FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.09.17, 15:45

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Maisema- ja lentokonesuunnittelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Helsinki-Vantaa FSX:lle?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 Reply Print
Author Topic: Helsinki-Vantaa FSX:lle?  (Read 9086 times)
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« on: 03.04.08, 13:50 »

Moi

Asiasta on keskulteltu jo muutamassakin puussa mutta selvyyttä en saanut, onko kukaan tekemässä HK:ta FSX:lle? Mikäli ei ole niin voisiko joku osaava asiaa ystävällisesti edes harkita? HK:lta/HK:lle tulee lennettyä verkossa todella paljon ja FSX:n default HK on mielestäni huono vaikka onkin keskimääräistä kenttää paremmin mallinnettu. Terminaali on väärässä kohdassa ja muutenkin rakennukset sekä maisema ovat normaalin "tökeröitä" kiitotiemaalauksista puhumattakaan Undecided

Itse en ymmärrä maiseman teosta hölkkäsen pöläystä, joten onko FSX:n tapauksessa kyseessä iso hanke? FSX:än tulee päivä päivältä enemmän kenttämallinnuksia ympäri maailman ja täytyy sanoa, että ne ovat todella tyylikkäitä, joten mahdollisuuksia ilmeisesti riittää.

Risto

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #1 on: 04.04.08, 08:28 »

Moi

Asiasta on keskulteltu jo muutamassakin puussa mutta selvyyttä en saanut, onko kukaan tekemässä HK:ta FSX:lle?

99% varmuudella: ei ole.

Quote
Itse en ymmärrä maiseman teosta hölkkäsen pöläystä, joten onko FSX:n tapauksessa kyseessä iso hanke?

On. Eikä työmäärää vähennä se että pitää opetella taas jälleen kerran uusi systeemi millä ne maisemat tehdään tai yhdistellään modeleista järkevä ja hyvännäköinen kokonaisuus.


'Don't panic'
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #2 on: 04.04.08, 12:28 »

No voi hitto Sad Luulis, että joku nuoriso-osastosta innostuisi asiaan mutta kuten Tatu kerroit, ei taida olla mistään maailman helpoimmasta asiasta kyse.

Voisiko default-maiseman tiedostoja muuttaa FS2004:sta vastaaviksi, lähinnä koordinaattien osalta? FSX:ssä terminaalit/putkien paikat ovat noin kaksi laajarunkokoneen mittaa liikaa Malmilla päin.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #3 on: 04.04.08, 16:29 »

Voisiko default-maiseman tiedostoja muuttaa FS2004:sta vastaaviksi, lähinnä koordinaattien osalta? FSX:ssä terminaalit/putkien paikat ovat noin kaksi laajarunkokoneen mittaa liikaa Malmilla päin.
FS9ssä nuoita voisi siirrellä AFCADilla, enpäs tiedä miten tuo sitten FSXässä toimii...tietääkseni ei? Huh

Flight1illa on sitten Airport Facilitator, todennäköisesti sillä, jos AFCAD ei toimi. Smiley
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #4 on: 04.04.08, 16:46 »

FS9ssä nuoita voisi siirrellä AFCADilla, enpäs tiedä miten tuo sitten FSXässä toimii...tietääkseni ei? Huh

Flight1illa on sitten Airport Facilitator, todennäköisesti sillä, jos AFCAD ei toimi. Smiley

Kiitos Kasi.. Kai se pitää 20€ köyhtyä, että saisi kentän loogiseksi. Ruvennut pikkaisen kyrsiä laittaa aina kone bussiterminaaliin parkkiin ATC:n tutkalla Smiley Toivottavasti toi on helpohko ohjelma.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Mikko Lindström
Offline Offline

Posts: 692
Date Registered: 21.02.05

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #5 on: 04.04.08, 19:44 »

Kiitos Kasi.. Kai se pitää 20€ köyhtyä, että saisi kentän loogiseksi. Ruvennut pikkaisen kyrsiä laittaa aina kone bussiterminaaliin parkkiin ATC:n tutkalla Smiley Toivottavasti toi on helpohko ohjelma.

Moro, FSX Plannerilla saat noita AFCAD tyylisiä muokkauksia ihan ilmaiseksi värkättyä Smiley

http://www.zbluesoftware.com/fsxplanner/index.cfm

Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #6 on: 05.04.08, 06:33 »

Moro, FSX Plannerilla saat noita AFCAD tyylisiä muokkauksia ihan ilmaiseksi värkättyä Smiley

Kiitos Mikko, testaan tätä ensin Smiley

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #7 on: 05.04.08, 08:49 »

Noniin, tohon FSX planneriin on tutustuttu ja vaikuttaa ihan lupaavalta. Ensitarkastelut osoitti, että mikäli on terminaali väärässä kohdassa niin on korjattavaa monessa muussakin asiassa. Muutama kysymys heräsi heti mieleen:

- Kun muutan asematasojen, rullausteiden jne. paikkoja, siirtyykö HK:lle mallinnetut terminalirakennukset samalla? Plannerissa näyttää putket olevan viimeinen muutettava paikka eikä terminaalirakenuksia näy?
- Onko FS2004:n lisurimaisema tehty täsmällisesti Helsinki-Vantaan karttojen koordinaatteja noudattamalla? Riittääkö, että käytän pelkästään karttoja "oikeiden" kohtien määrittämiseen vai onko syytä pyytää FS9:n käyttäjiltä muutamia vetailutietoja?
-Otan ensimmäisenä varmuuskopion ja työstettävät tiedostot laitan hyvin kauas simun pääkansiosta. Mitä kaikkia tiedostoja FSX planneri käyttää ja missä ne sijaitsee?

Kiitos vastauksista. Aloitan projektin tänään ja valmistumisajankohta on jossain vuoden 2012 nurkilla thmbup Samalla ajattelin lisäillä asfalttimaalauksia mutta aika näyttää mitä tapahtuu.

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #8 on: 08.04.08, 06:38 »

Moi!

Projekti etenee ja rupeaa olemaan koordinaatit paikoillaan. Kuten arvelin, HK koko komeudessaan siirtyy noin 50 metriä pohjoiseen.. Rullaustiet, parkit, putket jne on jo paikoillaan ja enää puuttuu vaivalloiset rullaustiesignit. On tullut lisättyä samalla puuttuvat rullaustiet, parkkiruudut, parkit jne...

Konsultoin jo asiasta Kantomaan Tatua ja "ongelmaksi" muodostuu EFHK:n default-rakennukset. Kun asemataso siirtyy kymmenillä metreillä niin terminaali, hallit jne. jää alkuperäisille paikoilleen. Olisiko ketään halukasta ja osaavaa tekemään rakennusten uudelleen sijoittelun? Itselläni ei ole harmainta aavistusta miten asia tapahtuu. Mikäli kukaan ei viitsi jeesata niin kertoisitteko edes sivustoja, mistä apua voi lähteä hakemaan?

Risto

EDIT: BGLCOMP.exe taitaa olla taikasana tossa objektien sijoittelussa mutta saako sitä muuten mistään paitsi Deluxe-version mukana (SDK)?
« Last Edit: 08.04.08, 07:21 by Risto Partanen »

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #9 on: 08.04.08, 07:38 »

Mikäli kukaan ei viitsi jeesata niin kertoisitteko edes sivustoja, mistä apua voi lähteä hakemaan?

http://www.fsdeveloper.com/forum/index.php

En osaa itse tätä sen paremmin kuin sinäkään, eikä nyt juuri oikein onnistu opetteleminenkaan.

Voisiko tosiaan olla, että SDK tulee vain Deluxen mukana?  Undecided

'Don't panic'
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #10 on: 08.04.08, 07:49 »

Voisiko tosiaan olla, että SDK tulee vain Deluxen mukana?  Undecided

Kiitoksia linkistä! Joo kyllä näin on, joten joltain Deluxen omistajasta kaivataan apua .BGL:n käsittelyssä Undecided

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
simpsonfan
Former member
Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #11 on: 08.04.08, 16:59 »

Mulla kyllä tulee SDK:n mukana joku "Object Placement tool"... Huh
Ville Elomaa
Offline Offline

Posts: 1863
Date Registered: 17.12.01

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #12 on: 09.04.08, 11:55 »

Mulla kyllä tulee SDK:n mukana joku "Object Placement tool"... Huh

Juu, tuo tulee SDK:n mukana. Tuo Object Placement tool on tarjoitettu pääasiassa missioiden tekemiseen,
mutta sillä voi tehdä ihan tavallisia maisema-bgl:lliäkin. Työkalu on helppokäyttöinen, ainoa vain että siinä
on sellainen ikävä bugi, että omien tekeleiden editointi saattaa olla mahdotonta.

Ellei joku SP2 korjannut tuota niin aiemmin tuo ohjelma käyttäytyi siten, että jos latasit siihen oman bgl:si, kaikki
lisäämäsi objektit eivät välttämättä latautuneet ja jos sitten kokeilit uudelleen, niiin sait jotain objekteja, mutta edellisellä
kerralla näkyneet eivät taas tulleet näkyviin. Yksinkertaisia maisemamuutoksia ja lisäyksiä tuolla voi tehdä ihan
hyvin, kunhan ei liiemmälti joudu tekemään muutoksia. Tosin aina on mahdollista muuttaa suoraan sitä xml-tiedostoa,
jonka tuo tekee.

- Ville -

Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #13 on: 23.04.08, 16:51 »

Nonni, siellä on tiedostokirjastossa EFHK vol. 1.00, saas nähdä meneekö kirjastotädeiltä läpi Smiley Kunhan, todennäköisesti huomattavan suuri, palautevyöry tästä paketista on vastaanotettu ja pätsi julkaistu niin seuraavaksi pukkaa EFRO tulemaan. On hitusen helpompi homma kuin HK yksine rullausteineen jne.

Toivottavasti miellyttää. Viikonloppuna IVAO:n tapahtumassa tulee testattua toden teolla..

Risto

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Riku Ranta
Offline Offline

Posts: 620
Date Registered: 26.02.06

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #14 on: 23.04.08, 18:31 »

Kiitos jo etukäteen että olet vaivautunut tekemään HK:n. thmbup
Ja mukavaa jos jaksat tehdä lisää näitä kenttiä by FSX.

Hatunnosto Smiley
Risto Partanen
Offline Offline

Posts: 4281
Date Registered: 07.01.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #15 on: 23.04.08, 18:41 »

Kiitos jo etukäteen että olet vaivautunut tekemään HK:n. thmbup
Ja mukavaa jos jaksat tehdä lisää näitä kenttiä by FSX.

Joo eipä mitään Smiley Kyseessä tosiaan on vain pohja ja muut herrat miettivät tyylikkäämpiä rakennuksia, mutta se on toinen tarina se. Ja kyllä projekti jatkuu ja on itse asiassa alkanut jo mutta palataan siihen tuonnempana.

Risto

Ainahan se on mielessä! Paitsi kerran kun putosin avantoon niin se unohtu sekunniksi..
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #16 on: 16.07.08, 08:32 »

Nyt kun latasin tuon HK:n FSX:lle, niin texture-kansio näytti olevan tyhjä. Kuuluuko olla näin vai onko latauksessa tapahtunut joku ongelma?
Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #17 on: 16.07.08, 12:02 »

Nyt kun latasin tuon HK:n FSX:lle, niin texture-kansio näytti olevan tyhjä. Kuuluuko olla näin vai onko latauksessa tapahtunut joku ongelma?
Tuo siirtää vain default HKn objekteja ja muuttaa AFCADia, tekstuureita ei tarvita kun ne tulevat defaulttiobjekteista.
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #18 on: 16.07.08, 13:23 »

Tuo siirtää vain default HKn objekteja ja muuttaa AFCADia, tekstuureita ei tarvita kun ne tulevat defaulttiobjekteista.

Joku hallihan tuossa tulee lisää mutta senkin texturet sitten tulevat defuista vai?
« Last Edit: 21.07.08, 09:54 by Mikko Maliniemi »
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Helsinki-Vantaa FSX:lle?
« Reply #19 on: 31.07.08, 07:57 »

Sen verran voin kertoa, että olen jo osittain saanut FS9:n EFHK pohjan (ei objekteja) toimimaan FSX:ssä.

Tämä tietomäärä vain sen takia, että odotan vastausta FISD:ltä projektilleni...

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Pages: [1] 2 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1