FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
26.07.17, 14:41

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Kysymyksiä FSX:stä
:  

« previous thread next thread »
Pages: [1] 2 3 ... 51 Reply Print
Author Topic: Kysymyksiä FSX:stä  (Read 93907 times)
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Kysymyksiä FSX:stä
« on: 03.06.08, 14:30 »

1. Pitääkö FSX:ssä lennettävienkin koneiden texturet olla muodossa DXT3 (Kuten AI-koneiden.)?

2. Mikä on FSX:ssä näppäimistössä sellainen näppäinyhdistelmä, jolla voi katsoa lähistöllä olevia AI-koneita? FS9:ssä vastaava on Ctrl+W.

3. Toimiiko POSKY:n 757 myös FSX:ssä?

EDIT: Jos muillekin sopii, tämä voisi olla sellainen "yleinen aihe" eli tänne voisi kirjoitella kysymyksiään, aina kun on jotain kysyttävää FSX:stä?
Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1 on: 03.06.08, 14:42 »

1. Pitääkö FSX:ssä lennettävienkin koneiden texturet olla muodossa DXT3 (Kuten AI-koneiden.)?
...
AI-koneiden ja lennettävien koneiden tekstuurien muotojen eriäväisyyksillä ei ole väliä, kunhan tekstuurit ovat ns. "extended bitmappeja", eli käytännössä DXT1, DXT3, 32bit, jnejnejne...
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #2 on: 03.06.08, 14:44 »

Vielä yksi.

Pitääkö VC-texturet laittaa samaan texture-kansioon kuin ulkotexturitkin, vai johonkin muualle?
Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #3 on: 03.06.08, 14:45 »

...
Pitääkö VC-texturet laittaa samaan texture-kansioon kuin ulkotexturitkin, vai johonkin muualle?
Kaikki koneiden tekstuurit menevät samaan kansioon, oli ulko- tai sisäpuolella  Grin
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #4 on: 03.06.08, 16:15 »

Tässä tällainen ongelma.

Tämän viestin ymmärrän, eli A321-kansiossa on jotain päällekkäisiä tiedostonimiä, ja niiden pitäisi olla erinimisiä.
[ attachment removed / expired ]

Mutta tässä A321-kansio. Minä en ainakaan näe mitään päällekkäisiä nimiä.
[ attachment removed / expired ]

Tämä ongelma tuli sen jälkeen, kun asensin Finnairin repaintin.

EDIT: Ensimmäinen kuva vaihdettu parempaan.
« Last Edit: 03.06.08, 16:19 by Elias Lohilahti »
akos
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #5 on: 03.06.08, 16:25 »

Joo, no sinulla on varmaankin tuolla Finnairin paintilla sama title-kohta aircraft.cfg:ssä, kuin jollakin toisella maalauksella.

Oskari.
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #6 on: 03.06.08, 16:31 »

Ei ollut, mutta nyt se toimii. title-kohta oli Finnairin paintilla Airbus A321. Muilla se oli Airbus A321 paintx (X:n kohdalla joku numero.). Laitoin Finnairille nyt nimen Airbus A321 paint Finnair.

Eikös jollakin ollut kuvasarjaakin FSX:stä POSKY:n Finnair 757:llä. Minä en ole Ainakaan saanut sitä vielä toimimaan.
Hannu Kuha
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 18.06.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #7 on: 03.06.08, 16:45 »

3. Toimiiko POSKY:n 757 myös FSX:ssä?

Mulla ainakin toimii toi POSKY:n 757. Avsimistä saat semmosen modijutun jolla saat jetbridget eli putket kylkeen. Panelina toimii hätätilassa simun oman 737-800:n paneeli, mutta muitakin on saatavilla.
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #8 on: 03.06.08, 16:59 »

Mulla ainakin toimii toi POSKY:n 757. Avsimistä saat semmosen modijutun jolla saat jetbridget eli putket kylkeen. Panelina toimii hätätilassa simun oman 737-800:n paneeli, mutta muitakin on saatavilla.

Minä en löytänyt sitä vaikka kuinka etsin. Voisitko laittaa vaikka linkin?
Hannu Kuha
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 18.06.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #9 on: 03.06.08, 17:05 »

korjaan. olikin flightsim.com. Embarrassed Embarrassed mutta mulla on toi. laitanko sähköpostina?voit laittaa osoitteesi yksityisviestinä.
akos
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #10 on: 03.06.08, 17:29 »

Ei ollut, mutta nyt se toimii. title-kohta oli Finnairin paintilla Airbus A321. Muilla se oli Airbus A321 paintx (X:n kohdalla joku numero.). Laitoin Finnairille nyt nimen Airbus A321 paint Finnair.
Mä voisin lyödä vaikka pikkasen vetoa siitä, että sen A321:n ensimmäisen paintin title on justiinsa tuo "Airbus A321", sillä esim. fs9:n default 737:ssa noi titlet menee samalla logiikalla. Eli ekana "Boeing 737-400", sitten "Boeing 737-400 Paint1", "Boeing 737-400 Paint2" jne. Wink

Oskari.
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #11 on: 03.06.08, 17:36 »

Ei ole ensimmäinen mutta kolmas olikin. Embarrassed Texture-kansiot on nimetty aika ihmeellisesti. Ensin on texture 2, sitten 4, ja sitten 5. Eikös ne yleensä mene texture, .1 ja .2?
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #12 on: 04.06.08, 09:15 »

2. Mikä on FSX:ssä näppäimistössä sellainen näppäinyhdistelmä, jolla voi katsoa lähistöllä olevia AI-koneita? FS9:ssä vastaava on Ctrl+W.

Eikös tätä kukaan tiedä? Eli sellainen pikanäppäinyhdistelmä, nimittäin niitähän voi katsoa sillä tavalla, että painaa oikealla hiirennäppäimellä simun ruutua, mikä on siinä avoinna, ja valitsee sieltä Air Traffic ja jonkun koneen, mutta jos on kentällä ja sen lähistöllä paljon koneita, niin kaikki ei näy siinä listassa, eikä auta vaikka hiiren rullalla rullaa alaspäin. Esim. äsken Köln-Bonnilla klo 21 oli UPS:n 767, mutta Air Traffic-lista loppui Ryanairin 737-800W:hen. (Ymmärsikö kukaan?)

EDIT: Toimiiko Mitkään FS9-sceneryt FSX:ssä?

Ja mikä on vikana, kun muuten koko FS9:lle tehty POSKY:n 757 toimii, mutta VC-texturet ei?
« Last Edit: 04.06.08, 11:00 by Elias Lohilahti »
dc10-30
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #13 on: 04.06.08, 11:15 »

Tila ei riitä niiden kaikkien ai koneiden näyttämiseen listassa. Ne on kyllä kaikki siinä mutta se lista jää osittain ruudun ulkopuolelle.
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #14 on: 04.06.08, 11:28 »

Tila ei riitä niiden kaikkien ai koneiden näyttämiseen listassa. Ne on kyllä kaikki siinä mutta se lista jää osittain ruudun ulkopuolelle.

Niin mikä on sitten se pikanäppäin jolla voi katsoa kaikki? FS9:ssä Ctrl+W.

EDIT:
Ja mikä on vikana, kun muuten koko FS9:lle tehty POSKY:n 757 toimii, mutta VC-texturet ei?

Pitäisikö VC asentaa jotenkin muutenkin, kuin vain heittää texturet texture-kansioon? Pitääkö muokata vaikka Aircraft.cfg:tä? Tai pitääkö texturet olla eri muodossa? (DDS?)
« Last Edit: 04.06.08, 11:54 by Elias Lohilahti »
dc10-30
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #15 on: 04.06.08, 11:55 »

Katso sieltä pikanäppäin luettelosta, tai kokeile tuota samaa Ctrl+W. Ne VC tekstuurit pitää laittaa sinne paneelin kanssa samaan kansioon tietysti, eikä maalauksen/textuurin kansioon.
Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #16 on: 04.06.08, 11:56 »

Miten nuo poskyn VC-tekstuurit eivät toimi? Ovatko suttuisia tjsp., vai eivätkö toimi ollenkaan? Lähetä vaikka kuva.
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #17 on: 04.06.08, 12:00 »

Katso sieltä pikanäppäin luettelosta, tai kokeile tuota samaa Ctrl+W. Ne VC tekstuurit pitää laittaa sinne paneelin kanssa samaan kansioon tietysti, eikä maalauksen/textuurin kansioon.

Ctrl+W ei toimi. Otto tais sanoa, että samaan texture-kansioon laitetaan. Ja pitääkö sitten muokata panel.cfg:tä?

EDIT:
Kaikki koneiden tekstuurit menevät samaan kansioon, oli ulko- tai sisäpuolella Grin
Otto Nieminen
Offline Offline

Posts: 7596
Date Registered: 06.02.06

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #18 on: 04.06.08, 12:02 »

Siis nimenomaan VCn tekstuurit menevät paintin kanssa samaan kansioon, mutta jos 2D-paneelissa on sivunäkymiä ne menevät paneelikansioon  Smiley
dc10-30
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #19 on: 04.06.08, 12:05 »

Ei tarvitse muokata mitään, vaan laita ainoastaan ne VC: n tekstuurit sinne paneeli kansioon ja se siitä. Pitäisi toimia  thmbup
Mistä se VC/modelli (VC on koodattu modelliin) muka tietää minkä niminen texture kansio on, jotta se osaisi hakea ne tekstuurit oikeasta kansiosta?
Pages: [1] 2 3 ... 51 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1