Verotuksesta motkotusta...

<< < (41/155) > >>

jsh040971:


Pekalle: ei se pääkysymys ole oikeastaan ole se kuka tarvitsee sen veroalennuksen vaan se mihin niitä veorahoja käytetään.Täässä ja monissa muissa keskusteluissa netissä huokuu jotenkin kauna niitä kohtaan joilla menee paremmin ihan kun se ei olisi hyväksyttävää. Ja missäänkeskustelussa ei täällä eikä misssän muualla ole vastattu kysymykseen :Miksi minun pitäisi oikeastaan pitäisi huolehtia näistä "vähäosaisista" korkeiden verojen muidossa?

Ja onko niin että vasemmistolainen ajatus on perimmiltään vain supisuomalaista kaunaa ja kateutta jota on peitelty vähän jollakin aatteen tyngällä?

pho201:
Quote

Veikkaanpa vaan, että jos kansa olisi antanut yhtä monelle kommunistille valtakirjan, kuin nyt on "porvareilla", niin menisi vielä huonommin...


Missä täällä on kommunisteja?    Taitavat olla jo aika mariginaalinen joukko - ainakin Suomessa.

Venäjällä on vielä jopa kymmeniä miljoonia kommunisteja (uudella nimellä tosin). Ne ovat niitä aatteelle uskollisia vanhoja ukkoja ja mummoja, jotka kantavat mielenosoituksissa vielä Stalinin kuvaakin (vaikka Nikita H. jo 50-luvulla paljasti kyseisen vainohullun diktaattorin todellisen karvan - Nikita kuului tosin itsekin "isä aurinkoisen kalman kassaroihin"). Nuo ovat edelleen yhtä köyhää porukkaa tai vielä köyhempää kuin Neuvostoliiton aikaan. Noin "pyhälle uskolle" täytyy kyllä tavallaan nostaa hattua. Mitään muuta heillä ei juuri enää olekaan jäljellä.

Sen sijaan entisen Neuvostoliiton NKP:n ja muiden valtion elimien kuten KGB:n johto käänsi takkia (kuvainnollisesti) yhdessä yössä ja siinä sivussa myös valtion kassan ja muun omaisuuden. Nykyään näitä entisiä "tosikommunisteja" tapaa miljonääreinä erilaisen bisneksen joukosta ympäri maailmaa. Onpa yksi KGB:n entinen upseeri eksynyt Venäjän valtion johtoonkin. Ilmankos touhut Venäjällä ovat viime vuosina alkaneet yhä enemmän muistuttaa Neuvostoliittoa.

Sosialismi oli mielenkiintoinen kokeilu, mutta se epäonnistui kaikkialla, jossa sitä kokeiltiin. Ei siltä taholta löydy ratkaisua ihmiskunnan ongelmiin. Kommunismia (joka on oikeastaan vain eräänlainen utopia) ei maailmassa ole missään koskaan ollutkaan. Olemassa on ollut vain eräänlaista sosialismia, joka sekin poikkesi käytännössä hyvin paljon siitä, mita Marx-setä ja kumppanit sillä aikoinaan tarkoittivat.

Pekka

pho201:
Quote

Tässä Pekan tekstejä lukiessa herää mieleen paljon ajatuksia..
Toitotat koko ajan, kuinka rikkaat tuhlaa vain ylimääräiset rahansa ulkomailla ja köyhä pitää rahan Suomessa.
...


En minä nyt tuota koko ajan ole toitottanut. Varmasti se köyhäkin ostaisi mielellään ulkomailla (tai kotimaassa) tuotettuja luksustuotteita, mutta eihän hänellä niihin ole varaa. Niinpä hän ostaa halpatuotteita jälleen riippumatta siitä missä ne on tehty silloin, kun voi ostaa. Se, että ne on yhä useammin tehty ulkomailla, johtuu taas tästä globalisaatiosta pohjimmiltaan. Sille tuskin me pienen Suomen kansalaiset kuitenkaan voimme mitään, vaikka kuinka haluaisimme. Eivät edes perussuomalaiset voi. 

Olosuhteiden pakosta pienituloisen ja köyhän raha menee kuitenkin lähimpään kauppaan ja usein niihin tuotteisiin, joita vielä tuotetaan kotimaassakin kuten peruselintarvikkeisiin. Siis oleellista on se, että köyhemmille annettu "verohelpotus" ei pitkään köyhän kädessä vanhene, vaan se palaa talouden kiertoon välittömästi. Mikäli minä olen talouden toimintaa lainkaan ymmärtänyt, niin käsittääkseni sillä jos millä on taloutta elvyttävää vaikutusta.

Pekka

pho201:
Quote

Aitoa Neuvostoliiton henkeä! Hyvä, juuri näin! Jokaiseen rengaskauppaankin vain 4 miestä per auto vaihtamaan renkaita. Totta kai töitä alkaisi löytyä, jos julkista sektoria (Oi suuri ja mahtava Neuvostoliitto..) kasvatetaan. Lisää verotuloja saisimme verorahoilla maksetuista palkoista? Tätä sinun Neuvostoliiton ihailua on nyt saanut lukea useammassakin ketjussa, ja aina vain päättömämmäksi menee jutut..


Anteeksi? Missä siinä on Neuvostoliiton ihailua? Joko suomalaisetkin oikeistolaiset ovat yhtä sokeita kuin pohjoisamerikkalaiset veljensä, jotka näkevät jokaisessa vähänkin liberaalimmin (ei tarkoita talouden uusliberaaleja, joita siellä kutsutaan uuskonservatiiveiksi) ajattelevassa ihmisessä kommunistin?

 

pho201:
Quote

...
Vielä tuosta työpaikka-asiasta sen verran, että mitä olet mieltä keinotekoisen maahanmuuton luomista julkisen sektorin työpaikoista? Yhä suurempi osa maahanmuuttajista työllistyy keinotekoisissa töissä kotouttamiseen liittyen ja heidän työnsä on riippuvainen nimenomaan maahanmuuton lisäämisestä. Puhutaan täysin turhasta rahanmenosta. Vai mitä mieltä, Pekka, olet tästä seuraavasta:
...


Ihan lyhyt vastaus kuuluu:

En ole rasisti enkä fasisti.

Vähän pitempään lisään vielä sen, että maahanmuuttajat ovat lähes mariginaalinen ryhmä eikä sellaisesta ole ongelmaksi Suomessa. Tulevaisuudessa globalisaation myötä maasta/maahan muutto todennäköisesti vain yleistyy. Jokaisessa maassa maailmassa saadaan tottua - ja toivottavasti myös totutaan - siihen, että naapuri voi olla alkuperältään aivan toisesta kulttuurista. Ensimmäisen ja ehkä vielä toisenkin sukupolven kanssa on aina pieniä sopeutumisongelmia, mutta viimeistään kolmas sukupolvi on jo kulttuuriltaan ja muutenkin täysin sen maan kansalaisia, missä asuvat. Rikollisia ja muita epäsosiaalisesti käyttäytyviä ihmisiä tulee ja on jokaisessa kulttuurissa. Kulttuuritkin tosin yhtenäistyvät, mutta mitä sille mahdamme, jos globalisaatio jatkuu? Onhan jo nytkin "cocacolakulttuuri" valloittanut koko maailman, mitä en edes pidä kovin hienona asiana.

Edit: Unohtui vielä lisätä, että useimpien maahanmuuttajien kanssa ei ole edes mitään ongelmia. He sopeutuvat hyvin yhteiskuntaamme.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page