FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.07.17, 14:57

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Kysymyksiä FSX:stä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 51 Reply Print
Author Topic: Kysymyksiä FSX:stä  (Read 93822 times)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #460 on: 28.04.13, 10:32 »

Tumi, on paljon mahdollista, että olet ihan huomioimatta tehnyt jotain, joka rikkoi FSX:n. Tai mahdollisesti kovalevy on niin pirstaloitunut ettei se käynnisty, yms. Kyllä FSX:n toimimattomuudelle syitä löytyy, jos aletaan kaivamaan Wink

Sulla taisi olla tuolla Program Filesissa FSX asennettuna. Asenna ehdottomasti muualle, sillä tuon kansion suojauksia ei ilmeisesti Windows 7:ssa mitenkään pysty ohittamaan täydellisesti ja siksi on aina välttämätöntä, että simua ei asenneta muualle. Voi hyvinkin johtua siitä, ettei se suostu käynnistymään, vaikka ennen onkin suostunut.
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #461 on: 28.04.13, 10:39 »

Jos se on vielä asennettuna, niin kai siinä tulee jonkinsortin viesti miksi se ei vastaa? Hankalaa neuvoa kun ei tiedä mikä osa tarkalleen jumittaa.

FSX ei tosiaankaan kannata asentaa sinne vakiopolkuun, eli Program Files(x86) kansioon. Sillä on windowsissa jotain erikoisoikeuksia (suojauksia) joka voi saada hommat kusemaan. Jos kerran lennät ihan defusimulla, suosittelen että poistat FSX ohjauspaneelin kautta, jotta ei rekisteriin jää merkintöjä, sitten asennat sen esim C:\FSX kansioon, ja muistat tietenkin päivittää SP2 versioon (joko Acceleration lisäosa tai erikseen FSX -> SP1 -> SP2)

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #462 on: 28.04.13, 14:21 »

Jos se on vielä asennettuna, niin kai siinä tulee jonkinsortin viesti miksi se ei vastaa? Hankalaa neuvoa kun ei tiedä mikä osa tarkalleen jumittaa.

FSX ei tosiaankaan kannata asentaa sinne vakiopolkuun, eli Program Files(x86) kansioon. Sillä on windowsissa jotain erikoisoikeuksia (suojauksia) joka voi saada hommat kusemaan. Jos kerran lennät ihan defusimulla, suosittelen että poistat FSX ohjauspaneelin kautta, jotta ei rekisteriin jää merkintöjä, sitten asennat sen esim C:\FSX kansioon, ja muistat tietenkin päivittää SP2 versioon (joko Acceleration lisäosa tai erikseen FSX -> SP1 -> SP2)

Juu ei, ei tule mitään viestiä miksi ei käynnisty. Se vaan jää junnaamaan siihen aloituskuvaan, jonka postasinkin aiemmin.

Nuo SP1 ja 2 mulla toki olikin. Pitääkö ne asentaa uudelleen jos muutan FSX:n omaan kansioon, vai riittääkö, että ne siirtää sinne?

"Pää pilvissä, jalat maassa."
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #463 on: 28.04.13, 14:55 »

Nuo SP1 ja 2 mulla toki olikin. Pitääkö ne asentaa uudelleen jos muutan FSX:n omaan kansioon, vai riittääkö, että ne siirtää sinne?


Mitä? Siis asennat FSX:n täysin alusta alkaen jokainen päivitys yms yksitellen. Mitään et voi "siirtää". En kyllä ymmärrä, mitä siirtämisellä nyt tarkoitat.

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #464 on: 28.04.13, 14:58 »

Mitä tulee FS2004:n ja FSX:n vakauteen olen oman kokemukseni mukaan sitä mieltä, että FSX toimii oikein asennettuna paljon vakaammin kuin FS2004.

Mitä tulee taas tuohon sinun ongelmaasi, oletko jo kokeillut repair-asennusta, jota joku päivä sitten ehdotin? Jos sekään ei toimi niin sitten varmaan uudelleen asennus on paikallaan. Kaikki merkit edellisestä asennuksesta pitää saada levyltä pois eli ensin Control-panelin kautta poisto "kaikkien taiteen sääntöjen mukaan" ja sitten loput "riekaleetkin" esimerkiksi CCleanerilla rekisteristä veks. Uudelleen asennus mieluimmin jonnekin muualle kuin oletuskansioon C:\Program Files (86x)\... Minulla tämä on kokonaan toisella osiolla kohteessa D:\FSX.

Minä olen asentanut FSX:n kaksi kertaa ensin edelliselle koneelle ja sitten viime vuoden lopussa tälle uudelle. Olen toiminut näiden ohjeiden: http://www.simforums.com/forums/topic29041.html mukaan eikä mitää suurempia ongelmia ole tullut, vaikka FSX paisuu nytkin kuin pullataikina. Arvelen, että monet ongelmat johtuvat siitä, että FSX asennetaan vain tyrkkäämällä asennuslevy koneeseen sen enempiä miettimättä mitä ja missä järjestyksessä (FSX, SP1, SP2, Acceleration, SDK...) Niin ... ja Windows tykkää buuttaamisesta. Jokaisessa asennusvaiheessa pitää buutata niin maar... ja vielä välissä käynnistää se simu (oletan, että se siinä vaiheessa luo nuo asetustiedostonsa fsx.cfg, jne.). Jos vain heittää levyn toisensa perään ja lopulta aloittaa lentämisen jokin on voinut jo mennä pahasti pieleen ennen sitä. MicroSoft?

En suosittele mitään asennuksen kopiointia, vaan ihan täyttä uudelleen asennusta alusta alkaen. Se minkä voit kopioida sellaisenaan ovat esimerkiksi Airplanes-, Gauges- ja Effects-kansioiden sisällöt. Myös monet freeware-sceneryt (jotka tulevat zip-paketeissa ja joista näkee mitä ne sisältävät) voit kopioida sallaisenaan, jos ne eivät sisällä muualle sijoitettavia osia (paitsi jos selvität mitä ne ovat ja minne kuuluvat). Payware-kamat, jotka asennetaan jollain asennusohjelmalla kannattaa aina asentaa uudelleen omalta asennusmedialtaan. Tämä siksi, että niistä asennusohjelmista ei aina tiedä minne ne asentavat mitäkin.

Pekka
« Last Edit: 28.04.13, 15:04 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #465 on: 28.04.13, 19:46 »


Mitä? Siis asennat FSX:n täysin alusta alkaen jokainen päivitys yms yksitellen. Mitään et voi "siirtää". En kyllä ymmärrä, mitä siirtämisellä nyt tarkoitat.



Niin, kun poistin FSX:n, tuonne jäi nuo SP1 ja SP2. Josko ne voisi siirtää sinne tulevaan FSX -kansioon?

[ attachment removed / expired ]

"Pää pilvissä, jalat maassa."
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3820
Date Registered: 19.06.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #466 on: 28.04.13, 19:50 »

Niin, kun poistin FSX:n, tuonne jäi nuo SP1 ja SP2. Josko ne voisi siirtää sinne tulevaan FSX -kansioon?

Eikös nuo ole SP1 ja SP2-asennuspaketit? Ainakin koosta ja tiedostorakenteesta päätellen. Voihan ne laittaa talteen muuallekin kuin sinne FSX-kansioon. Kannattaa ottaa ylipäätään backupit noista simun tiedostoista talteen  thmbup
« Last Edit: 28.04.13, 19:54 by Mikael Leinonen »
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #467 on: 29.04.13, 05:13 »

Joo, nuo ovat SP1 ja SP2 päivitysten asennuspaketit. Niiden sijainnilla ei ole mitään merkitystä, vaan ne pitää suorittaa, jolloin ne päivittävät FSX:n. Toivottavasti olet ne suorittanut, etkä vain pitänyt FSX:n kansiossa.
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #468 on: 29.04.13, 19:59 »

Poistin FSX:n, ja asensin uudelleen ihan omaan kansioonsa C:lle. Kaikki meni hienosti, ja lopussa "completing setup...>building database...>loading... ja sitten jämähtää siihen. Tuossa se on pyörittänyt rinkulaa jo tunnin.

Ei tee edes pikakuvaketta työpöydälle.

Kokeilin huvikseni vielä SP1:stä ajaa, vaikka tiesin, ettei siitä mitään tule. Ilmoitteli, ettei voi suorittaa servicepackia, error se ja se.

Että näin.  Angry

"Pää pilvissä, jalat maassa."
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #469 on: 30.04.13, 04:44 »

Poistin FSX:n, ja asensin uudelleen ihan omaan kansioonsa C:lle. Kaikki meni hienosti, ja lopussa "completing setup...>building database...>loading... ja sitten jämähtää siihen. Tuossa se on pyörittänyt rinkulaa jo tunnin.

Ei tee edes pikakuvaketta työpöydälle.

Kokeilin huvikseni vielä SP1:stä ajaa, vaikka tiesin, ettei siitä mitään tule. Ilmoitteli, ettei voi suorittaa servicepackia, error se ja se.

Että näin.  Angry

Kai käynnistit koneen uudestaan FSX:n poistamisen jälkeen? Mitä virheilmoitusta tulee SP1:n kanssa? Error se ja se ei kerro meille mitään.
Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #470 on: 30.04.13, 11:42 »

Niin vähän riippuu mitä herjaa.

Tuossa sivusta jotai voi tutkia, riippuen tietty mikä vikakoodi sulla on..

http://support.microsoft.com/kb/910816/fi

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Mikko Pystynen
Offline Offline

Posts: 5
Date Registered: 14.03.11

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #471 on: 30.04.13, 13:50 »

Yritys on myös ollut kova, mutta jotain vain en ymmärrä tehdä oikein. Uudelleen on asenneltu useampaan kertaan ja tämän sivun vinkkejä kokeiltu. Asennus onnistuu ongelmitta, mutta käynistäessä antaa edelleen tuon aiemmin postaamani virheilmoituksen. Onneksi on vappu, muuten alkaisi jurppia koko touhu...
Mikael Leinonen
Offline Offline

Posts: 3820
Date Registered: 19.06.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #472 on: 30.04.13, 14:56 »

Yritys on myös ollut kova, mutta jotain vain en ymmärrä tehdä oikein. Uudelleen on asenneltu useampaan kertaan ja tämän sivun vinkkejä kokeiltu. Asennus onnistuu ongelmitta, mutta käynistäessä antaa edelleen tuon aiemmin postaamani virheilmoituksen. Onneksi on vappu, muuten alkaisi jurppia koko touhu...

Nämä ovat välillä "henkimaailman juttuja", eikä tolkkua saa  Undecided Luulen että käyttöjärjestelmään on kuitenkin jäänyt erinäisiä merkintöjä sotkemaan.
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #473 on: 30.04.13, 19:39 »

Virhekoodeja en nyt ottanut ylös, mutta kokeilin CCleanerilla putsailla konetta kun ensin olin poistanut FSX:n. Taas uudelleenkäynnistys, ja FSX:n uudelleenasennus. Sitten vielä SP1 ja SP2 uudelleenkäynnistyksen jälkeen, ongelmitta - ei virheilmoituksia. Ei edelleenkään tee pikakuvaketta työpöydälle, eikä käynnisty muullakaan konstilla.

No, sitten kokeilin asentaa FSX:n tuohon läppärille. Kaikki meni taas hyvin ihan aktivointiin saakka. Ja sitten tuli se ilmoitus, jota jo taannoin jo vähän odottelinkin:

[ attachment removed / expired ]

Hommasin paketin "käytettynä", joten en nyt tiedä, montako kertaa tuon voi ladata uudestaan. Pöytäkoneelle yritin asentaa uudelleen jotain kolme kertaa, ja nyt läppärille sen neljännen.

Niin kuin aiemmin arvelin, kilometrit tuli täyteen. Siirryn takaisin FS2004:ään.

"Pää pilvissä, jalat maassa."
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #474 on: 30.04.13, 20:02 »

Miksi et aktivoi puhelimella, kuten tuo tarjoaa?
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #475 on: 01.05.13, 16:59 »

Miksi et aktivoi puhelimella, kuten tuo tarjoaa?

No kun siinä ylempänä sanotaan, että "If you believe you have received this message in error..."

En oikein usko, että se muuttaisi mitään, jos lataukset/aktivoinnit ovat tulleet täyteen.

"Pää pilvissä, jalat maassa."
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #476 on: 01.05.13, 17:52 »

No kun siinä ylempänä sanotaan, että "If you believe you have received this message in error..."

En oikein usko, että se muuttaisi mitään, jos lataukset/aktivoinnit ovat tulleet täyteen.


Ei siis kannata edes yrittää? Samaa se itse Windowskin tekee välillä. Puhelimella saa hyvin aktivoitua.
Tumi Hämäläinen
Offline Offline

Posts: 3581
Date Registered: 28.07.06

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #477 on: 01.05.13, 18:07 »


Ei siis kannata edes yrittää? Samaa se itse Windowskin tekee välillä. Puhelimella saa hyvin aktivoitua.

Niin no, siinä nyt on se vielä, että tuota puhelinaktivointia tarjottiin kun yritin asentaa läppärille. Pöytäkoneelle asennuksen yhteydessä tuota mahdollisuutta ei tarjottu, eli en siis päässyt edes siihen vaiheeseen. Läppärille en tuota ohjelmaa halua asentaa. Kysymys kuuluu, jos aktivoin puhelimella, toimiiko pöytäkoneen FSX sen jälkeen. Epäilen.

Ja toisaalta, minkälainen proseduuri tuo puhelinaktivointi on? En ole käyttänyt moista ikänä, enkä oikein halua tuhlata taaloja jos mitään varmaa lopputuloksesta ei ole.

Onko kellään FSX Deluxe Editionia jossa olisi vielä asennuksia jäljellä?

"Pää pilvissä, jalat maassa."
Miko Verno
Offline Offline

Posts: 3198
Date Registered: 21.11.10

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #478 on: 01.05.13, 18:30 »

Rajattomia kertoja ainakin itselläni on aktivoinnin suhteen. Asennettu vuoden 2007 jälkeen useaankin otteeseen.
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #479 on: 01.05.13, 18:50 »

Kysymys kuuluu, jos aktivoin puhelimella, toimiiko pöytäkoneen FSX sen jälkeen. Epäilen.

Ja toisaalta, minkälainen proseduuri tuo puhelinaktivointi on? En ole käyttänyt moista ikänä, enkä oikein halua tuhlata taaloja jos mitään varmaa lopputuloksesta ei ole.

Kyllä toimii vaikka 10 koneessa. Ei FSX käy tarkistamassa mitään aktivointia käytettäessä. Tarvitset sitä aktivointia vain, jotta saat ohjelman toimimaan koneella.

Jotain numeroiden näpyttelyä todennäköisesti tuo puhelinaktivointi kuten windowsin kanssa. Eli windows antaa numerosarjan jonka näpyttelet puhelimeen ja paluuna saat aktivointikoodin.
Pages: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 51 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1