FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.09.17, 22:29

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Kysymyksiä FSX:stä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 51 Reply Print
Author Topic: Kysymyksiä FSX:stä  (Read 96140 times)
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #340 on: 06.03.13, 14:18 »

Muuten onko semmosta ohjelmaa millä voi suunnitella/tehdä VFR reittejä?

Topias Rossi
Offline Offline

Posts: 339
Date Registered: 22.01.11

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #341 on: 06.03.13, 14:51 »

Muuten onko semmosta ohjelmaa millä voi suunnitella/tehdä VFR reittejä?
Jaa'a kuule... Mun mielestä on kyllä ainakin kaikista helpointa itse plaanata. Kato vaikka Google Earthista maamerkkejä yms. ja niiden mukaan suunnistat.


Kyllä se lehmäkin lentää kun sille tarpeeksi vauhtia antaa...
Tiesin että lukisit tämän
Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #342 on: 06.03.13, 14:57 »

Jaa'a kuule... Mun mielestä on kyllä ainakin kaikista helpointa itse plaanata. Kato vaikka Google Earthista maamerkkejä yms. ja niiden mukaan suunnistat.

Esim Ahmosuo - Vesaperä- Eskoperä - Räinäperä- Ahmosuo..

jari

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Heikki Tyni
Offline Offline

Posts: 83
Date Registered: 17.03.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #343 on: 06.03.13, 17:23 »

Esim Ahmosuo - Vesaperä- Eskoperä - Räinäperä- Ahmosuo..

jari

http://www.tasoftware.co.uk/

Tätä ainakin mainostetaan VFR suunnittelu ohjelmaksi, ja on ilmainen.
Jani Kiviniemi
Offline Offline

Posts: 45
Date Registered: 01.10.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #344 on: 08.03.13, 12:10 »

Tervehys taas

Eli tässä aikaisemmin kerroin että ongelmana on nyt simun jatkuva kaatuilu ja asensin sen tässä pari päivää sitten taas uudelleen mutta ei mitään vaikutusta eli kaatuilu jatkuu edelleen  Angry
ja peli pysyy päällä yleensä sellainen 15-30min jonka jälkeen kaatuu ja tulee ilmoitus että peli lakkasi toimimasta  Undecided

Nyt olis oikeesti kaikki mahdolliset neuvot tarpeen et mikä ihme sen aiheuttaa  Embarrassed

t.
Jani
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #345 on: 08.03.13, 12:14 »

SP1+SP2 asennettu? Uiautomationcore.dll laitettu simun juurikansioon? Kaatuuko tietyssä paikassa/tilanteessa vai sattumanvaraisesti ympäri maailmaa? Antaako virheilmoitus mitään tietoa jostain tiedostosta, joka aiheutti kaatumisen?
Jani Kiviniemi
Offline Offline

Posts: 45
Date Registered: 01.10.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #346 on: 08.03.13, 14:11 »

SP1+SP2 asennettu? Uiautomationcore.dll laitettu simun juurikansioon? Kaatuuko tietyssä paikassa/tilanteessa vai sattumanvaraisesti ympäri maailmaa? Antaako virheilmoitus mitään tietoa jostain tiedostosta, joka aiheutti kaatumisen?

Acceleration on asennettu,Uiautomationcore.dll ja kyllä se on juurikansiossa ja kaatuu sattuman varaisesti ympäri maailmaa mut aina kestää sen 15-30min ennenkuin kaatuu.

tulee tällainen ilmoitus:
ohjelma keskeytti ohjalman vierheettömän toiminnan,windows sulkee ohjelman ja ilmoittaa onko ongelmaan ratkaisua
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #347 on: 08.03.13, 14:44 »

Paljonko sulla on keskusmuistia? Mitä "Windows Task Manager" (Ctrl+Alt+Delete) näyttää muistin kulutukseksi (Performance - Memory) ennen kaatumista?

Ei tuo muistin loppuminen välttämättä ole syy kaatumisiisi, mutta se on mahdollinen jos simussa on tavaraa tarpeeksi tai joutavia taustaohjelmia pyörimässä.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jani Kiviniemi
Offline Offline

Posts: 45
Date Registered: 01.10.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #348 on: 08.03.13, 15:02 »

Paljonko sulla on keskusmuistia? Mitä "Windows Task Manager" (Ctrl+Alt+Delete) näyttää muistin kulutukseksi (Performance - Memory) ennen kaatumista?

Ei tuo muistin loppuminen välttämättä ole syy kaatumisiisi, mutta se on mahdollinen jos simussa on tavaraa tarpeeksi tai joutavia taustaohjelmia pyörimässä.



muistia on 8Gt ja niin kunpa osais aavistaa koska kaatuu niin vois katela muistin tilanetta,noh alanpas seuraamaan sitä lennon aikana ja mulla ei ole mitään tausta ohjelmia päällä muutakuin active sky mutta kaataa pelin vaikka sekään ei olis päällä ja avast virusohjelmastaki on taustasuojaus pois päältä simuilun aikana,mutta mutta tässä mietittyäni niin alkais haiskahtaan ultimate terrain X joka tämän vois aiheuttaa...alan poistaan sen ja kokeilen miten käy
Rolf Niemi
Offline Offline

Posts: 1861
Date Registered: 14.02.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #349 on: 08.03.13, 21:35 »


Jani Kiviniemi
Offline Offline

Posts: 45
Date Registered: 01.10.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #350 on: 09.03.13, 06:44 »


Huomenta ja kiitos jo kaikista neuvoista  thmbup

Usepools oli 1 ja muutin nyt 0
HIGHMEFIX on 1

Hommasin eilen mega Dubain ja sielläkin sama ongelma jatkui ja kun seurasin muistin tilannetta niin Dubaissa näytti muistia 1.3-1.4 Gt vapaana ja samaa näytti pelin kaatuessa.
poistin Ultimate terrain X ja tänään sit iltapäivällä alan kokeileen et oliko vaikutusta ja ihmetyttää et miksi terrain x sit kaatas simun.
Jani Kiviniemi
Offline Offline

Posts: 45
Date Registered: 01.10.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #351 on: 09.03.13, 20:11 »

Iltaa  Smiley
noh eihän täs tilanteessa ole kyllä mitään hymyilemisen aihetta eli simu kaatuilee edelleen vaikka poistin ultimate terrain X mut mietin et vanhala koneela ei ollut tätä kaatumis ongelmaa ja siihen en asentanut Acceleration lisälevyä vain pelkästään service packit.
ja nyt varsinki kun on päässyt pmdg koneen kans tilanteeseen että sen kans jo pärjää  Grin niin ei jaksais alkaa kokeileen default koneela et kaatuuko(liian tylsää lentämistä)

Taidan taas kylmästi poistaa simun ja kaikki mahdolliset siihen liittyvät ja alkaa aamulla asentaan uudelleen(huoh) ja mähän saikin ohjeita siihen et miten asennetaan service pacit(uudelle harrastajalle apua keskustelussa) toivotaan että tästä olis apua ongelmaan  thmbup
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #352 on: 09.03.13, 20:26 »

Tossa vaiheessa kannattaa jo asentaa Windows uudestaan formatoidulle osiolle.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #353 on: 10.03.13, 09:10 »

Ja se FSX kannattaa myös asentaa ohjeiden mukaan. Sellaiset löytyvät esimerkiksi täältä: http://www.simforums.com/forums/topic29041.html

Tuon mukaan olen asentanut FSX:n kaksi kertaa. Ensin edellisen koneeseen ja sitten tähän uuteen. Mitään suurempia ongelmia simun kanssa ei ole esiintynyt. Koska minulla on tapana laajentaa tätä (jopa liikaakin - parhaimmillaan/pahimmillaan yli 200 gigaa FSX-tavaraa on ollut levyllä) ainoa suurempi ongelma on ollut keskusmuistin kertakaikkinen loppuminen pari kertaa tietyissä paikoissa. Edellisessä koneessa oli "vain" 4 GB keskusmuistia ja siinä muistin "ohiajo" aiheutti koko systeemin kaatumisen. Nyt keskusmuistia on 16 gigaa ja 64-bittinen käyttis porskuttaa vielä senkin jälkeen, kun 32-bittinen FSX on tullut rajoilleen. Se näkyy siten, että ruudunpäivitys putoaa alle 1 fps ja lentämisestä tulee mahdotonta. Toki syy tuohon voi olla muukin kuin muistin loppuminen, mutta Task Managerin mukaan muistinkäyttö liittyy tähän selvästi.

Luin jostain, että Windows 7 on muistisyöppö enkä tosiaan ole onnistunut saamaan sen muistinkulutusta lähellekään 1 GB:n rajaa (siis pelkkä käyttis ja sen vaatimat ohjelmat ladattuina), vaikka olen mielestäni käyttänyt kaikki mahdolliset twiikit mitä netistä löytyy. Pitäisiköhän sittenkin siirtyä Windows 8:iin vaikka en pidäkään sen käyttöliittymästä? Se toimii kuulemma paljon pienemmällä keskusmuistin tarpeella koska osaa itse sammuuttaa taustaohjelmiaan silloin, kun niitä ei tarvita. Tuo IObitin Gamebooster myös auttaa jonkin verran tässä suhteessa. Nuo ovat tosin netistä luettuja asioita, joihin pitää suhtautua tietyllä varauksella.

Luin myös huhun, jonka mukaan Lockheed olisi siirtämässä Prepar 3D-simuaan 64-bittiselle alustalle eli kirjoittamassa koodia uusiksi. Se ratkaisisi tehon tarpeen ongelmat, kun simu voisi aidosti hyödyntää kaikkia ytimiä. Samalla jäisi tämä keskusmuistin vähyyteen liityvä ongelma pois. 4 gigatavua alkaa yksinkertaisesti olemaan liian vähän joillekin ohjelmille (32-bittiset ohjelmat eivät tosin taida käytännössä pystyä käyttämään edes yli 3 gigaa ja senkin vain kikkailemalla, jos käyttis on 32-bittinen? Teoriassa yläraja on 4 GB).

Pekka
« Last Edit: 10.03.13, 09:35 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 966
Date Registered: 11.12.11

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #354 on: 10.03.13, 12:03 »

Onkelma: Pedaalit liikuttelevat peräsintä ja etupyörää ihan miten sattuu. Muissa simulaattoreissa ei ongelmaa esiinny... ideoita?

i5 3,3GHz | 8GB DDR4 | GeForce GTX 970 4GB | WIN10 64bit | 1TB + 128GB SSD | Samsung 27" curved | Thrustmaster HOTAS Warthog USB | TrackIR5 + Track Clip Pro | CH Pro Pedals | Razer Black Shark Headset
Donald
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #355 on: 10.03.13, 13:43 »

Nullzonet, kalibrointi?
Jarkko Kautto
Offline Offline

Posts: 562
Date Registered: 26.12.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #356 on: 11.03.13, 14:44 »

Mie asensin tässä vähän aikaa sitten Helsingin photosceneryn ja Helsingin maamerkit. Mutta sitten iski ongelma. FSX:n default Hartwall areena ja Olympiastadion on nyt päällekkäin näiden asennettujen maamerkkien kanssa. Miten voi poistaa default maamerkkejä?



[ attachment removed / expired ]


[ attachment removed / expired ]

Intel Core i5-3350P | NVIDIA GTX1050 TI 4 GB | 8 GB DDR3 1600 MHz | Kingston HyperX 3K 240 GB SSD | 1 TB 7200 RPM SATA | Win 10
 
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #357 on: 11.03.13, 14:48 »

Minkälainen järjestys scenery libraryssä?

ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Jarkko Kautto
Offline Offline

Posts: 562
Date Registered: 26.12.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #358 on: 11.03.13, 18:31 »

Minkälainen järjestys scenery libraryssä?
Minkälainen sen pitäisi olla?

Intel Core i5-3350P | NVIDIA GTX1050 TI 4 GB | 8 GB DDR3 1600 MHz | Kingston HyperX 3K 240 GB SSD | 1 TB 7200 RPM SATA | Win 10
 
Jani Kiviniemi
Offline Offline

Posts: 45
Date Registered: 01.10.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #359 on: 13.03.13, 16:32 »

Iltaa ja nyt on kerrottavana mukavia uutisia  thmbup
Eli nyt tehdyn simun asennuksen jälkeen kaikki on pelannut ongelmitta  Grin
ja olen tosissaan koittanut kaataa simua mut ei kaadu  Wink

Mut sitten yks kysymys eli kun kaverin kans lennetään verkossa ja kun alussa yritetään laittaa koneet kentällä esim.portille tai jonnekki parkkiin niin aina tulee joko kiitoradalle tai jopa toisen kone ilmaan vaikka kenttä asetuksissa valittu näitä edellä mainittuja paikkoja  Shocked
Pages: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 51 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1