Verotuksesta motkotusta...

<< < (57/155) > >>

Mikael:
Quote

Totta kai se on hyvä asia, mutta täällä on koko ajan esitetty, kuinka surkeasti köyhillä menee Suomessa - jossa todellista köyhyyttä ei juuri ole.

Olet siis vakavasti sitä mieltä, että kuolleen omaisuuden tulisi automaattisesti siirtyä suoraan valtion hallintaan ?


Samalla tavalla valtion tulisi ottaa lapset holhoukseen herti syntyman jalkeen, jotta kaikilla olisi mahdollisimman tasaveroiset lahtokohdat. Ai niin, onhan meilla jo paivahoitojarjestelma. 

arttula:
Quote

Samalla tavalla valtion tulisi ottaa lapset holhoukseen herti syntyman jalkeen, jotta kaikilla olisi mahdollisimman tasaveroiset lahtokohdat. Ai niin, onhan meilla jo paivahoitojarjestelma. 


Jep. Ja tasapäistävä peruskoulu, joka tekee kaikista tasavertaisen tyhmiä

Mikael:
En varsinaisesti puhunut aiemmalla sivulla lusmuista, vaan yleensakin nyky-yhteiskunnasta, jossa keneltakaan ei voida vaatia enaa yhtaan mitaan. Kun itse kavin peruskoulua 1980-luvulla, jo silloin oli nahtavissa tapakasvatuksen holtyminen ja asioiden popularisoituminen. Jos ei nuorena opita esimerkiksi tapoja tai keskustelutaitoja (tai heitetaan v-sanaa jokaiseen lauseeseen), milla sita hankkii minkaanlaista hyvaa tyopaikkaa? Ongelma tana paivana on, etta lahes jokaisessa tyopaikassa vaaditaan enemman ja enemman tiettyja perustaitoja, mitka eivat olleet tarpeen, sanotaanko 20 vuotta sitten.

Tuossa muutama viesti sitten puhuttiin "huonoista" tyopaikoista. Itse vietin lukion jalkeen ja ennen armeijaa viisi kuukautta varastohommissa, ja silloinkin tuossa tyopaikassa kavi samanikaisia nuoria "kaantymassa". Tehtiin toita pari paivaa, mutta koska tyo oli tappavan tylsaa, niin mentiin takaisin kortistoon... Vaikka olisi kuinka typeraa ottaa joitakin "roskaduuneja", niin on se tyokokemuksen kannalta aina parempi, kuin odottaa kotisohvalla sita "unelmaduunia". Ainahan sita voi "paskaduunissa" ollessaan etsia uutta ja parempaa tyopaikkaa.

arttula:
Ehkä ongelma on tosiaan Teijon mainitsemissa asioissa. TV-ohjelmia katsellessa, kaikki nuoret haluavat suoraan mallitoimiston päälliköksi tai sydänkirurgiksi. Siellä kun annetaan ymmärtää, että kaikki mallitoimistojen johtajat ovat nuoria ja hyvännäköisiä. Enää ei haluta aloittaa pohjalta, ja kiivetä ylöspäin omin avuin. Mielummin ollaan tekemättä mitään, asutaan vanhempien nurkissa ja nostetaan sossusta rahaa. Helppoa elämää.

Mielestäni yhteiskunnan ei tulisi sallia tällaista löysäilyä. Tai ainakaan tukea sitä avokätisesti. Tietysti tulee aikoja, jolloin työpaikan saaminen ilman mitään työkokemusta on vaikeampaa, mutta juuri päättyneellä nousukaudella ei hirveästi helpotusta tilanteeseen saatu.

AYFF:
Se on pahin mätä tässä yhteiskunnassa, että on vaihtoehto makaako kotona sohvalla vai käykö töissä. Vielä mädemmäksi systeemin tekee se, että työssäkäyvät maksavat tämän työtävieroksuvan ryhmän loisimisen.

Suomen systeemi on epäonnistunut kuten Teijokin kirjoitteli, että poitsut kävi pari päivää hommissa kokeilemassa ja sitten takaisin sossurahalle kotiin.

Pahin passivoiva tekijä on juuri tämän vastikkeettoman rahan jako laiskoille.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page