FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
23.05.18, 14:42

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Vistan asetukset alas, framet ylös
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Vistan asetukset alas, framet ylös  (Read 815 times)
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Vistan asetukset alas, framet ylös
« on: 20.02.08, 18:00 »

Moi!

Tuli testattua Vistan omia asetuksia ja huomasin itselläni aika huomattavan framen nousun FSX:ssä. EFHK:lla framet nousivat jopa kymmenellä.. Korostan nyt tähän hätään, että "tutkimukseni" ovat hyvin alussa ja voi olla, että vaikutus ei loppuviimein ole lähellekään noin suuri. Muidenkin kokemuksia otetaan vastaan Smiley

Eli kysymys on tästä:
[ attachment removed / expired ]

Aikaisemmin koneessani oli rasti kohdassa "Windows saa päättää, mikä on parasta tälle tietokoneelle". Tällöin kaikissa palkin alavalikoissa on oli rasti ja olihan se työpöytä komea. Nyt testissäni laitoin rastin kohtaan "paras suorituskyky" ja palkin alaosassa kävi kuvassa näkyvä ilmiö, eli kaikki rastit hävisivät. Työpöydän ja mm. Explorerin grafiikka muuttui hitusen huonommaksi mutta itse lasken asian retrohenkisyyteen (vaikka en retron ystävä olekaan) thmbup Koko kone muuttui huomattavasti nopeammaksi ja simussa kävi samoin.

Onko muilla kokemuksia asiasta? Onkohan kyseessä todella noin suuri muutos vai sattuiko koneelleni testin aikana ainoastaan "hyvä päivä"? Sehän tiedetään, että Vista on tehosyöppö mutta..

Risto

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Juuso Leppä
Offline Offline

Posts: 652
Date Registered: 06.12.06

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #1 on: 20.02.08, 18:04 »

Minullakin toimii tuo... thmbup

Ezku
Former member
Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #2 on: 20.02.08, 18:08 »

Jeah, kyllä pelaa. Näyttää vaan Vista aika karulta nyt..  Grin
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #3 on: 20.02.08, 18:15 »

Hieno homma, että toimii thmbup Itse tykkään enemmän jopa nykyisestä Vistan ulkoasusta, vanha oli jopa liian hieno ja täynnä turhia yksityiskohtia. Asia putkahti mieleen kun totesin, että FSX on tuunattu kaikilla keinoilla ja osaamiseni rajoissa tappiin..

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Touch of Evil
Former member
Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #4 on: 20.02.08, 19:04 »

Falcon:Allied Force-foorumilla oli tehty havainto Vistan Aero-käyttöliittymän(meniköhän oikein..?) pudottavan framet alas. Kun Aeron jätti pois käytöstä tuli huomattava parannus frameihin. Väittivät liittyvän jotenkin periaatteessa kahden 3d-ohjelman yhtäaikaiseen ajoon...Samalla foorumilla tosin väittivät FSX:n  osaavan "pudottaa" Aeron pois pelistä simuilun ajaksi. Tiedä sitten onko asiassa perää...
Juhowee
Former member
Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #5 on: 20.02.08, 19:19 »

Onkos XP:ssäkin vastaavaa?
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #6 on: 20.02.08, 19:26 »

Onkos XP:ssäkin vastaavaa?

Jaa´a, veikkaan että ei ole Undecided Vistassa kyseiseen valikkoon päästään rittiä ohjauspaneeli->järjestelmä ja ylläpito->säädä visuaalisia tehosteita.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Veijo Anttila
Offline Offline

Posts: 736
Date Registered: 23.09.02

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #7 on: 20.02.08, 19:28 »

Ainakin Vista Ultimate pudottaa automaattisesti Aero-teeman pois simun ajaksi.Noilla asetuksilla saattaa tilanteesta riippuen olla jonkinlainen nopeuttava vaikutus.Tähän asiaan vaikuttaa onko käytössä Vista 64 vai 32 bittinen versio,onko kuinka paljon fyysistä muistia,kuinka nopeat ovat levytoiminnot(onko RAID 0).Onko ennestään jo säädetty esim.Windowsin indexointi-toiminto kannattaa pelikoneessa pudottaa pois,Vistan palveluissa on useita täysin tarpeettomia tavalliselle käyttäjälle.Ottakaa tarkasti selvää mitkä palvelut voi karsia turvallisestipois.Jos koneessa on 64-bit. käyttis 4-8gigaa muistia ,levyjärjestelmä RAID 0 ,indexointi ja palautustoiminto otettu pois ,niin se ei näillä rukseilla paljoa nopeudu.Minä itse pidän Vistasta ja säädän sen kuntoon jolloin en rupea ulkonäöstä tinkimään huonompaan suuntaan.Koneessa neliydin prossa niin kyllä siellä joku ydin aina liikenee hommiin.
                         Vexi
Jouni Turunen
Offline Offline

Posts: 1969
Date Registered: 15.07.04

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #8 on: 20.02.08, 19:30 »

Jaa´a, veikkaan että ei ole Undecided Vistassa kyseiseen valikkoon päästään rittiä ohjauspaneeli->järjestelmä ja ylläpito->säädä visuaalisia tehosteita.

Löytyy myös XP:stä, ohjauspaneeli-->järjestelmä--->lisäasetukset--->suorituskyky
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #9 on: 20.02.08, 19:35 »

Ainakin Vista Ultimate pudottaa automaattisesti Aero-teeman pois simun ajaksi.Noilla asetuksilla saattaa tilanteesta riippuen olla jonkinlainen nopeuttava vaikutus.Tähän asiaan vaikuttaa onko käytössä Vista 64 vai 32 bittinen versio,onko kuinka paljon fyysistä muistia,kuinka nopeat ovat levytoiminnot(onko RAID 0).Onko ennestään jo säädetty esim.Windowsin indexointi-toiminto kannattaa pelikoneessa pudottaa pois,Vistan palveluissa on useita täysin tarpeettomia tavalliselle käyttäjälle.Ottakaa tarkasti selvää mitkä palvelut voi karsia turvallisestipois.Jos koneessa on 64-bit. käyttis 4-8gigaa muistia ,levyjärjestelmä RAID 0 ,indexointi ja palautustoiminto otettu pois ,niin se ei näillä rukseilla paljoa nopeudu.Minä itse pidän Vistasta ja säädän sen kuntoon jolloin en rupea ulkonäöstä tinkimään huonompaan suuntaan.Koneessa neliydin prossa niin kyllä siellä joku ydin aina liikenee hommiin.

Moi Vexi

Joo varmaan noin tehokkailla myllyillä vaikutukset ovat aika pieniä. Itselläni 32bit Vista home premium ja 2GB muistia ja tuntuu olevan vaikutusta.

EDIT: Niin, ja asetusten muuttaminenhan käy käden käänteessä, joten jopa tilanteen mukaan voi rasteja vaihtaa. Itselleni riittää mainiosti "tämä huonompikin" grafiikka Smiley


Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #10 on: 20.02.08, 20:45 »

Täältä olen säätöni frameihin tehnyt , ja esim defukoneet menee ST.Maartenille 50-70 fps ja ylikin vaikkapa VC-tilassa. Kun mennään PMDG:n 747 niin VC pyörii 20-26 fps ja 2D pilvistä, AI-liikenteestä yms 40-60 fps thmbup

P.S. pientä viilausta PCIE väylän hertzeihin yritetty Shocked

[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #11 on: 21.02.08, 05:13 »

Täältä olen säätöni frameihin tehnyt , ja esim defukoneet menee ST.Maartenille 50-70 fps ja ylikin vaikkapa VC-tilassa. Kun mennään PMDG:n 747 niin VC pyörii 20-26 fps ja 2D pilvistä, AI-liikenteestä yms 40-60 fps thmbup
Niin tarkoitatko "täältä"-sanalla kuvissa näkyvää Nvidian ohjauspaneelia? Juu, se on myös itselläni tuunattu mutta mikäli joitain spesiaali kikkoja löytyy niin mielellään kuunnellaan ja testaillaan. Ilmoitan sitten kun framet on ´liian´korkeella Grin

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Veijo Anttila
Offline Offline

Posts: 736
Date Registered: 23.09.02

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #12 on: 21.02.08, 08:16 »

Sitten on ne virusscannerin asetukset .Itselläni on Avast ja joka kerta kun simun avaan niin otan taustasuojauksen pois päältä.Se on varmaan scannerikohtainen juttu ,mutta simu nopeutuu huomattavasti varsinkin lataukset,kun scannaus on pois päältä.Vaikka taustalla on nettiyhteys auki ja Active Sky X hakee säätä niin ei sieltä mitään tule jos vain on palomuuri ja Windows Defender päällä.Katsokaa ihmeessä hidastaako teidän pöpöscannauksenne simun toimintoja.
                             Vexi
Teemu Lokka
Offline Offline

Posts: 2741
Date Registered: 27.09.06

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #13 on: 21.02.08, 09:16 »

Osaisiko joku kertoa tuon näennäismuisti asetuksen tarkoituksen/vaikutukset? Ei uskalla sörkkiä  Embarrassed


Normaalisti se kannattaa olla tuossa asetuksessa. Mutta jos koneessa toinen kiintolevy, ei siis osio vaan ihan fyysinen levy, niin se näennäismuisti tiedosto kannattaa laittaa sinne. Itse pidän yleensä tiedoston manuaalisilla asetuksilla koko luokassa 2.5 X RAM:n määrä. Ja kun kuitenkin varmaan ihmettelet miksi sitä kannattaa pitää erillisellä levyllä missä käyttöjärjestelmä on niin syykin on aika simppeli. Kun näennäismuisti on toisella levyllä niin sen toiminta nopeutuu kun sillä levyllä on kuitenkin vähemmän "ruuhkaa" kuin levyllä missä käyttöjärjestelmä on.



--EOS 6D + Sigma F/4 24-105mm DG OS Art ja EF 50mm F/1.8 II--
Esa Sairio
Offline Offline

Posts: 4207
Date Registered: 14.10.01

Re: Vistan asetukset alas, framet ylös
« Reply #14 on: 21.02.08, 10:30 »

Toimiiko moinen homma WinXP:llä ja FS 2004:lla?

Olen tehnyt niin monta muuta asiaa fps:n parantamiseksi, etten odota tämän vaikuttavan mitään - paisti että WinXP:n ulkoasu muuttuu tosi karun näköiseksi, arvaan.

Onko kokemuksia?

yES

i7 4,0GHz/ 16GB/ AsusGeForceGTX 1060 6Gt/ WIN7/2 x SSD/ pow750W/ Sony 40" HDTV/vahv 2x20W/ 2xJPW Mini, Hifi 55/2 sub. PHOTOSCENERIES: ESPOO,RAAHE,VANTAA, HELSINKI,PORVOO,OULU,TURKU, JYVÄSKYLÄ,KUOPIO,HYVINKÄÄ-TUUSULA,LAHTI, VAASA,NURMIJÄRVI,KOKKOLA, ITÄ-HELSINKI-JÄRVENPÄÄ-KERAVA, RIIHIMÄKI, KUUSAMO, KILPISJÄRVI,PYHÄ-LUOSTO,KITTILÄ,IVALO-SAARISELKÄ,KIRKKONUMMI-NUMMELA
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1