FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
18.12.18, 19:25

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Out Of Memory-Ongelma
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] Reply Print
Author Topic: Out Of Memory-Ongelma  (Read 2836 times)
Etsijä
Former member
Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #20 on: 07.03.08, 08:23 »

Olen törmännyt XP:ssä out of memory -erroriin kerran, asennettuani UT Europen. Lisänä vielä verkkolento EFHK:lta VC:ssä ja tuhannen maisemaa asennettuna. Poistin muutamat "joutavammat" maisemat ja asensin Sqawkboxin eri koneelle. Eipä ole tullut enää. Jotenkin jäi mielikuvaksi että ellei muistivuotoja aiheuttavia scenejä ole (landclass texture -kansio jne), aiheutuu tuo ihan puhtaasti siitä että kone on todella kovilla.


Minun kokemukseni on ihan toinen: FSX:stä puhdas asennus SP1:n kera. Ei lisäosia, ei edes ylimääräisiä maisemia asennettuna. Koneena todella tykki dual core -härpätin, 4GB, Vista 32-bit, GF 8800GT. Eli koneesta ei voi olla mitenkään kiinni. Silti OOM-erroria vaan pukkaa varsinkin Oulua lähestyttäessä.
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #21 on: 07.03.08, 08:30 »

Minun kokemukseni on ihan toinen: FSX:stä puhdas asennus SP1:n kera. Ei lisäosia, ei edes ylimääräisiä maisemia asennettuna. Koneena todella tykki dual core -härpätin, 4GB, Vista 32-bit, GF 8800GT. Eli koneesta ei voi olla mitenkään kiinni. Silti OOM-erroria vaan pukkaa varsinkin Oulua lähestyttäessä.
Jahas.. Eli kertokaas nyt viisaat, eli kun OOM-ongelmaa esiintyy hyvinkin erilaisilla koneilla niin mikä on viime hetken tieto maailmalla, onko ongelma kiinni koneen fyysisestä määrästä ollenkaan? Vaikka sitä olisi 16gigaa? vaiko ihan jostain muusta?

Oletko Jyrki yrittänyt noita etusivun kikkoja? Itselleni ei ole tullut kyseistä ilmoitusta kertaakaan tehdessäni tuon "hommelin"..

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Etsijä
Former member
Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #22 on: 07.03.08, 08:45 »

Oletko Jyrki yrittänyt noita etusivun kikkoja? Itselleni ei ole tullut kyseistä ilmoitusta kertaakaan tehdessäni tuon "hommelin"..

Itse asiassa tuon korjauksen KB 940105 olen ajanut eilen illalla koneeseen - minulla sitä ei aiemmin ollut. En ehtinyt vielä tehdä uutta testiä, mutta tänään illalla voisin ottaa taas Cessnalla koemielessä ILS-lähestymisiä Ouluun. Raporttia seuraa myöhemmin.
Jarmo Stenvall
Offline Offline

Posts: 110
Date Registered: 27.02.07

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #23 on: 07.03.08, 09:34 »

Seuraavasta linkistä löytyy runsaasti tietoa OOM-virheilmoituksesta:
"OOM Error" explained in comprehensible English thmbup
Jukka Joutsijärvi
Offline Offline

Posts: 1163
Date Registered: 06.12.01

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #24 on: 07.03.08, 14:20 »

Seuraavasta linkistä löytyy runsaasti tietoa OOM-virheilmoituksesta:
"OOM Error" explained in comprehensible English thmbup


Siinä oli tyhjentävästi mutta ihan samaa huttua kuin Phil Taylorin plokissakin!  Muutenkin näyttää siltä että tietoon yleisesti tulleista OOM ilmoituksista FSX:n kanssa on valtaosa VISTA käyttiksen kanssa tapahtuvia, ei niinkään XP:n kanssa.
Tässä pieni lainaus Phil Taylorilta asiasta:

"D3DX was running afoul of one of these rules ( HINT: one of the last 2 rules ) and this could cause a crash when using virtual address space above 2G was enabled on FSX.  While I still don’t recommend that users play with things they don’t understand, word we hear is that the June 2007 DirectX redist addresses the issue in D3DX. So one element of risk is gone.

This switch is supported on both Vista and XP Professional, although I consistently hear reports of the “Out of Memory” issue ON VISTA AND NOT ON XP."!!

Jukka
Jukka Joutsijärvi
Offline Offline

Posts: 1163
Date Registered: 06.12.01

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #25 on: 07.03.08, 15:45 »

Tein juuri nuo muutokset eli ajoin tuon linkissä olleen ohjelman(CFF Explorer) avasin FSX EXE:n otettuani siitä back upin ekaks ja ruksasin rastin jossa FSX pystyy käsittelemään yli 2GB muistia. 
XP:n Boot inissä on ollut tuo 3GB kytkin jo alusta asti mutta setä Taylorin suosituksesta muutin USERVAn 2560(ennen 2900).
Nyt hieman testaillut olen FSX ja jotenkin tuntuu meno pehmeämmältä vilkkaillakin kentillä, tosin vasta olen kiikkustuolilla pörräillyt kenttien päällä ja seurannut AI liikennettä mutta ihan hyvältä tuntuu.

Sitten vasta tosi testi kun päästään ekan reittilennon päälle;tosin ei tämä ole ennenkään herjaillut OOM(kun on XP!) mutta kun on tuolla saiteilla raporttia että simun menoon muutenkin vaikuttaa tuo säätely...

Sitten vielä joku oli laittanut tuon FIBER_FRAME_TIME_ FRACTION lukemaksi 0.66..onkohan kukaan kokeillut auttaakko stutteringiin ja blurreihin??

Jukka
Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #26 on: 07.03.08, 15:54 »

 Cool Hmm, lensit just efhk-efou legin, visual rwy 30 oulussa, activesky päällä ja koneena pmdg:n 744X sekä asensin piruuttani librarysta tämän Finnish Fotosceneries 1 vaikka onkin fsx-simu enkä saanut nurin millään muotoa. En tiedä onko oikein mutta scenery-puussa tämä edm on ylempänä kuin finnmesh ja silleen. Ei ole kyllä koskaan kaatunut oom-juttuun Suomessa, KJFK:ssa kerran. Embarrassed
Vista on käyttis (32bit)

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Jukka Joutsijärvi
Offline Offline

Posts: 1163
Date Registered: 06.12.01

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #27 on: 08.03.08, 08:20 »

Jahas.. Eli kertokaas nyt viisaat, eli kun OOM-ongelmaa esiintyy hyvinkin erilaisilla koneilla niin mikä on viime hetken tieto maailmalla, onko ongelma kiinni koneen fyysisestä määrästä ollenkaan? Vaikka sitä olisi 16gigaa? vaiko ihan jostain muusta?

Oletko Jyrki yrittänyt noita etusivun kikkoja? Itselleni ei ole tullut kyseistä ilmoitusta kertaakaan tehdessäni tuon "hommelin"..


Phil Taylor sanoo:"This switch is supported on both Vista and XP Professional, although I consistently hear reports of the “Out of Memory” issue ON VISTA AND NOT ON XP."!!

Eli yhteinen nimittäjä ainakin on tuo VISTA käyttis?!?!

Muuten Risto ei tuo FSX EXE muokkaaminen taida mikään purkkaviritys ollakaan koska Phil itsekin sitä jo jopa suosittelee. Ja ovat jo sisällyttäneet sen SP2 korjaukseen mukaankin, hän myös selvitti miksi sitä ei ole SP1 mukana, johtuen:"Previously, I was recommending against this because there was a known bug in how D3DX handles effects when this flag was set. And this bug can cause crashes when D3DX effects use memory above the 2G line"

Mutta tuo bugi korjaantui DX9.0c June revisionin julkistuksen myötä8jolloin SP1 oli jo julkaistu)  joten nyt sen ei siis pitäisi haitata ollenkaan, mutta kerropa Risto nyt kun olet testaillut loppuivatko OOM ilmoitukset!?
Itse en vois mitään edes sanoa kun on XP ja ei ole niitä ilmoituksia tehnyt.  Ja jos tuo viritys rupeaa kuitenkin kummittelemaan niin kun on otettu back up FSX.EXE niin alkuperäisen saa aina palautettua FSX simun juurihakemistoon ja tilanne normalisoituu!

Jukka
Jarmo Stenvall
Offline Offline

Posts: 110
Date Registered: 27.02.07

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #28 on: 08.03.08, 10:17 »

Mainittakoon vielä, että käyttöjärjestelmäni on Windows XP 32bit.

Muokkasin boot.ini tiedoston seuraavanlaiseksi:
Code:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /usepmtimer /NoExecute=optin /3GB /Userva=2560

Eli se mitä sinne lisäsin, olivat nuo /3GB /Userva=2560 kytkimet.

Tämän jälkeen suoritin testilennon välillä EFHK -> EGLL, seuraavalla FSX kokoonpanolla:
- FSX SP2
- PMDG 747-400
- FS2Crew: PMDG 747 Edition
- Ultimate Terrain X Europe

Laskeuduttuani EGLL kentälle, pagefile kävi jopa 2.15Gb koossa mutta FSX ei kaatunut, kuten se olisi normaalisti tehnyt!!!  thmbup  JIIHAAA  Grin
Eli vaikuttaa lupaavalta ainakin toistaiseksi tuon boot.ini muokkauksen suhteen. Tosin ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa... Tongue

Oman koneeni kokoopano on seuraavanlainen:
Emolevy          A8N32-SLI-Deluxe
Prossu            AMD Athlon 64 X2 4800+
Muisti             2Gb (DDR PC3200 200 MHz)
Näytönohjain  GeForce 8800 GTX (768MB), ajuri Force Ware 163.75
DirectX           9.0c
Käyttis            Windows XP 32bit Professional SP2

Jukka Joutsijärvi
Offline Offline

Posts: 1163
Date Registered: 06.12.01

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #29 on: 08.03.08, 10:58 »

Mainittakoon vielä, että käyttöjärjestelmäni on Windows XP 32bit.

Muokkasin boot.ini tiedoston seuraavanlaiseksi:
Code:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /usepmtimer /NoExecute=optin /3GB /Userva=2560

Eli se mitä sinne lisäsin, olivat nuo /3GB /Userva=2560 kytkimet.

Tämän jälkeen suoritin testilennon välillä EFHK -> EGLL, seuraavalla FSX kokoonpanolla:
- FSX SP2
- PMDG 747-400
- FS2Crew: PMDG 747 Edition
- Ultimate Terrain X Europe

Laskeuduttuani EGLL kentälle, pagefile kävi jopa 2.15Gb koossa mutta FSX ei kaatunut, kuten se olisi normaalisti tehnyt!!!  thmbup  JIIHAAA  Grin
Eli vaikuttaa lupaavalta ainakin toistaiseksi tuon boot.ini muokkauksen suhteen. Tosin ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa... Tongue

Oman koneeni kokoopano on seuraavanlainen:
Emolevy          A8N32-SLI-Deluxe
Prossu            AMD Athlon 64 X2 4800+
Muisti             2Gb (DDR PC3200 200 MHz)
Näytönohjain  GeForce 8800 GTX (768MB), ajuri Force Ware 163.75
DirectX           9.0c
Käyttis            Windows XP 32bit Professional SP2



Moro Jarmo, siis näyttäisi tuo toimivan, vuosi sittenhän tilanne oli se että Boot.iniin suositeltiin laitettavaksi vain tuo /3GB kytkin ei USERVAA, tosin SIMAVITATION foorumilta löytyy paljon sellaista mitä ei suomisaiteilla ole esillä, suosittelen siellä käymistä...
Mites tuo ajuri sulla on pelannut onko mitään grafiikkavirheitä, itse olen tässä miettinyt palaamista taaksepäin siihen samaan 163.75 whql tai sitten 169.28 Beta jota Vexi on ULTRAlla ajanut ja kehunut sopivan FSX:ään.  Sanovat nuo viisaat että vakaa on tuo 163.75 mutta hhhhitaampi Wink kuin uudemmat 169:t?? Mites se toimii SP2:en kanssa?

Jukka
« Last Edit: 08.03.08, 11:02 by Jukka Joutsijärvi »
Jarmo Stenvall
Offline Offline

Posts: 110
Date Registered: 27.02.07

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #30 on: 08.03.08, 11:34 »

Moro Jarmo, siis näyttäisi tuo toimivan, vuosi sittenhän tilanne oli se että Boot.iniin suositeltiin laitettavaksi vain tuo /3GB kytkin ei USERVAA, tosin SIMAVITATION foorumilta löytyy paljon sellaista mitä ei suomisaiteilla ole esillä, suosittelen siellä käymistä...
Mites tuo ajuri sulla on pelannut onko mitään grafiikkavirheitä, itse olen tässä miettinyt palaamista taaksepäin siihen samaan 163.75 whql tai sitten 169.28 Beta jota Vexi on ULTRAlla ajanut ja kehunut sopivan FSX:ään.  Sanovat nuo viisaat että vakaa on tuo 163.75 mutta hhhhitaampi Wink kuin uudemmat 169:t?? Mites se toimii SP2:en kanssa?

Jukka

Kyllä tuo Force Ware 163.75 ajuri on toiminut itselläni aivan mallikkaasti. Tosin en tiedä onko ajurin vika, vai jonkun lisäpaketin, kun yksi pilvikerros näyttäisi olevan 2-D mallia. Undecided
Totuushan on se miksi itselläni on käytössä tuo vanha ajuri, kun en jaksa jatkuvasti asennella noita uudempia versioita. "Eli jos se ei ole rikki, niin älä korjaa sitä!"  Tongue  Pienenä sivuhuomautuksena mainittakoon kyseisen ajurin kohdalla on se, että antialiaising ei toimi koneiden (PMDG 744) tekstuurien kanssa. Eli sahalaitaiset tekstuurit, muuten ihan OK.
Jere Aarnia
Offline Offline

Posts: 181
Date Registered: 07.10.06

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #31 on: 18.04.08, 16:51 »

Out Of Memory Vista:n32 bit käyttis pystyy käyttämään vai 3 ja risat Gt Ram:ia kun taas Vistan 64bit käyttis pystyy käytäämään 8Gt Ram muistia.

Teemu Lokka
Offline Offline

Posts: 2741
Date Registered: 27.09.06

Re: Out Of Memory-Ongelma
« Reply #32 on: 18.04.08, 21:07 »

Out Of Memory Vista:n32 bit käyttis pystyy käyttämään vai 3 ja risat Gt Ram:ia kun taas Vistan 64bit käyttis pystyy käytäämään 8Gt Ram muistia.
 

Korjaus... Vista x64 pystyy maksimissaan käyttämään 128 Gigaa muistia, tosin silloin pitää olla ultimate versio käytössä. Muistaakseni Home Premium pystyy 64 Gigaan...



--EOS 6D + Sigma F/4 24-105mm DG OS Art ja EF 50mm F/1.8 II--
Pages: 1 [2] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1