Verotuksesta motkotusta...

<< < (89/155) > >>

FSPilot:
Quote

Ei ne palkat tällä hetkellä määräydy vapaasti markkinoilla. Melko keskusjohtoisesti ne palkat sovitaan. Työehtosopimuksissa esitetyt vähimmäispalkat on melkein sama asia kuin lainsäädännössä asetettu minimipalkka.

Tämä on ikävä kyllä totta. Mutta markkinat kuitenkin vaikuttavat palkkoihin ja muihin työhön liittyviin seikkoihin ay liikkeen sääntöjen ja sopimusten puitteissa.

yeeman:
Joo-o! Suosittelen myös nuorille herroille omakohtaista urakokeilua mm. siivoustyön, kodinhoidon tai lama-aikaisen rakennusalan piirissä. Tällaiset kokemukset antavat mukavasti lisää substanssia kannanottoihin

(ja sitten kesätyötä sähkökitaran ostoa varten ei lasketa; työllä tulee kattaa kaikki tarvittavat elinkustannukset asuntoa myöten  )

apa100:
mitä Johannes tekisi jos sulle tarjottaisiin  mahdollisuus pitää oma työsi seuraavin ehdoin.
työaika vähenee 10 tuntia viikossa palkka alenee 4 euroa tunnilta ja työmäärä lisääntyy kun kolmesta työntekijästä
vähennetään yksi.
siivojan arkea meilläpäin.

työajan lyhennys vie sitten mukana"pekkaset", poistuu sairauskassa ym edut työnantajan vaihtuessa
eli oma valinta?

Judanssi:
Quote

Työehtosopimuksissa esitetyt vähimmäispalkat on melkein sama asia kuin lainsäädännössä asetettu minimipalkka.Onko Suomessa lainsäädännössä määritelty minimipalkka? Olen ollut uskossa, että sellaista ei ole, vaan TES määrittelee minimipalkat (ja TESiähän työnantajan on noudatettava). Jenkeissähän on käsittääkseni oikein laissa määrätty, montako taalaa pitää vähintään maksaa palkkaa.

aaltju:
Quote

Onko Suomessa lainsäädännössä määritelty minimipalkka? Olen ollut uskossa, että sellaista ei ole, vaan TES määrittelee minimipalkat (ja TESiähän työnantajan on noudatettava). Jenkeissähän on käsittääkseni oikein laissa määrätty, montako taalaa pitää vähintään maksaa palkkaa.


Ainut ero on siinä että TES ei koske kaikkia työntekijöitä.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page