä lentoja
-VFR-koodi vaihtelee, Suomessa se on 2000, Keski-Euroopassa 7000 ja Yhdysvalloissa 1200 

Erityistilanteita varten on erityiset koodit ja totta kai muistisäännöt:

-7500 kaappaus "Seven five, man with a knife"
-7600 radio-ongelma "Seven six, radio fix"
-7700 hätäkoodi "Seven seven, we're going to heaven"

Jesperi Lauhio
Offline Offline

Posts: 3052
Date Registered: 12.01.09

WWW
Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #916 on: 19.11.12, 20:15 »

HUOM! Tuon kaappauksen (7500) simuloiminen on sitten verkossa kielletty Grin

Happy landings!

Been there, done that: HEL VRK ARN CPH RIX FRA ZRH VIE AMS CDG AGP LIS FAO FNC LPA TFN TFS MLA BUD SKP IST TLV DXB HKG KUL CGK JOG BNE SYD
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #917 on: 24.11.12, 16:43 »

Pitäisi lähettää huominen reitti IVAO:n netti-sivuille, mutta on liian pitkä:
Code:
RUSOS J56 RESTI UJ56 MIL UA10 KEA UG33 KOROS UN133 EVIVI N133 LOMOS UN133 EVRIK UZ317 RUMUK UM977 DIBED M977 SUW M857 KEMET DCT
Oli alunperin pidempi, mutta lyhensin, ei mahdu vieläkään. Sad
Miten pitäisi vielä muokata? Reitti siis LGSA-EFHK.
Onko edes oikein?

LAPL(S)
Teemu Kokkonen
Offline Offline

Posts: 1688
Date Registered: 25.10.08

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #918 on: 24.11.12, 16:45 »

Pitäisi lähettää huominen reitti IVAO:n netti-sivuille, mutta on liian pitkä:
Code:
RUSOS J56 RESTI UJ56 MIL UA10 KEA UG33 KOROS UN133 EVIVI N133 LOMOS UN133 EVRIK UZ317 RUMUK UM977 DIBED M977 SUW M857 KEMET DCT
Oli alunperin pidempi, mutta lyhensin, ei mahdu vieläkään. Sad
Miten pitäisi vielä muokata? Reitti siis LGSA-EFHK.
Onko edes oikein?
Ei sitä IVAOn nettisivulle tarvitse lähettää, se on vapaaehtoinen bookkausjärjestelmä eikä se edes toimi kovin hyvin...
Tossa validi reitti: RUSOS J56 RESTI UJ56 MIL UA10 KEA UG33 KOROS UN133 EVRIK UZ317 RUMUK UM977 DIBED M977 SUW M857 INTOR

Intel i7-6700K MSI GTX1070 16 GB DDR4
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Muutamia (tyhmiä) kysymyksiä verkkolentämisestä
« Reply #919 on: 24.11.12, 16:47 »

Ok, kelpaako tuo lyhennys sitten Ivapin planneriin?

LAPL(S)
Pages: 1 ... 44 45 [46] 47 48 ... 59 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1