Verotuksesta motkotusta...

<< < (61/155) > >>

mkallas:
Quote

Toisinaan jopa julkisissa tiedotusvälineissä pääsee läpi kansantalouden tutkijoiden kommentteja. Niiden mukaan tuona aikana rikkaiden tulot ovat moninkertaistuneet ja keskituloistenkin tulot ovat kasvaneet tuntuvasti (kuten itse toki omassakin kukkarossani tunnen), mutta köyhimmän kansanosan tulot ovat polkeneet paikallaan. Siis se joka niillä tuloilla ei vielä 1989 ei ollut köyhä, on sitä tämän päivän määritelmän mukaan. Hinnat ovat nimittäin myös pärjänneet oikein hyvin tässä "kilpajuoksussa".


Hinnat ovat pärjänneet "kilpajuoksussa" huonosti. Vuoden 2006 suhteellinen 60 prosentin pienituloisuusraja oli 12 464 euroa. Vuoden 2000 pienituloisuusraja korjattuna elinkustannusindeksillä vuoteen 2006 olisi ollut 10622 euroa ja vastaavasti vuoden 1995 raja korjattuna 9358 euroa. "Köyhyysraja" on siis noussut elinkustannuksia nopeammin. Ihminen, joka ei vielä vuonna 2000 ollut "köyhä", ja jolla menee tänään paremmin kuin kuin vuonna 2000, voikin nyt olla "köyhä". Kuinka huolissaan hänen tilanteestaan pitää olla?

http://www.stat.fi/til/tjt/2006/tjt_2006_2008-05-16_kat_003.html

Vasta aivan tuorein tilasto (julkaistu 19.1. 09) kertoo, että kiinteään tulorajaan sidottu pienituloisuuden lasku olisi taittumassa kasvuun. Vasta se tarkoittaa, että pienituloisten reaalitulot eivät kasva.

MikkO

Mikael:
Quote

Ehkä pääkaupunkiseudulla on mahdollista "mennä takaisin kortistoon", mitä kyllä epäilen, sillä työvoimaviranomaiset asettavat välittömästä karenssin sellaiselle, joka kieltäytyy tarjotusta työstä. Silloin kaikki tulot lakkaavat - ellei "sossun luukulta" jotain irtoa. Tunnetusti suomalaiset eivät sinne taas mene kuin viimeisessä hädässä.

Työttömäksi joutuvalle jo se työttömyys on katastrofi. He eivät enää kaipaa sen lisäksi meidän hyväosaisten haukkuja.

PekkaItseasiassa esimerkkini on yli 20 vuoden takaa ja Tampereelta. Aika moni koulukaverini itseasiassa paatyi lukion jalkeen samaan ratkaisuun muissa tyopaikoissa. Sittemmin 1990-luvun alussa siita tuli jonkinlainen muotivillitys, etta lukion jalkeen hakeuduttiin automaattisesti tyottomyyskortistoon.

Tottakai tyottomyys on tyottomaksi joutualle katastrofi eivatka he tarvitse haukkuja, mutta ei myoskaan paahan silittelya -- mieluummin kannustusta.

Mikael:
En nyt haluaisi vetaa kateuskorttia esiin, mutta kokoomuksen Henna virkkunen totesi osuvasti:

"Sdp ja vasemmistoliitto ovat katkerien ihmisten puolueita. Ei hyväksytä sitä, että toiset ihmiset menestyvät".

aaltju:
Quote

En nyt haluaisi vetaa kateuskorttia esiin, mutta kokoomuksen Henna virkkunen totesi osuvasti:

"Sdp ja vasemmistoliitto ovat katkerien ihmisten puolueita. Ei hyväksytä sitä, että toiset ihmiset menestyvät".Tuolla pelillähän Kokoomus on asemansa saavuttanutkin. Luodaan mielikuvia kilpailijoista... vasemmisto on katkeraa, kepulaiset juntteja maalaistolloja, perussuomalaiset on rasistisia lähiö-öykkäreitä jne. Ehkä kuitenkin tärkein luotu mielikuva on harhaluulo siitä että kokoomuslainen on menestyjä... kuulu meihin kuulut menestyjiin ja kukapa ei ainakin omassa mielikuvituksessaan haluaisi kuulua menestyjiin vaikka edellytyksiä ei muuten olisikaan.

Uskoisin että melko monelle tuo lausunto kertoo Henna Virkkusesta kaiken tarvittavan.

arttula:
Quote

Tuolla pelillähän Kokoomus on asemansa saavuttanutkin. Luodaan mielikuvia kilpailijoista... vasemmisto on katkeraa, kepulaiset juntteja maalaistolloja, perussuomalaiset on rasistisia lähiö-öykkäreitä jne. Ehkä kuitenkin tärkein luotu mielikuva on harhaluulo siitä että kokoomuslainen on menestyjä... kuulu meihin kuulut menestyjiin ja kukapa ei ainakin omassa mielikuvituksessaan haluaisi kuulua menestyjiin vaikka edellytyksiä ei muuten olisikaan.

Uskoisin että melko monelle tuo lausunto kertoo Henna Virkkusesta kaiken tarvittavan.


Ja eikö SDP ja Vasemmistoliitto ole myynyt Kokoomusta porvaripuolueena, joka ajaa vain öyrikkaiden asiaa ? Taitaa nyt pata soimata kattilaa.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page