FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
22.09.17, 22:31

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Kysymyksiä FSX:stä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 51 Reply Print
Author Topic: Kysymyksiä FSX:stä  (Read 96141 times)
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #780 on: 31.08.13, 17:33 »

Kuinkas tärkeä näyttis on X:lle? Jos nyt vielä vähän rahaa satsaisi koneeseen ja katsoisi jos toimisi sitten kunnolla...

LAPL(S)
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 900
Date Registered: 03.07.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #781 on: 31.08.13, 18:45 »

Kuinkas tärkeä näyttis on X:lle? Jos nyt vielä vähän rahaa satsaisi koneeseen ja katsoisi jos toimisi sitten kunnolla...

Ei se näyttis nyt kovinkaan tärkeä ole. Etenkin kun miettii että fsx grafiikan laatu ei yllä mitenkään uusimpien pelien tasolle, koska jo maisemaa näyttikselle ei edes lataudu kovinkaan nopeasti. Eli maiseman vaihtelu ei ole kovinkaan yksityiskohtaista ja nopeatempoista, jolloin näyttikseltä vaaditaan paljon. Etenkin kun katson allekirjoitustasi, että sulla on GTX650, niin kyllä sen pitäisi mielestäni riittaa fsx käyttöön.

Hyvn näyttiksen edut tulevat lähinnä esille esimerkiksi first person shooter -peleissä, joissa tilanteet ovat nopeita ja maisema näytöllä vaihtuu nopeasti.


UPL
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #782 on: 01.09.13, 10:27 »

Ei se näyttis nyt kovinkaan tärkeä ole. Etenkin kun miettii että fsx grafiikan laatu ei yllä mitenkään uusimpien pelien tasolle, koska jo maisemaa näyttikselle ei edes lataudu kovinkaan nopeasti. Eli maiseman vaihtelu ei ole kovinkaan yksityiskohtaista ja nopeatempoista, jolloin näyttikseltä vaaditaan paljon. Etenkin kun katson allekirjoitustasi, että sulla on GTX650, niin kyllä sen pitäi       si mielestäni riittaa fsx käyttöön.

Hyvn näyttiksen edut tulevat lähinnä esille esimerkiksi first person shooter -peleissä, joissa tilanteet ovat nopeita ja maisema näytöllä vaihtuu nopeasti.
Totta, GTX 650:n pitäisi olla riittävä, Jimm's jopa myy konetta i5 4670k + GTX 650 kokoonpanolla pelikoneeksi.
Näyttis ei kuitenkaan ole riittävä edes FSX:lle, FPS 60 mutta scenery on täynnä mustia piikkejä "kunnon asetuksilla", eli ilmeisesti prossussa riittää tehoa mutta näytönohjain jää jalkoihin. (?)

Tollasta blurria tulee paljon.
[ attachment removed / expired ]
Mikä osa todennäköisesti aiheuttaa tuon? Näyttis ilmeisesti?
« Last Edit: 01.09.13, 10:40 by Kirmo Liukko »

LAPL(S)
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 900
Date Registered: 03.07.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #783 on: 01.09.13, 11:30 »

Prossusta ja muistista noi johtuu. Kannattaa säätää niitä asetuksia suosiolla vähän pienemmälle ja katsoa sitten tuleeko mustia piikkejä vielä. Blurraantuminen johtuu sitten taas prossusta, joka ei kerkiä päivittää maisemaa. Melkeinpä jokasella simuilijalla on tuo sceneryn latautuminen pienenä ongelmana etenkin tarkkojen photoscenejen kanssa. FSXhän päivittää siis maiseman asteittain, ensin epätarkan version ja jos riittää prossussa tehoja, niin siitä sitten tarkempaa ja tarkempaa versiota.

Näyttiksellä ei ole mitään tekoa tuon kanssa, sekun siirtää ja päivittää ainoastaan kuvan sun näytölles. Ei lataa sceneryä tai mitään muutakaan simun sisällä.

Jouka
« Last Edit: 01.09.13, 11:34 by Jouka Ahponen »


UPL
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #784 on: 02.09.13, 16:05 »

Prossusta ja muistista noi johtuu. Kannattaa säätää niitä asetuksia suosiolla vähän pienemmälle ja katsoa sitten tuleeko mustia piikkejä vielä. Blurraantuminen johtuu sitten taas prossusta, joka ei kerkiä päivittää maisemaa. Melkeinpä jokasella simuilijalla on tuo sceneryn latautuminen pienenä ongelmana etenkin tarkkojen photoscenejen kanssa. FSXhän päivittää siis maiseman asteittain, ensin epätarkan version ja jos riittää prossussa tehoja, niin siitä sitten tarkempaa ja tarkempaa versiota.

Näyttiksellä ei ole mitään tekoa tuon kanssa, sekun siirtää ja päivittää ainoastaan kuvan sun näytölles. Ei lataa sceneryä tai mitään muutakaan simun sisällä.

Jouka
Hyvä jos ei ole näyttiksestä kiinni! Muistia on koneessa 1x 8GB Kingston HyperX 1600Mhz CL9, vain yksi kampa siis. Auttaisiko toisen kamman ostaminen ja samalla tulisi Dual-Channel?

EDIT: Jos jota kuta kiinnostaa käytössä olevat asetukset:
[ attachment removed / expired ]
Vaikka olen jo kysynyt tämän kysymyksen: Minkä osan päivittäminen auttaisi sceneryn latautumiseen?
Voisiko FSGlobal olla FinlandX parempi vaihtoehto sceneryn latautumisen kannalta?
« Last Edit: 02.09.13, 17:36 by Kirmo Liukko »

LAPL(S)
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 900
Date Registered: 03.07.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #785 on: 02.09.13, 17:46 »

Auttaisiko toisen kamman ostaminen ja samalla tulisi Dual-Channel?

Ei auta. FSX pystyy käyttämään ainoastaan 4Gb muistia, koska se on 32-bittinen softa

Minkä osan päivittäminen auttaisi sceneryn latautumiseen?

Parilla tweakilla voit nopeuttaa sceneryn latausaikoja, mutta se on sitten frameista pois. Myöskin jos mahdollista niin aina voi koittaa hieman ylikellottaa prosessoria, mutta siihen sitten liittyy omat riskinsä. Enkä nyt usko että prossusta muutenkaan on kiinni, jos sulla kerta Haswell löytyy.

Tweakkeihin liittyen kannattaa tutustua esimerkiksi tähän sivustoon: http://kostasfsworld.wordpress.com/fsx-software-and-hardware-guide/


UPL
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #786 on: 03.09.13, 16:44 »

Ei auta. FSX pystyy käyttämään ainoastaan 4Gb muistia, koska se on 32-bittinen softa

Parilla tweakilla voit nopeuttaa sceneryn latausaikoja, mutta se on sitten frameista pois. Myöskin jos mahdollista niin aina voi koittaa hieman ylikellottaa prosessoria, mutta siihen sitten liittyy omat riskinsä. Enkä nyt usko että prossusta muutenkaan on kiinni, jos sulla kerta Haswell löytyy.

Tweakkeihin liittyen kannattaa tutustua esimerkiksi tähän sivustoon: http://kostasfsworld.wordpress.com/fsx-software-and-hardware-guide/
4GB:n rajasta kyllä tiesin, jostain luin dual channelin parantavan FSX:n suorituskykyä...
Tweakit on Kostalta ja Nickiltä tms. käyty läpi. Olen kokeillut eri yhdistelmiä ja BF:n käyttöä, en ole nykyistä tweakkia parempaa löytänyt.

LAPL(S)
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #787 on: 04.09.13, 06:02 »

Periaatteessa Dual Channel parantaa suorituskykyä, koska dataa muistista (tai muistiin) voidaan ladata kaksinkertaisella väylän leveydellä. Eri asia kokonaan sitten on se onko tuosta FSX-käytössä mitään näkyvää hyötyä, sillä CPU:n nopeus on kuitenkin tällaisen "vanhalle pohjalle" rakennetun softan kannalta ratkaiseva. FSX pitäisi kirjoittaa alusta lähtien uudelleen, jotta se voisi täysin hyödyntää nykyistä teknologiaa.

FSXI olisi sen toki tehnyt, mutta me kaikkihan tiedämme mitä M$ teki lentosimulaattorin kehitysryhmälleen. Meitä simulaattoriharrastajia on maailman mitassakin liian vähän, että toiveemme painaisi sellaisten suurten firmojen kuin M$ vaa'assa yhtään mitään. Toisaalta maailma ei enää pyöri asiakkaiden toiveiden mukaan muutenkaan, vaan sen mukaan mistä bisnes saa parhaimman tuoton. Joskus nuo voivat olla yhteneväiset, mutta ei suinkaan aina.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #788 on: 04.09.13, 12:25 »

Periaatteessa Dual Channel parantaa suorituskykyä, koska dataa muistista (tai muistiin) voidaan ladata kaksinkertaisella väylän leveydellä. Eri asia kokonaan sitten on se onko tuosta FSX-käytössä mitään näkyvää hyötyä, sillä CPU:n nopeus on kuitenkin tällaisen "vanhalle pohjalle" rakennetun softan kannalta ratkaiseva. FSX pitäisi kirjoittaa alusta lähtien uudelleen, jotta se voisi täysin hyödyntää nykyistä teknologiaa.

FSXI olisi sen toki tehnyt, mutta me kaikkihan tiedämme mitä M$ teki lentosimulaattorin kehitysryhmälleen. Meitä simulaattoriharrastajia on maailman mitassakin liian vähän, että toiveemme painaisi sellaisten suurten firmojen kuin M$ vaa'assa yhtään mitään. Toisaalta maailma ei enää pyöri asiakkaiden toiveiden mukaan muutenkaan, vaan sen mukaan mistä bisnes saa parhaimman tuoton. Joskus nuo voivat olla yhteneväiset, mutta ei suinkaan aina.

Pekka

I5 4670k:n luulisi prosessorina riittävän... Sen sijaan näytönohjain on melko tehoton ja muistia on vain 1GB.
Mutta jos joku nyt tietää, mistä osasta eniten kiikastaa, voisin harkita osan vaihtamista. Tarkoitus olisi testata kaverin näytönohjaimella, mutta ei välttämättä mahdu oman koneen koteloon.

LAPL(S)
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 900
Date Registered: 03.07.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #789 on: 04.09.13, 12:46 »

I5 4670k:n luulisi prosessorina riittävän... Sen sijaan näytönohjain on melko tehoton ja muistia on vain 1GB.
Mutta jos joku nyt tietää, mistä osasta eniten kiikastaa, voisin harkita osan vaihtamista. Tarkoitus olisi testata kaverin näytönohjaimella, mutta ei välttämättä mahdu oman koneen koteloon.

En usko että mistään pahemmin vaikuttaa. Tulee vain vastaan simun yleiset rajoitukset. Tweakeilla voi koittaa niitä hieman ohittaa.


UPL
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #790 on: 04.09.13, 13:04 »

En usko että mistään pahemmin vaikuttaa. Tulee vain vastaan simun yleiset rajoitukset. Tweakeilla voi koittaa niitä hieman ohittaa.
Jos tuolla katselee muiden kuvia, näyttää latautuvan ihan hyvin, näiden kuvien ottajilla on kyllä paremmat koneet, mutta ei uskoisi että ero on muka niin suuri.

Kyllä tälläkin pärjää, mutta olisin kyllä odottanut hieman parempaa laatua FSX:n kanssa.

LAPL(S)
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 900
Date Registered: 03.07.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #791 on: 04.09.13, 13:13 »

Jos tuolla katselee muiden kuvia, näyttää latautuvan ihan hyvin, näiden kuvien ottajilla on kyllä paremmat koneet, mutta ei uskoisi että ero on muka niin suuri.

Kyllä tälläkin pärjää, mutta olisin kyllä odottanut hieman parempaa laatua FSX:n kanssa.

Yritä nyt uskoa jo, että se on FSX joka rajoittaa. On toki niitä ihmisiä, jotka tweakkaavat simuansa suuremman osan ajasta kuin lentävät. Sceneryn lataamiseenkin on omat tweakkinsa, jotka selviävät esimerkiksi googlen avulla.


UPL
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #792 on: 04.09.13, 13:21 »

Yritä nyt uskoa jo, että se on FSX joka rajoittaa. On toki niitä ihmisiä, jotka tweakkaavat simuansa suuremman osan ajasta kuin lentävät. Sceneryn lataamiseenkin on omat tweakkinsa, jotka selviävät esimerkiksi googlen avulla.


Sceneryn (ja muuhunkin) lataamiseen paras tweakki saattaisi olla vaihtaminen SSD-levyyn. Minulla ei vielä ole sitä FSX:lle, mutta ainakin käyttislevynä sillä on ollut dramaattinen vaikutus. Nopeutumisen huomaa selvästi. Käyttiksen (sama Win 7) latautuminen mitattiin aiemmin minuuteissa nyt sekunneissa.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jouka Ahponen
Offline Offline

Posts: 900
Date Registered: 03.07.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #793 on: 04.09.13, 13:45 »

Sceneryn (ja muuhunkin) lataamiseen paras tweakki saattaisi olla vaihtaminen SSD-levyyn. Minulla ei vielä ole sitä FSX:lle, mutta ainakin käyttislevynä sillä on ollut dramaattinen vaikutus. Nopeutumisen huomaa selvästi. Käyttiksen (sama Win 7) latautuminen mitattiin aiemmin minuuteissa nyt sekunneissa.

Pekka


Simukäytössä ei ole huomattu kovinkaan suuria eroja SSD ja HDD levyjen välillä scenery latautumisessa lennon aikana. Oikeastaan ainoat hyödyt tulevat valikkojen latausajoissa.


UPL
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #794 on: 04.09.13, 14:37 »

En osaa sanoa juuri sinun tapauksestasi, rajoittaako näyttis, mutta voin sanoa että 4670k + tehokas näyttis on ainakin hyvä kombo, varsin hyvillä asetuksilla ja ~2-3 tweakilla.

Voi olla, että meidän koneiden ero on sinun huono näyttis, siltä ainakin näyttäisi, mutta varmaksi en voi sanoa. Suosittelen kyllä päivittämistä.

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6103
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #795 on: 04.09.13, 14:41 »

GTX560:kin jaksaa pyörittää FSX:ää suht hyvin.
Kim Eriksson
Offline Offline

Posts: 3113
Date Registered: 05.12.06

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #796 on: 04.09.13, 14:53 »

GTX560:kin jaksaa pyörittää FSX:ää suht hyvin.
Kaikkihan ne...

Asrock Z87 Pro4|Intel i5 4670k @4.4GHz|Palit GTX780|Crucial Ballistix 16GB 1600MHz CL9|
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #797 on: 04.09.13, 16:09 »

Yritä nyt uskoa jo, että se on FSX joka rajoittaa. On toki niitä ihmisiä, jotka tweakkaavat simuansa suuremman osan ajasta kuin lentävät. Sceneryn lataamiseenkin on omat tweakkinsa, jotka selviävät esimerkiksi googlen avulla.
FSX:stä saa kyllä enemmän irti, nyt vain pitäisi selvittää mikä jää pullonkaulaksi. Ja ei millään pahalla, mutta nyt vois vähitellen jo uskoa sen, että tweakit ON jo käyty läpi. (BF, Highmemfix, LOD, FFTF, AF, TBM ja muut.)
Quote
On toki niitä ihmisiä, jotka tweakkaavat simuansa suuremman osan ajasta kuin lentävät.
No itselläni on käynyt juuri näin, simun kanssa säädetty vaikka kuinka paljon, mutta uudella koneella lennetty vain 15h. (1,5kk aikana)

En osaa sanoa juuri sinun tapauksestasi, rajoittaako näyttis, mutta voin sanoa että 4670k + tehokas näyttis on ainakin hyvä kombo, varsin hyvillä asetuksilla ja ~2-3 tweakilla.

Voi olla, että meidän koneiden ero on sinun huono näyttis, siltä ainakin näyttäisi, mutta varmaksi en voi sanoa. Suosittelen kyllä päivittämistä.
Tarkoitus olisi nyt päivittää näyttis, jos ei löydy muita mahdollisia pullonkauloja.

GTX560:kin jaksaa pyörittää FSX:ää suht hyvin.
Paljonkos sulla oli muistia näyttiksesssä?

LAPL(S)
Juha Teurokoski
Offline Offline

Posts: 323
Date Registered: 29.08.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #798 on: 04.09.13, 16:18 »

Prossusta ja muistista noi johtuu. Kannattaa säätää niitä asetuksia suosiolla vähän pienemmälle ja katsoa sitten tuleeko mustia piikkejä vielä. Blurraantuminen johtuu sitten taas prossusta, joka ei kerkiä päivittää maisemaa. Melkeinpä jokasella simuilijalla on tuo sceneryn latautuminen pienenä ongelmana etenkin tarkkojen photoscenejen kanssa. FSXhän päivittää siis maiseman asteittain, ensin epätarkan version ja jos riittää prossussa tehoja, niin siitä sitten tarkempaa ja tarkempaa versiota.

Näyttiksellä ei ole mitään tekoa tuon kanssa, sekun siirtää ja päivittää ainoastaan kuvan sun näytölles. Ei lataa sceneryä tai mitään muutakaan simun sisällä.

Jouka

Tästä rohkenen olla eri mieltä. Prossulla hyvin harvoin lasketaan mitään grafiikkaan liittyvää. Se on usein (lähes aina) jätetty GPU:n harteille. Muistin määrä näyttiksessä on toki melko rajoittava tekijä. Kannattaa huomioida, että mahdolliset lisäosakoneet saattavat vaatia muistilta ja näyttikseltä myös laskentatehoa. Tällöin maisema on käsittääkseni arvohierarkiassa koneiden alapuolella. Tämä voisi selittää hjyvän VC:n ja kehnohkon sceneryn. Kannattaa aluksi laskea koneen piirtotarkkuuta ja antaa maiseman olla maksimissaan.


IVAO FI-MC
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #799 on: 04.09.13, 16:48 »

Pistetääs välillä kuva siitä mihin on päästy pääasiassa LODia säätämällä:
[ attachment removed / expired ]
Ja LOD on nyt 9.5, ei kaadu. Mustia piikkejä ei tule Helsingissä mutta Oulussa välillä.
30min lentelyn jälkeen:
http://imageshack.us/a/img833/5418/2ocu.jpg

LAPL(S)
Pages: 1 ... 38 39 [40] 41 42 ... 51 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1