Verotuksesta motkotusta...

<< < (113/155) > >>

pho201:
Quote

Pekan pikku  ongelma on se että vaikka tänään tasattaisiin kaikille yhtä paljon, viikon päästä olisi taas rikkaita ja köyhiä.


Pikku-Pekan äiti puhui ihan samalla tavalla (aivan samoilla sanoilla) jo silloin kun Pekka oli pikkupoika.  En silloin oikein ymmärtänyt tuota lorua enkä ymmärrä vieläkään (ehkä hieman eri syistä kuitenkin). Samoin suunnilleen kaiken mikä täällä on sanottu olen kuullut jo kymmeniä vuosia sitten. Ikivanhaa porvarien "jargonia", jolla yritetään puolustella epätasa-arvoa. Muuta eroa ei ole kuin se, että silloin 1950-1980 äänestä olin aistivinani huomattavasti enemmän katkeruutta kuin nykyään.

Olen "luokkapetturi".  Minun taustani on 100% porvarillinen, mutta en ole koskaan uskonut siihen "aatteeseen". 1918 minut varmaan olisi teloitettu aatteideni vuoksi  .

Koko tämän jutun ydin on kuitenkin paljon yksinkertaisempi. On yksinkertaisesti väärin, että ihmisiä kohdellaan eri tavoin verotuksessa. Ihan samalla tavoin olisi väärin, jos heitä kohdeltaisiin lain edessä eri tavoin syntyperästään tai varallisuudestaan johtuen (tavallaan siitäkin on kyse - verolakien muodossa). Tässä ei tarvitse olla mukana edes mitään tunnetta.

Pekka

pho201:
Quote

Samaa mantraa on jauhettu demokratian puolustajien joukossa vaikka kuinka kauan. Siis se, että äänestämällä voisit vaikuttaa. Entä jos ei ole yhtään ehdokasta, joka on samaa mieltä kanssasi; demokratia ei tällöin toimi. On kansan harhaanjohtamista sanoa, että äänestämällä voit vaikuttaa.
...


Demokratiassa pitäytyminen on tosiaan usein turhauttavaa. Erikoisen turhauttavaa se on tällä hetkellä vasemmistolle, mutta mikä olisikaan vaihtoehto demokratialle?

pho201:
Quote

...
Nukkuvien puolueelle terkut: jos joku jättää äänestämättä, hän todellisuudessa äänestää näin: "Tyydyn vaikuttajien päätöksiin." Turha siis nousta barrikadeille, jos ei jaksa äänestyskoppiinkaan raahautua


Olen äänestänyt 21 ikävuodestani lähtien (siihen aikaan sen nuorempi ei saanut äänestää kunnallisissa tai valtiollisissa vaaleissa) jokaisenssa vaalissa. Läheskään aina kannattamaani henkilöä ei ole valittu edustamaan kansaa luottamustoimeensa. Se on turhauttavaa - niin turhattavaa, että monet ihmiset ajattelevat, että on turha äänestää, koska sillä tavoin ei kuitenkaan voi vaikuttaa. Kyllä voi, jos tarpeeksi useat "nukkuvat" vain päättävät äänestää. Muuten on tainnut se "nukkuvien puolue" olla suurin puolue Suomessa jo varsin pitkän aikaa. Toista oli ennen, kun äänestysprosentit olivat vielä 80% pinnassa.

Valitettavasti vain populistit näyttävät saavan ravistettua "nukkuvat" toisinaan hereille. Tämä kuitenkin vain lisää turhautuneisuutta, sillä väistämättä nämä tulevat pettymään. Katsokaa vaikka kuinka "vennamolaisille" kävi. Samoin tulee käymään näille perussuomalaisille. Populismi perustuu haavekuville, katteettomille odotuksille ja virheelliselle perustalle (ennakkoluuloille, joilla ei ole vastinetta todellisuudessa).

Pekka

arttula:
Quote

Koko tämän jutun ydin on kuitenkin paljon yksinkertaisempi. On yksinkertaisesti väärin, että ihmisiä kohdellaan eri tavoin verotuksessa. Ihan samalla tavoin olisi väärin, jos heitä kohdeltaisiin lain edessä eri tavoin syntyperästään tai varallisuudestaan johtuen (tavallaan siitäkin on kyse - verolakien muodossa). Tässä ei tarvitse olla mukana edes mitään tunnetta.

Pekka


Olenko vain tulkitsevinani, että kannatat tasaverotusta ts. sama verotus kaikille, ettei ketään kohdella eri tavoin ?

Miten muuten olet ajatellut estää uusien tuloerojen synnyn, jos maailma joskus saadaan tasa-arvoiseksi omaisuuden ja omistuksen suhteen ? Olisin kiinnostunut kuulemaan toimintamallisi, etten ihan sortuisi uskomaan ajatuksiasi utopian tavoitteluksi.

aaltju:
Quote

Miten muuten olet ajatellut estää uusien tuloerojen synnyn, jos maailma joskus saadaan tasa-arvoiseksi omaisuuden ja omistuksen suhteen ?

Ei kyse ole tuloeroista eikä siitä että kaikilla pitäisi olla tasapuolisesti omaisuutta... maailma, jossa ei ole tuloeroja ja kaikilla on sama omaisuus on utopia, ei sellaista kukaan tavoittele (no, ehkä joku, mutta ei kukaan täysipäinen). Kyse on aivan yksinkertaisesti siitä että jokainen osallistuu yhteisiin asioihin kykyjensä mukaan.

Tuloeroista puhuminen kuuluu nykyoikeiston mantraan, ei vasemmiston, ja oikeistokin puhuu tuloeroista lähinnä vain siitä syystä että on joidenkin edunmukaista tuoda Suomeenkin Amerikan malli, jossa tietty yhteiskuntaluokka saa tehdä kahta täysipäiväistä työtä pysyäkseen edes jotenkin leivänsyrjässä kiinni. Ei siitä tosin kovin kaukana olla tälläkään hetkellä... en ymmärrä miten esim 6h päivä 7.5€/h palkalla tekevä siivooja tulee toimeen.,

Navigation

Up one level

Next page

Previous page