FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.01.19, 03:37

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  GPS toistin FSX:ään (Apic/Google Earth/GPS TrackMaker)
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: GPS toistin FSX:ään (Apic/Google Earth/GPS TrackMaker)  (Read 1247 times)
Jukkis
Former member
GPS toistin FSX:ään (Apic/Google Earth/GPS TrackMaker)
« on: 06.02.08, 19:03 »

Kirjoitin FSX:ään (SP1) jonkinsorttisen GPS "toistin" softan, tai miksi tuota nyt kutsuisi. Softa lukee FS:n dataa ja lähettää toistaiseksi $GPRMC,$GPGGA ja $GPGLL lauseet peräkanaa com porttiin sekunnin välein. Koodasin tämän lähinnä siksi, etten Pete Dowsonin dll-härpäkkeitä halunnut ostaa.

Kakkoskoneessani pyörii APIC (Approach Integrated Cockpit) jonne tuota dataa piti saada, jotta sokkona sumusäässä lentämisestä tulisi vähän helpompaa ;-).

Tämä proggis saattaisi toimia muidenkin GPS softien, tai laitteiden kanssa jos ymmärtävät em. lauseiden päälle. En ole voinut valitettavasti testata kun en sellaisia omista. Jos jollakulla sattuu olemaan kiinnostusta tällaiseen softaan, jolla saa FS:stä tiedot koneen sijainnista vaikkapa kakkoskoneessa olevaan toiseen softaan siirrettyä, niin voisin laittaa testiversiota jakoon vaikka sähköpostitse, edellyttäen että koekäyttäjät raportoivat takaisin millä laitteella tätä käyttävät ja kuinka se niissä toimii. Itse ohjelma toimii toistaiseksi työntäen dataa COM porttiin, josta ohjaan sen HW Virtual Serial portilla edelleen toisen koneen COM porttiin. Datana siirtyy oman koneen sijainti, korkeus, nopeus ja suunta. Eli reittidataa tms. ei tuossa kulje.

Ohjelma vaatii lisäksi .NET 3.5 Frameworkin, muttei muita lisäkilkkeitä.

P.S. Ai niin, jos jollain on tiedossa hyviä Freeware Moving Map softia joissa toimisi eurooppakin, otan vinkkejä vastaan ja laitan ehkäpä mahdollisuuksien mukaan härpäkkeen toimimaan niissäkin.[ attachment removed / expired ]
« Last Edit: 12.02.08, 19:14 by Jukka Kohtala »
Ezku
Former member
Re: GPS toistin FSX:ään
« Reply #1 on: 06.02.08, 19:05 »

Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta kuva ei toimi ainakaan minulla?
Jukkis
Former member
Re: GPS toistin FSX:ään
« Reply #2 on: 06.02.08, 19:08 »

Lähetin uudelleen. Toimiikohan nyt.. Undecided  Itse ohjelma on tällainen:

[ attachment removed / expired ]
Ezku
Former member
Re: GPS toistin FSX:ään
« Reply #3 on: 06.02.08, 19:09 »

Lähetin uudelleen. Toimiikohan nyt.. Undecided
Jeah, nyt pelaa.
Jukkis
Former member
Re: GPS toistin FSX:ään
« Reply #4 on: 07.02.08, 18:16 »

Jos kakkoskoneelle, eli siis esim. läppärille asentaa jonkun "Moving Map" tai navigaattorisovelluksen, kuten minulla tuo APIC, joka lienee kai tällä hetkellä ainoa hyvä ilmainen (http://www.approach-systems.com/), niin sen kartalle saa piirtymään lennon edetessä reaaliajassa koneen sijainnin ja suunnan. Tämä edellyttää tietysti että kyseinen ohjelma osaa lukea com-portista dataa ja että se ymmärtää noiden lauseiden päälle.

Ohjelma siirtää simulaattorikoneen sarjaporttiin GPS-dataa, sieltä se on siis vietävä edelleen toiseen koneeseen, joka on siis kytkettävä simulaattorikoneeseen joko sarjaportin välityksellä nollamodeemikaapelilla, tai tuota HW Virtual Serial porttia käyttäen, jolloin tieto sarjaporttien välillä siirretäänkin emuloiden lähiverkon kautta TCP/IP:llä.
« Last Edit: 11.02.08, 04:46 by Jukka Kohtala »
Jukkis
Former member
Re: GPS toistin FSX:ään
« Reply #5 on: 09.02.08, 11:46 »

Nyt GPS signaali toimii myös Googe Earth:n kanssa jos sitä ajaa Earth Bridgen kautta ( http://www.mboffin.com/earthbridge/ ).

Ehkä tästä vielä julkaisukelpoinen tulee... Cheesy

[ attachment removed / expired ]
Ezku
Former member
Re: GPS toistin FSX:ään (Apic/Google Earth)
« Reply #6 on: 09.02.08, 12:05 »

Ohhoh!  Shocked Koskas tuo ohjelma tulee levitykseen?
Jukkis
Former member
Re: GPS toistin FSX:ään (Apic/Google Earth)
« Reply #7 on: 09.02.08, 13:50 »

Ei ole vielä vapaaehtoisia koekäyttäjiä ilmoittautunut ja testaamattomana en tätä oikein kehtaa levitykseen antaa. Jos jotakuta testaaminen kiinnostaa niin sähköpostiosoite vaikka mulle privana niin laitan testiversion tulemaan. Tämä siis vaatii FSX:n ja mahdollisesti että SP1 on asennettu. Varsinaiseen levitykseen tätä voi ajatella vasta kun mahdolliset virheet on korjattu. Tänäänkin niitä löytyi omissa testeissäni useita.

t. Jukka
« Last Edit: 09.02.08, 15:51 by Jukka Kohtala »
Jukkis
Former member
Re: GPS toistin FSX:ään (Apic/Google Earth/GPS TrackMaker)
« Reply #8 on: 12.02.08, 19:08 »

Vaikkei tämä suurempaa innostusta olekaan herättänyt, niin kerron kuitenkin, että nyt toimii livenä myös ilmaisessa Gps TrackMaker ohjelmassakin.  http://www.gpstm.com/

[ attachment removed / expired ]

Eli tuuppaa ulos ainakin sen ymmärtämää NMEA 0183:a
« Last Edit: 12.02.08, 19:15 by Jukka Kohtala »
Jukkis
Former member
Re: GPS toistin FSX:ään (Apic/Google Earth/GPS TrackMaker)
« Reply #9 on: 18.02.08, 07:21 »

Jatketaan yksinpuhelua...

Osoitteesta http://www.fs2000.org/last/news.asp?id=10863 löytyy Google Earth ohjelmaan näppärä tiedostopaketti. Lainaus sivulta:
"Contains all the airports and navaids for Flight Simulator X and includes all comm and nav frequencies, runway details along with any relevant ILS information."

Tuosta saa kakkoskoneessa GE:n kautta kivasti kurkittua tarvittavat taajuudet yms. dataa lennon edistyessä. Ei tarvitse FS:n omaa karttaa ropata.
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1