Verotuksesta motkotusta...

<< < (53/155) > >>

pho201:
Quote

Mites Pekka luulet, kuinka monen loisijan (pummi tai vähempiosainen) elatuksen nämä mainitsemasi "loisijat" maksavat? Sun juttusi alkavat muuten siirtyä huvittavuudesta säälittävän puolelle. Aidon, kateellisen kommunistin tunnistaa aina .


He ovat verotuksen suhteen loisijoita - vapaamatkustajia, jotka saavat matkustaa 1. luokassa 3. luokan lipun hinnalla. En ole koskaan väittänytkään, että he olisivat muuten minkäänlaisia pummeja tai sillä tavoin vapaamatkustajia.

Jaahas kommunisti- ja kateuskorttiä lyödään taas pöytään. Hoh hoijaa...

Kommunisti esittää tilalle sosialistista yhteiskuntajärjestelmää. Minä en esitä. Minulle sopii hyvin tämä pohjoismainen demokratia. Ihmiset saavat nyt sitä mitä ovat äänestäneet. Valitettavasti ne jotka eniten kärsivät ja joilla voisi olla aihetta vaikka kateuteen (itse asiassa se ei ole kateutta, vaan oikeudenmukainen vaatimus tasapuolisesta kohtelusta) eivät yleensä äänestä lainkaan. Se näkyy yhteiskunnan oikeistolaistumisena.

arttula:
Quote

Tämä "höpö höpö-epäkohta" on jo kuitenkin huomattu ja poliitikot ovat luvanneet tehdä sille jotain. Pelkään pahoin, että mitään todellista muutosta tilanteeseen ei tule. Toiset ovat rakkaassa Suomessamme edelleen tasa-arvoisempia kuin toiset myös verotuksen suhteen.

Ennenvanhaan eläkkeistä ei maksettu laisinkaan veroa, sillä olivathan eläkeläiset jo maksaneet veroa ihan tarpeeksi työaikanaan. Nyt eläkeläkkeitä - myös pieniä eläkkeitä - verotetaan rankemmin kuin vastaavansuurista palkkatuloa. Minusta se ei ole viisasta, sillä jos eläke riittäisi elämiseen, ei kenenkään tarvitisisi enää mennä sossun luukulle ja toisaalta pienet tulot päätyvät muutenkin aina kiertoon viimeistä euroa myöten, mikä hyödyttää taloutta kotimaassa. Nyt laman aikana jos koskaan euro pitäisi panna pyörimään.


Pidän suurempana epäkohtana sitä, että verotuksen progressio on aivan liian jyrkkä. Juuri se saa aikaan tuommoiseten porsaanreikien etsimisen. Ja tosiaan: olet oikeassa, toiset ovat tasa-arvoisempia verotuksen suhteen, kuin toiset. Haluaisitko itse maksaa 53,5% veroa tuloistasi ? Sitten kun tämä epäkohta on korjattu, kannattaa vasta tulla puhumaan tasa-arvosta tai sen olemattomuudesta.

Eläkkeistä en tiedä mitään, koska en sellaista tule ikinä saamaan, joten ei kiinnosta.

pho201:
Quote

Pidän suurempana epäkohtana sitä, että verotuksen progressio on aivan liian jyrkkä. Juuri se saa aikaan tuommoiseten porsaanreikien etsimisen. Ja tosiaan: olet oikeassa, toiset ovat tasa-arvoisempia verotuksen suhteen, kuin toiset. Haluaisitko itse maksaa 53,5% veroa tuloistasi ? Sitten kun tämä epäkohta on korjattu, kannattaa vasta tulla puhumaan tasa-arvosta tai sen olemattomuudesta.
...


Muistaakseni san... kirjoitin jo kerran, että minusta pk-yrittäjät ja työntekijät eivät ole vastakkaisilla puolilla. Molempien edut yhtenevät monelta osin. Pk-yritykset ovat niitä, jotka eniten työllistävät ja joita verottaja toisaalta kohtelee kaltoimmin kuin suuria pörssiyhtiöitä (joiden taas nykyään ei tarvitse välittää edes kokonaisista valtioista). Minun tuloni eivät ole niin suuret, että maksaisin lähellekään 53% suoraa välitöntä veroa palkkatulostani. Jos taas lasketaan lopullinen verotus kulutuksen jälkeen, missä ovat mukana al-vero ja muut veroluonteiset maksut, menee kokonaisveroaste hyvinkin tuohon luokkaan ellei ylikin, mutta näinhän se on keskimäärin muillakin palkansaajilla.

Kiwipilot:
Quote

He ovat verotuksen suhteen loisijoita - vapaamatkustajia, jotka saavat matkustaa 1. luokassa 3. luokan lipun hinnalla.


Siinä sivussa toki mahdollistavat monen täysin ilmaiset matkat. Mutta toki "vain" siinä 3. luokassa. Olisikohan mitenkään mahdollista, että tämä ykkösluokan piletti olisi ansaittu kovalla työllä ja riskinotolla? Ja että tämä riskinotto voisi olla kannattavaa myös riskinottajalle, ei pelkästään verottajan karvaiselle kouralle?

Mikael:
Quote

Valitettavasti ne jotka eniten kärsivät ja joilla voisi olla aihetta vaikka kateuteen (itse asiassa se ei ole kateutta, vaan oikeudenmukainen vaatimus tasapuolisesta kohtelusta) eivät yleensä äänestä lainkaan. Se näkyy yhteiskunnan oikeistolaistumisena.Yhteiskunnassa ei ole vain oikeuksia, myos velvollisuuksia. Kaikkia nuo velvollisuuksien kantaminen ei nayta kiinnostavan, silla aiemmat vuosikymmenet ovat luoneet suomalaisiin sellaisen siemenen, jossa oman elaman hallinta pyritaan mahdollisimman paljon ulkoistamaan yhteiskunnan hoidettavaksi. Taman takia olemme nyt siina suossa, jossa liian moni tyoikainen kuluttaa noita samoja voimavaroja, jotka pitaisi olla lapsille, vanhuksille ja sairaille.

Enka puhu nyt yksistaan tyottomista, vaan siita, etta yhteiskunnan palveluverkosta (varsinkin ilmaispalveluista) on luotu liian lavea, jolloin se ei kesta minkaanlaista notkahdusta, esimerkiksi ikaantyvan vaeston kasvua. Se oli helpompaa, kun suuret ikaluokat olivat tyoelamassa, ja osa kansalaisista muutti toihin Ruotsiin.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page