FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
18.12.17, 01:16

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Kysymyksiä FSX:stä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 51 Reply Print
Author Topic: Kysymyksiä FSX:stä  (Read 99063 times)
ToniH22
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #100 on: 03.06.09, 15:00 »

Jaa DXTBMP:llä vai? Mikä tekstuuri tuo on? Ja DXT3 vai 5?
jompi kumpi, mutta FSX:ssä se ei näytä kuitenkaan kuten pitäisi, pilvet jää piiloon efectin kohdalla.
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #101 on: 03.06.09, 15:01 »

jompi kumpi, mutta FSX:ssä se ei näytä kuitenkaan kuten pitäisi, pilvet jää piiloon efectin kohdalla.

Tuo näyttää menevän rakennusten taakse, ei niiden päälle? Eli eikö sillä logiikalla sen pitäisi mennä pilvienkin taakse? Huh

Entä voiko tuota poistaa? Kun tuostahan tulee kuitenkin kirkas ja sitä ei huomaa (jos kaikki on kunnossa)?

EDIT: Noi efektit näyttävät olevan fx-muodossa, mistä tekstuurit sitten löytyy? Onko siinä vika että niitä tekstuureita ei ole?
ToniH22
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #102 on: 03.06.09, 15:02 »

Tuo näyttää menevän rakennusten taakse, ei niiden päälle? Eli eikö sillä logiikalla sen pitäisi mennä pilvienkin taakse? Huh

Entä voiko tuota poistaa? Kun tuostahan tulee kuitenkin kirkas ja sitä ei huomaa (jos kaikki on kunnossa)?
Jos poistaa sen effectin tiedoston jota tuo käyttää tai määritykset sille efectille aircraft.cfg:stä
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #103 on: 03.06.09, 15:05 »

Jos poistaa sen effectin tiedoston jota tuo käyttää tai määritykset sille efectille aircraft.cfg:stä

...niin mitä?
ToniH22
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #104 on: 03.06.09, 15:40 »

...niin mitä?
Vaikee näin sanoa kun ei tuota konetta itselläni ole, otat selvää siitä mitä efectejä koneen mukana tulee ja siitä alat ratkomaan tai poistamaan tarvittavia riviä aircraft.cfg:stä.
akos
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #105 on: 03.06.09, 16:03 »

EDIT: Noi efektit näyttävät olevan fx-muodossa, mistä tekstuurit sitten löytyy? Onko siinä vika että niitä tekstuureita ei ole?
Ne on, tai pitäisi olla, siellä Effects-kansion Texture-kansiossa. Efektitiedoston saa auki ihan Notepadilla. Siitä näet, minkä nimisiä tekstuureita se käyttää.

Oskari
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #106 on: 03.06.09, 16:10 »

Ne on, tai pitäisi olla, siellä Effects-kansion Texture-kansiossa. Efektitiedoston saa auki ihan Notepadilla. Siitä näet, minkä nimisiä tekstuureita se käyttää.

Oskari

Onko vika siinä, että nuo efektit ovat koneen omassa efektikansiossa eikä FS:n efektikansiossa missä ovat tekstuurit?
Esa Kaihlanen
Offline Offline

Posts: 1747
Date Registered: 12.11.01

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #107 on: 03.06.09, 16:14 »

Katselin tuossa yhden PA:n bussin aircraft.cfg:tä ja siellä ei oikein sopivia efektejä ole. En omista kys. konetta tai FSX:ää, joten testaamaan en pysty... mutta kun tuota kuvaa katsoo, niin saattaa olla, että tuo moottoreiden "heat plume" on tehty ihan polygoneilla suoraan malliin. Tällöin pitäisi löytää koneen tekstuurikansiosta oikea tekstuuri ja muokata se oikeaan muotoon.  

CFG:ssä on ainoastaan alla olevat Smokesystem-rivit, mutta niiden paikka ei koordinaattien puolesta täsmää moottoreihin.

[Smokesystem]
smoke.0=-17.4, -43.8, 1.04, fx_contrail_320
smoke.1=-17.4,  43.8, 1.04, fx_contrail_320

-Esa

Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #108 on: 03.06.09, 16:17 »

Mulla contrail-efektin tiedosto näyttää tältä:
Code:
[Library Effect]
Lifetime=5
Version=1.00

[Emitter.0]
Lifetime=0.00, 0.00
Delay=0.00, 0.00
Bounce=0.00
No Interpolate=1
Rate=1.00, 1.00
X Emitter Velocity=0.00, 0.00
Y Emitter Velocity=0.00, 0.00
Z Emitter Velocity=0.00, 0.00
Drag=0.00, 0.01
X Particle Velocity=0.00, 0.00
Y Particle Velocity=0.00, 0.00
Z Particle Velocity=0.00, 0.00
X Rotation=0.00, 0.00
Y Rotation=0.00, 0.00
Z Rotation=0.00, 0.00
X Offset=0.00, 0.00
Y Offset=0.00, 0.00
Z Offset=0.00, 0.00

[Particle.0]
Lifetime=1.50, 1.50
Type=21
X Scale=0.40, 0.60
Y Scale=0.40, 0.60
Z Scale=0.00, 0.00
X Scale Rate=0.25, 0.30
Y Scale Rate=0.25, 0.30
Z Scale Rate=0.00, 0.00
Drag=-2.60, -1.79
Color Rate=0.10, 0.20
X Offset=0.00, 0.00
Y Offset=0.00, 0.00
Z Offset=0.00, 0.00
Fade In=0.15, 0.15
Fade Out=0.80, 0.80
Face=0, 0, 0

[ParticleAttributes.0]
Blend Mode=1
Texture=fx_smoke.bmp
Bounce=0.00
Color Start=244, 244, 247, 120
Color End=249, 249, 249, 255
Jitter Distance=1.00
Jitter Time=5.00
TempK=109.00
TempRate=0.01
uv1=0.00, 0.00
uv2=1.00, 1.00
X Scale Goal=1.00
Y Scale Goal=1.00
Z Scale Goal=0.00
Extrude Length=50.00
Extrude Pitch Max=15.00
Extrude Heading Max=15.00
ToniH22
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #109 on: 03.06.09, 16:22 »

Eikös tuo ole jo koneen käyttäytymiseen liittyvää, efectiin liittyvät tiedot löytyy EFFECTS kohdan alta.
Tähän tyyliin(HUOM ei samasta koneesta)

[EFFECTS]
wake=fx_wake
water=fx_dummy
dirt=fx_tchdrt
concrete=fx_sparks
touchdown=fx_tchdwn, 1
vaportrail_l=fx_dummy
vaportrail_r=fx_dummy
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #110 on: 03.06.09, 17:19 »

Ei vaan tuo on se effect-tiedosto.

EDIT: Tuossa aircraft.cfg:stä Effects-kohta:
Code:
[EFFECTS]
wake=fx_wake
water=fx_spray
dirt=fx_tchdrt
concrete=fx_sparks
touchdown=fx_tchdwn320, 1

EDIT2: Tuonnimiset efektit löytyy koneen effects-kansiosta.

Quote
fx_beacon320pa
fx_beacon3202pa
fx_contrail_320
fx_navgre320pa
fx_navred320pa
fx_navwhi320pa
fx_strobe320pa
fx_strobe2320pa
fx_tchdwn320
« Last Edit: 03.06.09, 17:23 by Elias Lohilahti »
ToniH22
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #111 on: 03.06.09, 17:22 »

Normi jutut näyttäis olevan, tuo on ikävämpi homma sillon kuten Esa mainitsi että tämä efecti on mallinnettu suoraan modelliin, niin sille ei oikeastaan muuta voi tehdä kun muuttaa se tekstuurin muoto siten että siitä tulee läpinäkyvä, mutta sekään ei sitä kaunista yhtään sen enempää, koska FS9:n transparency ei toimi samalla tapaa FSX:ssä. Undecided
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #112 on: 03.06.09, 17:24 »

Normi jutut näyttäis olevan, tuo on ikävämpi homma sillon kuten Esa mainitsi että tämä efecti on mallinnettu suoraan modelliin, niin sille ei oikeastaan muuta voi tehdä kun muuttaa se tekstuurin muoto siten että siitä tulee läpinäkyvä, mutta sekään ei sitä kaunista yhtään sen enempää, koska FS9:n transparency ei toimi samalla tapaa FSX:ssä. Undecided

Mutta mistä se tekstuuri edes löytyy? Pitää kait sitten kokeilla ifdg:n busseja ja/tai vaihdella defubussiin paneelia, tosin se on ulkoapäin niin ruman näköinenkin. thmbdn

EDIT: Unohdin muuten mainita ekan viestin yhteydessä että tuossa on katossakin reikä, puuttuukohan joku tekstuuri? Näkyy peräsimen edessä.
ToniH22
Former member
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #113 on: 03.06.09, 17:35 »

Mutta mistä se tekstuuri edes löytyy? Pitää kait sitten kokeilla ifdg:n busseja ja/tai vaihdella defubussiin paneelia, tosin se on ulkoapäin niin ruman näköinenkin. thmbdn

EDIT: Unohdin muuten mainita ekan viestin yhteydessä että tuossa on katossakin reikä, puuttuukohan joku tekstuuri? Näkyy peräsimen edessä.
No se tekstuuri löytyy sieltä koneen tekstuurikansiosta, DXTBMP:llä läpi katselet niitä niin sielä varmasti näkyy tuo "lämpö" efecti kuvana, ja se alue rajattuna alphakanavaan mustalla värillä tekee läpinäkyvän.
Mutta tuo toinen asia on varmaan sama, en tiedä sitten mikä sillä kohtaa sijaitsee, joko valoefecti tms. Dunno Undecided
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #114 on: 03.06.09, 18:56 »

Missä on A321:n HDG-nappula? Joskus aikoja sitten ku ko paneelilla lensin, en sitä löytänyt (enkä monia muitakaan), ja nyt kun verkkoon olis meininki silläkin mennä lentämään, niin olis kiva saaha tietää missä ne nappulat on eikä aina katella sieltä Controlseista. Ne bugit on kyllä näkyvissä mutta AP-nappulat ei.

EDIT: Sieltä puuttuu myös ainakin ALT ja SPD-napit.

EDIT2: Niitä pitää painaakin siitä keskeltä, eli ei kuulukaan löytyä.
« Last Edit: 03.06.09, 19:43 by Elias Lohilahti »
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #115 on: 03.06.09, 19:56 »

Enään ei tarvi tuota Project Airbus-asiaa ratkoa eikä pähkäillä (minunkaan), sillä sain iFDG:n bussit (A318, A319, A320 ja A321) toimimaan, ja kun nyt tiedän miten tuon A321:n paneeli toimii, niin voin lentää oikein Airbussin paneelilla niitä lentoja. Kiitos kuitenkin avusta. Minä kyllä pidän Project Airbusin bussien ulkonäköä parempana, mutta kun nuo iFDG:n bussit toimivat ilman suurempia muutoksia, lennän niillä. Smiley
Seppo Kalkas
Offline Offline

Posts: 183
Date Registered: 29.10.06

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #116 on: 05.06.09, 17:26 »

DirectX 10 ongelma FsX:ä. En löytänyt ratkaisua välkkyviin kiitotien ratamaalausongelmiin. Kone: neliydinprosesorilla ja nVidia GTX 260 näytönohj. varustettu, muistia 8 Gt , vista 64bit. Päivitin kaikki mahdolliset, mutta silti vain valitessani settings > Preview DirectX 10 >enable kiitotiellä ja taxing teillä on ratamaalauksissa välkettä, samoin harmaa puskee välkkyen eri sävyin risteyskohdissa kiitotien läpi. Toinen seikka, jonka DirectX10 aiheuttaa, on progressiivisen taxing nuolten katoamisen esim. VC näkymässä. Jos valitsen ko. asetuksen disable, eli ruksi pois, ongelmia ei ole muun osalta kuin sahalaitaisuus lisääntyy grafiikassa, vaikka näyttiksen Quality on täysillä. Angry Harmittaa kun toivoin nimenomaan vista 64 bit. ja Direct10 toimivaa grafiikkaa. Finland X toimii erinomaisesti ja ongelma ei tullut sen asentamisen myötä vaan oli aiemminkin.

Tämän kun saisin kuntoon niin olisi enemmän aikaa keskittyä lentämiseen!! thmbup
Jaakko Koponen
Offline Offline

Posts: 543
Date Registered: 05.03.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #117 on: 05.06.09, 17:35 »

Ymmärtääkseni tuo DirectX 10 ei ole toiminut ikinä. Simuun saa kyllä siedettävät maisemat kokoonpanollasi. Nupit kaakkoon ja taivaalle  Grin Tuosta linkkiä säätöihin http://www.simforums.com/forums/forum_posts.asp?TID=29041 ja http://www.fsnordic.net/discussion/index.php/topic,81467.0.html
« Last Edit: 05.06.09, 17:44 by Jaakko Koponen »
Elias Lohilahti
Offline Offline

Posts: 3504
Date Registered: 05.11.07

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #118 on: 05.06.09, 19:08 »

Saisko mistään iFDG:n bussien aircraft.cfg:hen oven paikkaa portin putkee varten?
Juhana Suhonen
Offline Offline

Posts: 428
Date Registered: 22.06.06

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #119 on: 05.06.09, 21:03 »

Saisko mistään iFDG:n bussien aircraft.cfg:hen oven paikkaa portin putkee varten?
Kopioi vaikka simun default A321:n Aircraft.cfg -tiedostosta löytyvä [EXIT] rivistö, niin saat sen putken suurin piirtein sinne, missä sen pitää olla. Ja jos se menee pahasti pieleen, muuta niitä arvoja kunnes putki on oikealla kohdalla.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 51 Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1