Tupakoinnin lopettaminen

<< < (21/37) > >>

matskupu:
Quote

Loppui muutama päivä sitten...


Sama homma ja Nicotinellia jäystellään täälläkin taas kerran. Lopetusyrityksiä on ollut vaikka kuinka monta, pari kertaa kestänyt jopa kuukausia. Motivaatio on huipussaan ja yllättävän helppoa on ollut. Vierotusoireet tulee esiin jonkinlaisena huippauksena aika-ajoin, mutta ihan jees tuntuu tuo Nicotinell jeesaavan. Yritän pitää annoksen mahd pienenä, joten 2mg purkka on käytössä ja syön pääsääntöisesti puolikkaita purukumeja.

vsaar:
Tumppasin viimeisen sätkän marraskuussa 2003, poltettuani sitä ennen yli 10 vuotta. Mulla oli puolikas laatikollinen Rizla-paperia jäljellä, ja rupesin pyörittelemään sellaista ajatusta että kun nämä loppuu parin kuukauden päästä, niin lisää ei osteta. Eipä sitten ostettu, mutta sen sijaan hain apteekista Nicorette-inhalaattorin jota käytin reilun kuukauden ajan ahkerasti. Sitten sen käyttötahti harveni kuin varkain, ja viimeisen ja tokavikan käytön välillä oli jo 3 päivää, enkä sen jälkeen tarvinnut enää sitäkään. Pääsin irti aika helposti, kun verrataan miten vaikeaa se voi olla toisilla. Varsin nopeasti tupakanhaju rupesi myös tuntumaan varsin vastenmieliseltä, kun en itse enää polttanut. Tervaklimppien lentäminen keuhkoista tuli myös todettua urbaaniksi legendaksi, enkä muista että olisi edes yskittänyt enemmälti. Paino ei noussut.

Ekan vuoden aikana tupakkaa saattoi tehdä mieli kun joi kahvia tai kaljaa, tai kun söi tukevan aterian; niiden päällehän sitä aina ennen tuli sauhuteltua. Nyt ei nuokaan enää aiheuta mitään tupakanhimoa. Mutta näihin päiviin asti olen silloin tällöin nähnyt sellaista unta, että pistän tupakan palamaan ja muistan sitten että hetkinen, enhän minä enää polta.  

aaltju:
Quote

Lopetusyrityksiä on ollut vaikka kuinka monta, pari kertaa kestänyt jopa kuukausia.


Jos nyt ei onnistu niin kannattaa käydä lääkärin juttusilla ja pyytää Champix, Zyban tai Voxra resepti... mielestäni Voxra-hassupillereistä on ollut melkein enemmän apua kuin Nicotinellista... tosin ainakin meidän lekuri oli äärimmäisen varovainen sen suhteen että mitään masennustaipumuksia ei saisi olla ettei kuuri tee enemmän haittaa kuin hyötyä (vaikka Zyban ja Voxra alkujaan kait ovatkin nimenomaan masennuslääkkeitä)... voipi olla että placebovaikutus on suurempi kuin todellinen, mutta samapa se, pääasiassa että tuntuu auttavan. Noiden hinnoittelu on hauska... Zyban ja Voxra ovat identtiset tuotteet, mutta Zyban markkinoidaan nimenomaan tupakoinnista vierotuslääkkenä, joten Zyban maksaa noin kuusi kertaa enemmän Voxra.

Koo:
Quote

Lääkärin määräämien hassupillereiden ja nicotinellin voimalla mennään...

Eikös hassupillereiden kanssa ole nicotinell nimenomaan kielletty?

Ainakin mulle lekuri teroitti todella kärkevästi että "Syöt vaan tätä Champixia. Kun röökaus loppuu, se loppuu. Älä edes yritä korvata nikotiinipurkalla - siitä ei ole mitään hyötyä."

Eilen tuli 1v11kk savuttomuutta täyteen. Champix auttoi alkuun, lopputsempit  tuli "Stumppaa Tähän" -kirjan motivoinneista.

aaltju:
Quote

Eikös hassupillereiden kanssa ole nicotinell nimenomaan kielletty?


Riippuu varmaan lääkärin mielipiteestä... meille sanottiin että voi ottaa jos siltä tuntuu, mutta täytyy sanoa että aika vähän on tuntunut siltä. 2-3 purkkaa on mennyt päivässä ja korvaustuotteiden käytön lopettamista suositellaan juuri silloin kun niitä menee noin vähän 

Quote

Champix auttoi alkuun, lopputsempit  tuli "Stumppaa Tähän" -kirjan motivoinneista.


Vaimo tilasi tuon kirjan ja tänään se tuli postissa... olemme sitä molemmat tavanneet vuoronperään. Ihan hyviä pointteja ja olen kirjoittajan kanssa täysin samaa mieltä monesta asiasta, mutta minua risoo kirjan julistuksellinen sävy... hieman jotain verkostomarkkinoinnin tai nuhjuisen uskonlahkon otetta kirjoitustyylissä.

Navigation

Up one level

Next page

Previous page