FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.07.17, 12:34

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Kysymyksiä FSX:stä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 51 Reply Print
Author Topic: Kysymyksiä FSX:stä  (Read 93794 times)
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #680 on: 02.08.13, 08:08 »

Sikäli outoa ettei kaveri muka osaa englantia, kun tuolla V-Norwegianin foorumeillakin peeloilee samanlailla, mutta englanniksi. Ja vieläpä ihan ymmärrettävästi. Eli joko trollaaminen jatkuu edelleen, tai ei itsekään tajua osaavansa...  Tongue

Tai sitten vaan ADD/ADHD...  Tongue

EDIT: Pari näytettä Axulta VNAXin puolelta:


Olen aiemminkin maininnut Ettei minulla ole ADHD:tä! Enkä ole trolli. Eli tarkoitin että asia mistä en tajua pätkääkään, olisi kiva saada tietää suomeksi mikä se asia on. Eli tuo widescreenaspect. En tajua siitä yhtään mitään joten olisi kiva tietää suomeksi mittä se tekee.

Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #681 on: 02.08.13, 08:37 »

http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,106602.0.html Pieni foorumin haku olisi löytänyt tämän ketjun, pikaisesti sanottuna WideviewAspect säätää kuvasuhdetta...

ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Rolf Niemi
Offline Offline

Posts: 1844
Date Registered: 14.02.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #682 on: 02.08.13, 08:40 »

Laittamalla FSX.cfg:hen näin:

...
TextureMaxLoad=9
TransitionTime=4.000000
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=30
WideViewAspect=True
...

saat laajakuvamonitorissa laajemman näkymän ohjaamossa - erittäin käytännöllinen mm. isoissa matkustajakoneissa.

Kokeile itse ensin arvolla false ja muuta sen jälkeen true, niin ymmärrät, mistä on kyse.

Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #683 on: 02.08.13, 08:53 »

Laittamalla FSX.cfg:hen näin:

...
TextureMaxLoad=9
TransitionTime=4.000000
UPPER_FRAMERATE_LIMIT=30
WideViewAspect=True
...

saat laajakuvamonitorissa laajemman näkymän ohjaamossa - erittäin käytännöllinen mm. isoissa matkustajakoneissa.

Kokeile itse ensin arvolla false ja muuta sen jälkeen true, niin ymmärrät, mistä on kyse.

Mulla on Tämmönen neliön muotoinen näyttö. Eli ihan perus. Ei oo laajakuva.

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #684 on: 02.08.13, 09:52 »

Mulla on Tämmönen neliön muotoinen näyttö. Eli ihan perus. Ei oo laajakuva.

Siis perinteinen 4:3 kuvaruutu? No, sitten WideViewAspect = False tai koko rivi pois sieltä [Display]-osiosta (jos se on siellä).

Axu, mitä hakukonetta (Google, Altavista,...) muuten käytät vai etsitkö netistä asioita YouTuben avulla?

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #685 on: 02.08.13, 09:58 »

Siis perinteinen 4:3 kuvaruutu? No, sitten WideViewAspect = False tai koko rivi pois sieltä [Display]-osiosta (jos se on siellä).

Axu, mitä hakukonetta (Google, Altavista,...) muuten käytät vai etsitkö netistä asioita YouTuben avulla?

Pekka


Riippuu vähän. Tutoriaaleja YouTubessa Mut muuten Googlea. Eli poistan sitten sen WidevieW aspect Truen sieltä.

Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5224
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #686 on: 02.08.13, 14:01 »

Kokeile miten toimii.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #687 on: 02.08.13, 14:07 »

Kokeile miten toimii.



Kokeilin enkä huomannut eroa.

Donald
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #688 on: 02.08.13, 14:40 »

Kokeilin enkä huomannut eroa.

Sitten olet kirjoittanut komennon väärin .cfg-tiedostoon. Kyllä sen eron pitäisi huomata paljain silmin.
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #689 on: 02.08.13, 14:43 »

Sitten olet kirjoittanut komennon väärin .cfg-tiedostoon. Kyllä sen eron pitäisi huomata paljain silmin.


No mul ei oo laajakuvanäyttöö. Johtuuko se siitä?

Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #690 on: 02.08.13, 17:56 »

No mul ei oo laajakuvanäyttöö. Johtuuko se siitä?

Ei sillä ole mitään tekemistä, minkälainen näyttö sulla on. Jos sulla on se asetus True, niin FSX näkyy laajamuodossa ja jos sulla on False, niin se näkyy neliömuodossa (4:3). Huomaat sen vaikka ottamalla screenshotin kummallakin asetuksella VC:ssä 1.0 zoomilla ja vertailemalla niitä keskenään.
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #691 on: 05.08.13, 11:23 »

Sitten olet kirjoittanut komennon väärin .cfg-tiedostoon. Kyllä sen eron pitäisi huomata paljain silmin.


Pikkukoneilla en huomannut eroa, mutta NGX:n kanssa sen huomaa. Paljon helpompaa lentää kun näkee enemmän.  Smiley

Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3234
Date Registered: 06.12.10

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #692 on: 06.08.13, 06:45 »

Mikä mahtaa olla vikana kun koneet ovat niin "raskaita" rullata? Reinstallasin eilen FSX ja nyt ei tunnu mikään kone liikkuvan kunnolla. NGX esim. vaatii 40% että saan juuri ja juuri 5 gs ja että se lähtee hitaasti liikkeelle(GW 55.5). Sama Airbus Extendedin kanssa. Vaati 70% että lähti kone liikkeelle. Kenelläkään mitään havaintoa?

Lauri


FSLabs Support Team
Mikko Westerlund
Offline Offline

Posts: 904
Date Registered: 18.09.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #693 on: 06.08.13, 07:01 »

Rullausesteet otettu pois FMC:n valikosta?

Asus P8Z68 Deluxe, Intel i7 2600K 3,4Ghz, 16Gb 1600MHz, Asus ENGTX560 DCII TOP/2DI/1GD5, 21" BenQ, Win7@SSD, FSX, P3DV2, P3DV3
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3234
Date Registered: 06.12.10

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #694 on: 06.08.13, 07:04 »

Rullausesteet otettu pois FMC:n valikosta?

Jep. Jos paikallaan niin kone ei liiku.


FSLabs Support Team
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3234
Date Registered: 06.12.10

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #695 on: 06.08.13, 08:38 »

Jooh. Ongelma ratkesi kun pistin suojauksia pois FSX kansiolle ja vein FSX:n järjestelmän valvojana.

E: Tai sitten ei. Kyseinen ongelma tulee "välillä" taas Huh
« Last Edit: 06.08.13, 09:10 by Lauri Sivuoja »


FSLabs Support Team
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #696 on: 06.08.13, 18:31 »

Onkos ideoita mistä johtuu:
Asetukset tapissa. FPS 15.
Asetukset minimillä FPS 20.

Kyllä kai nyt "hieman" isompi ero pitäisi olla? Nyt ei ole väliä käytänkö täysiä asetuksia vai en. FPS pysyy lähes samana.

Onko kellään muulla samankaltaista kokoonpanoa koneessa, voisi hieman vertailla FPS:n muutoksia....

Vähän ärsyyttää, kun 800e kone lagaa samoilla asetuksilla kuin vanha läppärikin...

LAPL(S)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #697 on: 06.08.13, 18:37 »

Onkos ideoita mistä johtuu:
Asetukset tapissa. FPS 15.
Asetukset minimillä FPS 20.

Kyllä kai nyt "hieman" isompi ero pitäisi olla? Nyt ei ole väliä käytänkö täysiä asetuksia vai en. FPS pysyy lähes samana.

Onko kellään muulla samankaltaista kokoonpanoa koneessa, voisi hieman vertailla FPS:n muutoksia....

Vähän ärsyyttää, kun 800e kone lagaa samoilla asetuksilla kuin vanha läppärikin...

Kai olet käynyt täydet FSX:n asennus/säätöohjeet läpi. Sullahan oli vielä se HDDkin siinä SSD:n tilalla.

Tästä NickN:n ohjeistus alusta alkaen. http://www.simforums.com/forums/the-fsx-computer-system-the-bible-by-nickn_topic46211.html

Varmaan kannattaa alku hypätä yli suoraan FSX:n asennukseen. Sekin täytyy suorittaa erittäin tarkasti ohjeiden mukaan, jotta se varmasti asentuu kunnolla. Toki Windows täytyy valmistella FSX:lle myös ennen asennusta.
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #698 on: 06.08.13, 19:09 »

Quote
4. Install Acceleration which will install SP1/SP2 automatically. Launch FSX and let it complete the install and then boot the default flight. (DO NOT SKIP THIS) Once the flight fully loads continue to the next step
Vaikuttaako tuollainen FSX:n toimintaan niin paljon, että tiputtaisi frameja?

Tein nyt pienen testin:
Vanha PC vs. uusi. Tulokset olivat...
...mielenkiintoisia.

Vanha kone oli tasoissa uuden kanssa. Vanhassa oli hieman twiikattu CFG ja uudessa puhdas.

LAPL(S)
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6079
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #699 on: 06.08.13, 19:57 »

Vaikuttaako tuollainen FSX:n toimintaan niin paljon, että tiputtaisi frameja?

Voi vaikuttaa esim siten, että jokin paketti ei ole asentunut ja siten latautunut kunnolla. Tai sitten jos et asenna Accelerationia, järjestys on:

Asenna FSX
Käynnistä FSX ja lataa oletuslento
Käynnistä kone uudelleen
Asenna SP1
Käynnistä FSX ja lataa oletuslento
Käynnistä kone uudelleen
Asenna SP2
Käynnistä FSX ja lataa oletuslento
Käynnistä kone uudelleen

Ja jokainen kohta tulee ehdottomasti suorittaa, jotta asennus varmasti onnistuu kunnolla ja FSX lataa kaiken.

Ennen tämän vaiheen suorittamista FSX:ään ei tule asentaa yhtikäs mitään tai tehdä ainuttakaan muutosta.
Pages: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 51 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1