FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
10.12.18, 19:55

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Verkkolentäminen (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Mittarisuunnistus
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 [2] Reply Print
Author Topic: Mittarisuunnistus  (Read 2700 times)
Tapio Paattilammi
Offline Offline

Posts: 19
Date Registered: 16.11.07

Re: Mittarisuunnistus
« Reply #20 on: 17.03.08, 10:15 »

Kysynpä nyt kun on hyvä tilaisuus; joskus matkalla (IFR) EFHK:lta EFTP:lle reittiä HEL PIR eli VORreilla RNAV:n puuttuessa ja sain EFTP:n lähestymiseltä ohjeen ILS RWY 24:lle ja "... direct to MEPIX...". Korvien välissä tuli pieni hiljainen hetki kun ihmettelin mites tuonne MEPIX:lle voi mennä suoraan ilman RNAV-laitteita...pyysin sitten vektoreita ja päästiin laskuun ehjänä. Hitaalla koneella oli aikaa hetki miettiä. Olisiko pitänyt lentää MEPIX:lle ILS Z RWY 24-kartassa pisteviivalla  merkittyä tuloreittiä vaiko suoraa viivaa sen hetkisestä olinpaikasta?

Parin häslingin jälkeen on VATSIM-kynnys kasvanut korkeaksi, häslinkiä on ollut joko omasta syystä, bugista tai tietokoneesta johtuvaa Embarrassed. Yksimoottorista GA-konetta monimutkaisemmalla tai nopeammalla vehkeellä en verkkoon menisi, ei edes ehdi opiskelemaan monimutkaisempia koneita. Mitä monimutkaisempi, sitä useammin pitää lentääkin että muodostuu riittävä rutiini. Nyt kierretään sitten pohjolaa off-line lyhyinä lentoina; näkee monenlaista reittiä ja systeemiä.

Kirjoista voi helposti oppia IFR-lentämisestä yksittäisiä osa-alueita kuten RTF, reittisuunnistus ja lähestymiset. Mutta kaiken tuon yhdistäminen kokonaisuudeksi onkin paljon hankalampaa itseopiskelijalle. Monelle on varmasti hankalaa hahmottaa kokonaisuutta ja siten ymmärtää mitä oikeasti pitäisi osata. Tietoa löytyy, mutta usein pirstoutuneena pieniin palasiin. Ja matkalla voi todellakin tulla paljon odottamatonta esim. LJ:n komentamana. Sekä VATSIm että IVAO ovat järjestäneet VFR/IFR-koululentoja mutta niihin ei ole koskaan päässyt osallistumaan aikataulujen takia. Esimerkkilennot esim. RTF:n osalta ovat hyödyllisiä. Puhun nyt tosiaan lähinnä IFR:stä, se on paljon monimutkaisempaa kuin VFR.
Tapio Paattilammi
Offline Offline

Posts: 19
Date Registered: 16.11.07

Re: Mittarisuunnistus
« Reply #21 on: 17.03.08, 14:01 »

Nonii, MEBIX eikä MEPIX... tuo selvensi kyllä paljon. Ktos. Planissa oli remarkkina non pnav mutta sattuuhan sitä. Onhan siitä tosiaan ollut keskustelua, joskus ne vain polveilevat mielipiteitten runsaudessa niin paljon että on kuin seuraisi töllöstä salkkareita; juuri kun luulee että on saanut vastauksen niin tuleekin jo monta muuta uutta mielipidettä Grin

Pages: 1 [2] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1