FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
24.11.17, 11:32

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Kysymyksiä FSX:stä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 51 Reply Print
Author Topic: Kysymyksiä FSX:stä  (Read 98475 times)
Joonas Mustonen
Offline Offline

Posts: 2185
Date Registered: 31.07.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #840 on: 02.10.13, 11:30 »

Onko DX10 päällä? Sehän voisi tuon aihuttaa. Muuta ei ainakaan äkkiseltään tule mieleen.
DX11:sen asensin, nyt toimii! Niin, ja näyttöihin ois voinu laittaa valot päälle  Roll Eyes

Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1341
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #841 on: 02.10.13, 12:39 »

Koskahan saadaan oikeasti X:lle Malmi megascenery.   laugh

Enpä tiedä, mutta eikö FISD:n malmi ole tarpeeksi megascenery? Grin

Jonne Pitkänen
Offline Offline

Posts: 188
Date Registered: 02.11.12

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #842 on: 02.10.13, 14:42 »

Enpä tiedä, mutta eikö FISD:n malmi ole tarpeeksi megascenery?
Toimiikohan X:ssä? Ei ole tullut testattua.

"Live your dream, don't dream your live"
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #843 on: 02.10.13, 15:22 »

Toimiikohan X:ssä? Ei ole tullut testattua.

Kyllä Malmin "Megascenerykin" toimii, kun haet vaikkapa täältä FSNordicista sen "perus-Malmin" FS2004:lle ja sitten vielä täältä: http://jpv.kapsi.fi/flightsim/category/scenery-projects/efhf/  FSX-päivityksen. Kuten tuolla edellä kerroin se Malmi kannattaa laittaa Helsinki Megasceneryn alle scenery-listauksessa (simun sisällä). Myös muutamille muille FS2004-maisemille löytyy päivitys Jari Varjen sivuilta. "Kuukkeli" löytää.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jonne Pitkänen
Offline Offline

Posts: 188
Date Registered: 02.11.12

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #844 on: 02.10.13, 16:11 »

Kyllä Malmin "Megascenerykin" toimii, kun haet vaikkapa täältä FSNordicista sen "perus-Malmin" FS2004:lle ja sitten vielä täältä: http://jpv.kapsi.fi/flightsim/category/scenery-projects/efhf/  FSX-päivityksen. Kuten tuolla edellä kerroin se Malmi kannattaa laittaa Helsinki Megasceneryn alle scenery-listauksessa (simun sisällä). Myös muutamille muille FS2004-maisemille löytyy päivitys Jari Varjen sivuilta. "Kuukkeli" löytää.

Pekka


Pitääpä näköjään viritellä tuo. Kyllä nämä foorumit ovat vaarallisia, kun en edes ollut alun perin Malmia haikailemassakaan X:lle. Angry No, einyt. Hyvä vaan kun näitä kikkoja löytyy.  thmbup  Tulee tuo Malmi varmaan nousemaan aika käytetyksi kentäksi meikäläiselle, kun tuota IVAO:ta reenaa. Hienompi lentää, kun on hyvä skenery. Ja tuo Varjeen sivu on ollut joskus kirjanmerkeissäkin siltä varalta jos HEL tulisi joskus viriteltyä.

Pitää kyllä koittaa virittää tuo Malmi nyt illasta. Onhan se iso pala suomalaista ilmailuhistoriaa.

"Live your dream, don't dream your live"
Joonas Mustonen
Offline Offline

Posts: 2185
Date Registered: 31.07.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #845 on: 02.10.13, 17:24 »

DX11:sen asensin, nyt toimii! Niin, ja näyttöihin ois voinu laittaa valot päälle  Roll Eyes
Eipäs muuten toimi, sama ongelma taas. Tuntuu olevan täysin random, sama kone, sama livery niin välillä toimii välillä ei.

Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Online Online

Posts: 9063
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #846 on: 02.10.13, 17:57 »

Samalla tosin menetetään photarin yksityiskohtia.

Hiukan.  Grin Eihän se fotari näy enää ollenkaan.

Ei niitä photoscenun vesiä saa jäätymään muuten kuin koodamalla se itse photosceneen.


Quote
Minun tekemäni excludet ovat aina poistaneet vain sen oletusmaiseman osia. Maiseman scenery-kansiossa esiteltyjä bgl-tiedostoja tai niiden osia (joissa ne kiitotiet joissakin FS2004-maisemissa sijaitsevat) en ole saanut niillä häviämään. Olen aina kuvitellut, että ne maiseman bgl:t ladataan vasta sen "excludoinnin" jälkeen.

Kun teet excluden, niin sitä ei voi laittaa sen kyseessä olevan maiseman Scenery kansioon. Sinun pitää tehdä uusi "oma versio" kentästä, ja sinne Scenery kansioon teet excluden ja sitten uuden oman afcadin. Tämä siis asennetaan luonnollisesti "viallisen" maiseman yläpuolelle scenery listassa.

Quote
En muista ulkoa nimityksiä, mutta eikös se reference point ole kentän koordinaattipiste, joka on mm. AI-flightplaanien Airport-tiedostoissa? ADE:ssa se näkyy kyllä tarvittaessa punaisena ympyränä.

On kyllä, juuri se. Mutta jokaisella objektilla on omansa. Ajattelin siis sellaista teoriaa, että jos löydät kiitotien pisteen, niin se lähtisi sillä excludella. Kaikki muu jäisi paikalleen, kun exclude ulottuisi vain kiitotien laidalta toiselle, eli vaikka n. 60m x 60m. Ei tämä välttämättä toimi, mutta tällaista mietin.

Quote
Yhdessä noista mainitsemistani FS9-kentistä kenttä on modelina jonkun "biigelin" sisällä, sillä yksikään niistä ei ADE:n mukaan ole afcad-tiedosto. En tiedä miten sen kentän poistaisi poistamatta samalla kenttärakennuksia ym. joita bgl-tiedostossa on. Kyseisellä kentällä ei ollut edes afcadiä (silti kaikki näytti normaalilta). FSX latasi koneen paikkaan FS9-kiitoradalta sivussa (mutta samassa suunnassa), jonka oletin olevan FSX-oletuskiitoradan alku. Löysin myöhemmin netistä tälle kentälle FS9-afcadin, mutta eihän se varsinaista ongelmaa poistanut.

Vaikka saman bagelin sisällä olisi enemmän tavaraa, niin kyllä sieltä yksittäisiä objekteja pitäisi pystyä poistamaan.

Mikä kenttä/maisema on kyseessä?

'Don't panic'
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #847 on: 03.10.13, 10:14 »

...
Ei niitä photoscenun vesiä saa jäätymään muuten kuin koodamalla se itse photosceneen.

Liekkö suurikin homma (pelkään, että on  laugh)? Jos ei, niin voisit kertoa niksin Esalle.

Quote
Kun teet excluden, niin sitä ei voi laittaa sen kyseessä olevan maiseman Scenery kansioon. Sinun pitää tehdä uusi "oma versio" kentästä, ja sinne Scenery kansioon teet excluden ja sitten uuden oman afcadin. Tämä siis asennetaan luonnollisesti "viallisen" maiseman yläpuolelle scenery listassa.

Siis toimisiko tämä näin: 1. Teen sitä alkuperäistä afcadiä apuna käyttäen tarkan excluden ADEssa, jolla poistan väärin näkyvät puut maisemasta. 2. Teen "oman version", johon tulee vain tuo exclude ja kentän afcad. Muutahan minä en osaa tehdäkään. 3. Laitan "oman version" sen alkuperäisen (jossa ei ole afcad mukana) päälle scenery-luettelossa.

Quote
Vaikka saman bagelin sisällä olisi enemmän tavaraa, niin kyllä sieltä yksittäisiä objekteja pitäisi pystyä poistamaan.

Mikä kenttä/maisema on kyseessä?

Jos haluat kokeilla, niin nuo freewaret täällä: http://havana.vatcar.org/index.php?id=43 . Näitä "ulkonäkö-ongelmia" on seuraavien kanssa: MUBA, MUHA, MUHG ja MUMO.

Kuubaan ei ole saatavissa paljon sen enempää FSX-maisemia kuin Suomeenkaan - joitakin payware-maisemia toki (samassa linkissä). Siksi kokeilin toimisivatko FS2004:lle tehdyt. Espanjalainen Tony Agramonte on tehnyt paljonkin kenttiä myös Kuubaan ja FSX:ään. En kuitenkaan asenna niitä koneelleni. Kokeilin kerran yhtä, ja se pisti uuden koneenkin ihan polvilleen (1-3 fps). Jo FS2004-aikoina kokeilin Agramonten maisemia FS2004:lle. Niillä sai simun hyvin kaadettua. En tiedä mikä niissä on, mutta en koske niihin enää pitkällä kepilläkään.  Grin

Pekka
 


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Joona Lehto
Offline Offline

Posts: 116
Date Registered: 07.07.13

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #848 on: 03.10.13, 14:07 »

Kiitos linkistä noihin maisemiin Pekka, en tiennytkään että Kuubaan löytyy maisemia muutaman payware kentän lisäksi... Taidanpa alkaa lentelemään siellä enemmänkin.  Smiley

Koitan tässä nyt korjailla noitakin kenttiä mitä nyt omilta projekteiltani tässä ehdin. Ainakin nuo puihin sun muihin tekstuureihin liittyvät ongelmathan pitäisi olla helppo korjata, en sitten tiedä miten noiden kiitoteiden sun muiden suhteen tulisi edetä.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #849 on: 03.10.13, 15:30 »

...
Koitan tässä nyt korjailla noitakin kenttiä mitä nyt omilta projekteiltani tässä ehdin. Ainakin nuo puihin sun muihin tekstuureihin liittyvät ongelmathan pitäisi olla helppo korjata, en sitten tiedä miten noiden kiitoteiden sun muiden suhteen tulisi edetä.

Jos keksit tällaiselle "maisematumpelollekin" käsitettävän ratkaisun poistaa maisemien ongelmat, kerro toki se julki. Toisten tekemiä maisemiahan ei sovi muuteltuina sellaisenaan tännekään lähetellä.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1341
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #850 on: 06.10.13, 15:09 »


Kim Granlund
Offline Offline

Posts: 191
Date Registered: 24.04.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #851 on: 11.10.13, 15:29 »

Menee ehkä typerien kysymysten joukkoon, mutta kysytään nyt täällä. Voiko jostain muuttaa asetuksia sillä tavalla, että lennonjohto ei aina ohjaisi samalle portille? Esimerkiksi EFHK:lle laskeutuessa torni ohjaa aina standeille 141,142 tai 143. Ei ole iso vika, mutta häiritsee.

E. Vastaus löytyikin jo sivulta 11.
« Last Edit: 11.10.13, 16:57 by Kim Granlund »
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #852 on: 12.10.13, 08:41 »

...
E. Vastaus löytyikin jo sivulta 11.

Minkä sivulta?

Yksi syy tuohon samoille standeille ohjaamiseen on se, että kentän afcadissä kyseinen portti on varattu sille lentoyhtiölle, jolla lennät. Voi olla muitakin syitä, mutta miksi et kertoisi sitä kaikille jos niin on? Eli yleisimminkin ihmiset. Kun saatte selville ratkaisun johonkin ongelmaan, kertokaa se julki kaikille. Se on näiden sivujen (eräs) tarkoituskin.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Joona Väisänen
Offline Offline

Posts: 6112
Date Registered: 27.10.01

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #853 on: 12.10.13, 14:22 »

Minkä sivulta?

Yksi syy tuohon samoille standeille ohjaamiseen on se, että kentän afcadissä kyseinen portti on varattu sille lentoyhtiölle, jolla lennät. Voi olla muitakin syitä, mutta miksi et kertoisi sitä kaikille jos niin on? Eli yleisimminkin ihmiset. Kun saatte selville ratkaisun johonkin ongelmaan, kertokaa se julki kaikille. Se on näiden sivujen (eräs) tarkoituskin.

Pekka


Ihan tämän saman triidin sivulta 11, kuten Kim selkeästi antaa ymmärtää. Tässä vielä linkki sinne:

http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,78737.msg1190947.html#msg1190947
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #854 on: 12.10.13, 16:32 »

Selkeästi? Tuosta olisi voinut saada myös sen käsityksen, että tarkoitettiin esimerkiksi jotain EFHK:n manuaalia. En ole tuota vihjettä itse ladannut tai tutkinut, mutta ilmeisesti tarkoitetaan samaa, jota ehdotin.


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Kim Granlund
Offline Offline

Posts: 191
Date Registered: 24.04.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #855 on: 12.10.13, 17:20 »

Selkeästi? Tuosta olisi voinut saada myös sen käsityksen, että tarkoitettiin esimerkiksi jotain EFHK:n manuaalia. En ole tuota vihjettä itse ladannut tai tutkinut, mutta ilmeisesti tarkoitetaan samaa, jota ehdotin.

Pahoittelut. Tarkoitin nimenomaan tämän ketjun sivua 11, mutta en sitten tajunnut ilmaista itseäni selkeästi. Vastaus oli siis se, ettei siihen ilmeisesti voi vaikuttaa mille portille ohjataan. Lentoyhtiöstä, jos on kiinni niin on outoa, koska lennän useilla eri yhtiöillä ja konetyypeillä. Viimeksi eilen minut ohjattiin standille 141 lentäessäni A340:lla. Mutta kuten todettua, ei se iso ongelma ole.
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5262
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #856 on: 13.10.13, 09:34 »

Mitä turhia.

Mielenkiintoista - siis tuo alkuperäinen ongelmasi. Mikä kenttä sinulla on käytössä? Ei se ainakaan Aerosoftin Megascenery ole, sillä siinä ei ole niin paljon koneiden parkkipaikkoja, jotka mainitset (ellei sitä ole itse muokattu). Simun ATC pyrkii ohjaamaan koneet niille standeille tai parkkiin, joihin kentän afcadissä on liitettu sen lentoyhtiön (tai vaikka sotilaskoneen tai ihan mikä hyvänsä itse keksittykin) koodi. Jos kyseisiä paikkoja ei ole vapaana, ohjaa ATC koneen jollekin muulle vapaalle paikalle.

Toinen seikka, joka säätelee sitä minne kone parkkeeraa on koneen koko. Isoja koneita ei voi parkkeerata paikkoihin, joille on määritelty vain pienen tila. Toisin päin onnistuu. Jos koneelle ei ole vapaata paikkaa kentällä, (kuten usein oletusmaisemien kanssa käy, jos AI-liikennettä on paljon) kone yksinkertaisesti "häviää" eli ei näy. Silti se kyllä lentää aikataulussaan.

Voihan olla, että kentälläsi (sen afcadissä) juuri niihin yksiin ja samoihin paikkoihin on kiinnitetty jokseenkin kaikkien niiden lentoyhtiöiden koodit, joilla lennät. Jos ei, niin sitten kyse on jostain muusta, jota en tiedä (mutta haluaisin tietää).

Voit tutkia niitä mainitsemiasi parkkipaikkoja (ja muita) esimerkiksi ADE9X:llä. Lataat siihen kyseisen maiseman afcadin (ADE:ssa File-valikosta Open airport from bgl-file ja etsit kentän kansion, scenery-kansion ja sieltä afcad-tiedoston - joskus se toki voi olla muussakin scenery-kansiossa). Valitse asianomaisen standin tai parkin ja klikkaat oikealla hiiren napilla. Ilmestyvästä valikosta valitset Edit Object. Aukeavassa ikkunassa kohdassa Codes: näet mitä lentoyhtiöitä (kolmekirjaiminen koodi) on liitetty kyseiseen parkkipaikkaan. Niitä voi poistaa tai lisätä ihan mielensä mukaan. Usein afcadien tekijät ovat vielä valinneet parkkipaikan ympyrän värin joksikin muuksi kuin oletusväriksi, jos siihen on liitetty lentoyhtiöitä (en nyt muista vaihtuiko se myös automaattisesti). Oletusväri on vihreä.

Pekka

...ja muista "there is no such thing like a stupid question"


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Jarkko Kautto
Offline Offline

Posts: 564
Date Registered: 26.12.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #857 on: 19.10.13, 13:04 »

Kertokaahan foorumin väki että miksi minun simussa on "3D" päällä? Eli katsomiseen tarvittaisiin sinipuna pahvilasit. Ongelma tuli, kun asensin koneeseeni Windows 8.1:n.

Intel Core i5-3350P | NVIDIA GTX1050 TI 4 GB | 16 GB DDR3 1333 MHz | Kingston HyperX 3K 240 GB SSD | Seagate FireCuda 2TB ST2000DX002| Win 10
 
Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #858 on: 19.10.13, 14:29 »

Kertokaahan foorumin väki että miksi minun simussa on "3D" päällä? Eli katsomiseen tarvittaisiin sinipuna pahvilasit. Ongelma tuli, kun asensin koneeseeni Windows 8.1:n.
Wau! Mites nvidian säädöt jos sellanen on käytössä?

jari

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Toni Määttänen
Offline Offline

Posts: 2536
Date Registered: 03.04.08

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #859 on: 21.10.13, 17:44 »

Wau! Mites nvidian säädöt jos sellanen on käytössä?

jari

http://kuvaton.com/k/YRUn.jpg

Sieltä säätämään.
Pages: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 51 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1