Verotuksesta motkotusta...

<< < (45/155) > >>

pho201:
Quote

Ei nyt ole kyse minun hermostumisestani vaan siitä, että sinun kanssasi on täysin turha väitellä mistään mitään. Minä yritän antaa faktatietoja ja synnyttää jonkinnäköistä keskustelua asiasta, mutta sinä joko leimaat minut rasistiksi (kuten viimeksi tuodessani esille mamujen todelliset rikostilastot) tai toteamalla vain, että huoleni on kuitenkin suurimmaksi osaksi aiheetonta pystymättä perustelemaan yhtäkään ainoata väitettäsi muulla kuin näillä omilla uskomuksillasi.
...


Minä en tarkkaan enää muista mitä puoli vuotta sitten? keskusteltiin tästä asiasta, mutta en minä ketään leimaa rasistiksi. Minä vain totean tietynlaiset mielipiteet rasistisiksi. Jos ne eivät sitä ole, niin sitten minä en tiedä mitä rasismi tarkoittaa. Tuossa edellä sanoin vain, että minä en ole rasisti. Ei se leimaa ketään. "Rivien välistä" jokainen voi sitten lukea ihan mitä huvittaa. En minä syyttänyt ketään rasistiksi.

Saattaa aivan hyvin olla, että ne tapaukset, joita toit esille ovat myös faktoja (en muista enää tarkasti mitä sanottiin silloin aiemmin syksyllä). En minä pyri kiistämään sellaisia asioita, jotka ovat faktoja, mutta ei yksittäistapausten - faktojenkaan - perusteella voi todeta näin:

Joona Vaisanen]
Maahanmuuttajien kanssa on pelkkiä ongelmia. He eivät sopeudu lainkaan yhteiskuntaamme.


Se voidaan tulkita vaikkapa rasismiksi. Varmasti maahanmuuttajien joukossa on rikollisia, mutta niin on ikänsä Suomessa  asuneiden suomalaistenkin joukossa. Eikä siitäkään voi päätellä, että suomalaisten kanssa on pelkkiä ongelmia. Näin eivät voi päätellä edes ulkomaalaiset.

Muistelen, että viittasit silloin syksyllä näihin herra Halla-Ahon kirjoituksiin mm. blogeissaan. Olen lukenut niitä, enkä ole ihan samaa mieltä kaikista. "Vihreät kukkahattutädit" olivat tehneet niistä rikosilmoituksen poliisille ja nyt se on johtamassa syyteharkintaan nimikkeellä "kiihotus kansanryhmää vastaan".

Halla-Aho valittiin kaupunginvaltuustoon, joten hän ei ole ainakaan enää ihan kuka tahansa kansalainen. Tuskin tuo syyte valtuutettua vastaan olisi edennyt syyteharkintaan asti ellei syytteessä olisi jotain perää. Aika näyttää.

Pekka

pho201:
Quote

Varmaan näin onkin, mutta ei kyllä mene jakeluun, miksi pitää niitä huollettavia ottaa muualta, jotka ovat 99.98% aivan muita kuin todellisia pakolaisia, siis parikymppisiä velttoja kloppeja suurin osa, sattuu sillä yhdelläkin karkotetulla  olemaan
...


Anteeksi vain, mutta sinäkin syyllistyt nyt liikaan yleistämiseen yksittäistapausten perusteella.

Minä haluaisin nähdä jonkun koulutetun tutkijan tekemän puolueettoman tutkimuksen kuinka paljon pakolaisista ei todellisuudessa täytä pakolaisen statusta.

Pekka

Mikael:
Quote

Yhteiskunnan moraalista kertoo se miten se huolehtii heikoimmista jäsenistään.


Mita yhteiskunnan moraalista sitten kertoo se, etta se huolehtii "laiskimmista" jasenista "ahkerampien" kustannuksella. Ennen sanottiin, etta "joka ei toita tee, ei syomankaan pida", ja taman pitaisi olla edelleenkin ohjenuorana, kun puhutaan moraalista.

Sita varten kannustavuutta tyon tekemiseen pitaisi tuntuvasti lisata.

Autopilot:
Quote

Mita yhteiskunnan moraalista sitten kertoo se, etta se huolehtii "laiskimmista" jasenista "ahkerampien" kustannuksella. Ennen sanottiin, etta "joka ei toita tee, ei syomankaan pida", ja taman pitaisi olla edelleenkin ohjenuorana, kun puhutaan moraalista.

Sita varten kannustavuutta tyon tekemiseen pitaisi tuntuvasti lisata.
Laiskoja löytyy joukostamme kyllä. Minusta työttömyyskorvausta voisi maksaa pari vuotta jonka jälkeen heitetään kadulle jos ei ole ollut yhtään intoa työnhakuun (kuitenkin tapauskohtaisesti) samaten niille jotka ovat koukussa koviin huumeisiin ja taparikollisille antaisin menolipun pohjois-koreaan työleirille.

Toisaalta näitten tukien poistaminen myös saattaisi pahntaa rikollisuutta siinä mielessä että joillekkin se olisi ainoa tapa elää...joten tämä on minusta vähän ikuinen oravanpyörä.

Peruskantani on kuitenkin se että minusta vain niitten tulisi saada erilaisia tukia jne. korvauksia valtiolta jotka eivät ole itseaiheutetussa tilanteessa.

aaltju:
Quote

Peruskantani on kuitenkin se että minusta vain niitten tulisi saada erilaisia tukia jne. korvauksia valtiolta jotka eivät ole itseaiheutetussa tilanteessa.


Ei maailmassa ole muita kuin itseaiheutettuja tilanteita... aina voidaan sanoa: "Jos olisit silloin ja silloin tehnyt niin ja niin et nyt olisi ainakaan näin syvällä kusessa."

Kuka vetää rajan siihen mikä on itseaiheutettua ja mikä ei... onko synnynnäisesti työkyvytön oikeutettu yhteiskunnan tukeen, mutta omaa tyhmyyttään työkyvytön taas ei... onko alkoholisti tai tupakoitsija vähemmän oikeutettu yhteiskunnan apuun kuin itsensä vaikkapa urheiluharrastuksessa ehdointahdon telonut... pitääkö vaikkapa lääkärin tai insinörin syödä kouluttamattoman siivojan leipä mikäli hänelle ei ole osoittaa oikeaa oman alan työtä...

Rajoja voidaan vetää ja niitä on eri tavoilla vedelty aina, mutta on olemassa myös häilyvä raja siihen milloin mennään tilanteeseen jossa yhteiskunnan heikoimpia jäseniä tarkoituksellisesti poljetaan vahvempien toimesta. Maailmassa muillakin asioilla kuin rahalla on arvo.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page