FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
13.07.20, 02:03

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Kuvakaappaukset (Moderators: Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti)
| | |-+  Lue ensin: Ohje - Kuvakaappaukset
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Lue ensin: Ohje - Kuvakaappaukset  (Read 37005 times)
Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15355
Date Registered: 03.07.01

Lue ensin: Ohje - Kuvakaappaukset
« on: 28.10.03, 19:14 »

Tässä viestissä on kerrottu muutamia tärkeimpiä yleisiä asioita liittyen tähän nimenomaiseen keskustelupalstaan. Tarkemmat käyttöehdot löydät Säännöt-sivulta.


Yleistä

FS Nordicin Kuvakaappaukset-alue on tarkoitettu lentosimulaattoreista otetuille kuvaruutukaappauksille. Voit lähettää joko yksittäisiä kuvia tai kokonaisia kuvasarjoja.

Ennen kuin voit lähettää viestejä keskustelualueellemme, sinun tulee rekisteröityä ja luoda siten itsellesi käyttäjätunnus. Rekisteröityneenä saat myös muita etuja: voit valita käyttöliittymän kielen (englanti, suomi, ruotsi), näet mitä viestiketjuja olet jo lukenut ja voit siirtyä automaattisesti jokaisen viestiketjun uusimman viestin kohdalle. Rekisteröityneenä voit myös lähettää yksityisviestejä toisille käyttäjille ja näet heidän profiilinsa. Muista tutustua rekisteröintisivulta löytyviin keskustelualueen sääntöihin. Löydät säännöt myös täältä.Viestien otsikointi

Muista otsikoida uusi aloittamasi viestiketju asianmukaisesti. Hyvän otsikon tulee kuvastaa itse aiheen sisältöä, ja sen perusteella muut käyttäjät päättävät josko he avaavat koko viestin. Älä myöskään "huuda" otsikoissa, eli älä kirjoita kokonaan isoilla kirjaimilla.

Hyviä otsikoita:
  • "Uusi Fokker 50 -paneeli (20 kuvaa)"
  • "ATR-kuvia Kuopiosta"
Huonoja otsikoita:
  • "Sikamagee kone!!?"
  • "Kyssäri"
  • "UUSI SIMULAATTORI"Viestien sisältö

  • Tämä alue on tarkoitettu vain kuvakaappauksille. Esitä simulaattoreihin liittyvät kysymykset Lentosimulaattorit-alueella. Pyri lähettämään kuvasi suoraan tähän foorumiin, älä linkitä kuvakertomustasi johonkin ulkopuoliseen nettisivuun ellei kuvia ole todella paljon (tässä tapauksessa, lähetä edes osa kuvista kävijöiden suoraan nähtäväksi).

  • Ennen kuin kirjoitat viestin, mieti hetki sen sisältöä. Älä kirjoita viestiä, jos et keksi siihen mitään sisältöä. Eli esimerkiksi turhanpäiväinen kommentointi "hienot kuvat (hymiö)" ei anna muille foorumin lukijoille mitään uutta, joten sen voi jättää lähettämättä.

  • Muista kirjoittaa selkeästi - pisteet, pilkut ja isot alkukirjaimet! Selkeästi kirjoitettua tekstiä on muidenkin helppo lukea.

  • Kirjoittaessasi viestiä, paina enter-näppäintä vain jos haluat aloittaa uuden kappaleen tekstissä. Foorumin ohjelmisto hoitaa tekstin rivityksen muutoin itse.

  • Jos lainaat edellisen kirjoittajan tekstiä, käytä foorumin "lainaa" / "quote" toimintoa. Älä kuitenkaan tee ylipitkiä lainauksia, ja poista kaikki kuvat lainauksesta etteivät ne toistu useaan kertaan samassa viestiketjussa.Kuvien liittäminen

Viesteihin voit liittää kuvia keskustelualueen omalla "Liitä kuvia" / "Attach images" -toiminnolla. Toiminnon ikkuna sisältää tarkemmat ohjeet kuvien liittämisestä. Voit linkittää kuvat myös muulta serveriltä suoraan keskustelualueelle, mutta kuvien maksimileveys ei saa ylittää 800 pikseliä.

Hyviin tapoihin kuuluu ilmoittaa aiheen otsikossa, jos lähettämäsi aihe sisältää paljon (>10) kuvia, jotta hitaampaa yhteyttä käyttävät voivat varautua pitkään latautumisaikaan.

Ole hyvä ja valikoi tarkasti kuvat, joita aiot lähettää tänne. Älä lähetä jokaista ottamaasi kuvaa, vaan valitse vain muutama paras otos, jotta käyttäjät välttyvät turhalta lataamiselta ja serverin rasitus vähenee. Ylläpito voi tarvittaessa poistaa kuvia. Kuvallisen ohjeen kuvien liittämisestä löydät FAQ-osiostamme.Kuvakaappausten ottaminen simulaattorista

Tarvitset vähintään jonkun peruskuvankäsittelyyn kykenevän ohjelman. Esimerkki ilmaisesta ohjelmasta on IrfanView.

Ota kuvakaappaus simulaattorista painamalla PrintScreen-näppäintä, jolloin kuva siirtyy Windowsin leikepöydälle. Tämän jälkeen siirry kuvankäsittelyohjelmaan, jossa voit liittää leikepöydän sisällön uudeksi kuvaksi. Tämän jälkeen voit rajata ja pienentää kuvaa ja tallentaa sen JPG-muodossa kovalevyllesi. Kun kuvan leveys on alle 800 pikseliä ja koko alle 200 kilotavua, on kuva valmis liitettäväksi keskustelualueelle.

Voit myös käyttää automaattisesti kuvakaappauksia ottavaa ohjelmaa simulaattorin yhteydessä. Esimerkki tästä on FSScreen, joka on saatavilla tiedostokirjastostamme.Lisäohjeita voit kysyä keskustelualueemme valvojilta joko foorumin yksityisviestillä tai sähköpostitse osoitteesta forum(at)fsnordic.net.
« Last Edit: 15.11.07, 15:33 by Sami Puro »


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Sami Puro
Administrator
Offline Offline

Posts: 15355
Date Registered: 03.07.01

Re: Lue ensin: Ohje - Kuvakaappaukset
« Reply #1 on: 24.05.08, 11:16 »

BUMP!

"Ole hyvä ja valikoi tarkasti kuvat, joita aiot lähettää tänne. Älä lähetä jokaista ottamaasi kuvaa, vaan valitse vain muutama paras otos....."

15-20 kuvaa per stoori lienee riittävä.


Manage your own airline: AirwaySim - the Airline Game
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1