FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.11.17, 08:32

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Miten tehdään photoscenery (Seinäjoki -projekti)?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 Reply Print
Author Topic: Miten tehdään photoscenery (Seinäjoki -projekti)?  (Read 7985 times)
Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Miten tehdään photoscenery (Seinäjoki -projekti)?
« on: 01.03.08, 17:56 »

En ilmeisesti löytänyt hakuun oikeanlaisia sanavalintoja...

Eli kiinnostaisi hirveästi tietää miten tuollaiset sceneryt tehdään.
Mitä ohjelmia, minkälaisia kuvia yms tarvitsee?

Syy miksi kysyn, olisi sellainen että ensi kesän jälkeenhän EFSI muuttuu huomattavasti kun kiitotien pidennys pitäisi tulla käyttöön. Se puolestaan vaatisi EFSI -paketin modaamista.
Lisäksi Seinäjoen kaupunki olisi varmaan hyvä harjoitustyö mallinnukseen. Nytkin kiitotie on hiukan erilainen kun tuossa paketissa, koska RWY14:lle on tehty kääntymistä varten levennys.
 
Talokauppaa vääntäessä kun tuli käytyä kaavoitustoimistossa, näin miten tarkat 2D -pohjat kaupungista on olemassa. Mietin jo silloin että voisi olla hyvä "pohja" mallinnukselle jos sen vain jollain ilveellä saisi käyttöön...


Niin joo, Finn Objects -paketissa tulee Kyrkösjärven pohjoispuolelle mastot kuten kuuluukin, mutta ilmeisesti Finn Mesh ei osaa luoda Jouppilanvuorta joka on juuri noiden mastojen pohjoispuolella, tai oikeastaan nuo mastot sijaitsevat sen rinteellä. Kukakohan osaisi/pystyisi tekemään tuohon korjausta?

Asiallisista vastauksista erittäin kiitollinen  Smiley
« Last Edit: 20.04.08, 22:20 by Riku Hautamäki »
Mikko Lindström
Offline Offline

Posts: 692
Date Registered: 21.02.05

Re: Miten tehdään phoscenery?
« Reply #1 on: 01.03.08, 18:18 »

Syy miksi kysyn, olisi sellainen että ensi kesän jälkeenhän EFSI muuttuu huomattavasti kun kiitotien pidennys pitäisi tulla käyttöön. Se puolestaan vaatisi EFSI -paketin modaamista.
Lisäksi Seinäjoen kaupunki olisi varmaan hyvä harjoitustyö mallinnukseen. Nytkin kiitotie on hiukan erilainen kun tuossa paketissa, koska RWY14:lle on tehty kääntymistä varten levennys.

Tervehdys. Photosceneryasiaan en osaa vastata kun en niitä ole tehnyt mutta eiköhän Esalta jotain vinkkejä tule Smiley Mulla on ollut suunnitelmissa jo pitkään tehdä EFSI:llä vähän remonttia kun siellä on muutoksia tapahtunut ja ihan muutenkin tehdä koko helahoito uudestaan FSX tekniikoita kunnolla hyväksikäyttäen (tekeillä jo Wink). Kuvia uudistuksista vain ei ole ollut saatavilla. Eli näin ohimennen voisin mainita Seinäjoella liikkuville että räpsikää paljon kuvia kentältä ihan muutenkin kuin vain tuosta uudistettavasta baanasta kun olisi tarkoitus tehdä samalla vähän sitä ympäristöä kuntoon ja enemmän yksityiskohtia kentälle.

Niin ja tuosta kiitoradasta vielä, se ei liity mitenkään varsinaisiin photosceneryihin, se on gMaxin tuotoksia. Noita kiitoratoja ja rullausteitä ei oikein järkevällä laadulla pysty edes tekemään oikeilla photosceneryillä FS9 tarkkuudesta johtuen vaan ne täytyy tehdä käsipelillä gMaxilla.

Seinäjoen kaupungin photoscenery olis hieno lisä tohon kentän kupeeseen, ei muutakun opettelemaan ja vääntämään Smiley

Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Re: Miten tehdään phoscenery?
« Reply #2 on: 01.03.08, 19:07 »

Voisin yrittää kysellä lentoaseman päälliköltä tarkkoja mittakuvia kiitotiestä, jos siitä on mitään apua. 
Sen tiedän, että tuosta "remontista" on varsin tarkat kuvat olemassa. Periaatteessahan kiitotien voisi tehdä simuun jo valmiiksi sellaiseksi kuin se tulee loppuvaiheessa oikeasti olemaan. Ei tarvis taas tehdä uusiksi. EPIK:n vanha hallihan tuosta scenerystä jo puuttuukin, ja se sai lähteä muutama kuukausi sitten.

Samoin se uusi Teboil siinä kentän "kupeessa" voisi olla hyvä lisä maisemaan. Katon jos saisin joskus kuvattua sitä.
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Miten tehdään phoscenery?
« Reply #3 on: 02.03.08, 03:03 »

Seinäjoen kaupungin photoscenery olis hieno lisä tohon kentän kupeeseen, ei muutakun opettelemaan ja vääntämään Smiley
Anteeksi vain, mutta Esa on jo tekemässä Seinäjoen photoscenua, yleistä keskustelua alueella Turun ja seinäjoen photosecu aihe kanttii kattoa. Ei sieltä mitään kuvia työstä vielä löydy, paitti Turusta, sillä hän panostaa ensin Turkuun.

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #4 on: 02.03.08, 07:57 »

Eli kiinnostaisi hirveästi tietää miten tuollaiset sceneryt tehdään?

X-Planessa photomaisemien teko onnistuu PhotoSceneryX ohjelmalla. Tietopaketti muista tarpeellisista välineistä ja työkaluista, Getting started with making Scenery [X-Plane.org Forum].
akos
Former member
Re: Miten tehdään phoscenery?
« Reply #5 on: 02.03.08, 10:22 »

Anteeksi vain, mutta Esa on jo tekemässä Seinäjoen photoscenua, yleistä keskustelua alueella Turun ja seinäjoen photosecu aihe kanttii kattoa. Ei sieltä mitään kuvia työstä vielä löydy, paitti Turusta, sillä hän panostaa ensin Turkuun.
Mutta eikös se ollut kuitenkin Jyväskylä eikä Seinäjoki Esalla työn alla. Roll Eyes

Oskari.
Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #6 on: 02.03.08, 10:39 »

X-Planessa photomaisemien teko onnistuu PhotoSceneryX ohjelmalla. Tietopaketti muista tarpeellisista välineistä ja työkaluista, Getting started with making Scenery [X-Plane.org Forum].
Kiitos linkeistä Kari, nytpähän olen 1 askeleen edempänä EFKY-maisemassa, mutta eikö tuota PhotoSceneryXää ole vielä julkaistu? Cheesy
Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Re: Miten tehdään phoscenery?
« Reply #7 on: 02.03.08, 11:34 »

Kiitoksia vastauksista Smiley
Nyt kun sitten vielä löytäis ajan tälle harjoittelulle jostain  Cheesy
Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #8 on: 02.03.08, 12:20 »

Kiitos linkeistä Kari, nytpähän olen 1 askeleen edempänä EFKY-maisemassa, mutta eikö tuota PhotoSceneryXää ole vielä julkaistu? Cheesy

Uudistunut versio 1.3 on ilmeisesti vielä testivaiheessa, vanhempi ohjelmaversio löytyy X-Plane.orgista.

PhotoSceneryX 1.28.9 XP8.2+.
PhotoSceneryX - Fly in the REAL world., Version 1.3 Coming Soon.
Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #9 on: 02.03.08, 15:06 »

Uudistunut versio 1.3 on ilmeisesti vielä testivaiheessa, vanhempi ohjelmaversio löytyy X-Plane.orgista.

PhotoSceneryX 1.28.9 XP8.2+.
PhotoSceneryX - Fly in the REAL world., Version 1.3 Coming Soon.
Toimiikos tuo linukassa, tuossa mainitaan että vain W-tä varten, vai onko linux-versio vielä tulossa?
Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #10 on: 02.03.08, 16:22 »

Toimiikos tuo linukassa, tuossa mainitaan että vain W-tä varten, vai onko linux-versio vielä tulossa?

Vanha on nyt vain Windowsille, v1.3 tulee myös Macille ja Linuxille. Jos sinulla on jo omaa projektia varten kuvat ja muut tykötarpeet valmiina odottamassa, voit yrittää vongata tekijältä uutta ohjelmaa testattavaksi.
Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #11 on: 02.03.08, 17:30 »

Vanha on nyt vain Windowsille, v1.3 tulee myös Macille ja Linuxille. Jos sinulla on jo omaa projektia varten kuvat ja muut tykötarpeet valmiina odottamassa, voit yrittää vongata tekijältä uutta ohjelmaa testattavaksi.
Joo, mutta eipä ole vielä mitään ilmakuvia, vain rakennuskuvat.

Mutta tuo 1.3han näyttää tulevan tässä ihan lähiaikoina.Jos sivuihin on luottamista.
Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #12 on: 03.03.08, 13:23 »

Joo, mulla on oikeudet liikkua asematasolla, mutta toki turvan läpi pitää sinne mennä. Saan kyllä kameran sinne, eli kuvat pitäis järjestyä kyllä.
Pitäisköhän mallintaa se yhden hallin pihassa vuoden päivät seissyt Navajo Chieftain sceneen Cheesy Alkaa olla "maamerkki".

Juttelin äsken kaupungin karttatoimiston kanssa pohjakartoista, ja ne kyllä järjestyisi. Hinnasta vaan joutuu oikeasti neuvottelemaan, koska eipä siinä kaupunki mitään häviä, ja scenen tekijätkään eivät rahallisesti hyödy... Olisi siis mahdollista saada tarkat pohjat koko kaava-alueesta  thmbup
Yritän lähipäivinä päästä neuvottelemaan tarkemmin tuosta kartta-asiasta.

Mitäs muuta tarvitaan? Ilmakuvia ilmeisesti saisi olla runsaasti...  Niin, ja aikaa  Sad
Mikko Lindström
Offline Offline

Posts: 692
Date Registered: 21.02.05

Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #13 on: 03.03.08, 17:07 »

Saan kyllä kameran sinne, eli kuvat pitäis järjestyä kyllä.

Juttelin äsken kaupungin karttatoimiston kanssa pohjakartoista, ja ne kyllä järjestyisi. Hinnasta vaan joutuu oikeasti neuvottelemaan, koska eipä siinä kaupunki mitään häviä, ja scenen tekijätkään eivät rahallisesti hyödy... Olisi siis mahdollista saada tarkat pohjat koko kaava-alueesta  thmbup
Yritän lähipäivinä päästä neuvottelemaan tarkemmin tuosta kartta-asiasta.

Hieno homma. Onko havaintoa onko niillä tarkkoja ilmakuvia suoraan kentän päältä? Saisi vähän uusittua tuota photopohjaa paremmaksi.

Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #14 on: 04.03.08, 07:16 »

Luulisin. Voin käydä kysymässä tuolta turvasta kun käyn kuitenkin alakerrassa syömässä  Wink
Noita kuviahan tietysti vois kysellä josko lentoaseman päälliköllä esim. olisi.
Yritän selvitellä.
Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #15 on: 04.03.08, 19:40 »

Näyttäis päällikkö olevan ilmeisesti telvilomalla  Undecided
Saattaa siis mennä ensi viikkoon että pääsen jutustelemaan...
Tuolla kentän kunnossapidossa on yksi tyyppi joka lentelee sellaisella moottori/liitovarjohässäkällä, ja yleensä tuntuis olevan kamera mukana.
Kyselin jo tänään jotain, mutta ilmeisesti ihan kohtisuoraan otettuja ei ole. Tuskin muutama aste haittaa...?

Niin joo, uskoisin kovasti että jos on ilmailijan ID -kortti, voisi aika vapaasti liikkua asematasolla. Varsinkin jos menee "normaalisti" turvan läpi.
Mua ainakaan ei ole rajoitettu, oikeastaan päin vastoin; Lentoemot poseeraa kivasti kameralle  Tongue
Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #16 on: 05.03.08, 06:58 »

 Grin

Kyllä uskoisin onnistuvan, kunhan käy asiallisesti sopimassa.
Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #17 on: 05.03.08, 08:08 »

Tuolla kentän kunnossapidossa on yksi tyyppi joka lentelee sellaisella moottori/liitovarjohässäkällä...

Kunnossapidosta tuli mieleen, että kannattaa ottaa kuvia myös niistä kenttähenkilökunnan työvälineistä. Øveraaseneista ja muista vastaavista koneista, jos vain mahdollista.
Riku Hautamäki
Offline Offline

Posts: 392
Date Registered: 31.07.06

Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #18 on: 05.03.08, 13:59 »

Kyllä järjestyy. Seinäjoella vaan ei hirveästi niitä ole... Pitäis käydä EFHK:lla kuvaamassa, ja se on aika hankala järjestää.

Kari Kyheröinen
Offline Offline

Posts: 1463
Date Registered: 04.02.02

WWW
Re: Miten tehdään photoscenery?
« Reply #19 on: 05.03.08, 15:33 »

Kyllä järjestyy. Seinäjoella vaan ei hirveästi niitä ole...

Mutta jotain kuitenkin. Duunari lapioon nojaamassa käy myös, WorkingClassHero. Tai vaikka Bobcat, Volvo BM, Caterpillar T530, Oshkosh T-1500. Vastaavanlaisia valmiita yleiskäyttöisiä malleja löytyy Googlen 3D Warehousesta paljonkin ja niitä on suht helppo siirtää lentosimuun, ainakin X-Planeen. Tarvitaan vain valokuvia joilla kohteet texturoidaan paikallisiin väreihin.
Pages: [1] 2 3 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1