FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
19.04.18, 13:55

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Muut aiheet
| |-+  Vapaa keskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Tupakoinnin lopettaminen
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 Reply Print
Author Topic: Tupakoinnin lopettaminen  (Read 45304 times)
Ilkka Mannikainen
Offline Offline

Posts: 14183
Date Registered: 06.11.03

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #80 on: 06.04.10, 10:38 »

Tupakoinnin lopettamisessa avain on tosiasioiden ymmärtäminen. Sen tosiasian, että tupakka aiheuttaa tupakanhimon, ja se loppuu olemalla polttamatta. Ja sen tosiasian, että nikotiinin aiheuttamat aivomuutokset ovat pysyviä, joten uudestaan koukkuun jää heti, eikä siksi ole koskaan varaa kokeilla. Allen Carrin kirjat ovat ihan hyviä siinä, että ne sanovat nämä asiat niin selvästi, ettei voi olla ymmärtämättä.

En tiedä kuka on Carrin Allen ja miksi kirjoittelee tuollaista mutta omalta kohdaltani voin kumota tarinat jos noin on kirjoittanut.
Poltin aikoinaan säännöllisesti inttiaikaan kun ei ollut intissä mitään fiksua tekemistä, mitä silloin oltiin 18-19v. Sitten sauhuttelu loppui kun ei enää kiinnostanut. Nykyään jos lähtee huikalle, niin ostan ehkä askin ja se menee illan aikana. Aamulla kalpeana hiljaa ei tulisi mieleenkään lähteä röökille eikä selvinpäin ollessa muutenkaan tee oikeastaan yhtään mieli. Ja parempi olo on aamulla jos jättää "kepit" kokonaan kosteissa illoissa väliin. Anniskelutiloissa kun poltto on kielletty nykyään, niin on laimentanut sitä omaa huikkapoltteluakin.
Juha Lampi
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 10.10.07

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #81 on: 06.04.10, 11:40 »

Jätin aamuun, mutta jostain siinä sitten vaan pälkähti ajatus, että enpäs käykkään ostamassa. Tässä sitä sitten nyt kärvistellään. Sunnuntaina tuli kahdeksan viikkoa täyteen Smiley

*Applause* thmbup
Mikko Tuomi
Offline Offline

Posts: 2974
Date Registered: 06.01.06

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #82 on: 06.04.10, 11:49 »

Tuo on hyvä tapa lopettaa! Mä tein itse samalla tavalla, tosin heitin kesken iltaa puolikkaan askinkin pois ja ajattelin että eikai tässä enää polttaa tarvitse. Tämä 3 vuotta sitten, en ole henkosen henkosta polttanut sen jälkeen. 8 vuotta tuli sauhuteltua 1,5-2 askia päivässä.

Vaikeinta oli 6-8kk kohdalla kun rupesi päähän tulemaan ajatuksia että "onhan tässä jo oltu polttamatta niin kauan että voi polttaa jos siltä tuntuu" jne. Vuoden jälkeen havahduin, etten ole ajatellutkaan tupakkaa moneen viikkoon, silloin koin onnistuneeni Smiley

Tsemppiä, ei se ole kovin paha rasti loppujen lopuksi!

Helmikuun alussa yksi lauantai-ilta katselin tupakkatilannetta, että riittävät just ja just tämän illan, kun hieman pihistelee. Eli vaihtoehdot on lähteä ostamaan tupakkaa heti tai vasta aamulla. Jätin aamuun, mutta jostain siinä sitten vaan pälkähti ajatus, että enpäs käykkään ostamassa. Tässä sitä sitten nyt kärvistellään. Sunnuntaina tuli kahdeksan viikkoa täyteen Smiley

Pääsääntöisesti tämä ei ole mitenkään kauhean tiukalle edes ottanut, joskin nyt tuntuu, että on taas hetkellisesti hieman vaikeampi jakso menossa. Liekkö se sitten sitä "kolmas tunti, kolmas päivä, kolmas viikko..." jne. lorua, mitä sanovat tupakoinnin lopettamisen vaikeimmista ajanjaksoista...

Niin ja se joka sanoo, että paino nousee, kun tupakoinnin lopettaa, puhuu paskaa... 8 viikkoa, -4 kiloa. Kun on tehnyt mieli jotain mussuttaa tupakan korvikkeena, olen popsinut ksylitolipurkkaa, tai tilanteen mahdollistaessa porkkanoita ja "napakoita" hedelmiä, kuten omenaa jne. Muuten ruokailutottumuksissa ei ole ollut käytännön muutosta...
Jari Pakkanen
Offline Offline

Posts: 149
Date Registered: 25.10.06

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #83 on: 06.04.10, 11:57 »

Mulla oli myös tuo kirja vahvin vaikute siihen että tupakka jäi lopullisesti.   Cool

Itse tupakoinni lopetin aluksi Champixin avulla (lääkärisi kertoo lisää), ja pääsinkin toki fyysisestä nikotiiniriippuvuudesta eroon. Sitten n. kuukausi savuttomana luin tuon "Stumppaa Tähän" -opuksen ja sen jälkeen olin heti varma etten tarvitse enää sitä lääkitystäkään joten se jäi. Nyt on savuttomuutta pari viikkoa alle vuosi takana, ja tuon kirjan opeilla olen melko varma siitä että koskaan enää ei tarvitse tupakkaan kajota.


Tupakointia tuli harrastettua lähes 30 vuotta askin verran päivässä noin keskimäärin. Matkan varrelle mahtuu useita lopetuksen yrittämisiä niin purukumeilla kuin laastereilla ja mikä milloinkin on tullut uutta. Kokeiluiksi on jäänyt joka kerta. Nikotiiniriippuvutta kun noilla ei minusta saa poaitettua, ainoastaan tapaan poltella tietyissä tilanteissa. Viime syksynä lentokauden loputtua sitten päätin kokeilla Zampixia. Söin pillereitä tuonne joulukuulle asti (puolet määrätystä eli yhden aamulla) jonka jälkeen pärjännyt ilman. Lieviä sivuoireita on ollut mutta nyt alkaa helpottaa (unettomuus tai herääminen parin tunnin nukkumisen jälkeen yöllä eikä tahdo kunnon unta saada)

En voi muuta kuin suositella, mikäli haluaa eroon tupakasta. Tiettyjä tilanteita toki tulee edelleen missä tupakka tulee mieleen mutta ne pystyy hallitsemaan. Eihän se tupakka ole enää mielessä kuin kerran tunnissa  Tongue (No ei, silloin tällöin vain...)

Sinänsä on mielenkiintoista että maku tms aistit eivät ole mitenkään erityisesti parantuneet. Ehkä ne on sitten jo tuhottu matkan varrella.

Jari

Antti Laukkanen
Offline Offline

Posts: 5228
Date Registered: 11.11.03

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #84 on: 06.04.10, 12:04 »

En tiä. Tupakointi on aika tylsää puuhaa. Pahaa, rasittavaa, hengityksen päälle käyvää ja kaikkea sellasta. Sitten taas toisaalta se on ihan hauskaa näpräiltävää, rentouttavaa, mukavaa ajankulua ja lystikästä, kun saa puhallella savurenkaita ja kaikkee. En ole oikein ikinä ollut sellainen vakiopolttaja. Toisaalta alle kouluikäisenä jo isot pojat (sanottakoon näin tasa-arvon aikakautena, että oli siinä vielä erään ilmailullisesti ansioituneen veteraanin pojantytärkin joukossa!) tyrkytti ja ala-asteella homma onnistui ihan tyrkyttämättäkin. Faija lupasi antaa selkään, kun jään seuraavan kerran kiinni. Lopetin jäämästä kiinni. No, sitten oli savullisempia ja savuttomampia kausia, mutta aina sitä aika ajoin tuli kärytellyksi. Alkoholin tultua joskus vähän vanhemmalla iällä kuvioihin taisi olla aika harvinaista meininkiä, että ois menny kaljottelu ilman tupakkia. Elämäntilanne muuttui tuossa viitisen vuotta sitten ja samalla alkoi myös laajamittaisempi tupakinkäryytys pitkähkön lähes nollatoleranssin jälkeen. Siitähän tulikin sitten ihan jokapäiväinen harrastus, vaikkei toisaalta tuottanut mitään ongelmia olla välillä muutamaa päivää polttamattakaan. Kuitenkin kaikkea nollasta pariin toppaan päivässä sitä alkoi kulua.

Jotenkin touhu alkoi tuntua typerältä, rasittavalta ja muutenkin vähän heikentyneen vainun päälle käyväksi. Sitten ei hodettanut enää esimerkiksi töissä polttaa ollenkaan. Ikävämpänä työaikana ehkä sentään kuitenkin. Jotensakin mietiskelin muutaman kuukauden, että vois tämän vähentämisen sijaan vaikka lopettaakin. Sattuneista syistä emännyys sitten lopetti tupakoinnin ja minähän rupesin siltä istumalta tukilakkoon. Viikon tauon jälkeen taisin yhden tarjotun kessun poltella, kun sopi niin mainiosti tilanteeseen, mutta sitä lukuunottamatta ei ole tullut sitten syyskuun käristettyä röökin röökiä. Jos jota kuta tuttavaa huvittaa, mulla taitaa olla kolmisen askia hyvää ja ravitsevaa Venäjältä tuotua vihreettä laitti-Mallua laatikossa. Saa haltuunsa noutamalla (ei koske alaikäisiä!). Mutta mitäs tästä tulee, reilu puoli vuotta eikä ole kyllä varsinaisesti kertaakaan tehnyt edes mieli saati, että olisi joitakin elämää suurempia ongelmia asian kanssa. Senhän tiedän kyllä ennestään, että homma saattaa livetä käsistä ihan koska vaan. Siinä olen Mikon kanssa kyllä eri mieltä, että vähän homma on meinannut käydän painoakselilla kohtalokkaaksi. Puolet noususta on tosin jo otettu takaisin ja toinenkin puoli työn alla, mutta enemmän luonteenlujuuta se seikka tuntuu vaativan kuin tuollaisen keuhkoa karhistavan savuröyhelön hylkääminen.

-A-
« Last Edit: 06.04.10, 12:10 by Antti Laukkanen »

Fournier pilots of the world - unite!
Mika B Virolainen
Offline Offline

Posts: 1933
Date Registered: 03.05.06

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #85 on: 07.04.10, 06:33 »

Keinot lopettamiseen on yksinkertaiset  Cheesy :
http://www.youtube.com/watch?v=EQ_Tvgc6go8

Matti Maliniemi
Offline Offline

Posts: 42
Date Registered: 10.10.04

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #86 on: 30.10.10, 18:40 »

Tiedustellaanpas tilannetta lopettaneiden osalta!

Itsellä tuli torstaina tuhat päivää täyteen ilman savuja ja nyt alkaa tuntua jo siltä, että homma on kotona, toivottavasti. Lopetuksen jälkeen tulleet 10 ylimääräistä kiloakin on lähtenyt jo pois ja henki kulkee hyvin. Suosittelen kaikille jotka ovat koukussa.
Ne jotka ovat nautiskelijoita, ovat sitten asia erikseen. Heille nautinto suotakoon.

matti
Antti Laukkanen
Offline Offline

Posts: 5228
Date Registered: 11.11.03

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #87 on: 30.10.10, 21:08 »

Näemmä kohta seitsemän kuukautta on edellisestä kommentista. Tilanne sama. Ei sauhun sauhua edelleenkään enkä edes muista ajatella koko asiaa yleensä. Pikemminkin tuntuu ikävältä, kun ihmiset kerääntyvät aina ovien edustoille polttamaan ja siitä joutuu sitten purjehtimaan savupilven läpi ulos päästäkseen. Ne kolme Mallu-askiakin ovat edelleen tallessa. Tosin muistin väärin. Näkyvätkin olevan Eestinmaalta eivätkä Venäjältä.

Mutta joo, hajuaisti on palannut sikäli kun se tällaisella allergikolla kovin hyväksi palaakaan, joten ruoka on hyvää. Painonnousukin on suunnilleen tyssännyt, mutta eipä ole kyllä poiskaan lähtenyt.

Summa summarum siis, ensi kuussa vuosi ja kaksi kuukautta savutta, En muista lopetuspäivää sen tarkemmin, kun ajattelin, etten tee siitä suurta numeroa tai juhli merkkipäiviä sikarilla. Taitavat Montecristotkin jäädä happanemaan Smiley

-A-

Fournier pilots of the world - unite!
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5322
Date Registered: 14.12.05

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #88 on: 31.10.10, 09:08 »

Savukkeiden polttaminen loppui n. 15.8.1987. Sikareita (oikeita - ei niitä pikkusellaisia) toki saatan polttaa silloin tällöin, mutta se onkin kokonaan eri laji.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Olavi Uotila
Offline Offline

Posts: 1429
Date Registered: 07.02.08

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #89 on: 31.10.10, 15:52 »

Omakin korteni kekoon, koetan esittää lyhyesti:
Lukiossa tuli tupakointia kokeiltua, ja siitä tuli tapa. Ei ihan jatkuva, mutta melkein. Vuosia meni aski päivässä, välillä oli lyhyempiä ja pidempiä lakkoja. Joku kaverikin lohdutteli, että "askissa on 20 lakkoa sisällä" Wink
Pisin lakko oli useampia vuosia. Koskaan en ole mitään korvaavaa kamaa käyttänyt (laastareita tms...). Mutta sitten, noin 10v sitten, eräänä maanantai-iltana Ben Fuhrman veti "tupakointi-iltaa" TV:ssä. Vaimoni oli laittanut huushollin kaikki kolme töllöä sille samalle kanavalle, toivoen, että jäisin katselemaan ohjelmaa. Niinpä kyllä jäinkin. Siinä tulivat nämä klassiset esimerkit; sillipurkki puolillaan tervaa yms yms. Mutta, eräs esiintyjä oli vanhempi mies, aiempi suurtupakoitsija, sittemmin lopettanut. Hän oli innostunut vetämään omia pienryhmiään, jotka olivat halukkaita lopettamaan. Erilaisia kysymyksiä esitti ryhmiensä jäsenille. Yksi kysymys kolahti minuun: "Mitä järkeä on siinä, että joka ilta käyt R-kiskalla ostamassa 20-40 mk:lla tavaraa, jolla myrkytät itseäsi?" Ei kuulemma ollut tullut yhtään järkevää vastausta. No, ohjelman jälkeen, menin ulos tupakalle, ja siinä mietin juttua. Mietinnän lopputulos oli: "Ei tässä kyllä pirunkaan järkeä ole". Tumppasin siihen, enkä sen jälkeen ole tarvinnut. Vieläkin silloin avoinna ollut aski, ja yksi avaamaton, ovat jäljellä piirongin laatikossa. En potenut mitään vieroitusoireita. Olenkohan ihan skitso?
Myöhemmin, olen tavannut tuttuja, ikäisiäni ja vanhempia, joilla on keuhkoissa ahtauma, tupakoinnin aiheuttama. Sääliksi käy. Olen varsin onnellinen, että pääsin helpolla eroon 55v-ikäisenä.

Olavi Uotila; avioniikan eläkeläinen Finnairilta (1.3.2007) DC-3 > Convair 440 > Caravelle > DC-8 > DC-9 > DC-10 > F.27 > MD-80 > ATR-42/72 > A300 > MD-11 > A320

---  ....  ..---  -..  .--
Mikko Maliniemi
Nik Kammiomieli
Moderator
Offline Offline

Posts: 33498
Date Registered: 05.07.01

WWW
Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #90 on: 31.10.10, 16:09 »

Viikon päästä sunnuntaina tulee täyteen vissiin nyt sitten 9 kuukautta savutta. Eikä ole tehnyt tiukkaakaan. Jännä juttu vaan, että nyt on parina yönä tullut nähtyä norttiunia ja kyllä parina päivänä on käynyt ihan suussakin sellainen "veden herahtaminen kielelle", että kylläpä nyt maistuisi tupakka hyvälle. No, ei ole tarkoitus maistella Tongue

Siinä olen Mikon kanssa kyllä eri mieltä, että vähän homma on meinannut käydän painoakselilla kohtalokkaaksi.

~12 kiloa on paino tippunut tuon helmikuun 7. päivän jälkeen, eli savuttomuuden aikana. Nyt paino on tosin jumiutunut tähän samaan jo pariksi kuukaudeksi. Pitäis ottaa varmaan taas itseä niskasta kiinni...

                                Entinen hiihtäjä, nykyisin raitis

                                 My photos on Airliners.net
Jari Ahonen
Offline Offline

Posts: 1697
Date Registered: 14.09.10

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #91 on: 31.10.10, 17:26 »

Arvostan teitä lopettajia kovin thmbup Itse en ole oikeastaan koskaan edes yrittänyt lopettamista. aloitin tupakan polton parikymppisenä ja siitä se on jatkunut... Nyt kun luen teidän kertomuksianne niin tulee mieleen, että mitäs jos minäkin...

Työautoni on Transit, mutta muuten olen suht terve...
Ilkka Portti
Body Monkey
Moderator
Offline Offline

Posts: 13580
Date Registered: 31.07.01

WWW
Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #92 on: 31.10.10, 18:00 »

Viikon päästä sunnuntaina tulee täyteen vissiin nyt sitten 9 kuukautta savutta. Eikä ole tehnyt tiukkaakaan. Jännä juttu vaan, että nyt on parina yönä tullut nähtyä norttiunia ja kyllä parina päivänä on käynyt ihan suussakin sellainen "veden herahtaminen kielelle", että kylläpä nyt maistuisi tupakka hyvälle. No, ei ole tarkoitus maistella Tongue

Kis kis, älä lähde shinne, kun kerran olet saanut lopetettua. Cheesy Luin muuten ensin, että olet nähnyt nörttiunia Cheesy                                       www.flyfinland.fi
Jari Pakkanen
Offline Offline

Posts: 149
Date Registered: 25.10.06

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #93 on: 02.11.10, 06:16 »

Joo, vuosi tuli täyteen tuossa menneen kuukauden aikana kun lopetin.

Vajaat 400 askia jäänyt ostamatta ja noin +10 kg...

Ei olisi onnistunut muulla kuin zampixilla. Hienoa jos joku onnistuu ilmankin.

Jari
Jussi Seppälä
Offline Offline

Posts: 3207
Date Registered: 16.01.06

WWW
Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #94 on: 02.11.10, 06:22 »

Kuluvan kuun viimeisenä tulee 5 v täyteen lopettamisesta. Tupakkaa ja nuuskaa tuli käytettyä n. 11 vuotta.

Epäsäännöllisen poikamieselämän ja tupakoinnin lopettamisen, sekä säännöllisiksi muuttuneiden ruokailuaikojen myötä vaaka näyttää n. 25kg enemmän kuin viisi vuotta sitten. Silti pidän elämänmuutosta erittäin onnistuneena. Vielä pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni tuon painon suhteen..

Kalle Keihänen
Offline Offline

Posts: 1537
Date Registered: 31.12.04

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #95 on: 02.11.10, 20:29 »

Lauantaina tule 1v9kk täyteen lopettamisesta.

Ajoittain tulee unissa polteltua edelleen, muttei juurikaan käy edes mielessä hereillä ollessa. Painoa on tullut n. 7kg lisää, siitä pitäisi päästä eroon.

Champix oli kyllä hyvä keino lopettamisen alkusysäykseen, mutta Allen Carrin kirja on se joka minut on saanut kaidalla tiellä olemaan.  Ja nyt kun on jälleen ulkona kohta kelit jossa räntää sataa vaakasuoraan, en enää yhtään kaipaa moiseen keliin jonnekin porttikonkiin värjöttelemään jonkun myrkkypötkylän vuoksi. Sinne menijöitä katselen kyllä säälinsekaisin tuntein.
rsuomi
Former member
Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #96 on: 02.11.10, 21:05 »

http://www.youtube.com/watch?v=ja7EGh3A7Wc&feature=related

Koukuttaa nopeasti, vaikea päästä eroon, eikä tuosta juuri suurta nautintoa saa.

Täysin turha "nautinta-aine"

juu, eroon pitäisi tuosta päästä.
Joonas Nukarinen
Offline Offline

Posts: 891
Date Registered: 29.10.09

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #97 on: 03.11.10, 08:04 »

Äitini lopetti parin vuoden sauhuttelun täysin tahdon voimasta 15. toukokuuta 2007. Ei sen koommin ole poltellut.
Juha Lampi
Offline Offline

Posts: 4323
Date Registered: 10.10.07

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #98 on: 03.11.10, 08:19 »

Äitini lopetti parin vuoden sauhuttelun täysin tahdon voimasta 15. toukokuuta 2007. Ei sen koommin ole poltellut.

Sitäkin fiksumpi ja hienompi teko ( thmbup ), kun erityisesti naisilla kohoaa tuo keuhkoahtaumataudin riski röökaamisen myötä!
Jussi Aaltonen
Offline Offline

Posts: 883
Date Registered: 25.04.08

Re: Tupakoinnin lopettaminen
« Reply #99 on: 04.01.11, 18:42 »

Loppui muutama päivä sitten...

Lääkärin määräämien hassupillereiden ja nicotinellin voimalla mennään... toistaiseksi yllättävän helpolta on tuntunut, töistä nyt ei ole tullut oikein mitään, mutta se ei pyhien jälkeen muutenkaan ole kovin epätavallista.

Ei ole ensimmäinen kerta kun lopetan, joskus on onnistunut pitkäksikin aikaa, mutta aina on seurannut repsahdus... voipi olla että lipsahduksia tulee nytkin, vaikka kaikkeni yritänkin niin realisti täytyy olla, mutta nyt on päätös vakaalla pohjalla ja motivaatio oikea eikä kyse ole mistään tyhmässä vedossa tms kavereiden kesken.

Kahtotaan mikä on tilanne vuoden vaihteessa 2012...
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1