Verotuksesta motkotusta...

<< < (133/155) > >>

FSPilot:
Quote

Ei pidä paikkaansa. Keynesin talouspolitiikka kyllä leikkaa voittoja, koska siihen kuuluu kohtuullinen verotuksen taso ja julkisen talouden sekä talouden sääntelyn merkittävä osuus. Toisaalta se myös ehkäisi suurien lamojen syntyä. Lamat suopistuivat pelkiksi laskukausiksi, mutta mitään romahduksia ei tapahtunut. Tästä mennyt historia on selkeä todiste.

Suomessakin sodan jälkeinen aika oli ennen näkemättömän kohtuullisen, mutta vakaan taloudellisen nousun aikaa (ilman suuria lamoja aina 1990-luvulle asti). Tästä kasvusta pääsivät "Keynesin oppien" mukaan osallisiksi myös tavalliset palkan nauttijat eivätkä vain pääomapiirit.

Karilleajot kuuluivat vanhaan liberaaliin kapitalismiin ennen "new dealiä" ja tähän uuteen ns. uusliberalismiin. Ihan terveellä maalaisjärjelläkin asian käsittää. Jos säätely ja veropuskurien käyttö lopetetaan eikä julkinen talous voi paikata laskukausina, pääsevät taloudessa myös "harmaalla alueella huseeraavat hämärämiehet" tekemään suurta vahinkoa, kun kukaan ei niitä vahdi.

Viimeksi tänään kuuntelin radiosta poliitikkojen vakuutteluja siitä miten nyt Kreikka ja muut taloutensa huonosti hoitaneet pitää laittaa erityisen tarkkaan syyniin. Eikö tämä ole hätähuutoa säätelyn puolesta? Se vain on nyt jo myöhäistä. Se olisi pitänyt tehdä ennen tätä katastrofia, jolloin "kupla" olisi voitu kokonaan estää. Väitetään, että Suomessa opittiin 90-luvun alun lamasta, mutta aivan samat virheet toistuivat nyt taas muualla.

Yhdysvalloissa pitää kysyä Alan Greenspanin tekosien perään, kun etsitään syyllistä sille miksi pääsi tapahtumaan niin kuin pääsi. Greenspan jos kuka taas oli Friedmanin hengenheimolaisia.

Aivan kuten tulikin markkinatalous on hyvä renki mutta huono isäntä. Sitä pitää varjella, mutta toisaalta myös vahtia. Muuten se polttaa (vapaasti irti päästyään) kaiken tieltään poroksi.

Pekka


Suomi pärjäsi sotien jälkeen 1990-luvulle asti lähinnä siitä syystä, että Neuvostoliittoon dumpattiin ilman kilpailua roskaa ja huoltosuhde oli suosiollinen. Tästäkin huolimatta inflaatio heilui pelottavilla lukemilla. En pidä siis tuota aikaa kovinkaan valoisana. Myös matalan kasvun aikoja oli suhteellisen usein verrattuna nykyiseen.

En myöskään ymmärrä kommenttiasi Kreikassa. Se että maa kaatuu Suomen ja muiden EU-maiden syliin säätelyn takia ei todista liberalismia toimimattomaksi järjestelmäksi. Greenspanin ja Friedmanin rahapolitiikan samankalatisuudesta en osaa sanoa mitään, mutta itse olenkin lähinnä itävaltalaisen koulukunnan edustaja tässäkin asiassa.

Mikael:
Tassa puntaroitavaksi Facebookin sivu "Iloiset veronmaksajat" seka Reilun verokirjan esittely:

http://www.facebook.com/group.php?gid=5293617668

Sanottakoon, etta kirjan toinen kirjoittaja on helsinkilainen kaupunginvaltuutettu -- puolue ei mikaan yllatys.

AYFF:
Iloiset veronmaksajat on jotain haloslaisten humpuukia ja aivopesua pahimmillaan.

AYFF:
Haloslaisista puheenollen, nyt Jungeria alkoi heti itkettämään kun haloslaisia vainotaan:

Quote

Viimeisen kolmen vuoden aikana oppositiota ja varsinkin demareita on suorastaan vainottu. Ay-liikettä on painettu ulos keskustelupöydistä ja virkamiehistöä puhdistettu, Mikael Jungner totesi tilaisuudessa.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=30893:sdpn-jungner-demareita-vainotaan&catid=8:kotimaa-paeaeuutinen-&Itemid=4

Junger sen pukee itse hyvin sanoiksi: virkamiehistöä puhdistettu.  Kerrankin olen samaa mieltä haloslaisen kanssa. Puhdistus jatkukoon, YLE:n pääjohtajan palli puhdistettiin esimerkillisesti haloslaisten vuosikymmeniä kestäneestä puoluekirjailusta.

aaltju:
Quote

Iloiset veronmaksajat on jotain haloslaisten humpuukia ja aivopesua pahimmillaan.


Onneksi hallituspuolueet saavat hoitaa vastakkaisen propagandan valtamedian kautta niin kenenkään ei tarvitse perustaa niinkin ilkeältä kalskahtaa naamakirjaryhmää kun "Ahneet paskiaiset".

Navigation

Up one level

Next page

Previous page