FSnordic.net
Home Help Rules Login Register
Welcome, Guest. Please login or register.
18.11.17, 17:42

Login with username, password and session length
+  FSnordic.net Forums
|-+  Finnish Discussion / Lentosimulaattorit
| |-+  Yleinen simulaattorikeskustelu (Moderators: Juha Kalli, Mikko Maliniemi, Janne Sinkkonen, Ilkka Portti, Mikko J Köykkä)
| | |-+  Kysymyksiä FSX:stä
:  

« previous thread next thread »
Pages: 1 ... 49 50 [51] Reply Print
Author Topic: Kysymyksiä FSX:stä  (Read 98306 times)
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1000
Date Registered: 11.12.11

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1000 on: 09.11.16, 15:15 »

Latasin freeware maiseman, RAF Valleyn tuolta: http://www.mspgsimulations.com/raf-valley-fsx.html
Nyt pitäisi vielä keksiä kentän ID. Eli miten löydän simussa tuon kentän?  Undecided

i5 3,3GHz | 8GB DDR4 | GeForce GTX 970 4GB | WIN10 64bit | 1TB + 128GB SSD | Samsung 27" curved | Thrustmaster HOTAS Warthog USB | TrackIR5 + Track Clip Pro | CH Pro Pedals | Razer Black Shark Headset
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9059
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1001 on: 09.11.16, 18:57 »

Latasin freeware maiseman, RAF Valleyn tuolta: http://www.mspgsimulations.com/raf-valley-fsx.html
Nyt pitäisi vielä keksiä kentän ID. Eli miten löydän simussa tuon kentän?  Undecided

Onko tämä? ICAO: EGOV
https://en.wikipedia.org/wiki/RAF_Valley

'Don't panic'
Pertti Lode
Offline Offline

Posts: 2381
Date Registered: 12.01.03

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1002 on: 09.11.16, 21:10 »

Latasin freeware maiseman, RAF Valleyn tuolta: http://www.mspgsimulations.com/raf-valley-fsx.html
Nyt pitäisi vielä keksiä kentän ID. Eli miten löydän simussa tuon kentän?  Undecided

Sen voit myös löytää jos kirjotat kentän nimen simun hakupaikkaan "go to airport" niin silloin tulee se ICAO koodi esille
Kentän nimi on Valley AB
« Last Edit: 09.11.16, 21:17 by Pertti Lode »
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5260
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1003 on: 10.11.16, 12:23 »

Katsoin tuosta mainitusta paketista, ja siellähän oli tiedosto EGOV_ADEX_MK_1.bgl eli kyseisen kentän afcad-tiedosto. ADEX:stä päätellen ADE-editorilla tehty FSX-afcad. Oletuksena ADE laittaa nimeen kentän ICAO-tunnuksen. Tässä se on siis EGOV.

Koska tämä saattaa kiinnostaa muitakin, niin kerrottakoon vielä yksi keino. Joskus käy niin, että se afcad-tiedosto ei nimen tai minkään muunkaan vihjeen perusteella löydy. Minulle, joka olen asentanut "miljoona" kenttää näinkin on käynyt usein jonkun kerran (yleensä se kentän tekijä kyllä merkitsee afcad-tiedoston selkeästi).  Grin

Kentän Airport ID löytyy viimeistään kokeilemalla läpi vaikka kaikki tiedostot, jotka kentän mukana tulevat. Tarvitaan vain ADE tai jokin muu afcad-editori (ADE on ilmainen ja löytyy netistä googlaamalla esimerkiksi avainsanoilla ADE ja ScruffyDuck). Avataan afcadiksi epäilty tiedosto siihen. Jos bgl-tiedosto ei ole afcad-tyyppinen, tulee vain virheilmoitus. Kun afcad löytyy, saadaan Airport ID näkyviin avaamalla File-valikko ja sieltä Airport Properties (näin siis tarkalleen ottaen ADEssa).

Pekka
« Last Edit: 10.11.16, 12:37 by Pekka Holopainen »

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Mikko Kärkkäinen
Offline Offline

Posts: 1000
Date Registered: 11.12.11

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1004 on: 10.11.16, 15:18 »

Kiitos ohjeista. Ei taida tuo kenttä toimia minulla, tiedä sitten miksi ..

i5 3,3GHz | 8GB DDR4 | GeForce GTX 970 4GB | WIN10 64bit | 1TB + 128GB SSD | Samsung 27" curved | Thrustmaster HOTAS Warthog USB | TrackIR5 + Track Clip Pro | CH Pro Pedals | Razer Black Shark Headset
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5260
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1005 on: 04.08.17, 16:34 »

Mikäs se olikaan se FSX.cfg:n asetus, joka antaa virheilmoitusikkunan (ja pysäyttää simun) jokaisesta puuttuvasta koneen tai maiseman tekstuurista tai objektista?

Ihan hyvä ominaisuus, kun testaa jotain, mutta kiusallinen käytettäessä freeware-lisureita, jotka eivät usein ole täydellisiä.

Muistelen, että tällaista asetusta kysyttiin jossain välissä. Lienen kokeillut ja sitten unohtanut sen päälle? Oli pitkä paussi simuilussa tässä kesällä eikä meikeläisen muisti (lähimuisti) enää ole niitä parhaita.

Pekka

"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Pekka Holopainen
Offline Offline

Posts: 5260
Date Registered: 14.12.05

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1006 on: 04.08.17, 16:53 »

Vastaan itselleni jos sattuisin unohtamaan ennen kuin ehdin muuttaa sen taas.  Grin

Taisin löytää asetuksen. [Scenery]-osiossa:

ShowMissingTextureAlert=1   ja
MissingLibraryAlert=1 (hälyttää puuttuvista kirjasto-objekteista?)


"Olen eri mieltä kanssasi, mutta taistelen loppuun asti oikeudestasi olla toista mieltä" - Voltaire
Oskari Tanninen
Offline Offline

Posts: 170
Date Registered: 08.02.15

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1007 on: 16.09.17, 18:40 »

Morjens!
Elikkäs olis vähän ongelmaa FSX:n kanssa ja ajattein kysyä täältä, jos joku viisaampi osais sanoa mitä voisi yrittää tehdä. Ongelma on seuraavanlainen: Kun aloitan lentämisen kaikki on aluksi ihan kunnossa ja toimii niin kuin kuuluukin, mutta about 15-20min jälkeen kaikki FSX:n rakennukset katoavat osittain tai kokonaan. Sama käy niin defu rakennuksille kuin sceneryiden rakennuksillekin. FSX:n uudelleen asennus ei tähän tepsinyt ja ongelma toistuu missä päin maailmaa ikinä lennänkin. Win10 käytössä mulla. Mikä neuvoksi?
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9059
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1008 on: 16.09.17, 19:16 »

Minusta tuo objektien katoaminen viittaisi joko muistin loppumiseen (tai lähellä sitä), tai sitten voisi olla jokin väärä asetus jossain cfg-tiedostossa. Oletko editoinut esimerkiksi FSX.cfg tiedostoa?

Autogen metsäkö ei katoa?

Oletko asentanut viime aikoina mitään maisemia? Jotkut osat maisemista ladataan muistiin vaikka olisit tuhansien kilometrien päässä kyseisestä paikasta, ja saattaahan siellä pahimmassa tapauksessa olla jotain virheitä mukana häiritsemässä.


'Don't panic'
Oskari Tanninen
Offline Offline

Posts: 170
Date Registered: 08.02.15

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1009 on: 16.09.17, 20:02 »

FSX.cfg:tä olen editoinut ihan vasta, mutta sama vika on ollut jo ennen muokkaamista tai koskemista FSX.cfg tiesostoon. Muistin ei pitäisi olla lopussa ja autogen metsä ei katoa. Viimeisimmästä simun uudelleen asennuksesta ei ole kovin pitkä aika, joten maisemia en ole vielä ehtinyt asennella muuta kuin sinun tekemät lapland paketin ja Rovaniemen sceneryn. Muita asenneltuja on sitten Mega Airport Helsinki, Finland Base Pack, Finnish lighthouses ja Finland flight obstacle data.
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9059
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1010 on: 16.09.17, 20:44 »

Okei. Mikä FSX tarkemmin ottaen? Steam edition vai jokin vanhempi?

Jos ei ole Steam versio, niin onhan Highmemfix=1 rivi lisättynä FSX.cfg tiedostoon?

Toisaalta voisi olla paikallaan ottaa varmuuskopio FSX.cfg tiedostosta ja poistaa alkuperäinen. Simun käynnistyessä FSX luo uuden.


'Don't panic'
Oskari Tanninen
Offline Offline

Posts: 170
Date Registered: 08.02.15

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1011 on: 17.09.17, 06:09 »

FSX on jo vanhempi Deluxe Edition. Highmemfix=1 en ole FSX.cfg:hen lisännyt. Sen voisin tehdä vielä tänään ja tuon varmuuskopioinnin myös.
« Last Edit: 17.09.17, 06:39 by Oskari Tanninen »
Tatu Kantomaa
Patu Cantona
Offline Offline

Posts: 9059
Date Registered: 14.02.02

WWW
Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1012 on: 17.09.17, 09:35 »

FSX on jo vanhempi Deluxe Edition. Highmemfix=1 en ole FSX.cfg:hen lisännyt. Sen voisin tehdä vielä tänään ja tuon varmuuskopioinnin myös.

Highmemfix on pakollinen, se unohtui alkuperäisestä FSX versiosta pois.

[GRAPHICS]
HIGHMEMFIX =1

Ja tämähän varmaan oli tuttu juttu, mutta laitan silti. Eli FSX.cfg löytyy parista paikasta, mutta vain yksi on oikea.
Suomenkielisessä Windowsissa Users lienee "Käyttäjät"
C:\Users\*YOUR ACCOUNT NAME*\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\fsx.CFG

'Don't panic'
Oskari Tanninen
Offline Offline

Posts: 170
Date Registered: 08.02.15

Re: Kysymyksiä FSX:stä
« Reply #1013 on: 17.09.17, 13:56 »

Highmemfix on pakollinen, se unohtui alkuperäisestä FSX versiosta pois.

[GRAPHICS]
HIGHMEMFIX =1

Ja tämähän varmaan oli tuttu juttu, mutta laitan silti. Eli FSX.cfg löytyy parista paikasta, mutta vain yksi on oikea.
Suomenkielisessä Windowsissa Users lienee "Käyttäjät"
C:\Users\*YOUR ACCOUNT NAME*\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\fsx.CFG

Tein nuo säädöt ja ne mitkä jo aiemminkin mainitsit. Lensin sen jälkeen pari reilun tunnin mittasta lentoa kokeiluna ja nyt näyttäis toimivan hyvin. Kyselen täällä jos tulee vielä jotain ongelmaa, mutta uskon että tuolta osin homma on nyt kunnossa. Iso kiitos sulle Tatu! thmbup
Pages: 1 ... 49 50 [51] Reply Print 
« previous thread next thread »
Jump to:  

1