FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
21.10.18, 14:44

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?  (Read 1283 times)
Osku Leskinen
Offline Offline

Posts: 3940
Date Registered: 08.06.07

Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« on: 11.04.08, 17:04 »

Niin.

Tarkoitus ois lentää huomenna Spanairin A321:llä kuopiosta teneriffalle, mutta ongelmaksi näyttää muodostuvan kantaman puute. Wilco bensa-laskurin mukaan A321 voi lentää vain 1500nm ja silti Spanair lentää Kuopiosta suoraan Teneriffalle. Mitä osiota pitää aircraft.cfg:ssä muokata, jotta kantama on riittävä. Spanairin bussissa taitaapi olla kantama oikeasti n.3800nm

-osku

Pona
Former member
Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #1 on: 11.04.08, 17:13 »

Nuo Wilcon bugit alkavat jo ärsyttämään. Angry Itsellä sama juttu.

//P.L
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9410
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #2 on: 11.04.08, 17:22 »

Nuo Wilcon bugit alkavat jo ärsyttämään. Angry Itsellä sama juttu.

//P.L

Mulla on ZFW 72t ja Wilcon A321 lentää 2000NM sen flight Plannerin mukaan ja tämä on käsittääkseni varsin lähellä todellista A321 kantamaa.

Eipä tuota ehkä niin kovin helppo ole muokata itse, ehkä joku iFDG bussi merge Wilcon paneelilla, vaan liekö sekään sen kummempi?

'Don't panic'
Sami Vesala
Offline Offline

Posts: 2333
Date Registered: 05.10.05

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #3 on: 11.04.08, 17:24 »

Kyllä se A321 range taitaa rajoittua ihan siihen ~2700nm, ainakin A.netin A/C databasen mukaan.
http://www.airliners.net/aircraft-data/stats.main?id=24
Osku Leskinen
Offline Offline

Posts: 3940
Date Registered: 08.06.07

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #4 on: 11.04.08, 17:25 »

Eli ei taida wilco päästä tenerihvalle asti? No lennettään sitten AFI:lla Mallorcalle, kun sen jo Rasmukselle lupasin.

Mitenkäs sitten nää Bussit pääsee ilman välilaskua täältä Kuopiosta tuonne Kanarialle? Itsekkin olen Hesasta Teneriffalle ollut MYT:n bussissa ja ihan hyvin pääsi.

Sami Vesala
Offline Offline

Posts: 2333
Date Registered: 05.10.05

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #5 on: 11.04.08, 17:26 »

Ei taida ilman suurempaa koodausta. Tosin, ellei muistini täysin petä, osalla firmoista on ns. modifoituja busseja, joissa on suuremmat tankit tai jotain? Viisaammat kertokoot lisää, tai hirttäkööt minut samantien.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9410
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #6 on: 11.04.08, 17:27 »

Ei taida ilman suurempaa koodausta. Tosin, ellei muistini täysin petä, osalla firmoista on ns. modifoituja busseja, joissa on suuremmat tankit tai jotain? Viisaammat kertokoot lisää, tai hirttäkööt minut samantien.

Justiin meinasin samaa kirjoittaa, eli että A321 ilmeisesti saa lisätankin ja jotkut yhtiöt lentävät tällaisella versiolla.

'Don't panic'
Osku Leskinen
Offline Offline

Posts: 3940
Date Registered: 08.06.07

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #7 on: 11.04.08, 17:28 »

Juuri tuo Spanair ainakin lentää "tuunatulla" dösällä

Ezku
Former member
Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #8 on: 11.04.08, 18:03 »

Eikös tankkeihin saa lisää kokoa muokkaamalla aircraft.cfgtä?
Mikko J Virtanen
Offline Offline

Posts: 1700
Date Registered: 30.03.06

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #9 on: 11.04.08, 18:29 »

Eikös tankkeihin saa lisää kokoa muokkaamalla aircraft.cfgtä?
Juu, saa kyllä. En sitten tiedä miten se vaikuttaa asiaan jos käyttää lisäksi fuel planneria tms. (joka lisää automaattisesti löpöt koneeseen). Jos nuo plannerit ottavat mm. max. fuel tietonsa suoraan aircraft.cfg-tiedostosta, siirtyy tuo korjattu tankin koko myös planneriin. Jos tieto on valmiiksi asetettu planneriin niin siinä tapauksessa et varmaankaan saa tankattua plannerin avulla yhtään sen enempää vaikka aircraft.cfg mitä sanoisi. En ole tosiaan näihin plannereihin perehtynyt, joten en tiedä.

Mutta aircraft.cfg-tiedostosta saa tosiaan tankkien kokoa muuteltua. Olisikohan ollut jossain [fuel]-kohdan alla tms. Eiköhän se löydy kun hakee ctrl+f:llä tiedostossa vaikkapa hakusanalla "fuel".

Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #10 on: 11.04.08, 18:34 »

Wilcon bensaplanneri ei täytä konetta...laskee vaan bensat, täyttö hoidetaan sitten simusta.
Aki Salmela
Offline Offline

Posts: 863
Date Registered: 04.10.06

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #11 on: 11.04.08, 18:36 »

Lisää löpöä aircraft.cfg:hen ja payloadia pois
Jps
Former member
Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #12 on: 11.04.08, 20:22 »

Tosin, ellei muistini täysin petä, osalla firmoista on ns. modifoituja busseja, joissa on suuremmat tankit tai jotain? Viisaammat kertokoot lisää, tai hirttäkööt minut samantien.

Lisäkysymyksenä, että minnekäs nuo lisätankit laitetaan? Tavallisissa koneissa kun tuskin on  turhaa ylimääräistä tilaa, niin mitä näistä modifioiduista koneista sitten karsitaan? Rahtitilaa?
Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2437
Date Registered: 12.01.03

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #13 on: 11.04.08, 21:53 »

Lisäkysymyksenä, että minnekäs nuo lisätankit laitetaan? Tavallisissa koneissa kun tuskin on  turhaa ylimääräistä tilaa, niin mitä näistä modifioiduista koneista sitten karsitaan? Rahtitilaa?

Kun lisäät soppamäärää tankeihin niin otat vastaava määrä rahtipainoa pois . Monessa koneessa on väärät kokonaispainot, kuormat ja tankkitilavuus ohjelmoitu aircraf cfg:ssä jossa ne voi muuttaa oikeiksi jos löydät oikeat tiedot niihin, ja Googlella se käy melkein aina.
Juha Klemettinen
Offline Offline

Posts: 5426
Date Registered: 14.04.04

WWW
Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #14 on: 11.04.08, 22:28 »

Lisäkysymyksenä, että minnekäs nuo lisätankit laitetaan? Tavallisissa koneissa kun tuskin on  turhaa ylimääräistä tilaa, niin mitä näistä modifioiduista koneista sitten karsitaan? Rahtitilaa?

En tunne Airbusia, mutta uskoisin, että lisätankit asennetaan rahtitiloihin. Näin ainkin oli vanhoissa kunnon DC-9/MD-80 koneissa, lisäsäiliö oli asennettu takaruuman etuosaan.
Juha


**Jos siinä on tähtimoottori sen täytyy lentää**
Matti Kokkonen
Offline Offline

Posts: 643
Date Registered: 11.09.07

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #15 on: 12.04.08, 07:50 »

Jaksaakos se A321 lentää edes Helsingistä tuonne Teneriffalle? Muistelen joskus laskeskelleeni, että kone kyllä jaksaa lentää sinne, mutta polttoainetta jää niin vähän, että se ei riitä varakentälle lentämiseen tai ylösvetoon varsinkaan, jos on vastatuulta.
Osku Leskinen
Offline Offline

Posts: 3940
Date Registered: 08.06.07

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #16 on: 12.04.08, 09:03 »

Kyllä jaksaa. Me ainakin jaksoimme ja MYT:n bussi oli ihan täynnä. Tosin kapu joutu ajamaan lopun aika hiljaa että löpö riittää. Tullessa bussi tulikin n. 1000km/h n.250km/h myötäiseen. Siltikin joutu ajamaan säästeliäästi.

Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2437
Date Registered: 12.01.03

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #17 on: 12.04.08, 14:10 »

Tässä olisi Airbus A321-200 tekniset tiedot.

http://www.novair.net/se/channel7/channel7_1/Airbus+A321-200.htm
Matti Kokkonen
Offline Offline

Posts: 643
Date Registered: 11.09.07

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #18 on: 12.04.08, 14:20 »

On Airbusilla aika iso aukko noiden A321:den ja A330-200:sen välillä (tiedän kyllä, että on A300 ja A310). Oikeastaan sama juttu nykyää Boeing:illa, kun lopettivat pitkäsäären valmistuksen. Pitkäsäärellä pääse ongelmitta tuonne Kanarialle ja kapasiteettikin on hieman isompi kuin tuolla Bussilla.
Tilanne taitaapi kuitenkin olla se, että kummaltakaan valmistajalta ei lähivuosina ole tulossa seuraajaa pitkäsäärelle. Sen verran ovat ongelmissa Dreamliner:in ja XWB:n kanssa (osittain myös A380 taitaa tuottaa tappiota, ainakin näin alussa). Kaikenlisäksi taitaa uuden lentokoneen suunnittelu käydä yhä kalliimmaksi. Joten lennelkäämme Kanarialle, joko laajarungolla, ahtaalla ja suorituskykyisellä pitkäsäärellä tai lyhytkantamaisella ja pienehköllä Bussilla.

Olisikohan muuten kuinka hankalaa suunnitella uusi isompi siipi tuohon A32X-sarjaan, laittaa A330:n tai telillä varustetun A320 teline tuohon, laittaa isompi kannu (vaikka päivitetty PW2040 tai RB211) ja pidentää tuota runkoa (se tuskin on kovin vaikeaa  Grin).
Kasimir Torri
Offline Offline

Posts: 1818
Date Registered: 28.05.07

Re: Wilcon bussille lisää kantomatkaa?
« Reply #19 on: 12.04.08, 14:42 »

Mutta...Bojoinkillahan on 767-200...? Roll Eyes
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1