Verotuksesta motkotusta...

<< < (81/155) > >>

Mikael:
Quote


EDIT: Lisätään nyt vielä se että yhteisöveroprosentti on 26 ja pääomatuloveroprosentti on 28, joten niiltäkin osin meni jo metsään.Juu, sorry, tuossa meni metsaan... 

Mikael:
Quote


Minä peräänkuulutan vain ja yksinomaan kohtuutta ja oikeudenmukaisuutta kaikessa niin tuloissa kuin verotuksessakin. Yhdessähän me kaikki tätä maata rakennammekin. Nykyisin tilanne esimerkiksi Suomessa ei (enää) ole kovin tasapuolinen. Valtakunnan asioita tutkineet tutkijat kertovat esimerkiksi television ajankohtaisohjelmissa vähintää pari kertaa vuodessa miten tuloerot ovat taas kasvaneet yli kaikkien entisten ennätysten ja toisaalta miten köyhien määrä on taas kasvanut uuden haamurajan yli.Ikava kylla, tunnen itseani paljon fiksumpia ihmisia, jotka nimenomaan ovat valinneet toisen tien, eli lypsetaan yhteiskunnalta kaikki, mita ilmaiseksi saadaan. Kyse ei ole heikommista, vaan ovelemmista ihmisista.

Kaikki eivat Suomea todellakaan rakenna yhdessa.

aaltju:
Quote

Valtakunnan asioita tutkineet tutkijat kertovat esimerkiksi television ajankohtaisohjelmissa vähintää pari kertaa vuodessa miten tuloerot ovat taas kasvaneet yli kaikkien entisten ennätysten ja toisaalta miten köyhien määrä on taas kasvanut uuden haamurajan yli.


Tuloerojen kasvattamisella on melko selkeä tavoite....

Esimerkiksi minä voin jo miettiä sitä että jaksanko siivota vai pitäisikö sittenkin palkata etninen puhdistaja hoitamaan homma.


... mutta en palkkaa... en pidä ajatuksesta että ajaudumme takaisin kohti yhteiskuntaa, jossa on piikoja ja renkejä.

aaltju:
Quote

Ikava kylla, tunnen itseani paljon fiksumpia ihmisia, jotka nimenomaan ovat valinneet toisen tien, eli lypsetaan yhteiskunnalta kaikki, mita ilmaiseksi saadaan. Kyse ei ole heikommista, vaan ovelemmista ihmisista.

Kaikki eivat Suomea todellakaan rakenna yhdessa.


mutta...

Näitä lypsäjiä on kaikissa yhteiskuntaluokissa. On väärin syyllistää vain ne lypsäjät, jotka asioivat Kelassa, aivan saman leiman ansaitsevat lypsäjät, jotka asioivat TE-keskuksissa ja Maatalousasiamiehen luona... eikä myöskään niitä jotka lypsävät suoralla poliittisella lobbauksella.

Sitä ei toki käy kieltäminen että kaikilla olisi paljon mukavampaa jos kukaan ei lypsäisi yhteiskuntaa.

arttula:
Kaikki tuollaiset kokeilut utopistisen yhteiskunnan saavuttamiseksi ovat päättyneet epäonnistumiseen, koska niissä ei ole otettu huomioon ihmisen perusluonnetta. Entisessä Neuvostoliitossa saman palkan sai raatamalla otsa hiessä, tai sitten nojailemalla lapioon. Kumman itse valitsisit ?

On vähintäänkin kohtuullista, että yritteliäisyydestä tai henkisestä pääomasta palkitaan niitä, joilla sellaista on. On myös kohtuullista, että heikoimmista yksilöistä huolehditaan - ainakin joidenkin mielestä. Mutta se, että kaikilla asiat olisivat yhtä hyvin, on utopiaa. Kaikki ihmiset eivät ole samalla viivalla noiden yllämainitsemieni ominaisuuksien suhteen. Jos haluat pakottaa kaikki samalle viivalle, seurauksena on, ettei kukaan enää viitsi tehdä töitä. Näin vain on ihmismieli rakennettu. Voidaan tietenkin hurskaasti toivoa, että tuo ihmismieli aikojen saatossa "kypsyy tai kehittyy" haluamaasi suuntaan, mutta se ei tapahdu vuodessa, ei kahdessa, eikä tuhannessakaan. Siihen asti on hyväksyttävä nykyisenkaltainen malli, jossa toisilla vaan menee paremmin, kuin toisilla. Omaa napaani tuijottava esimerkki on, että voisin tehdä ehkä tuplasti enemmän töitä - siis hoitavan kipeitä ihmisiä, kuin nykyisin, ilman että joutuuisin exhaustioon. Mutta veroprosenttini kapuaisi saman tien tähtitieteellisiin lukemiin, joten minun ei vaan kannata. Mielummin vietän siis vapaata laatuaikaa mökillä. Näinkö haluat asioiden olevan ?

Peräänkuuluttamasi kohtuullisuus ei toteudu todellakaan verotuksessa. Paljon ansaitsevia verotetaan jo nykyisin täysin kohtuuttomasti, eikä sillä silti saada "huono-osaisten" asemaa parannettua. Jotain mätää siis koko systeemissä. Ilmaiseksi työnnetty raha ei aktivoi - se on nähty. Ns. "kansalaispalkka" -ajattelu on kuollut jo syntyessään, sillä kukaan ei varmasti halua tehdä "p*skahommia", ellei taloudellisesti jonkun olisi pakko. Jos tuo noita hommia tekevä haluaa paremman siivun yhteiskunnasta itselleen, sen pitäisi olla kiinni vain hänestä itsestään - ei jo nyt paremmin menestyneistä.

Tuloeroista: Tuloerot ovat tosiasia, mutta tulojen väkinäisellä tasaamisella ei saada aikaan, kuin yllä mainitsemani Neuvostoliiton esimerkki. Olemme nykyisin osa globaalia maailmantaloutta, ja kaikki yritykset kiristää yrittäjien verotusta johtavat vain siihen, että firmoja siirretään ulkomaille. Se vaan on reaalimaailma - ei utopistinen. Voihan siitä nalkuttaa lentosimulaattoripalstalla, mutta ei se mihinkään johda. Jälleen palataan ihmismieleen. Simpanssiyhteisöissäkin joku saa aina enenmmän banaaneja, kuin joku toinen. Meillä raa'an lihasvoiman on korvannut jonkinasteinen älykkyys, mutta perusasetelma on sama.

Edelleen kysyisin Pekalta, paljonko olisi kohtuullinen osinkotulojen verotusaste? Ottaen huomioon sen tosiseikan, että firman muuttavat ulkomaille, jos sitä liiaksi kiristetään.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page