FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
20.09.17, 21:59

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Kysymyksiä FSX:stä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 51 Reply Print
Author Topic: Kysymyksiä FSX:stä  (Read 96087 times)
Jari Nevasalo
Offline Offline

Posts: 1266
Date Registered: 08.09.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #860 on: 21.10.13, 19:27 »

http://kuvaton.com/k/YRUn.jpg

Sieltä säätämään.
Aivan. Meinasinkin juuri että oisko W8ssa 3D automatik päällä..

jari

Intel Core i7-3770K  3,5 GHZ|GForce GTX680| 32GB 1866 MHz Corsair DDR3| 2 X 128GB SSD| Seagate 7200 2 TB|W7 64 Pro |FSX
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 966
Date Registered: 11.12.11

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #861 on: 22.10.13, 10:14 »

Fsx -sekoilu jatkuu. Peliin on jäänyt carrier-tutoriaali päälle. Jos esim.  aloitan EFHK:lta cessnalla, niin radiosta huutaa heti joku, että palaa tukikohtaan heti. ATC ei toimi. Harmittaa tän selin bugit, kun oon ostanu tähän niin paljon softaa ja hardwarea. :/ Oon asentanu pelin jo kahteen otteeseen ns. puhtaalta pöydältä. Ajatuksia kellään?

i5 3,3GHz | 8GB DDR4 | GeForce GTX 970 4GB | WIN10 64bit | 1TB + 128GB SSD | Samsung 27" curved | Thrustmaster HOTAS Warthog USB | TrackIR5 + Track Clip Pro | CH Pro Pedals | Razer Black Shark Headset
Patrick Ojanen
Offline Offline

Posts: 4429
Date Registered: 13.04.09

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #862 on: 26.10.13, 17:17 »

Osaako joku sanoa miten saisin tehtävienhallinnan kautta muutettua FSX:n affiniteettia? Nyt herjaa, että käyttö estetty vaikka FSX:n kansiolla.
Kirmo Liukko
Offline Offline

Posts: 461
Date Registered: 06.01.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #863 on: 26.10.13, 17:58 »

Osaako joku sanoa miten saisin tehtävienhallinnan kautta muutettua FSX:n affiniteettia? Nyt herjaa, että käyttö estetty vaikka FSX:n kansiolla.
Jos pistät UAC:n pois?

LAPL(S)
Alex Lund
Offline Offline

Posts: 1335
Date Registered: 13.08.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #864 on: 30.11.13, 10:32 »

Mulla on JustFlight PA-28 warrior ja nousussa kaasu täysillä kierrosluku on reilusti alle 2500 mutta yli 2000 mites saisin CFG:stä säädettyä niin että kierrokset on kaasu täysillä 2700?

Jonne Pitkänen
Offline Offline

Posts: 188
Date Registered: 02.11.12

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #865 on: 30.11.13, 14:22 »

Pitkästä aikaa keksi jotain kysyttävää...  Tongue
Jos hommaan Navigraphilta nuo vuoden AIRAC:it PMDG:n koneisiin niin saako yhden syklin asennettua kehteen saman valmistajan koneeseen (NGX ja MD-11) ? Vai onko molempiin hommattava erilliset syklit?
Jospa sais rikottua tuon verkkolentotauon.

"Live your dream, don't dream your live"
Donald
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #866 on: 30.11.13, 14:54 »

Pitkästä aikaa keksi jotain kysyttävää...  Tongue
Jos hommaan Navigraphilta nuo vuoden AIRAC:it PMDG:n koneisiin niin saako yhden syklin asennettua kehteen saman valmistajan koneeseen (NGX ja MD-11) ? Vai onko molempiin hommattava erilliset syklit?
Jospa sais rikottua tuon verkkolentotauon.

PMDG-cyclen tapauksessa yhden cyclen asennus vaikuttaa kaikkiin PMDG:n lentokoneisiin.

Esimerkiksi Wilcon kohdalla on eri cyclien perään tarkennettu mille Wilcon koneelle ko. airac sopii. Esim: Wilco/Feelthere CRJ ja Wilco/Feelthere 737/777, Legacy, Airbus Series
Jonne Pitkänen
Offline Offline

Posts: 188
Date Registered: 02.11.12

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #867 on: 30.11.13, 15:09 »

PMDG-cyclen tapauksessa yhden cyclen asennus vaikuttaa kaikkiin PMDG:n lentokoneisiin.

Esimerkiksi Wilcon kohdalla on eri cyclien perään tarkennettu mille Wilcon koneelle ko. airac sopii. Esim: Wilco/Feelthere CRJ ja Wilco/Feelthere 737/777, Legacy, Airbus Series
Hyvä tietää. Säästää ihan kivasti, kun ei tarvitse ostella molempiin omia.
Kiitokset vastauksesta  thmbup

"Live your dream, don't dream your live"
Jaakko Koponen
Offline Offline

Posts: 542
Date Registered: 05.03.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #868 on: 30.11.13, 15:47 »

Eli tarkennuksena edellisiin: yhden syklin saa ladata kaikille koneille olivat ne sitten wilcoa pmdgtä tai vaikkapa majesticia samaan hintaan. Voit maksaa yhden (tai koko vuoden sykslit) ja lataat ja asennat syklin haluamillesi koneille.
Jarkko Kautto
Offline Offline

Posts: 562
Date Registered: 26.12.12

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #869 on: 03.12.13, 20:51 »

Olen tässä miettinyt SSD levyn ostamista. Muttuuko simussa muu kuin maisemien latausnopeus ja simun aukeamisnopeus SSD:ä käyttäessä? Onko SSD:n ostamisessa ylipäätään järkeä? Olen kattonut Kingstonin HyperX 3k 240Gb levyä. Tekeekö kyseisellä levyllä mitään?

Intel Core i5-3350P | NVIDIA GTX1050 TI 4 GB | 8 GB DDR3 1600 MHz | Kingston HyperX 3K 240 GB SSD | 1 TB 7200 RPM SATA | Win 10
 
Iiro Helminen
Offline Offline

Posts: 965
Date Registered: 04.02.10

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #870 on: 03.12.13, 21:01 »

Olen tässä miettinyt SSD levyn ostamista. Muttuuko simussa muu kuin maisemien latausnopeus ja simun aukeamisnopeus SSD:ä käyttäessä? Onko SSD:n ostamisessa ylipäätään järkeä? Olen kattonut Kingstonin HyperX 3k 240Gb levyä. Tekeekö kyseisellä levyllä mitään?

Kannattava ostos jos lompakko sallii. SSD:llä latausajat lyhentyvät huomattavasti, tekstuurit ja maisemat latautuvat myös nopeammin. FPS:ään ei SSD vaikuta.

ASUS P8Z68-V/GEN3 || Core i5 2500K @4,8Ghz || HyperX 1600Mhz 16Gb || ASUS GTX1070 8Gb || Corsair TX650 V2 || Corsair H100i || 120Gb SSD || 1,5 Tb HDD || FD Define R4
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #871 on: 08.12.13, 11:32 »

FSX:n mukana koneiden aircraft.cfg-tiedostoon on tullut [exits]-osio. Siinä kerrotaan koneen ovien aukenemisnopeus ja sijainti (koordinaatit). Monien freeware-koneiden mukana ei tule koko [exits]-osiota (tai vain tuo nopeustieto). Ilman sijaintitietoa kenttien (niiden, joihin se on määritelty) jetways-toiminto ei toimi. Muut kenttäpalvelut voi kyllä hoitaa Aerosoftin AES-ohjelmalla tai FS Dreamteamin GSX-ohjelmalla ihan ilman [exits]-osiotakin. Jetways-toiminto on se, joka saa "putket" liikkumaan koneen ovelle/ovelta Ctrl+J (oletus) näppäinten painalluksella.

Hommasin "Black Friday"-alennusmyynneistä tuon GSX:n, joka ottaa huomioon myös jetways-toiminnon toisin kuin AES. Sekä AES:in että GSX:n avulla kenttäpalveluille välttämättömät nokkapyörän ja ovien sijaintitiedot voi tarvittaessa määritellä helppokäyttöisellä graafisella toiminnolla. GSX:ssä, joka lyhyen tutustumisen jälkeen näyttää kehittyneemmältä (ja kehityskelpoisemmalta?), ohjelmalta voi lisäksi säätää muutakin. On kuitenkin kiusallista, kun sillä ei saa jetways-toimintoa päälle. Se pitää käydä manuaalisesti määrittelemällä jokaisen koneen aircraft.cfg-tiedoston [exits]-osioon, jos se sieltä puuttuu.

Se on hyvin työlästä "yritys/erehdys/... toimintaa, kun joka välissä pitää vielä ladata kone uudelleen... GSX tunnistaa kyllä näköjään aircraft.cfg-tiedoston [exits]-osion sisällön ja sellainen kone, jossa se on valmiina, on myös "hetivalmis" GSX-kone. Toisin päin asia vain ei näytä hoituvan automaattisesti eli GSX:n koordinaattitiedot eivät siirry aircraft.cfg-tiedoston [exits]-osion tiedoiksi, ja jetway pysyy paikoillaan vaikka kuinka Ctrl+J-näppäimiä painelisi.

No, eikö niiden paikkatietojen manuaalinen kopiointi olisi varsin helppo homma? - Kyllä olisi, mutta ne on näköjään koodattu jotenkin eri tavalla. Sen paremmin muoto kuin sisältökään eivät ole yksi yhteen kopioitavissa. AES:in koordinaatit on helpompi muuttaa [exits]-muotoon, mutta otin sen AES:in pois käytöstä tuon GSX:n takia (eikä se minulla toiminutkaan kuin nollan krediitin kentillä, kun en ole krediittejä ostellut).

Kysymys: Tietääkö kukaan ohjelmaa tai metodia, jolla nuo [exits]-osion tiedot voisi suhteellisen helposti tuottaa (mielellään graafisesti) tai muuntaa AES:in tai GSX:n tiedoista? Etsiskelin kyllä netistä ennen kysymyksen asettamista, mutta en löytänyt.

Pekka


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #872 on: 08.12.13, 16:39 »

Vastaan itselleni yhteen osaan kysymyksistä. Huomasin, että simussa voi määritellä johonkin vapaaseen näppäinyhdistelmään toiminnon Aircraft Reload. Tämä nopeuttaa huomattavasti yritys/erehdys-menetelmän käyttöä, kun konetta ei tarvitse ladata uudelleen konevalikon kautta. Riittää painaa simussa tuota valittua näppäinyhdistelmää.

Edelleen on kuitenkin hakusessa joku pikkuohjelma, jolla tuon [exits]-osion voisi tehdä nopsaan graafisesti samaan tapaan kuin AES:issa tai GSX:ssä. Kaikissa simun oletuslinjureissa tuo osio tulee valmiina ja soveltuu korkeintaan pikku muutoksin vastaaviin 3. osapuolen koneisiin. Nuo edustavat kuitenkin vain pientä osaa koneista, joille [exits]-osio olisi tarpeen. Pikkukoneita kuten hävittäjät ja GA-liikenne tämä ei niinkään koske.

Kokeilin manuaalista muokkausta FS9:n oletuslähtökentällä Seattlessa. En ollutkaan vireillut siellä sitten FS9:n päivien. Yllätyin hieman, kun kaupungin keskustan pilvenpiirtäjät näkyivät (ainakin) kiitotien 34L alkuun "heijastuksina" 500m - 1000m korkeudessa keskustan päällä (kahdessakin paikassa) oikein päin eli heijastukselle väärin päin. Kun kone irtosi kiitotiestä, lakkasivat nämä "kangastukset" näkymästä. Mikähän tuonkin aiheuttaa? Minulla ei siellä ole mitään muuta kuin oletusmaisema. Hieman omituiselta vaikuttivat myös ne kaksi pilvenpiirtäjää, jotka sijaitsivat kiitotien 34L alun kahta puolta - ja yksi suuri lato! Tarkistin Google Earthista, että todellisuudessa siellä ei sellaisia pitäisi olla.

FS9:kin minulla oli Seattlen kentällä jotain outoa. Sellainen (oliko se nyt?) Nauru-saarten kivinen 10-metrinen ukonpää. Tuon tiesin tulleen jonkun lisurin mukana, sillä FS9:n perusasennuksen jälkeen siellä ei varmasti sellaista ollut. Ehkä jokin lisäosa on tuonut tuonne nuo kivitalotkin - ja sen ladon vaikka minulla ei ole mitään lisureita lähelläkään Seattlea.

 Grin

« Last Edit: 08.12.13, 16:44 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Robert Lagerström
Offline Offline

Posts: 238
Date Registered: 28.07.10

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #873 on: 09.12.13, 13:39 »

Osaisiko joku auttaa? Fatal errorit heittää aina kun lennetty n. 10 min.

Raporti 1:

Viallisen sovelluksen nimi: fsx.exe, versio: 10.0.61472.0, aikaleima: 0x475e17d3
Viallisen moduulin nimi: xuipc.dll, versio: 10.0.61261.0, aikaleima: 0x4695574e
Poikkeuskoodi: 0xc0000005
Virhepoikkeama: 0x0005dc5b
Viallisen prosessin tunnus: 0xda8
Viallisen sovelluksen käynnistysaika: 0x01cef4dce21a304c
Viallisen sovelluksen polku: E:\FSX\fsx.exe
Viallisen moduulin polku: E:\FSX\xuipc.dll
Raportin tunnus: a2711122-60d5-11e3-8cec-08606ee7800b

Raportti 2:

Vikasäiliö , tyyppi 0
Tapahtuman nimi: APPCRASH
Vastaus: Ei käytettävissä
Cab Id: 0

Ongelman allekirjoitus:
P1: fsx.exe
P2: 10.0.61472.0
P3: 475e17d3
P4: xuipc.dll
P5: 10.0.61261.0
P6: 4695574e
P7: c0000005
P8: 0005dc5b
P9:
P10:

Liitetyt tiedostot:
C:\Users\Robo\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\fsx.CFG.txt
C:\Users\Robo\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\dxdiag.txt
C:\Users\Robo\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\scenery.cfg
C:\Users\Robo\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\fdr.dat
C:\Users\Robo\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\dll.xml
C:\Users\Robo\AppData\Local\Temp\WER3A55.tmp.WERInternalMetadata.xml

Tiedostot voivat olla käytettävissä kohteessa:
C:\Users\Robo\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\AppCrash_fsx.exe_85f3d432fdd9b6ce26228c4bc2689e4a9226cc_120d4e42

Analyysin tunnus:
Etsitään ratkaisua uudelleen: 0
Raporttitunnus: a2711122-60d5-11e3-8cec-08606ee7800b
Raportin tila: 1

Kiitos jo etukäteen auttavista käsistä.

Nähty: HEL, CHP, VIE, PRG, LPA, CDG, LHR
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5233
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #874 on: 10.12.13, 08:54 »


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9018
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #875 on: 18.02.14, 11:03 »

Laitetaan nyt tähän ketjuun tämä asia, vaikka se voisi olla monessa muussakin.

Tiesittekö, että FSX lataa simun käynnistyessä kaikki photoscenet virtuaalimuistiin. Kun tämän muistin koko on 3.8 gigaa alkaa FSUIPC soitella äänimerkkiä, silloin ehtii vielä tallentaa lennon. Kun virtuaalimuisti kasvaa 4 gigaan, niin simu kaatuu.

Tämä ei siis ole riippuvainen RAM muistin määrästä, eikä kovalevystä. FSX ei myöskään osaa tyhjentää tuota muistia, kaikki mitä lennon jossain vaiheessa tallennetaan tuonne, pysyy siellä kunnes FSX joko kaatuu tai simu muuten suljetaan.

Eli jos on ongelmia tämän kanssa, joillakin on vissiin PMDG 777 kaatuillut tästä syystä, itselläni tuli vastaan kun Concorde X en saanut edes ilmaan kun simu otti ja kaatu.

Jos on paljon photoscenuja ja muistin loppuminen vaivaa, niin ehkä kannattaa kokeilla muualla maailmalla sijaitsevien photomaisemien ruksaamista Scenery managerissa pois päältä. On kyllä olemassa jotain ohjelmiakin, jotka ilmeisesti hallitsevat useita scenery.cfg tiedostoja, ja näin ollen säätävät mitkä maisemat ovat milloinkin aktiivisia.

Tuosta voi joku ehkä myös laskea, voiko esim. koko Suomea tehdä photarina ollenkaan. Smiley
« Last Edit: 18.02.14, 11:16 by Tatu Kantomaa »

'Don't panic'
Lauri Sivuoja
Offline Offline

Posts: 3235
Date Registered: 06.12.10

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #876 on: 18.02.14, 14:35 »

Ja kun OOM error tulee, ja et ole tallentanut vielä lentoa, niin älä paina "ok", vaan tallenna rauhassa lento ja sitten vasta sulje simu Smiley.


FSLabs Support Team
Joona Lehto
Offline Offline

Posts: 116
Date Registered: 07.07.13

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #877 on: 18.02.14, 22:24 »

Quote
Tuosta voi joku ehkä myös laskea, voiko esim. koko Suomea tehdä photarina ollenkaan.


Mitä olen Megasceneryearthin jenkkilän photarien kohdalla kokeillut niin kyllä aika suuria alueita pystyy pitämään ladattuina ilman OOM ongelmia kunhan vaan LOD_Radiusta ei ala default 4.5 yläpuolelle nostelemaan.

Tietysti nuo eivät sitten sisällä yö & talvitekstuureja, en tiedä onko niillä miten vaikutusta tuohon muistinkäyttöön sitten.
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 966
Date Registered: 11.12.11

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #878 on: 29.05.14, 18:07 »

Mikäs toimii FSX:ssa TMS-namiskana. Ts. jos lentelen defu-hornetilla, niin miten saan tutkalukon?  Undecided

i5 3,3GHz | 8GB DDR4 | GeForce GTX 970 4GB | WIN10 64bit | 1TB + 128GB SSD | Samsung 27" curved | Thrustmaster HOTAS Warthog USB | TrackIR5 + Track Clip Pro | CH Pro Pedals | Razer Black Shark Headset
Joni Koivunen
Offline Offline

Posts: 4
Date Registered: 30.05.13

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #879 on: 06.06.14, 11:08 »

Terve vaan kaikille!

Itse lensin aika pitkään tuolla default fsx:ällä, mutta vähän aikaa sitten päätin että haluan pelistä realistisemman ja opetella lentämään oikealla airbussilla (default airbus on mitä on). Koneeksi hommasin siis Aerosoft Airbus Extended X.  Hommasin myös REXE+OD, GEX Europen, UTX Europen. En ole kyllä ihan varma, riittääkö koneeni resurssit jos lähden hommaan vielä lisähärpäkettä tuohon. Koneen speksit siis:
prosessori: AMD Phenom II X2 555 Black Edition 3.2GHz (Saatu neljä ydintä auki, joten AMD Phenom II X4 b55 näyttää olevan nyt)
kovalevy: Western Digital Caviar Black 1TB S-ATA 3.0 GB/s
virtalähde: OCZ ModXStream Pro 600W ATX-virtalähde
muistit: Kingston Valueram 4GB (2x2Gt) 1333MHz DDR3, CL9
kotelo: Fractal Design Define R2 Black Pearl
dvd-asema: Samsung SH-S223L/BEBE 22x DVD+/-RW, musta
käyttöjärjestelmä: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit UK OEM
näytönohjain: Geforce GTX 660
jäähdytin: Noctua NH-D14 prosessorijäähdytin
emolevy: Asus M4A89GTD PRO AMD 890GX AM3 ATX-emolevy
Näytönohjain varmaan riittää, mutta entäs prossu? keskusmuistia varmaan kannattaisi hommata lisää...

Mitä lisäosia tarvitsen vielä (tärkeimmät), että tuolla aerosoftin airbussilla lentämisen kokemus ei kärsi kovin pahasti? Tarkoitus on siis lennellä lähinnä Euroopassa. Mahtaakohan tuolla fsx default atc:llä pärjätä vai tarvitsenko jonkun toisen? Lennosuunnitelu hoituu varmaan netin kautta (Esim.http://www.flightsimaviation.com/_flight_planner.html)? Ai liikennekkin olis varmaan ihan kiva (World of ai on vissiin ilmasta), mutta miten vaikuttaa fps? Sitten on vielä AES (parantaa siis noita lentokentän ajoneuvoja?), FsPassengers (lisää matkustajia lentokoneeseen). Pää on ihan pyörällä näistä kaikista lisäosista   laugh
« Last Edit: 06.06.14, 11:13 by Joni Koivunen »
Pages: 1 ... 42 43 [44] 45 46 ... 51 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1