FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.10.18, 14:58

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Zurich Freeware maisema(FreeZ)
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] Reply Print
Author Topic: Zurich Freeware maisema(FreeZ)  (Read 1385 times)
ToniH22
Former member
Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« on: 22.05.08, 19:55 »

Moi
En tiedä onko kuinka moni täällä päin on tälläisestä projektista vielä selvillä.
Tuossa tuli foorumeilta lueskeltua ja löytyi tälläistä tietoa ilmaisesta ja vielä suht laadukkaasta Zurich kentästä.
Scene on jatkuvan kehityksen alla, kuten taannoin FISD EFHK, ja toivon mukaan tämäkin saa jossain vaiheessa v1.0 version kasaan. Mutta jo nyt paketti näyttää jo aika nätiltä thmbup

Linkki kuvankaappauksiin tuosta linkistä: http://lszh.aviation-art.ch/index.php?lang=en&cont=screenshots
Antti Toivanen
Offline Offline

Posts: 976
Date Registered: 25.02.02

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #1 on: 22.05.08, 20:14 »

Löytyy esim. FS Nordicin tiedostokirjastosta Smiley (tosin ei tuota uusinta 0.61 versiota, mutta täytyypä lisätä se... - asia kunnossa :-)

Antti
« Last Edit: 22.05.08, 20:19 by Antti Toivanen »

Osku Leskinen
Offline Offline

Posts: 3940
Date Registered: 08.06.07

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #2 on: 23.05.08, 11:02 »

On hyvä scene thmbup mutta hieman raskas vanhemmille myllyille. Tota käytin maailmanympärys matkalla.

-Osku

jaro
Former member
Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #3 on: 23.05.08, 11:15 »

On hyvä scene thmbup mutta hieman raskas vanhemmille myllyille. Tota käytin maailmanympärys matkalla.

-Osku
Niin mulla on tuolla framet jotain 2-6. Undecided Ei oikeen innosta.
Esa Sulanko
Offline Offline

Posts: 2338
Date Registered: 28.06.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #4 on: 23.05.08, 14:43 »

Mulle kävi asennuksesa näin!
Klickailin mielestäni ohjeiden mukaan.

[ attachment removed ]


[ attachment removed ]

M.V.H:                       
Esa    "Emeritus Tribolog"                      

HPE-120sc. Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860@2.80GHz. 2048MB DDR-SDRAM(1333MHz) x3=600BG
ToniH22
Former member
Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #5 on: 23.05.08, 15:08 »

Setupin jälkeenhän varmaan lisäsit maiseman FS9 Scenery listaan?
PS: kun tarkemmin sivulta lukee, tekijät ovat projektin nimenneet Freez nimellä.
Projekti kuitenkin sisältää sen Zurich kentän thmbup
Esa Sulanko
Offline Offline

Posts: 2338
Date Registered: 28.06.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #6 on: 24.05.08, 13:00 »

Niin, mutta!
Mikä näistä kuvista on se kenttä ja maisema?

M.V.H:                       
Esa    "Emeritus Tribolog"                      

HPE-120sc. Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860@2.80GHz. 2048MB DDR-SDRAM(1333MHz) x3=600BG
ToniH22
Former member
Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #7 on: 24.05.08, 13:56 »

Niin, mutta!
Mikä näistä kuvista on se kenttä ja maisema?
Tuossahan on vasta asennus tiedostot, ja noista klikkaamalla versio nro:n mukaan pitäisi maisema asentua.
Esa Sulanko
Offline Offline

Posts: 2338
Date Registered: 28.06.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #8 on: 24.05.08, 17:45 »

Näinkö?


[ attachment removed / expired ]

M.V.H:                       
Esa    "Emeritus Tribolog"                      

HPE-120sc. Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860@2.80GHz. 2048MB DDR-SDRAM(1333MHz) x3=600BG
ToniH22
Former member
Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #9 on: 24.05.08, 17:49 »

Juuh, elikkä sen verran tuosta. Mulla se on asentunut tälläseen paikkaan tuo maisema: E:\Pelit\Flight Simulator 9\Addon Scenery\FreeZ, siellä löytyy scenery ja texture kansio myös, eli siellä maisema tiedostot löytyy tuon asennuksen jälkeen. Lisää vaan sen FS9 scenery library listaan
Esa Sulanko
Offline Offline

Posts: 2338
Date Registered: 28.06.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #10 on: 24.05.08, 18:44 »

Tässä tämä mun Ad On Scenery.


[ attachment removed / expired ]

M.V.H:                       
Esa    "Emeritus Tribolog"                      

HPE-120sc. Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860@2.80GHz. 2048MB DDR-SDRAM(1333MHz) x3=600BG
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5366
Date Registered: 14.12.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #11 on: 25.05.08, 06:11 »

Moi!

Esa, miten ihmeessä sulla näyttäisi olevan lentokonekansioita (AI-koneita) tuolla Addon Scenery-kansiossa? Nuo ylimääräiset Addon Scenery-kansiot ovat myös ihan turhia. Tosin voihan niitä kenttiä koota selkeyden vuoksi omiin alikansioihinsa esimerkiksi tyyliin Eurooppa, P-Amerikka, Aasia, jne. Minä käytän erotteluna ICAO-koodia kansion alussa. Tälläkin tavoin samaan maahan liittyvät kentät tulevat polussa peräkkäin. Esimerkiksi EFHK Helsinki, EFIT Kitee, EFJO Joensuu, jne. Tiesithän sen, että maisema voi olla ihan missä kansiossa tahansa - vaikka kokonaan eri kovalevylläkin. Sen sijaan koneiden pitää sijaita Aircraft-kansiossa.

Pekka

Tässä sulle hyvä pieni ohjelma ACA2007 light, jolla voi helposti testata mikä on vikana, kun kone ei toimi:

http://aifs.pvdveen.net/

Ja tässä taas ohjelma, jolla saa sceneryt (ja vähän muutakin) kuriin:

FlightSimManager. Ohjelma löytyy esimerkiksi AvSimistä nimellä fsm285.zip. Tuo ohjelman uusinkin versio on jo pari vuotta vanha, ja ohjelma kieltäytyy käynnistymästä ellei sitä ole asennettu oletuskansioon C:-asemalle:
C:\Program Files\Ranainside\FlightSimManager\. Senkin käynnistymättömyyden voi tosin kiertää temppuilemalla Windowsin komentokielellä, joka on oikeastaan ihan sama kuin vanhassa DOSsissa. Tällainen vanha mies kuten minä muistaa nuo vanhat asiat paremmin kuin uudet. Grin

Jostain syystä ohjelman tekijän Rana Hossainin sivut eivät ole enää toiminnassa eikä tekijä vastaa sähköpostiviesteihin. Lieneekö kuollut (olen nähnyt kuvan miehestä ja sen mukaan hän on jo ikämiehiä kuten mekin).

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Esa Sulanko
Offline Offline

Posts: 2338
Date Registered: 28.06.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #12 on: 25.05.08, 14:41 »

Kiitos Pekka vinkistä.
Ensiksi heitin ne  Ad On Scerery:ssä olevat dubletit pois.
Sitten imuroin sieltä linkittämältäsi sivulta filet:
1. FP_ES9_FSX
2. ACA2007_Light
Laitan ne toistaiseksi tonne jömmaan, kunnes ymmärrän niiden merkityksen.

Mutta tätä FreeZ sceneryä en löydä sillä vainukoirallakaan.
Installeri sanoo, että se on jo installoitu, mutta mihin?

M.V.H:                       
Esa    "Emeritus Tribolog"                      

HPE-120sc. Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860@2.80GHz. 2048MB DDR-SDRAM(1333MHz) x3=600BG
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5366
Date Registered: 14.12.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #13 on: 25.05.08, 16:05 »

...

Mutta tätä FreeZ sceneryä en löydä sillä vainukoirallakaan.
Installeri sanoo, että se on jo installoitu, mutta mihin?

Jos se tekee oletuksena kansion Freez, niin asiahan on helppo. Käynnistät vaikka Resurssienhallinnan, joka sulla tuolla näytää olevan kuvissa. Sieltä painat Etsi (sulla tosin siellä on jollain ihmekielellä sök..sökö... - no sitä kuitenkin). Sitten napsautat vihreää nuolta vasemmassa reunassa, jossa lukee Kaikki tiedostot ja kansiot (mitä hittoa se nyt ruotsiksi olikaan...?). Ja kirjoitat kohtaan Tiedostonimi tai sen osa (den är också nogonting på svenska) sen Freez. Lopuksi valitset levyaseman, jolta etsitään. Ilmestyy lista kansioita tai tiedostoja, joiden nimi on Freez tai joiden nimessä se on osana.

Mikäli se maisema on tuon nimisessä kansiossa levylläsi, kyllä löytyy.

Pekka


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Esa Sulanko
Offline Offline

Posts: 2338
Date Registered: 28.06.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #14 on: 25.05.08, 16:19 »

Juu, mutta!
Tällä konstilla olen kokeillut jo useamman kerran ja tuloksena, koko koneen läpikäytyä, tyhjä valkoinen ruutu ja koira heiluttaa vain päätään.

p.s.
Tuossa ensimmäisessä kuvassa, jonka laitoin, näyttäisi olevan siinä ohjelmalistassa se FreeZ ja siinä niitä Adobe ikoneja. Kuitenkaan se vainukoira ei löydä mitään.
« Last Edit: 25.05.08, 16:26 by Esa Sulanko »

M.V.H:                       
Esa    "Emeritus Tribolog"                      

HPE-120sc. Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860@2.80GHz. 2048MB DDR-SDRAM(1333MHz) x3=600BG
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5366
Date Registered: 14.12.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #15 on: 25.05.08, 19:22 »

Nuo näyttäisivät olevan levyllä E: . Jospa se on asentunut levylle C:? Etsinnän kohteeksi voisi laittaa jonkun sellaisen tiedoston nimen, joka varmasti on siellä asennuksessa. Minulla tuota ei ole asennettuna, joten en tiedä niistä mitään. Muut voinevat auttaa tässä.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Esa Sulanko
Offline Offline

Posts: 2338
Date Registered: 28.06.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #16 on: 27.05.08, 09:54 »

Kiitoxeni jälleen sinulle Pekka neuvoistasi.
Se OLI tosiaankin siellä C: levyllä, josta sen hirellä raahasin, ensin kirjoituspöydälle ja siitä sitten sinne E: levylle Sveitsin mappiin.

Tämän näköiseltä se vaikuttaa:


[ attachment removed / expired ]

M.V.H:                       
Esa    "Emeritus Tribolog"                      

HPE-120sc. Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860@2.80GHz. 2048MB DDR-SDRAM(1333MHz) x3=600BG
Esa Sulanko
Offline Offline

Posts: 2338
Date Registered: 28.06.05

Re: Zurich Freeware maisema(FreeZ)
« Reply #17 on: 27.05.08, 10:49 »

Laitetaanpas vielä toinenkin kuva.


[ attachment removed / expired ]

M.V.H:                       
Esa    "Emeritus Tribolog"                      

HPE-120sc. Intel(R) Core(TM) i7 CPU 860@2.80GHz. 2048MB DDR-SDRAM(1333MHz) x3=600BG
Pages: [1] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1